|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: domači sladoled
11.4.2014 8:09:49   
ronja
Uf, paštetka, sem za, takoj, ni problem, samo trenutno se ven ne vidim - mam par projektov, ki jih moram končat in si probavam ne natiplat novih (mi ne gre najboljš, ampak se vsaj trudim:D). Moram še enkrat uno knjigco dat gor na blog, samo jo moram videt prej, da lahko kaj lepega napišem, moram najt. Skratka - sva na vezi:)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: domači sladoled
11.4.2014 8:39:12   
mini86
sm ful vesela zate, reees..

ok, k je to glih moja tema jo lahko smetim po želji aneuser posted image

kje sta kupila ta peskovnik..ker mi imamo uno sonce peskovnik za zapret ampak zdj k sta vsaj dva v peskovniku je že malo mini..in sva študerala o lesenem večjem..da bi ga sama skup zbila..

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: domači sladoled
11.4.2014 8:50:23   
kokosh
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Kokoš, kitchenaid je tudi na moji "wish listi" že ene par let. Uživaj z novo posodo!


Ronja, pri nas ga je seznama poželjivih stvari prečrtal moži (darilo za vse možne priložnosti za ene par let naprej in nazaj) user posted image Sicer bi še dolgo lepila nos na izložbe user posted image

Torej je sladoledarski recept sledeč - zmeči v sladoledar vse, kar imaš pri roki in je potencialno užitno.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
11.4.2014 8:53:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kokosh)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: domači sladoled
11.4.2014 9:38:52   
ronja
Kupili sva ga v bistvu s tamalo (tasrednjo) v Bahausu (evo, to je pa štacuna, kjer bi jaz lahko zapravila veliiiiko več kot v katereikoli s cotami:D in tudi ven me ne dobiš:D - sicer mi je Merkur še bolj všeč, samo baubau ima še malo več reči in mal ceneje je), stane 23 € in mislim, da te pride ceneje kot če bi sama kupovala deske in jih izrezovala, da se bojo usedle lepo skup. Na žalost je večinoma tako... Sploh ker jih moraš potem še z nečim zaščitit, da ne crknejo od vremenskih vplivov, pa šrafui, itd... Tak da razmisli, če se ti splača sami žagat vse ven. Ta je bil seveda razstavljen, samo utori narejeni za sestavit, en nikakav načrt zraven (ki ga itak nisva pogledala, dokler nisva ugotovila,d a je premalo šraufov - no, saj piše tam, da eni niso zraven:D).

Aja, pa ne se pustit prepričat, da ga nimajo - ker meni sta dva prodajalca rekla, da ga ni (en je bil celo tako prijazen, da je šel z mano pogledat in pač ni videl kode in mislil da ni), potem je pa tretji pogledal v račko, videl, da je na zalogi tudi ta tamali, čeprav ni napisane cene in kode tam in je potem našel med unimi lajštami tudi tega tamalega (za moje 3 je 120 cm čisto dovolj veliko). AJa, tako da nasvet: če greš SAMA ali z otrokom (beri: BREZ moža) v tega baubaua, boš veliiiiiko lažje dobila kogarkoli in ti bojo fantje zelo radi pomagaliuser posted image , vse prebrskali zate, itd... Ker vem, da kadarkoli sem šla tja z lubijem ali z bivšim, (ki je bil bolj diy, zato veliko tam, jaz sem pa firbcala zraven, ker kot rečeno mi je ful zanimivo tam:D), no, če je bil kak fant zraven, so vsi prodajalci nekam poniknili in tudi oni vedno pravijo, da jih je ubibože težko dobit. Če greš sama (ali pustiš dragega na oddelku z orodjem tačas, recimo;), ti bojo pa fantje vse peskovnike okoli obrnili, da boš pravega ven dobila:). Samo dobrohoten nasvet, res je neverjetna razlika -lubi ni mogel verjet, ko sem mu povedala, koliko ljudi se je tam ukvarjalo z nama, pa sem samo enega vprašalauser posted image . Zato jih pa potem nikjer ni, zgleda, haha.

kokoš, ti ga iz dna srca privoščim, uživaj še zame s kičenaidom! Jaz se slinim ob njem na amazonu... In enkrat, nekoč... bo tudi moj, hehe. Do takrat ga boš ti v nulo naštudirala in te bom lahko gnjavila, če mi kaj ne bo šlo, hehe. Lubi pri nas sicer ni problem, on bi mi vse te igračke kupil (verjetno ve, da se mu splača:D), samo trenutno glih ni čas za tako zapravljanje. No, mogoče pa dobim kako dobro plačano delo, hehe.

metulj, a temu ti rečeš nezahtevna? Miksat z mikserjem ne moreš zmrznjenih stvari, bo vsak riknu. Za zmrznjene stvari je yonanas - meni dela super, lahko prideš pogledat:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: domači sladoled
11.4.2014 12:51:43   
mini86
o hvala za infomacije..


mam pa inf iz prve roke ker moja predraga sestrica dela v BHuser posted image


pomoje bo naš tist ta večji

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   [Brisano sporočilo]
11.4.2014 12:56:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: domači sladoled
12.4.2014 12:23:07   
ronja
okidoki, se vidiva, ko prestopiš (ornk) mejouser posted image . Aja, pa zdaj mamo plac, če se še spomniš slučajnouser posted image user posted image .
Dobiš ledeno kavo in kakšen zmrznjen sadni sladoled iz yonanasa za probat. Evo link:
http://yonanas.com/
Maš tudi youtube video, zgleda ko en topšop varianta, rtudi lahek je in nisem glih pričakovala nekih čudežev, ampak ker ni glih drag, sem ga dobila lani za rd:). In se je kar nadelal:). Fora pri zmrznjenem sadju je, da je boljše imeti večji tor in manj obratov - sicer vse skup prehitro segreje in rata sladoled preveč tekoč, še preden do konca zmečka. NO, ta dela tako - in to je fajn. Je pa potem treba seveda po vsaki uporabi vse dele spucat. Meni ni problem, ker smo sladoledomanijaki, ampak mogoče komu drugemu bi bilo - smo si različni - boš videla in povedala. Bom dala enkrat na bljog, če se spomnim (beri: če me spomniš:D), da vidiš, kako ta reč dela. Jaz potem če se mi da, dam sladoled v vrečko za brizganje z zvezdastim nastavkom in potem nabrizgam sladoled - ko iz avtomata - to se puncama ful dobro zdi. Je pa fajn, ker j evse zdravo, naravno, nobenih ojačevalcev, gostil, stabilizatorjev,... samo sadje - in nimaš slabe vesti, ko jim daš sladkarijo, oni pa vsi srečni:). Moji majo celo rajši domače sladolede -kar je baje nenavadno, zgleda mam srečo z ljudmi, s katerimi živimuser posted image .

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: domači sladoled
12.4.2014 21:39:56   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Lahko pa narediš čokladni mousse in ga zamrzneš kot lučko.


Si ziher, da je dober?


Vedno ko naredim preveč čokoladnega moussa ali ganacha ga zamrznem. In je njami.


Hvala. Mousse ošokola obožujemo, naslednjič bo sladoled.


jagodni - zmečkaš jagode, po okusu sladkaš. Dodaš sladko smetano in zamrzneš.


Danes smo delali tega, podobnega.Ker ni še nobenega recepta, ga zapišem (jaz rabim trotl ziher recepte user posted image ):
2 jogurt lončka jagodičevja
1 lonček sladkorja
zmešaš in dodaš
1 lonček navadnega jogurta
1/2 lončka kisle smetane
ter zmrzneš.

Ta bi me zanimal:
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


... Ok, pri bezgu dodamo smetano.

Če lahko dodaš točno varianto?

Danes je nastal še eden, jutri bomo videli, če bo dober.
Limone, ki so se kuhale v regratovem medu, dodano še malo medu, ki je ostal v posodi in jogurt ter malo smetane.

< Sporočilo je popravil Stanislava_ -- 12.4.2014 21:40:25 >


_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: domači sladoled
12.4.2014 22:08:06   
Paštetka
Stanislava, jaz delam bezgov sladoled, ko delam bezgov sok. Pač uporabim bezgov sirup, dodam sladko smetano. Količine so čisto po občutku. Aja, pa sok limete ali limone dam noter. Čisto po občutku. user posted image bom letos izmerila :)))

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: domači sladoled
12.4.2014 22:09:33   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

user posted image bom letos izmerila :)))


Prosim, če se ti da.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: domači sladoled
13.4.2014 13:16:39   
Bett
Ronja kje pa si ga kupila oz kje so ti ga nabavili tega yonanasa. Zgleda super, to je točno to kar bi jaz rabila.
Imam on strojček za sladoled, ko moraš dat posodo v zmrzovalnik, pa nekak ne uspe vedno najboljše. Predvsem je smotan, ker polovica sladoleda zamrzne na dno posode in ga ne moreš spraskat dol.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
14.4.2014 9:33:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
14.4.2014 12:30:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bett)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: domači sladoled
14.4.2014 19:37:29   
ronja
Ronja kje pa si ga kupila oz kje so ti ga nabavili tega yonanasa. Zgleda super, to je točno to kar bi jaz rabila.

amazon.de
Pošljejo ziher v Avstrijo, nisem 100% za Slovenijo in Hrvaško, ker je odvisno od firme do firme, kam dostavlja.

Predvsem je smotan, ker polovica sladoleda zamrzne na dno posode in ga ne moreš spraskat dol.

Sočustvujem s tabo, poznam problem. Malo je boljše, če maš strojček, ki sam zmrzuje.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: domači sladoled
14.4.2014 21:30:56   
malaMravljica
no, tko, sem itak sla pogooglat ta yonanas. Ronja, ti ga imas? Tko kot sem slike gledala in pol sklepala brez se poglabljat user posted image tu notri das na vrhu zmrznjeno sadje notr in spodaj pritece sladoled ven? Brez kaksne smetane, mleka ali cesa podobnega? IN je ta sladoled kaksen? Fin? Ker ta napravica pa niti ni tok draga user posted image

ronja, daj se kaksno ime za eno tako sladoledno masino, ki sama zmrzuje. Eno dobro, ti imas to nastudirano ze, jaz pa ne in niti ne vem kaj morem gledat.

evo, kot vsako leto se je zacelo to z masino za sladoled. Pocasi me imam ze dosti.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: domači sladoled
14.4.2014 21:50:28   
ronja
Mam, ja, ravno zato, ker ta reč ni tako draga, sem si rekla, da ajde, tut če vržem stran teh 45 € ali koliko je bil, za poskus - no, pa je delal:). Upam, da bo še vedno delal (zdaj smo ga malo sem pa tja vlačili, ravno včeraj sem ga zvlekla iz škatle in spucala - jap, again pucanje, kamorkoli pogledam! grrr! in zdaj čaka na to, da kupim kake banane. No, sicer, kot je zvito pripomnila moja tastarejša: "Saj se da tudi brez banan!"user posted image Zvita puncauser posted image ).

Kako dela: ja, zmrznjeno sadje daš, preden ga zmrzneš na tako velike kose, da jih boš lahko spravila skozi tisto luknjo zgoraj - ki je kar velika. Vendar ti priporočam, da daš vseeno še na mal manjše, lažje in hitreje zmelje. Jaz dam recimo banane po dolžini na pol - da se komot s celimi, je pa hitreje, če daš na pol, ker ni treba toliko časa pustit zmrznjenega sadja, da se malo odtaja (direkt iz zmrzovalnika je navadno mal pretrdo, je boljše, če stoji par minut na pultu ali pol ure v hladilniku).
Prižgeš, flikneš zadeve skozi uno luknjo zgoraj, potisneš z unim batom in spodaj pride ven sladoled. Prvih par cm je navadno še malo slabše zdrobljenega (ni čisto gladek) in dam jaz tisto enostavno še enkrat v luknjo, kasneje pa je potem vse gladko in kremasto in super - čeprav je SAMO iz sadja. No, zdaj, ko mamo zmrzovalnik (jupijaja...), bom dala zamrznit jogut v modelček za kocke in bom naredila zmrznjeni jogurt (s sadjem, seveda). Lahko daš zraven tudi par koščkov čokolade in bo isto nadrobil v sladoled (čokolade na zmrzovat, kar tak jo daj not). Ampak ni nobenih cukrov, ne takih ne onakih, nobenih ojačevalcev, nobenih stabilizatorjev, niti jajc, niti mleka (razen če delaš z jogurtom).

Moram priznat, da sem pričakovala, da bo tole crknilo po par uporabah - ampak lani je preživel. Moram prav jutri sprobat, če bo delal, pa poročam. Zdaj grem pa zamrzni jogut, hehe. Ker sladoleda (klasičnega, v sladoledarju) jutri še ne bom mogla delat, ker moram prestavljat sladoledarja in ker sam zmrzuje, mora bit 24 ur na miru, preden ga prižgem (zadeva je draga in zelooooo dragocena (mamo radi sladoled, če kdo še ni opazil;), zato se ne zezam, počakam, da kam ne uide una hladilna tekočina).

ronja, daj se kaksno ime za eno tako sladoledno masino, ki sama zmrzuje. Eno dobro, ti imas to nastudirano ze, jaz pa ne in niti ne vem kaj morem gledat.

Joj, vem, da je en, ki je "macerati" med sladoledarji... maš videe na youtubu... jao... sploh ne smem gledat... Jaz mam simaca. Sem zadovoljna, da še dela, ima pa še prostor za izboljšave. Ampak vsaj do zdaj je delal (razen lopatka - najbolj obremenjeni del - je iz ene precej gibke plastike (Italjani, kaj naj rečem:D) - in če jo umivaš s toplo vodo, se ti ukrivi (ali pa kar tako) in ne postrga več dobro sladoleda). Tako da... ja, enkrat... bom mela... uf... ne spomnim se več, kako se je reklo unemu, ampak od Cuisinearta recimo mi zelo fajn zgledajo - kaj sem skromna, a neuser posted image user posted image . (no, a šteje kej, da si nobene cote nikoli ne kupim:D?).
https://www.google.si/search?q=profesional+icecreammaker+youtube&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:sl-SI:official&client=firefox-a&channel=sb&gws_rd=cr&ei=kjtMU-yBIYbJtAbUloGIDA

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: domači sladoled
14.4.2014 21:54:40   
ronja
MM, takole zgleda tale sljadoljed iz jonija.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: domači sladoled
4.5.2014 10:21:11   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

user posted image bom letos izmerila :)))


Prosim, če se ti da.


Sezona je tu user posted image , se ti bo dalo izmerit?

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: domači sladoled
4.5.2014 13:14:08   
miša99

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

MM, takole zgleda tale sljadoljed iz jonija.


Mi imamo tega jonija že tudi tretjo sezono in je praktično ves čas v pogonu, poleti skoraj vsak dan, drugače pa čez vikende vsaj enkrat zagotovo. Zelo rada ga postrežem suflejem ali kakšni drugi čokoladni tortici...

Mi imamo najraje mango v kombinaciji z banano ali pa ananasom. Sem pa slabe volje, ker praktično je pri nas zadnje čase neverjetno težko dobit različno zamrzjeno sadje. Leto ali dve nazaj so imeli v Leclercu kilsko mešanico "eksotičnega" sadja (mango, kivi, melona, ananas) in je bilo super za v ta jonanas, pa še poceni je bil. Prav tako so imeli nekoč v Hoferju mango +jagode, ki je bil tudi super…

Letos sem si po nekajletnem ogledovanju privoščila Kitchenaid skupaj s posodo za sladoled, tako da bom Ronjo prosila za kakšen super duper recept.

P.s. Nisem nova, enkrat vmes sem se izpisala, berem vas še tu in tam, ker mi kronično primanjkuje časa...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: domači sladoled
4.5.2014 19:23:56   
ronja
Mi imamo najraje mango v kombinaciji z banano ali pa ananasom. Sem pa slabe volje, ker praktično je pri nas zadnje čase neverjetno težko dobit različno zamrzjeno sadje.

Joj, sem te pa ravno hotela vprašat, kje dobiš zmrznjen mango! Ker svež je drag, dostikrat nima nobenega okusa in še enostavno je met zmrznjeno sadje doma:). KOmot, hehe. In se spomnim, da je včasih bil v Leclercu, brala sem za hofer, zdaj pa ko smo to čudo dobili lani, pa nikjer nobenega eksotičnega sadja v zmrzovalnikih... ja, saj vem, da je tudi naše jagodičevje dobro, ampak mango imamo res zelooo radi - vsako tele ma svoje vesele;)

Miša, kako se obneše kitchenaid? To je tudi na moji wish listi, hehe. Nekoč, nekje, hehe. Za recepte pa ni problema, mam ene 10 knjig o sladoledu, heheuser posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu miša99)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: domači sladoled
5.5.2014 5:32:11   
miša99

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Joj, sem te pa ravno hotela vprašat, kje dobiš zmrznjen mango! Miša, kako se obneše kitchenaid? To je tudi na moji wish listi, hehe. Nekoč, nekje, hehe. Za recepte pa ni problema, mam ene 10 knjig o sladoledu, heheuser posted image

Zamrzjenega manga ni moč nikjer več dobit, žal user posted image - pa pogledam skoraj vedno v te skrinje kjer koli že sem. Sem bila zadnjič čisto "paf", ker sem videla, da tudi Italijani nimajo skoraj nič zmrzjenega user posted image . Navadno kupim "svežega" v Lidlu ali Eurospinu, takrat ko je znižan (se mi zdi, da je kar pogosto) ga narežem na koščke in dam zmrznit. Žal ni druge user posted image . Imam pa boljše izkušnje s kvaliteto manga v Eurospinu, čeprav se mi je že tudi tam sfižil nakup.

Glede Kitchenaida pa - je fajn ni kaj. Ampak roko na srce, meni se zdi malo čez 600 evrov predrag. Samo če ga primerjam z ostalimi podobnimi mašinami pač dizajn in kompaktnost odtehtata. Po mojem sem ga kupovala ene 5 let, pa mi je že moj "težil", da me ima s tem že čez glavo. No na koncu je bil problem v barvi. V glavo sem si zabila, bodisi živo rumenega ali pa turkiznega. Za evropsko tržišče sta le dve rumeni (pastelna in sončnična, ki je skoraj oranžna) in mi spet ni bilo po godu user posted image user posted image user posted image . Pol sem pa imela nekega dne vsega dovolj, vzela v zakup riziko in ga kupila na ameriškem ebayu. Želene (spet na riziko, ker pri nas te barve ni) rumene barve (buttercup) z dvema rostfrei posodoma, plastično zaščito, vsemi kovinskimi metlicami oz. dodatki za gnetenje ter močnejše izvedbe za 210 USD + 90 USD poštnine.
Prišel v enem tednu, sem se psihično pripravljala na carinski postopek, ki je šel mimo z ustrezno carinsko dajatvijo brez posebnosti, čeprav je na forumih zaslediti kup težav - od odsotnosti CEE oznak do jakosti el. toka….

Dela pa res lepo, je "tih", zmogljiv ter priročen, ker je vseskozi na pultu in ga potem res uporabim. Me je res kar malo impresioniralo, ker tako fajn stepe npr. beljake in smetano... Junija dobim še nastavek za testenine in raviole, tako da ta faza me še čaka. Za ljubitelje naprav "vse v enem", pa seveda manjkajo zadeve, ki so prisotne pri multipraktikih (sekljanje, drobljenje, miksanje…) user posted image . Ampak glede na "lepoto", relativno ugodno ceno, dolgotrajno željo in doseganje pričakovanj iz prvega stavka tega odstavka je zaključek - ZELO ZADOVOLJNA.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: domači sladoled
5.5.2014 10:57:29   
kokosh
Miša99, vau, to je pa bil dober nakup!

Ronja, a tegale si že videla? Zgleda precej precej podoben Kitchenaidu (posoda in metlice).

No, poročam o uporabi našega kitchenaid sladoledarja. Zakon je! Naselil se je v skrinjo, problemi s primrzovanjem sladoleda na dno so zanemarljivi, za 1.5 L sladoleda potrebuje dobrih 10 min. Zaenkrat v velikih količinah proizvajam jagodnega user posted image


To je pa moj začetniški recept:
1/2 kg jagod
4 žlice sladkorja v prahu
180g navadnega jogurta
1/4 L sladke smetane

(odgovor članu miša99)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: domači sladoled
5.5.2014 11:54:20   
ronja
ooo, hvala za lepo poročilo, vedno rada preberem:). Če kje najdeš zmrznjen mango, se priporočam za info, midva greva v štacuno, ko je res že ultra nujno, sploh zadnje čase...
Sem gledala osnovni in Atrisan model kitchenaida in v najbolj normalnih barvah se dobi na amazon.de (s katerim imam zelo dobre izkušnje:) za 400€ (seveda samo 1 posoda). KOliko te je prišla carina potem konec koncev? Ker meni je na com največji problem to, da nikoli ne vem, koliko bo potem vse skup: poštnina, carina,... Ti si ga našla za 210$? Fino to! A njihovega davka potem ni treba plačat -mislim plačala si 300$ in to je to, ali so potem še naše carine in njihove in nevemkajševse?

kokosh, ja, sem gledala tudi tistega, samo je isto 450€...user posted image
Ta jagodni sladoled je pa božanski! Probaj še enkrat sanmo jagode in po želji sladkor - tisto je pa koncentrirana jagoda:) Ti pa hitro naredi sladoled, moj sladoledar noben ni bil tako hiter!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu miša99)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: domači sladoled
5.5.2014 12:28:58   
miša99

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

ooo, hvala za lepo poročilo, vedno rada preberem:). Če kje najdeš zmrznjen mango, se priporočam za info, midva greva v štacuno, ko je res že ultra nujno, sploh zadnje čase...
Sem gledala osnovni in Atrisan model kitchenaida in v najbolj normalnih barvah se dobi na amazon.de (s katerim imam zelo dobre izkušnje:) za 400€ (seveda samo 1 posoda). KOliko te je prišla carina potem konec koncev? Ker meni je na com največji problem to, da nikoli ne vem, koliko bo potem vse skup: poštnina, carina,... Ti si ga našla za 210$? Fino to! A njihovega davka potem ni treba plačat -mislim plačala si 300$ in to je to, ali so potem še naše carine in njihove in nevemkajševse?

kokosh, ja, sem gledala tudi tistega, samo je isto 450€...user posted image
Ta jagodni sladoled je pa božanski! Probaj še enkrat sanmo jagode in po želji sladkor - tisto je pa koncentrirana jagoda:) Ti pa hitro naredi sladoled, moj sladoledar noben ni bil tako hiter!



Ronja, ko najdem kje ledeno mangastega v skrinji sporočim user posted image .
Tale recept z jagodami še danes sprobam.... bi pa še kakšno čokoladno različico.... Moje punce živijo za čokolado...

Kar se pa te Elektroluxove mašine tiče, sem preverjala gledala, tipala, "težkala" - ma ni primerjave res ne! Če je Kitchenaid drag je ta glede na čist preveč drag.

Carino sem plačala pri nas (vidim, da imajo zadnje čase na ameriškem ebayu nekateri še neke dodatne dajatve v USA - različno od zvezne do zvezne države in glede na to, kakšen status imajo prodajalci znotraj ebaya) in sicer nekaj manj kot 80,00 evrov in sem bila čist presenečena, ker sem pričakovala več user posted image . Je pa res, da je prodajalka dala izjavo, da je poštnina kao njen strošek.
Če povzamem - sem imela precejšnjo srečo!!!
user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so naravne sestavine za čudovito obarva...
photo
Tudi naravno obarvani pirhi so lahko čisto prave umetnine. Preverite, kaj vse iz kuhinje in vrta lahko uporabite za leto...
Velikonočna šunka – kuhana ali pečena (rec...
Preberite, kako skuhamo velikonočno šunko, da ne bo razkuhana ali presuha. V članku najdete tudi recept za slastno šunko...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?