|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: II pričakujemo januarja 2015
15.1.2015 21:17:09   
anjam
Naredila ovulacijski test, ki je po nekaj minutah pokazal precej rahlo crtico. Ali je to verodostojno?. Izgleda,da se res pripravlja na ovulacijo. Jutri ponovim, ce bo kaj mocnejsa potem pa akcija :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 276
   RE: II pričakujemo januarja 2015
15.1.2015 21:40:52   
Shana86
Neza jaz tudi vidim črtico user posted image

Maumow si ti po ss imela redne cikle? Koliko po ss si dobila prvo M?

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu anjam)
Neposredna povezava do sporočila: 277
   RE: II pričakujemo januarja 2015
15.1.2015 22:54:04   
roca
hvala vam punceuser posted image po dolgem čakanju, upam da bo tokrat vse ok
držim pesti še za vse ostale, ki čakate na user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 278
   RE: II pričakujemo januarja 2015
16.1.2015 7:06:40   
MauMow
Shana86 pri meni je bilo tako. Ko sem septembra morala na čiščenje (izbrala sem tablete - ker naredijo ss in je bilo za mene manj nevarno) so mi povedali da lahko M pričakujem 4-6 tednov po tem splavu. No sama sem potem že skoraj orng paniko zagnala saj je M pri meni prišla šele 7 tednov po splavu... Ampak potem sem razmišljala sej drugače ni moglo biti. Moj N hormon je padel na negativno šele 3 tedne po splavu (imela sem tako visok hormon ob splavu da je toliko časa rabil da je na nulo padel), saj sem delala teste in sem sledila kako pada in kdaj je negativen. In če od 7 tednov odštejem 3 je to ravno nekje 4 tedne (kolikor pa so običajno cikli dolgi.

Sedaj pa je bilo tako, da sem imela tako zgodnji splav, da niti ne prebrkla cikla. Vem pa da je bil zgodnji ss ker je bilo čisto enako kot na splavu, enake kepe, krvavitve, krči,... Ker pred in po splavu nisem nikoli imela take M, tako da vem da je bil ss...

Aja pa da ne pozabim PLAHTICA po splavih super zadeva, ker pomaga pri čiščenju saj maternico krči. Tako da pri meni je pomagala in se je vse lepo ščistilo do konca. Začeti piti takoj ob splavu.

Drugače pa sem pri sebi ugotovila, da po prvi M po splavu imam izjemno dober cikel, kjer je tudi O v normalnem času (beri 13,14 dan) kajti običajno imam cikle 33 dni in O šele 20 dan. Ampak to je samo prvi cikel po SS (kajti ta mesec bilo enako kot septembra po splavu).

< Sporočilo je popravil MauMow -- 16.1.2015 7:08:41 >

(odgovor članu roca)
Neposredna povezava do sporočila: 279
   RE: II pričakujemo januarja 2015
16.1.2015 8:12:56   
Marčevka2010
Kje si kupila plahtico? Imajo tudi v Sanolaborju?

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 280
   RE: II pričakujemo januarja 2015
16.1.2015 8:19:10   
MauMow
Ja v Sanolaborju sem jo kupila. Meni je tudi po okusu zelo dober čaj.

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 281
   RE: II pričakujemo januarja 2015
16.1.2015 8:21:08   
Shana86
MauMow hvala, ker si še enkrat delila svojo izkušnjo. Se mi zdi, da bo pri meni precej drugače, ker sem imela abrazijo, ne tabletk. Praktično po posegu nisem krvavela, imela sem malo izcedka in krčev, mi je že G, ki je delal poseg, rekel, da bo tako, ker je ornk ščistil, ker je bil že prisoten infekt. Sem dobila tudi antibiotik v žilo. Tako da hb, da se nisem odločila za tabletke, bi pomoje že prej staknila konkretno vročino in potem bi vseeno morala še na abrazijo - izkušnja kolegice. Hormoni so se pa tudi po občutku hitro znormalizirali, slabosti so minile v enem dnevu, razpoloženje, utrujenost in prebava pa so se znormalizirali v nekaj dneh. Sem bila noseča 10 tednov in je res občutna razlika. No bomo videli.

Si prepričana, da je šlo za zgodnji ss? Meni se je do zdaj 2x zgodilo, da mi je M par dni zamujala, potem je bila pa boleča, dlje je trajala, iz mene so tudi letele kepe, ampak ziher nisem bila noseča. Prvič zato ne, ker še nisva delala dojenčka in sva bila zelo natančna glede kondoma, drugič pa sva že delala in sem bila top stranka proizvajalcev nosečniških testov user posted image No mogoče pa.

So tebi rekli, da počakaj 2 M?

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 282
   RE: II pričakujemo januarja 2015
16.1.2015 8:32:58   
MauMow
Shana86 tudi jaz sem imela splav v 10 tednu... Po dveh tedni ko sem imela pregled je rekla G da še ni šlo vse vn... In potem sem malo prebirala in se spomnila na Plahtico ki sem jo začela redno piti vsak dan po kozarec ali dva in res po M je bilo vse BP. Meni je drugače moja G povedala, da je pri obeh vrstah splavov 5% možnosi da se ne ščisti ok. Da mi pa priporoča tablete ker tudi če bi potem potrebovala čiščenje je kao manj možnosti poškodb ker je MV že odprt. Je pa v SLo en velik problem da če ni vse BP na UZ 14 dni po splavu velikokrat dajo kr takoj na čiščenje (tudi če je bila abrazija), kar pa dejansko ni potrebeč. Če N hormon pada potemni da tkivo ni živo in se lahko počaka na M ki lahko vse ščisti vn. Moja G je k sreči super in sva se držale tega kar so mi v RUS priporočali (počakajmo na M).

Tole vem da je SS. Namreč tako kot prvič so me začeli boleti kolki (cca 2 dni pred M) in pa dojke, ampak potem se je pa ulilo (pred M me kolki v življenju niso boleli prav tako ne prsi tako močno). Take M nikoli v življenju mela, kr v potokih in curkih, tako kot na splavu (čisto isto) in je trajalo en dan noro močno potem pa malo manj še 4 dni potem pa je šel še en čepek vn pa se je na enkrat ustavilo (kopija splava s tabletami). Pa ziher sem da je bla nosečnost ker sva tudi pridno slončkala na O (kar se nama je do sedaj izkazalo za super stvar). In sem tudi po tem takoj s plahtico začela da se orng ščisti. In pa O je ta mesec prišla lepo že 14 dan user posted image

Ja meni je rekla 2 M počakaj, če pa bi se slučajno že po prvi zgodilo te bomo mogli pa bolj čuvat user posted image (besede od moje G). Tako da sva en mesec mela res tut zaščito, drugega pa sva se samo O izognila user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 283
   RE: II pričakujemo januarja 2015
16.1.2015 8:38:35   
Marčevka2010
Ne rečejo zaman čakat 2 meseca po splavu. Se je dobro tega držat.

Super za plahtico, če jo bom rabila, da vem kje kupit.

Jaz sem se sedaj testirala za O, in je že rahla črtica, bo tokrat očitno prej kot prejšnji mesec, ko sem jo imela na 16. dan. Bo treba vikend izkoristit.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 284
   RE: II pričakujemo januarja 2015
16.1.2015 8:45:26   
MauMow
Jaz sedaj plahtico tudi pijem od M pa do mal pred O. Ker ko si noseč ne smeš... Tako da ziher fajn ščisti med M user posted image

Marčevka upam da ne boš rabila. Upam da nam bo vsem ratalo brez kakšnih novih splavov.

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 285
   RE: II pričakujemo januarja 2015
16.1.2015 8:48:12   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: anjam

Naredila ovulacijski test, ki je po nekaj minutah pokazal precej rahlo crtico. Ali je to verodostojno?. Izgleda,da se res pripravlja na ovulacijo. Jutri ponovim, ce bo kaj mocnejsa potem pa akcija :)


Anjam dokler nista enako močni ni O, tako da kar pridno testiraj. Aja pa da se ne boš ustrašila meni pred O, črtice nihajo - en dan močnejša, drugi manj,...

(odgovor članu anjam)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   RE: II pričakujemo januarja 2015
16.1.2015 8:48:47   
Marčevka2010
No, saj ni le za po splavu. Citiram (vir: hisa-zelisc.si):

Pri ženskih težavah

Zelišče je zelo priljubljeno zdravilo pri vseh vrstah ženskih težav. Uporabljamo jo od najstniških let in vse tja do konca menopavze. Čaj iz plahtice pijemo pri močni in predvsem pretirani menstrualni krvavitvi, ob bolečinah in krčih, ki jih povzroča mesečno perilo, ob različnih motnjah v menstrualnem ciklu (neredne menstruacije, izostanki le teh). Plahtica krepi maternične vezi ter jo krepi pred zanositvijo in po porodu. Odpravlja beli tok in je zelo dobrodošla pomoč pri težavah v meni.
V obliki sedeče kopeli jo velja preizkusiti pri infekcijah s kandido, saj pomaga vzpostaviti zdravo vaginalno floro.

Krepitev pred zanositvijo in v poporodnem času

Priporoča se pitja čaja plahtice po porodu, še posebej v kombinaciji z rmanom. Pomaga uravnovesiti delovanje ženskih organov in pri »izčrpanosti v trebuhu«
Uživale naj bi jo tudi ženske, ki načrtujejo zanositev, saj krepi maternico. Priporoča se pitje čaja, ob zanositvi pa uporaba sedečih kopeli.
Med nosečnostjo se uživanje plahtice odsvetuje.


Pri celjenju ran

Plahtica je v ljudskem zdravilstvu zelo cenjena rastlina za pomoč pri celjenju ran, saj kot adstringens ustavlja krvavitve. Ima izjemno moč celjenja rane ob izgubi oz. puljenju zob. Z grgranjem prevretka plahtice ali tinkturo plahtice tako celimo rane in razjede v ustni votlini.
Prav tako se je plahtica izkazala za učinkovito zdravilo pri vnetih ranah ali izpuščajih na koži. Izpiranje s prevretkom plahtice bo težave učinkovito omililo.

Uporaba za ostale namene

Pomagala naj bi tudi pri težavah z jetri. Kot močan adstringens je učinkovita pri črevesnih vnetjih, driski in griži. Po nekaterih podatkih je zdravilna tudi pri nespečnosti in sladkorni bolezni.


< Sporočilo je popravil Marčevka2010 -- 16.1.2015 8:49:45 >

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 287
   RE: II pričakujemo januarja 2015
16.1.2015 8:55:15   
MauMow
Ja plahtica je res zakon z eno besedo, pa še dobra je user posted image

Aja pa moja babica je povedala da če hočeš prav čas roditi (da ne zamujaš pa to) jo moraš na koncu nosečnosti tipi, ker rahlo krči in lahko greš prej rodit user posted image

< Sporočilo je popravil MauMow -- 16.1.2015 8:56:00 >

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 288
   RE: II pričakujemo januarja 2015
16.1.2015 9:14:26   
Marčevka2010
Super podatek, sploh za tiste, ki so že čez rok. Ampak me tega problema še nimamo.user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 289
   RE: II pričakujemo januarja 2015
16.1.2015 9:31:58   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: Marčevka2010

Super podatek, sploh za tiste, ki so že čez rok. Ampak me tega problema še nimamo.user posted image


Marčevka računamo da bomo čez ene 9 mesecev na tem ane?user posted image

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 290
   RE: II pričakujemo januarja 2015
16.1.2015 9:35:57   
Marčevka2010
Upam. user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 291
   RE: II pričakujemo januarja 2015
16.1.2015 11:28:44   
Shana86

IZVIRNO SPOROČILO: MauMow

Shana86 tudi jaz sem imela splav v 10 tednu... Po dveh tedni ko sem imela pregled je rekla G da še ni šlo vse vn... In potem sem malo prebirala in se spomnila na Plahtico ki sem jo začela redno piti vsak dan po kozarec ali dva in res po M je bilo vse BP. Meni je drugače moja G povedala, da je pri obeh vrstah splavov 5% možnosi da se ne ščisti ok. Da mi pa priporoča tablete ker tudi če bi potem potrebovala čiščenje je kao manj možnosti poškodb ker je MV že odprt.

Ja meni je rekla 2 M počakaj, če pa bi se slučajno že po prvi zgodilo te bomo mogli pa bolj čuvat user posted image (besede od moje G). Tako da sva en mesec mela res tut zaščito, drugega pa sva se samo O izognila user posted image



Aha, pri meni je drugače, ker sem že rodila (manj kot leto pred posegom) in MV ni problem. Kontrolo imam pa šele po 6 tednih, kot po porodu. Ja, meni je tudi rekel, da so po obeh načinih enake možne posledice in komplikacije. Mi je pa rekel 3 M počakat, to se bo vleklooo...
Ah teli čaji... sem pila proti koncu nosečnosti, pa je bila vseeno indukcija. Ampak ja, itak vse probaš.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 292
   RE: II pričakujemo januarja 2015
16.1.2015 19:26:32   
niinii
Joj, danes ni moj dan. Najprej v službi nekje na polovici delavnika fasala tako migreno, da se mi je kar mešalo. Tablet nič prijel. Po drugem tabletu začne končno popuščat bolečina.
Gremo potem v Lj, po tablico, ki je bila na servisu. Meni po poti tolk slabo, da sem mislila, da bom kar bruhala. Na svežem zraku je bilo ok. Se peljemo do Domžal, meni spet slabo za umret. Ko sem stopila ven iz avta, je bilo malo bolje. Na poti do doma spet ful slabo, ampak se sploh ne umiri. Groza.
Sem morala mal pojamratuser posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 293
   RE: II pričakujemo januarja 2015
16.1.2015 19:40:53   
Neza007
Tko je blo men od nedelje do torka, zej me pa že drugi dan zgaga peče po vsaki stvari k jo dam vase. A si mogoče ti nosečka?

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 294
   RE: II pričakujemo januarja 2015
16.1.2015 20:05:48   
niinii
Pojma nimam. Šele naslednjo nedeljo ne pričakujem. Je pa res, da me je zdele v zadnjem tedni 3x zgaga pekla. Kar me drugače mogoče 3x na leto.

(odgovor članu Neza007)
Neposredna povezava do sporočila: 295
   RE: II pričakujemo januarja 2015
16.1.2015 20:25:10   
Neza007
Mene zadne dva dneva res po vsaki stvari, pijem mleko da si oblažim, pomaga :)

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 296
   RE: II pričakujemo januarja 2015
17.1.2015 10:49:37   
SU
niinii in Neza007 ...tale zgaga je že dober znak... user posted image Drzim pesti za pluske!! user posted image

Jaz sem pa danes naredila en tist "ta poceni" test in je bil tkooo bel, da bolj bel ne bi mogel bit... user posted image
Po mojem bi M že lahko prišla, glede na O... pa tut N bi po mojem že lahko pokazalo... Verjetno spet ne bo nič ta cikel... user posted image
...sem pa mal upala, da bo... ampak se mi je čudno zdelo, da mam tak "čuden" trebuh na trenutke... malce boli... tak kot pred M... Bi mi znala tista cista kej nagajat... user posted image ...ker nisem čist "prava"... pa kot itak veste kako je--znaki za N in M so si tkooo podobni, da ni res... da ne govorim, da mi je blo parkrat, zaradi "čudnega trebuha" tudi rahlo slabo... user posted image

Mal sem obupana danes... Moj me neki jezi...user posted image operacijo mam čez en mesec, katere me je strah ko šus... sej še nisem bla nikol pod narkozo... In zdej še tole... user posted image
Ma sej bo...
Najverjetneje me na seznamčkih vsaj en ali dva cikla ne bo, ker zaradi operacije verjetno ne bom pri volji za "slončkanje"... če se bo moja M sploh prikazala... user posted image

Bom pa vseeno iz srca navijala za vse ostale, ki boste še ostale na tej temi in se trudile za pluske!
Tko, da kot navijačko me lahko obdržite, nazaj na seznam pa pridem po mojem tam nekje marca/aprila... (razen, če se zgodi kak čudež in bo kej prej...)...

(odgovor članu Neza007)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   RE: II pričakujemo januarja 2015
17.1.2015 11:02:06   
MauMow
Su joj upam da se vseen tečka ne pokaže in test zazna N hormon.

Drugače pa naj te ne bo strah narkoze. Mene je tudi tako noro bilo ko sem 9 let nazaj mogla prvi na operacijo.... Ampak sem ugotovila da čisto za man. Tako fajn te ''našopajo'' z zdravili da si en dan cel zadet in si super volje user posted image

Držim pesti za tebe!!!! In vse ostale punce!

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 298
   RE: II pričakujemo januarja 2015
17.1.2015 11:54:52   
SU
MauMow... Nc ne bo z N... Ze drugic se mi je nardil,da sm test nardila pa pol cez dan fasala M... Tut danes je tko...So ze flekci in hodim z vlozkom naokrog user posted image
Ma zdej bom res dala prednost drugim recem... Bo treba,tut ce nocem...
Si me pa nasmejala... In mal potolazla... Pravis,da bom zdej koncno vidla kako je bit zadet?!?!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 299
   RE: II pričakujemo januarja 2015
17.1.2015 12:07:13   
MauMow
Ja mene so meli cel dan popolnoma zadeto. Najprej že od tablete pred narkozo da se sprostiš, pol pa še zdravila.... V glavnem blo je noro. Aja pa še kisikovo masko sem mela in sem prvič v življenju tako super dihala, da je nisem hotla dol dat ko so jo odklopili user posted image - moraš pozitivne stvari vn pobrat. Aja pa jaz sem med narkozo sanjala user posted image

Pa skosaj sigurno boš vsaj nekaj časa zadeta user posted image Boš vidla kak fajn občutek, ko ti je ravno za vse (recimo meni je telefon v roki zvonil, pa sem ga gledala pa se mu smejala, ne da bi se oglasila)

< Sporočilo je popravil MauMow -- 17.1.2015 12:10:34 >

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?