|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
8.11.2013 12:10:44   
ronja
Patrino & antico.: saj v glavnem se strinjamo: porod naj bo tak, kot si ga porodnica želi v okoliščinah, v katerih pač je. Prav je, da porodnice vejo, da lahko sredstva neg. vplivajo in kaj lahko katero naredi, potem pa se vsaka sama odloča dalje.

Porod je naravna stvar in če se nanj dobro pripraviš, ti ni potrebno prav nobenih olajševalnih okoliščin v obliki določenih narkotikov. Moje mnenje pač. Je pa res, da marsikatere niso pripravljene in jih bolj kot vse drugo, skrbi nekaj življenjske bolečine pri tistih dveh urah rojevanja...

Lukec, brez zamere, ampak ko boš rodil, pa lahko govoriš o tem, kaj je potrebno in kaj ni. Pa preden se začneš divje branit, ti povem, da sem 3x rodila naravno brez sredstev za lajšanje bolečin.

Ampak: prvič - porod ne traja 2 uri in ne, ne boli te 2 uri, ampak lahko traja vse skup par dni in ja, ves čas boli in vedno bolj boli. Če hočeš tako glavo spravit skozi tako malo luknjo, pač ne gre tako lahko.
Drugič: porodna bolečina je definitivno najhujša in ni "nekaj življenjske bolečine" - na vseh skalah je na vrhu, primerjali so jo že s svačim, sama imam precej razgibano zdravstveno kartoteko in ti lahko povem, da recimo zlomljena najdebelejša kost v telesu ne boli tako fejst kot porodni popadki. Daj pojdi enkrat na brazilsko depilacijo in se potem čujemo, kako ti je kaj všeč, ok? Ker tisto ni nič v primerjavi s popadki. In traja samo 10 minut;).
Tretjič: tole tvoje mnenje je zelo nedoraslo in podcenjujoče. Ženske se med porodom odločajo za svašta, ker je to zelo izredna okoliščina in bi resnično rada videla tebe, kako rojevaš in na kaj vse bi bil takrat pripravljen pristat;).

Predvsem pa ob hudih bolečinah zdravniki predpisujejo raznorazna sredstva, vsa pa imajo kak vpliv. Najmanjšega ima plin, ker ga najmanj pride do otroka. Ampak tudi najmanj pomaga. In ne, zdravniki ne morejo odvzet bolečin, ne glede na svojo strokovnost, razen če ti naredijo urgentni carski rez in ti dajo anastezijo . Vendar pa to ni nekaj, kar bi bilo tako super duper za otročka, da bi to počeli kar tako. Verjetno veš, da je boljše, če se otrok rodi naravno, ker mu vagina stisne vodo iz pljuč veliko boljše kot lahko to naredi zdravnik (to je povedal zelo priznan porodničar), recimo. Pa še par drugih stvari se dogaja.Zato so iznašli EA (ne vem, kako je z ultivo, ne poznam toliko) in tu tudi pravijo, da ne čutiš bolečin, kar je lahko super. Sama sem si želela rodit naravno in sem, ampak to ne pomeni, da si morajo to vse želet in da so sicer slabe mame, češ da dajejo sebe pred otročka.

Patrino, če ženska ne more v hudih bolečinah sodelovat, potem je za njenega otroka verjetno boljše, da ima sredstva za lajšanje. Vsa sredstva imajo možne komplikacije, tudi za otroka in tudi naravni porod jih ima. POznam prijateljico, ki je rekla, da je lahko veliko boljše sodelovala drugič z EA kot prvič brez EA. Sama se ne bi in nisem odločila za nobeno to reč, ker mi je všeč naravni porod in se mi zdi za moje otroke najboljše ampak zato, ker sem vedela, da bom lahko sodelovala zraven brez vsega tega. Nismo enaki. Nekateri zapaničarijo ob bolečini, pa ne zato, ker bi to hoteli, ampak ker taki so. Nekatere se zakrčijo, nekatere je strah. Zakaj jim ne bi pomagali po najboljših močeh? Se pa strinjam, da morajo vedet, kaj lahko katera reč naredi...

Mimogrede: ti pri nobenem nisi dobila prav ničesar? Ne v žilo, ne plina, ne nič? Ker nekaj si pisala, da si eno reč dobila... Ki ima tudi učinke. Dolantin ni glih najbolj nedolžna reč... Se pa strinjam, da si je treba priznat, da lahko te reči neg. vplivajo na otroka. Meni dostikrat ni bilo jasno, kako lahko delajo starši kaj, kar ima lahko slabe strani za otroka. POtem sem videla, da smo različni. Meni so ene stvari lažje kot drugim - ne mislim same bolečine, imam nizek prag bolečine, jo pa znam dobro prenašat - ampak včasih kake druge reči.

Rojevala sem 21 ur. Ce bi te takrat dobila v roke, bi tebe mocno skrbela zivljenjska bolecina

Frodo, podpis - 3x!

mnja, js sm drugače mnenje, da protibolečinske zadeve pri porodu načeloma niso nujne, pa če si v 21. stoletju al pa v svetem pismu...
samo za razliko od nekaterih dopuščam možnost različnega tolerantnega praga bolečine, različnih želja posameznic itd.

Podpis. Po moje bi predvsem morali izobrazit zdravnike in babice, da lahko rodiš tudi brez tega. Ker če imaš take ideje se moraš kar skregat, da te upoštevajo. Prvič bi me našopali še z umetnimi popadki, takoj ko sem prišla in sploh še niso vedeli, kaj lahko sama s svojim telesom naredili, pa so moji sami potem čisto lepo opravili delo. Takoj bi mi dali dolantin v žilo in je bilo strašno zavijanje z očmi, ko sem vse te reči zavrnila. Dajte nam možnost, da rodimo brez, dajte jim možnost, da rodijo z, če si to želijo.

o tem, kako pristop in (ne-)fleksibilnost osebja in porodnice vpliva na potek poroda, o alternativnih pristopih k lajšanju/zmanjševanju porodne bolečine pa nobena niti besede - kot da to nič ne vpliva na odločitev oz. potrebo porodnice po močnejših protibolečinskih sredstvih

Ouje! Da ti pustijo rojevat v tvojem položaju, kakor ti je najlažje. 3. sem skor znorela, ker mi je babica non stop težila, kako smem stat. Hudiča 2 otroka sem rodila, točno vem, kako mi paše in kako se bom odprla. Pojdi na kavico in me pusti na miru. POtem je toliko časa težila, da vsaj plin naj vzamem, sem pogledala, da ni bombe v sobi in jo poslala ponj - no, čim je stopla ven, sem se pa lahko do konca odprla in ko je prišla nazaj sem lahko lepo rodila:). Ker mi pač ni nihče najedal medtem:) Lubi je tako vedel, kaj mi paše že od prej. Najboljše mi je bilo 2., ko sem prišla v p. samo na iztis, 7 min. preden sem jo mela v rokah, sem stala na cesti pred porodnišnico. Če bi morala še kdaj, bi si želela spet tako, 3. sem morala žal že prej v p., ker mi je odtekla voda in je pač varnost otroka na prvem mestu.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
8.11.2013 12:25:41   
ronja
Skratka: se strinjam s ciljem od patrino ,da bi čimveč mamic poizkusilo rodit naravno, ker je to nekaj lepega, čeprav bolečega. Vendar bi poizkusila ta cilj dosešt drugače: ne s prisilo in ne z nabijanjem občutka krivde, češ da ne delajo v dobro svojega otroka, ampak mislijo samo nase (tako kot ne bi silila očetov, da ostajajo na p. ampak bi jih rajši spodbujala).

Ampak rajši tako, da bi dala mamicam možnost, da jih izobrazijo o tem, kaj katero sredstvo naredi, da lahko izberejo tistega, ki se jim zdi najbolj primeren, če ga že izberejo in predvsem da bi jim dala možnost, da rojevajo v tistem položaju, ki jim je všeč, da si prinesejo s seboj radio, če jim pomaga ali dišeče palčke ali karkolipač katero sprosti, ne da so vse "alternative" preseravanje in teženje... Različne smo, meni je veliko lažje rojevat na Stonese kot na slovensko glasbo, ki se vrti ponoči na radiu, ker mi je obupna in me ne sprošča. Meni je voda super in sem si želela rodit v vodi in če bi v Lj. to imeli, bi takoj bila za. Recimo voda se mi zdi boljše in nenevarno sredstvo, pa je skoraj nikjer ne nudijo. Res je treba vse sterilizirat potem, vendar mislim, da se bi dolgoročno izplačalo, če bi punce videle, da se na ta način da porod prenest. 2. sem bila precej časa doma v bani in porod je potem zelo lepo napredoval.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
8.11.2013 12:34:25   
nyna84
Ronja, tu glede položajev se pa popolnoma strinjam s tabo. Tisto večurno ležanje na boku in priklopljenost na ctg je živa katastrofa. user posted image Meni se je pri drugem porodu čisto oddahnilo, ko sem morala na wc in so me zato odklopili s ctg, da sem se sprehodila do wc-ja in nazaj (tudi napredek poroda je bil takrat najbolj izrazit).
Bolečina ni v vseh položajih enaka in če bi imele tu porodnice več možnosti izbire, bi se najbrž tudi protibolečinskih sredstev precej manj posluževale.

< Sporočilo je popravil nyna84 -- 8.11.2013 12:35:02 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
8.11.2013 12:51:36   
Neala
Malo sem brala to vašo žgočo debato in se nisem nikakor želela vključit oz. se vržt volkovom user posted image , ampak moram pokomentirat tole od nyne84 - se ABSOLUTNO strinjam, da bolečina ni v vseh položajih enaka!!

Jaz sem k sreči imela zelo fleksibilne možnosti in sem čisto do konca stala, hodila, klečala... kar mi je pasalo. In to res precej pomaga. Ko mi je babica predlagala naj se probam tudi kaj uležt - ma ni šanse. Bolelo kot sto user posted image user posted image user posted image . Je bilo preceeej lažje preživljat popadke stoje oz. v nekem gibanju ali vsaj sedenju. Na CTG so me samo vmes parkrat priklopli, da so vidli kaj se dogaja.

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
8.11.2013 12:59:14   
mateyka
tukaj majo tako "mobilno rodilno stojalo" na kolesih user posted image user posted image
nisem nikoli na netu vidla, ne vem kako se mu reče (samo ziher majo tud kje drugje to stvar?)
takole zgleda:
user posted image

s tem lahko stojiš do konca, hodiš okoli, še take ročke ma, da jih stisneš ko maš popadke user posted image , vse kar je nate priklopljeno je pa tudi mobilno. pretty kul really user posted image

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
8.11.2013 13:36:37   
Izabelina
no evo tole je pa lep primer kako smo si ženske različne... če se zatakne že pri samih položajih kako se ne bi šele pri protibolečinskih zadevah...

da bi mogla rojevat na tistmu vozičku od mateyke al pa na porodni pručki, al pa na vseh štirih, al pa čepe - groooza... v čist začetni fazi ko so se začeli popadki mi je pasal "viset" - obesla sm se na uno k majo v telovadnici za dvigovanje, ker mamo to montiran med vrati... in se naslanjat na pult v kuhinji in mešat z boki, potem pa samo ležat in se čim manj premikat...

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
8.11.2013 13:44:18   
mateyka
Izabelina, sej ta tem vozičku lahko visiš tko kot doma na pultu user posted image

jah, je pa tako, da če se dete ne spušča, potem je fajn da gravitacija naredi svoje, namesto da ti dajo kako kemijo. mislim, če si sposobna stat. tukaj ti ne bodo dali kar tako nekaj v žilo, če lahko mal postojiš in s tem pospepiš spuščanje, ki se ne dogaja kot bi se moralo.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
8.11.2013 13:51:28   
Izabelina
ja ok, sej je blo bolj mišljeno na odgovor na tisto, da lahko to uporabljaš do konca... ker takrat na koncu sm hotla samo ležat in se čim manj premikat in čim manj razmišljat... čis instinktivno se pač uležat, ker nism mogla stat...

drugač so pa to zdej že čist druge teme, kot v naslovu...

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
8.11.2013 14:09:27   
mateyka
ej, naslov je itak passé - nič ni razkrito in nič ni novega user posted image

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
8.11.2013 18:13:41   
patrino
Patrino & antico.: saj v glavnem se strinjamo: porod naj bo tak, kot si ga porodnica želi v okoliščinah, v katerih pač je. Prav je, da porodnice vejo, da lahko sredstva neg. vplivajo in kaj lahko katero naredi, potem pa se vsaka sama odloča dalje.
....in se ne slepijo in ne trdijo na žive in mrtve , da te substance otročkom ne morejo nič škodovati. S tem dodatkom se še posebej strinjam s tabo in v bistvu potrjujem tisto, kar sem že špešnajstkrat napisala. Seveda so te uporabnice skozi debato marsikaj interpretirale drugače in namerno tako predstavile, vendar sem že vajena, saj sem podobno izpadla v debati dojenje, ko so me kilometrske dojilje 7 let starih bikcev obdolžile, da sem proti dojenju ( čeprav sem vse tri svoje otročke dojila dobro leto). Sem že nekako navajena, v bistvu je hecno gledati ljudi, ki se trudijo posipat s pepelom, v notranjosti jih pa žre, le da tega ne bi priznali za nobeno ceno.

Glede poroda in tega če sem, kaj dobila- poglej kot je meni znano in na mojo željo nič. Kanilo sem imela pripravljeno, vendar vanj ni teklo nič. Pa ne zato, ker bi se tega otepala kotuser posted image , temveč zato, ker očitno zato po mnenju zdravnikov ni bilo potrebe. Ali pa bi morala sama prositi zato- ne vem. Prvič sem dobila v žilo neko stimulacijo, ker se kljub 7 urnim intenzivnim popadkom nisem dovolj hitro odpirala. Mogoče je bilo kaj v tem, vendar je mene čisto enako bolelo in tudi rodila sem zaradi tega veliko " hitreje"- čez tri ure.
Pri vseh treh sem bila tudi kar precej prerezana in ko so me drugič šivali mi je bila to največja muka ježeva, kar sem jih doživela. Kljub sto na uro bolečim popadkom, mi je v glavi najbolj ostalo to boleče šivanje. Ko sem skoraj pobegnila z mize, je sestra zdravnika opozorila, da mi injekcija za lokalno očitno še ni prijela. Zdravnik jo je bedasto gledal in se mi zdi, da mi je očitno sploh ni dal, ker je bil ves zbezgan, saj so ga sredi noči zbudili, ker je bil dežuren in je moral pohiteti k meni, ker se je porod zakompliciral.
Tako, da sama nisem imela ravno lahkih porodov in mogoče bi tudi sprejela kakšno zadevščino ,ki bi mi stvar olajšala, če bi mi jo v določenem trenutku ponudili. No, mogoče pa ne. Kaj se ve- vem le to, da če bi hotela, da me našopajo s protibolečinskimi sredstvi, nikoli ne bi mogla biti tako hipokritska in za živo glavo ne priznati, da lahko s tem resno ogrožam porod otroka in njega z njim.

Aja, pa še glede položajev: Obup od obupa mi je bil prvi porod, ker sem morala zaradi počenega plodovnega mehurja ležati- ves čas. Meni osebno je bilo najbolj, in najlažje, da sem jo maširala z mojim poleg križem kražem okrog. Pri zadnjem sva jo podurhala še na stopnice pred porodno, ker se nama je zdelo, da mi bo to pomagala- seveda me je moral nazaj nesti, pa še kregana sva bila, ker je sestra mislila, da mi postalo slabo v wc-juuser posted image

Drugače pa Ronja- dolgčas je bilo brez tebeuser posted image

< Sporočilo je popravil patrino -- 8.11.2013 18:20:36 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
8.11.2013 19:54:59   
Paštetka
Ultiva ni bila registrirana niti 6 let nazaj, ko se je začela vse bolj uporabljati v porodništvu.

Moj prvi porod - mesarsko klanje, zaradi alergij na analgetike, so mi tudi epiziotomijo naredili na "živo" brez vseh anestetikov, tudi šivali.

Moj drugi porod - sanjski. Bila sem, meni se zdi, druga, ki sem dobila ultivo (poleg lekadola, drugi analgetik od treh, ki ga moje telo prenese). O njej sem napisala tudi članek tukaj na RR.

Vsak se naj po svoje odloči, brezveze je pametovat. user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
9.11.2013 13:24:55   
tashq
a je končno tema spet prišla vsaj približno v začetne okvire...user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
Vsak se naj po svoje odloči, brezveze je pametovat. user posted image

podpis!
IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Patrino & antico.: saj v glavnem se strinjamo: porod naj bo tak, kot si ga porodnica želi v okoliščinah, v katerih pač je. Prav je, da porodnice vejo, da lahko sredstva neg. vplivajo in kaj lahko katero naredi, potem pa se vsaka sama odloča dalje.
....in se ne slepijo in ne trdijo na žive in mrtve , da te substance otročkom ne morejo nič škodovati. S tem dodatkom se še posebej strinjam s tabo in v bistvu potrjujem tisto, kar sem že špešnajstkrat napisala.

sem jaz tudi že napisala, da se v bistvu vse strinjamo, samo ti še vedno trdiš, da "nadrogirane" mamice trdimo, da nismo tvegale s protibolečinskimi sredstvi!KDAJ/KJE?!?!?

mamice smo si različne in prav je tako!kdo je dal dovoljenje drugemu človeku, da ti diktira do kdaj smeš dojiti, kaj boš vzel med porodom, kako boš vzgajal otroka, boš dal otroku dudo,...

pa še glede položajev:jaz sem bila na koncu tako zmatrana, da sem bila prav srečna, ko so me polegli na posteljo, priklopili na CTG, kasneje na EA, pa naročili naj se vsakih 15 min obnem ko čevapčič z enega na drug bok.meni hoja, stanje, naslanjanje ni čisto nič pomagalo, samo želela sem si postelje, spanja, pa da bo vsega že enkrat konec.grdo se sliši, ampak tako pač je bilo...na postelji sem se pa sprostila, sploh pa potem z EA.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
9.11.2013 14:11:49   
patrino
sem jaz tudi že napisala, da se v bistvu vse strinjamo, samo ti še vedno trdiš, da "nadrogirane" mamice trdimo, da nismo tvegale s protibolečinskimi sredstvi!KDAJ/KJE?!?!?

Sicer sem mislila že zaključiti komentirati na tej temi in se prestaviti na temo, ki je nekako bolj zabavna: Sex s črnciuser posted image , pa dobro, dajmo še to rešit, da ne bo slučajno katera od vas kar naenkrat dobila svetniški sij ob sprenevedanju:
Gremo:
Tashq
sicer se bo to nanašalo na EA (čeprav mislim, da tudi Ultivo odmerjajo tako, da se ne prenaša skozi postljico):to ni res!na podlagi česa pa bi lahko bilo lajšanje bolečin rizično za kogarkoli?
Kalisi
Patrino, ti izhajaš iz napačne predpostavke, da je lajšanje bolečin med porodom nevarno za plod, kar pa je ena čista laž.
Zaspanček
Torej povej, kaj te tako žuli pri vsem tem? Kako smo lahko tako neodgovorne, da tvegamo zdravje svojega otroka zavoljo lastnega ugodja? Jah, to je zgolj in samo tvoja interpretacija. Moja je pač takšna, da je upraba portibolečinskih sredstev (v omejenem obsegu in pod nadzorom, kar itak si) smotrna in da dobrobit (ja, tudi za otroka) prevlada nad možnimi negativnimi učinki

user posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
9.11.2013 17:58:52   
kalisi
Torej, patrino, prosim, če mi pojasniš nevarnosti za plod pri EA in verjetnost, da se bo katera od njih uresničila (tudi jemanje Aspirina ima lahko hude stranske učinke, pa je na voljo kar brez recepta). Da povem anesteziologu, da pojma nima, čeprav se že celo svoje profesionalno življenje ukvarja s tem.

In, btw., jaz nimam prav nobene slabe vesti, ker sem vzela EA in tudi moj naslednji porod bo potekal pod EA, če ne bom rodila že na poti v porodnišnico. user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
9.11.2013 19:38:35   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: kalisi

Torej, patrino, prosim, če mi pojasniš nevarnosti za plod pri EA in verjetnost, da se bo katera od njih uresničila (tudi jemanje Aspirina ima lahko hude stranske učinke, pa je na voljo kar brez recepta). Da povem anesteziologu, da pojma nima, čeprav se že celo svoje profesionalno življenje ukvarja s tem.

In, btw., jaz nimam prav nobene slabe vesti, ker sem vzela EA in tudi moj naslednji porod bo potekal pod EA, če ne bom rodila že na poti v porodnišnico. user posted image

Sama sem glede tega od svoje gin. slišala in nekaj prebrala le toliko, da zadeva lahko negativno vpliva na dete- to ni je povedalo dovolj. In spet izbiraš bedne primerjave- težko se menim s človekom, ki je tako nizko sori- vsak ve, da aspirina ne jemlješ v nosečnosti , ker ga v takem stanju ne priporočajo in ga tudi ne bi vzela. Kaj pa delam v času, ko nimam v trebuhu otročka, je pa čisto druga stvar, saj ogrožam le sebe- kaj ti ni jasno??Želim ti dopovedati, da ti s spravljanjem nepriporočljivih substanc ogrožaš poleg sebe tudi otroka, ko pa si solo, brez otroka v trebuhu, pa giftaš le sebe. O ljuba Gela.user posted image

Kar se tiče pojasnjevanja zakaj lahko EA škoduje tvojemu otročku, bi pa bolj v podrobnosti morala vedeti ti. Saj si vendar že rodila na tak način in kot si se pohvalila, o tem vse dobro veš. Čisto zanesem se na to, da ti je to tvoj anesteziolog vse razložil in da je profesionalec. Čedalje bolj pa sumim, da si ti slišala le tisto kar si hotela ali pa zadeve zaradi določenih opravičljivih razlogov ne razumeš. Tako kot očitno mene ne.
Po tvojih besedah veš o tem veliko več od mene kot jaz, saj sem se jaz prenehala zanimati za zadevo takoj, ko so mi povedali, da lahko s tem dodatno ogrožam otroka. To je bilo zame več kot dovolj- zate očitno ne, vendar ti jaz ne morem dati tehtnejših informacij kot si jih prejela sama.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu kalisi)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
9.11.2013 20:08:43   
mika
Sama sem glede tega od svoje gin. slišala in nekaj prebrala le toliko, da zadeva lahko negativno vpliva na dete- to ni je povedalo dovolj.


Se pravi, da nisi prebrala nič in da tvoja g prihaja iz nekega drugega planeta, ker EA ne vpliva na otroka. In tako kot ponavadi imate največ povedat tiste, ki niste bile o tem na nobenem predavanju in od strokovnjakov informacij nimate. Pred 9imi leti, ko sem prvič rodila, je blo pa zlo popularno strašit z ohromelostjo porodnice.

Patrino, smešiš se....s tem ko se tako trudiš ponižat ostale, ponižuješ sama sebe.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
9.11.2013 20:10:18   
Frodo Bisagin



Patrino & antico.: saj v glavnem se strinjamo: porod naj bo tak, kot si ga porodnica želi v okoliščinah, v katerih pač je.


Porodnica ponavadi ne ve v kasnih okoliscinah je tocno in kaj se tocno dogaja, razen ,ce ni medicinarka oz. ginikologinja.  Zato imam pomisleke glede zelja porodnic, ker se bojim, da se ne zavedajo kaj si zelijo.


Prav je, da porodnice vejo, da lahko sredstva neg. vplivajo in kaj lahko katero naredi, potem pa se vsaka sama odloča dalje.


Prav je, ampak IMO ni prav, da kar sama odloca o tem kaj in koliko bo dobila. Hudica, zdaj bo se porodnisnica samopostezba postala...


mamice smo si različne in prav je tako!kdo je dal dovoljenje drugemu človeku, da ti diktira do kdaj smeš dojiti, kaj boš vzel med porodom, kako boš vzgajal otroka, boš dal otroku dudo,...


Dovoljenje je dobil z izobrazbo in delovnim mestom. Kaj bos vzel med porodom ti seveda lahko predpise zdravnik, clovek, ki je strokoven in, ki dalec bolje pozna zdravila ucinke na razlicne ljudi in situacije.
To je enako dovoljenje kot tisto, kaj bo otrok od zdravil dobil, ko bo zbolel. Prav to vprasanje je bilo vprasanje tistega para, ki sta oiz malomarnosti ubila otroka, ker ga nbista peljala zdravniku - ona sta namrec bila na staliscu, kdo je zdravnik, da jim pove kaj morata z otrokom...

Kar se tice dojenja in dude je primerjava slaba, eno so priporocila drugo strokovna odlocitev. Eno nima pretiranih posledic, drugo ima pa lahko hude posledice.

Navsezadnje, ce ne potrebujemo zdravnika in njegove strokovne odlocitve, zakaj sploh odidete v porodnisnico?

BTW: enako me moti tudi podpisovanje, da poznas vse rizike in da s ez njimi strinjas. Lahko poznas zadeve le povrsno, kot laik. Presodi pa tisto, kako ti "marketinsko" predstavijo zadevo. Anesteziolog se bo strinjal z neko srcno zeljo glede poroda, tudi ce ni prericsan, da je to najboljsa izbira ker ima vsaka zenska ze "pravico" do vsega, pa se podpise...
Zelo me zanima kako bi bilo, ce bi anesteziolog nosil polno odgovornost za sredstva, izvedbo in posledice.

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 9.11.2013 20:16:12 >


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
9.11.2013 20:27:39   
mika

Prav je, da porodnice vejo, da lahko sredstva neg. vplivajo in kaj lahko katero naredi, potem pa se vsaka sama odloča dalje.


Prav je, ampak IMO ni prav, da kar sama odloca o tem kaj in koliko bo dobila. Hudica, zdaj bo se porodnisnica samopostezba postala...


Zakaj pa ne...Odloča o tem kar ponudijo zdravniki oz. stokovno osebje. Če bi naše zdravstvo bilo na višjem nivoju, bi vse bolnišnice ponujale epiduralno ... Mislim, da bodo naše hčere morale podpisat, če bodo želele rodit na naraven način, ker muke, ki jih nekatere preživljajo, bi lahko pripisovali že k nasilju nad ženskami.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
9.11.2013 20:33:01   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Sama sem glede tega od svoje gin. slišala in nekaj prebrala le toliko, da zadeva lahko negativno vpliva na dete- to ni je povedalo dovolj.


Se pravi, da nisi prebrala nič in da tvoja g prihaja iz nekega drugega planeta, ker EA ne vpliva na otroka. In tako kot ponavadi imate največ povedat tiste, ki niste bile o tem na nobenem predavanju in od strokovnjakov informacij nimate. Pred 9imi leti, ko sem prvič rodila, je blo pa zlo popularno strašit z ohromelostjo porodnice.

Patrino, smešiš se....s tem ko se tako trudiš ponižat ostale, ponižuješ sama sebe.

Mika mislim, da se tokrat smešiš ti in me čisto brez potrebe žališ. Če ti dajem vtis, da sem po treh porodih nevedna bebka in moja ginekologinja iz drugega planeta, je po pravici povedano tvoja stvar. Prešpricala sem vse materinske šole in vso nosečniško literaturo, ker sem pač zahojena.
Drugače pa sem s tem - da mi je povedalo dovolj - mislila v smislu da je bil to zame dovolj velik razlog- da o tem kot olajševalni okoliščini pri porodu, nisem več razmišljala. Osebno me je pač zmotilo to, da se zaradi EA pogostokrat podaljša faza iztisa otročka, ker mati pač ne more sodelovati tako kot bi lahko dugače, ker bi normalno čutila. Kaj se lahko zgodi, če je otroček dolgo v porodnem kanalu, pa vemo tudi najbolj zahojene bebke, ki se sramotimo takole po forumih. In TO je bilo zame dovolj. Na tak način EA tudi škodljivo vpliva na otročka - ne z znaki omamljanja, temveč posredno zaradi tega, ker se otrok sam veliko bolj muči, da pride na svet, če mati leži kot hlod. Če je tebi to brez pomena in vredu Mika- tvoja stvar. Sem že povedala, da rojevajte kot vam je ljubše- jaz imam o tem pač svoje bebasto zahojeno mnenje.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
9.11.2013 20:39:21   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: mika


Prav je, da porodnice vejo, da lahko sredstva neg. vplivajo in kaj lahko katero naredi, potem pa se vsaka sama odloča dalje.


Prav je, ampak IMO ni prav, da kar sama odloca o tem kaj in koliko bo dobila. Hudica, zdaj bo se porodnisnica samopostezba postala...


Zakaj pa ne...Odloča o tem kar ponudijo zdravniki oz. stokovno osebje. Če bi naše zdravstvo bilo na višjem nivoju, bi vse bolnišnice ponujale epiduralno ... Mislim, da bodo naše hčere morale podpisat, če bodo želele rodit na naraven način, ker muke, ki jih nekatere preživljajo, bi lahko pripisovali že k nasilju nad ženskami.


Bebaste navedbe zahtevajo bebast odgovor: potem bi lahko mamice, ki se odločijo za porod pod vplivom sto in ene substace in takšne in drugačen anestezije, s katero tako ali drugače ( dokazano lahko) škodljivo vplivajo na novorojeno dete označili za ženske, ki izvajajo nasilje nad otroki.user posted image


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
9.11.2013 20:42:19   
mika
Na tak način EA tudi škodljivo vpliva na otročka - ne z znaki omamljanja, temveč posredno zaradi tega, ker se otrok sam veliko bolj muči, da pride na svet, če mati leži kot hlod.


Glej res ne morem verjet no....pa kakšen hlod ? Normalno se lahko premikaš, vse čutiš, samo popadki ne boijo...in ja ...narobe so te informirali. Pri drugem porodu sem rodila nekje 30-45 min po vstavitvi katetra....nič ni podaljšalo....na to temo imaš še pa još napisano

pa ne lepi meni žaljenja, ker cel čas sama obmetavaš z imeni...tako je, ko zmanjka argumentov

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
9.11.2013 20:43:20   
tashq

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


mamice smo si različne in prav je tako!kdo je dal dovoljenje drugemu človeku, da ti diktira do kdaj smeš dojiti, kaj boš vzel med porodom, kako boš vzgajal otroka, boš dal otroku dudo,...


Dovoljenje je dobil z izobrazbo in delovnim mestom. Kaj bos vzel med porodom ti seveda lahko predpise zdravnik, clovek, ki je strokoven in, ki dalec bolje pozna zdravila ucinke na razlicne ljudi in situacije.
To je enako dovoljenje kot tisto, kaj bo otrok od zdravil dobil, ko bo zbolel. Prav to vprasanje je bilo vprasanje tistega para, ki sta oiz malomarnosti ubila otroka, ker ga nbista peljala zdravniku - ona sta namrec bila na staliscu, kdo je zdravnik, da jim pove kaj morata z otrokom...

Kar se tice dojenja in dude je primerjava slaba, eno so priporocila drugo strokovna odlocitev. Eno nima pretiranih posledic, drugo ima pa lahko hude posledice.

Navsezadnje, ce ne potrebujemo zdravnika in njegove strokovne odlocitve, zakaj sploh odidete v porodnisnico?


ne, ne, narobe si razumela...user posted image s tem drugim človekom sem mislila druge mamice, tašče, prijateljice..., ne pa ljudi s strokovnim znanjem, npr.ginekologov, anesteziologov...prvi ti nimajo pravice govorit, kako boš ti vzgajal, rodil... svojega otroka, drugi omenjeni pa imajo veliko pri tem!

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
9.11.2013 20:45:58   
tashq

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
BTW: enako me moti tudi podpisovanje, da poznas vse rizike in da s ez njimi strinjas. Lahko poznas zadeve le povrsno, kot laik. Presodi pa tisto, kako ti "marketinsko" predstavijo zadevo. Anesteziolog se bo strinjal z neko srcno zeljo glede poroda, tudi ce ni prericsan, da je to najboljsa izbira ker ima vsaka zenska ze "pravico" do vsega, pa se podpise...
Zelo me zanima kako bi bilo, ce bi anesteziolog nosil polno odgovornost za sredstva, izvedbo in posledice.

mislim, da ti A ne bo kar tako dal EA, Ultive..., če ne bo prepričan...saj navcezadnje na svoja pleča prevzame odgovornost, če bo slučajno, kaj narobe...

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
9.11.2013 20:47:42   
tashq

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


Prav je, da porodnice vejo, da lahko sredstva neg. vplivajo in kaj lahko katero naredi, potem pa se vsaka sama odloča dalje.


Prav je, ampak IMO ni prav, da kar sama odloca o tem kaj in koliko bo dobila. Hudica, zdaj bo se porodnisnica samopostezba postala...


se strinjam, ampak se mi zdi, da P zaenkrat še ni samopostrežna in še ni bojazni, da bi se porodnica SAMA odločila, kaj bo vzela in koliko.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: RAZKRITO: Ultiva ni registrirana za upora...
9.11.2013 20:53:05   
uškinamama
Dobivam popadke, ko berem to temo. Ne, nisem noseča.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?