|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
10.3.2015 22:34:41   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_


IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Posvojitev je IMO unjno potrebna pri otrocih, ki imajo dva istospolna starsa in ce bioloski umre je otrok prepuscen sistemu in ne zenski ali moskemu s katero je zivel celo zivljenje. Ce ze mislimo v dobro otrok je IMO dalec boljse, da oseba s katero je otrok zivel leta in leta se naprej skrbi za tega otroka, kot da ga porinejo v neko neznano rejnisko druzino ali sorodnikom, ki nikoli niso imeli dobre besede o njegovi mami, ocetu, ker je sprevrzeno, da je kaj - istospolen. Prava formula, da ugnobis otroka.


PODPIS!


Kako ima lahko otrok v Slo dva istospolna starša?

Otroci se rojevajo materi in večinoma znanemu očetu. Primerov, ko je oče "neznan", je izjemno malo. Prikrivati očeta s strain matere, zato da ima otrok dve mami, je 'pa dobro za otroka user posted image



Stars je tisti, ki za otroka skrbi. Roditi otroka ni dovolj, da postanes stars. Tisto kar si pripravljen narediti za dobro otroka je tistio, kar te naredi starsa.


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 326
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
10.3.2015 22:40:44   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_


IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_


IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Število rejnic in rejnikov z dovoljenjem, februar 2015: 722
Število otrok/oseb v rejništvu, februar 2015: 977
Število otrok, nameščenih v družine, ki izvajajo rejniško dejavnost kot sorodniki, februar 2015: 236



Za veliko večino teh 977 otrok bi bilo veliko bolje, da bi CSD odločil, da gredo v posvojitev.


V prvi vrsti tistim parom, ki že leta čakajo na posvojitev.


Verjetno res.
Ni pa rečeno, da bi bili le zato kaj boljši starši.




Niti slabši ne, mogoče bi bili na škodi otroci, ker bi se morali prilagajati in ubogati tudi očeta in ne samo dve mami. Ali obratno.


Otroci so prilagodljivi in imajo radi svoje starse, ne glede na njihov spol in seksualno usmerjenost. Heteroseksualnost ni zagotovilo za dobre starse, niti srecno druzino.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 327
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
10.3.2015 22:49:07   
Frodo Bisagin



A če pa umreta oba biološka heteroseksualna starša, je pa sedaj star idealno rešena?


Ce umre se otrok je dilema najbolj ustrezno resena....

Kaj pa če umreta obe istospolni materi, tudi ta scenarij bi bilo ta uredit, je še hujši od otroka kot tvoj. Pa ga zakon, o katerem govorimo, ne reši.


Resuje ga ze rpejsni zakon. isti je za vse otroke.

Pa tudi, ali vsi možni črni scenariji istospolnih partnerjev so nujno potrebni za uredit, primeri, ki se pa realno dogajajo, s tem se pa mi res ne rabimo obremenjevvat?


Saj tudi ti primeru istospolnih partnerjev se realno dogajajo. In so realne stiske nekaterih otrok. Menda ja ne mislis, da tega ni treba resevati ker so to otroci istospolne usmerjene osebe ...
In navsezadnje ce bi tvoj partner ze imel otroka ko te je spoznal in bi ta otrok 1o let zivel s teboj ob slabi zainteresiranosti bioloske matere ( recimo ona gre v tujino ker ji je tam lepse in je pustila otroka pri ocetu) bo za tega otroka lepse in boljse, da ostane s steboj naprej ziveti, kot da ga prevzame mama, ki ga niti ne pozna najbolje... se ti ne zdi? O tem je govora, da otrok ob traumaticni izkusnji ne dozivlja dodatne traume kot dodatno kazen ker stars ni bil ustrezno spolno usmerjen.


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 328
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
11.3.2015 0:45:36   
Vijoličarka
Občutek imam, da se spet meša jabolka in hruške. Če so se homoseksualci uspeli bolje organizirati in doseči spremembo zakona, da uredijo status svojih otrok in da morebiti kakšen par otroka posvoji, to nima nobene zveze z neurejenim rejništvom in posvojitvijo. Organizirati se mora, neodvisno, tudi slednja skupina.

Seveda se bo homoseksualni par, ki bo želel posvojiti otroka, kar lepo postaviti v vrsto, za vse tiste, ki že čakajo. In zanje bo veljajo enako sito. Mislim, predstavljati si, da bosta uletela dva v usnje oblečena homoseksualca z verigami, vrgla vrtoglavo vsoto na mizo in si izbrala svoj objekt poželenja, je že kar bolano.

Kar se tiče otrok 'neznanega očeta', se zgodijo. Vem za primer, ki se je zgodil v dobri, krščanski družini. Je punca spoznala moškega, ki drugače biva v drugem kraju, v njenem kraju je bil samo začasno, zaradi zahtev službe. Tip je hodil celo k njim domov na obisk in radi so ga imeli. Dokler mu ni povedala, da je noseča in pričakovala je, da se bosta, kot je govoričil, poročila. Takrat je resnica udarila na plano. Tip je bil poročen in je imel otroke in tudi pod razno ni hotel imeti nič več ne z njo in ne z otrokom. Doma so se odločili, da bodo pač tega otroka hčeri pomagali vzgajati in ona ni nič zahtevala od njega.

To je bilo že pred leti in ne vem, kaj je bilo naprej. Upam, da je punca spoznala kakšnega bolj poštenega moškega in ima družino.

Življenje piše vse mogoče zgodbe, ne moreš spravljati vsega v kalup.

Če bi se zdaj zbirali podpisi, da se uredi problem rejništva in posvojitev, namesto da se zbirajo podpisi 'ti gnusni homoseksualci, prste stran, od otrok', potem bi ga tudi jaz podpisala. Če gre že za otroke.


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 329
   [Brisano sporočilo]
11.3.2015 9:56:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 330
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
11.3.2015 11:51:54   
ronja
Kar se tiče spolne usmerjenosti je za moje pojme najbolj verjetno rezultat genov in okolja, tako kot skoraj vse ostalo: s preddispozicijo se rodiš, razporejeni smo baje po gausu od čistih hetero do čistih homoseksualcev, vendar nas velika večina ljudi ni na teh skrajnostih, ampak smo nekje vmes. Torej bi nas velika večina v določenih okoliščinah bila homoseksualnih, vendar ker nam ni treba, nismo. V Am. mornarici, kjer so fantje po mesece skupaj v podmornici ali letalonosilki brez ene ženske (z raglogom, saj sicer so meli probleme, ker so se vsi spravljali na tiste ženske), jih po nekaj letih 80% postane homoseksualnih po vedenju - čeprav izbirajo za tja izrazito hetero usmerjene. Vendar tudi okolje lahko svoje naredi - tudi pri živalih: profesor nam je razlagal o čredah krav, kjer ni bilo nobenega bika - začele so naskakovat ena drugo. In to se je redno dogajalo, kadarkoli je bila taka anomalija, ki je v naravi navadno ni. Ko so dali zraven bika, krave druga za drugo niso kazale zanimanja. Isto sem imela priložnost videt pri okoliških psih.

So pa nekateri, ki so bolj na homoseksualnem delu spektra in njim je težko, če ne morejo bit z nekom, v katerega so se zaljubili, enako kot nam in je neumno, da ne bi bili, če je privlačnost obojestranska. Ne vem, zakaj naj bi jim to mi zapovedovali. Naj bo vsak s komer si želi, dokler je to obojestransko in niso vključeni otroci, živali, itd... V praktično vseh družbah je bil delež homoseksualno usmerjenih podoben, to nekaj pove, da očitno za nekatere to ni samo vpliv okolja... Samo da se v nekaterih družbah morajo skrivat, drugod se jim ni treba, ponekod pa vsi to poizkušajo, da bi našli sami sebe.

Poznam pa sina enega najbolj izpostavljenih slo. gejev. O tem z njim nismo nikoli razpravljali, niti ko enkrat slučajno sem delala z njegovim očetom ne. Sem mu omenila, da sva zadnjič delala skup, pa se mi je zdelo, da ni želel govorit o tem in sem spremenila temo. Gotovo je težko, vsaj v takem primeru, vendar je tu več dejavnikov in jih težko ločeno obravnavaš (ločitev, vzgoja, mama, itd). Na splošno je bil z očetom zadovoljen in težko bi rekla, da ima več problemov kot drugi. Vendar je to samo en primer in nimam pojma, kako bi to izgledalo na večji skali, po eni strani težje (ta fant ni živel pri očetu, ampak pri mami), po drugi lažje (ker ustaljeni geji, ki bi posvojili otroka, bi imeli življenjski stil veliko bolj podoben normalni družini kot pa njegov oče in verjetno ne bi žurali na istih mestih;). Tu razumem pomisleke, čeprav sem na strani pravic homoseksualcev. Vseeno bi dala otroka hetereo družini, če bi imela dve enaki na razpolago in enega otroka. Če bi imela pa dva otroka in bi bila druga možnost sirotišnica, pa ni debate.

Kaj bi naredila, če bo kateri od mojih otrok homo? Upam, da to, kar je tisti oče, ki jesinu pustil listek : "Dragi..., včeraj sem slučajno slišal tvoj pogovor z Markom po telefonu, da bi "nama priznal". Rad bi, da veš, da nama ni treba nič priznavat. Vem, da si gej že od tvojega 6 leta in to me nikoli ni motilo. Rad te imam in vedno te bom imel rad. Mimogrede, z mamo misliva, da je Mark prav fajn fant in da sta luškan par." Skratka, upam, da bojo vedeli, da jih bom imela rada, ne glede na spolno usmerjenost, ki se mene res nič ne tiče. Želela bi si vseeno, da niso homo, ker jim bo tako lažje, iz istega razloga bi bilo verjetno lažje, če bi bili punci homo, ker doživljajo manj agresije kot geji.

mm, patrino rada tu gor bolj ostro piše, zato da nekam da neg. energijo, če se ji nabere. Kar je dobro, da potem ne mori v reali:). Vzami to kot dobro delo, ker vsi kdaj rabimo ventil. Veš,kako sem bila zadnjič tečna, ko sva hotela it v kino, mela zmenjeno z dedijem, da je prišel čuvat, pa je malo pred tem mali padel po štengah in je bil cel zdrman in ko sva hotela it, je totalno jokal in seveda nisva mogla it, pa ga pustit samega z dedijem, ki se v takih situacijah res ne znajde najbolj (je super dedi, ampak če vse dela super, ne ve, kaj nardit z jokajočimi malčki, sploh ker ve, da je mel mali afektivne napade, pa ga je strah). Vse smo kdaj tečne in patrino si je pač vzela rr za to, da se spuca, ker je najbolj neškodljivo:).

Dva istospolnika žal ne moreta normalno vzgajati otroka, ker sta pač istospolnika in manjka vloga drugega spola, ki je žal ( to si nisem jaz izmislila, pa tudi noben župnik ne) za normalen otrokov psihološki razvoj - potrebna.

Patrino, tudi samohranilka ne more normalno vzgajati otroka, "ker sta za normalen otrokov psihološki razvoj potrebna dva spola". Pa zato ne jemljemo te pravice samohranilkam in lahko vseeno vzgojijo fajn ljudi, ne? Življenje ni vedno idealno, vsak bi najrajši bil v lepi heteroseksualni zvezi, kjer bi se čutil ljubljenega in ljubil drugo osebo, ne imel nobenih finančnih in zdravstevnih ovir, itd... Ampak ni vedno vse idealno. Pa to ne pomeni, da je nesprejemljivo. Vzgajamo v tem, kar imamo, najboljše kot znamo. Včasih to ni dovolj dobro in imajo ljudje posledice, velikokrat vseeno nekak rata zgurat otroštvo brez hudih traum tudi ob neidealnih okoliščinah. Enako je tu.

Ja. Na podlagi vseh mogočih informacij sem sama nekako potegnila skupaj, da smo mogoče malo omejeni v dojemanju spolov. Tradicija dela svoje in tudi mi smo bili vzgojeni, da je moški, da je ženska in ta dva imata točno določen odnos drug z drugim in to je to, pa vse izhaja iz tega. Nato so nekje v osemdestih letih prejšnjega stoletja začeli priznavati, da obstajajo tudi geji in lezbijke, pa smo imeli v glavah: moški z žensko, ženska z žensko, moški z moškim, pa nekaj se je še govorilo o biseksualcih.

Zdaj pa pravijo, da človekova spolna usmerjenost ni tako enostavna reč, predvsem ne eksaktna. Zgodbe teh ljudi so različne. Nekateri so že od nekdaj vedeli, kam jih vleče in marsikateri so zaradi tega prestali res hude stvari. Drugi so morda v resnici biseksualni in se odločijo na podlagi grenkih izkušenj. Tretji so hoteli, zaradi pritiska 'normalne družbe' v sebi zatreti naravni klic in poskušali biti normalni in niso uspeli. Od tod morda potem razočaranje nad moškimi in 'samo z žensko se da živeti'.

Podpis.

To je približno tako, kot če bi vse heteroseksualne ženske tlačili v isti koš s porno zvezdami.

Zelo dobra primerjava:).

Potem se lahko poslovimo tudi od nalepke civilizacija.

Grki so imeli civilizacijo... In homoseksualnost je bila celo spodbujana...

frodo, super video! Že delila!

Stana, meni sta pa A je to vedno bila super! Tako optimistična, nikoli ne obupata, vse jima gre narobe, ampak še kar vztrajata in na koncu jima prav zato vedno uspe - drugače, kot sta mislila, ampak uspe pa!

Lili, še vedno nas bo dovolj takih, ki bomo ženske in moški in nadaljevali rod v tradicionalnem smislu, ker nas ej večina takih v normalnih okoliščinah (ko imamo oboje na voljo). Sama še nisem imela nikoli homoseksualne izkušnje, niti sanjala nisem kaj takega, vendar mi je jasno, da če bi imela na voljo samo ženske ali pa fajn ženske in kakega od moških, ki mi res niso, bi bila prej z žensko kot ne. Pa to ni nevarnost za nadaljevanje vrste, ker če imam na izbiro tudi fajn fante, bom pa s fantom. Imam srečo, da lahko izbiram, nekateri te sreče nimajo, ker so jim všeč samo ljudje istega spola.
obstajajo pa, kot povsod, tudi tu določena odstopanja.....propada civilizacije sigurno ne bo zaradi teh odstopanj, ker so vseeno v manjšini (zato pa so zgolj odstopanja)......lahko se jih naučimo zgolj sprejemati....

Evo, to.

Kar se tiče nalepk v homo. parih, je po moje tako, da se povsod privlačimo nasprotja - pri nas je to izi : moški in ženska. Pri njih je pa potem bolj moška ženska in bolj ženska ženska (oz. moški, kadar sta dva moška): Verjetno rabiš nekaj za ravnovesje...
Morda je za razmisliti, da je eno bioloski spol , drugo pa spolna vloga, ki ni vezana na bioloski spol. Tako so tudi pri homoseksualnem paru spolne vloge locene od bioloskega spola.

Podpis.
Najlazje je, ko se bioloski spol in spolna vloga ujemajo, vendar zato to ujemanje ne sme postati pravilo.

Tudi pod to (tudi vmes, samo bi bilo že predolgo;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 331
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
11.3.2015 14:02:01   
ronja
V bistvu mislim enako kot Martin Luther King, ki je upal, da bodo nekoč njegovi otroci živeli v svetu, kjer jih ne bodo presojali po barvi njihove kože, ampak po njihovem značaju. Samo namesto 'barvi kože' vstavi 'spolni usmeritvi'. Sicer ne vem, če bi se on strinjal z mano, ampak tudi takrat so obstajale hude 'znanstvene razprave', kako so črnci biološko in umsko manjvredna in nevarna bitja, tako da upam, da bi se strinjal

Ja, še zdaj če gledaš recimo učni uspeh temnopolte populacije in belske, boš našla razlike - vendar niso vezane na njihovo inteligenco, ampak večinoma na okolje, v katerem živijo... Težko je, kadar iz a sklepaš na b, v bistvu je pa to posledica c-ja...

Sama se zavzemam za pravice homo,bi,a- karkolipač-seksualcev, naj bo vsak to, kar se počuti, dokler drugim ne škoduje. Mislim, da bi bilo to za družbo dobro, ker bi bilo tako manj prikritih homo,bi, a karkolipač..., ki so lahko zaradi svoje prikritosti ali zagrenjeni in zato manj učinkoviti ali pa prav agresivni. Nekaj časa sem delala z nekom, za katerega mislim, da je prikrit gej in je bil grozno nestrpen do žensk. Če bi lahko odkrito živel svoje življenje, bi bil verjetno veliko bolj zadovoljen s svojim življenjem in manj agresiven do nas.

Jaz mislim, da ne gre toliko pri ljudeh, da ne marajo homoseksualcev, ampak gre bolj za to, da jim je ob homeseksualcih neprijetno, se ne znajo "obnašati" ob njih, ne znajo kako bi "pravilno reagirali" ob njih......da jim je recimo neprijetno, ker se dva moška ali dve ženski držita za roke in poljubljata.......si tega ne znajo in ne morejo predstavljati, kako je to.....recimo podobno kot pri invalidnih ali tako ali drugače prizadetih osebah......"ne marajo" jih, ker jim je ob njih neprijetno, ne znajo se obnašati ob njih, ne znajo kako naj pravilno reagirajo ob njih, jih naj tretirajo kot invalidne oseba ali jih morajo tretirati kot sebi enake.....zato se jih raje izogibajo in jih ne iščejo v svoji bližini.....načeloma pa proti njim nimajo nič......

Se strinjam, z istim zadržkom kot picola. Sploh ker so včasih tudi ljudje, ki so v manjšini tudi precej občutljivi in zelo hitro vsako nedolžno izrečeno besedo vzamejo kot žalitev, čeprav si hotel samo kaj vprašat ali razumet. Malo je ljudi čisto pomirjenih s sabo in svojo manjšinsko zadevo. Ene lahko tačas skrivaš, dokler se ne pomiriš sam s sabo, enih pa ne moreš in to je potem hudič... Včasih je malo krivde na obeh straneh - oboji moramo prit nasproti: mi jih ne smemo enačit z najbolj ekstremnimi prmerki na paradah ponosa in ne smemo dovolit predsodkom, da narekujejo naše obnašanje, oni pa se morajo potrudit in nam odpustit kakšno nenamerno narobe postavljeno besedo in videt širšo sliko - da se nekdo trudi, da bi jih spoznal...

predvsem moške je tako strah, da ga bo tip osvajal .... videla, slišala...

To mi je vedno smešno. Bivši se je tudi vedno bal, pa ne vem, da bi ga kdo osvajal. Lubija so, pa se jih ni nikoli bal. Pač pove, da ni za in to je to.


Se strinjam samo do zadnjega stavka...Verjamem, da je del problema tudi to, da ne vemo, kako se do njih obnašati. Mislim pa, da je problem še malce globji. O invalidih namreč ni nikjer nobenih hujših polemik, posmehljivih komentarjev, zgražanj, napadov gnusa, itd.

In tudi tu podpis.

MalaMravljica, jaz tudi zivim v taksnem mehurcku kot ti, ampak ko ga pa malo predres in pogledas iz njega potem pa vidis da je homofobije full...

Podpis.

rija, mislim, da bo v praksi tako kot si napisala, saj bo vsaka socialna rajši dala otroka v bp hetero družino kot v bp homo družino - pač bolj ziher je. Vseeno pa če bi vse boge otroke lahko dali k dobrim staršem, bi bilo to idealno, pa čeprav starši ne bi bili čisto idealni, ampak samo dobri in ljubeči, pa ne glede na usmerjenost...
Ko je vprašal prvo sošolko, če bi se poročila s črncem, je, kako nepredvidljivo, tako odločno rekla NE.

? Pa je to odg. zato,ker je mela takrat belega fanta ali je to kategorično zavračala? Normalno, da če si z enim, si misliš, da se ne boš poročila z drugim, samo to ni vezano na raso...

ker poudarjajo, da gre za otroke... med njimi so ziher tudi alkoholiki, ki to prikrivajo...
če se tako gre za otroke, naj nekaj naredijo z nasilnimi in alkoholiziranimi starši. Naj jim določijo obvezno zdravljenje. Naj tu začnejo reševati otroke... imajo to moč, ampak se raje ukvarjajo kako bo dete trpelo v hom. družini, kot pa dejansko reševalo otroke, ki že trpijo danes... tu vidim jaz povezavo in to me dvigne

Podpis. Lulu pravi, da ne zaupa ljudem, ki se ob tem ne zganejo, hkrati pa na vsa usta razlagajo, kako bo grozno tistima dvema otrokoma, ki bi jih mogoče kdaj uspelo posvojit homo paru v slo.

Jaz vesela sigurno ne bom......vendar vesela tudi ne bom, če se bo hčerka poškodovala in bo invalid, prav tako ne bom vesela, če se bo poročila in odšla živet v sožitju z naravo v Ande, pa naj bo to z žensko ali moškim (v tem primeru bi mogoče bila celo bolj vesela, da z žensko živi doma, kot pa z moškim Andih in nabirata zdravilna zelišča tam in meditirata in se mi 1 krat na dve leti javita

user posted image Moji mami se je zgodilo nekaj podobnega - samo da je šla brez ženske ali moškegauser posted image .

Recimo da so vsi učitelji v šoli pedri, zna biti, da bi nas kljub vsespološni kobajagi tolerance, to začelo motiti, ko bi naši fantje prišli v puberteto. Pa sole v naravi in to.

Potem bi me morale motit tudi vse heteroseksualne učiteljice, ki grejo z njimi na šolo v naravi .- navsezadnje je veliko večja možnost, da se kaj zgodi med njimi kot med učiteljem in učencem... Pa me ne bo nič motilo, saj računam, da ti odrasli imajo zveze z drugimi odraslimi in bojo moje odraščujoče otroke pustili na miru, ne glede na svoje spolne usmeritve.

verjetno res.

razen ronje. user posted image

Kaj ti mene zezaš? Vedno povem, da ne prenašam pedofilov in tistih, ki zlorabljajo živali. Imam tudi precej mešane občutke pri nekrofilih. V bistvu jim ne morem očitat, da so koga prizadeli, ker mrtvi sigurno ne čuti, vseeno pa se mi zdi, da je potencialna nevarnost, da bojo prizadeli sorodnike umrlega, če se to zve, prevelika. To je če govorimo o spolnih usmerjenostih.
Vendar težko rečeš, kaj je otroka trauma. Sošolka moje pupe je sredi pouka šla na mizo in se začela dret: "Ne bom se seksala!" Pupa ima probleme v šoli mogoče zato, ker je mama veliko odsotna, ker ima tako delo, starša sta ločena, živi z mamo in babico. Mama ni slaba in jo ima zelo rada. Babica tudi, samo je že utrujena od vsega. Oče jo ima pol časa in jo ima tudi rad. Če tako pogledaš, skoraj idealno (lepo urejeni stiki, nobenih podtikanj, itd...), pa vseeno je pupi hudo. Od kod je ta stavek privlekla, nimam pojma, je nisem vprašala, verjetno ni mogola videt ne mame ne babice pri tem;).
Z romi imam mešane izkušnje in občutke. Super so mi njihovi otroci in tudi z ženskami sem se fajn razumela, z moškimi pa nismo prišli skup, preveč patriarhalno in jaz v tisti njihov kalup ne pašem, oni pa v mojega ne.

Pa da se vsakič v vrtcu in v šoli, ko je na programu družina, vsiljuje nekdo, ki ima diametralno nasprotne vrednote mojim

Čakaj, tega ne razumem: prvič - a nimaš ti otrok doma (šolaš na domu) in drugič - kako vsiljujejo v vrtcih in šolah drugačne vrednote? Ne razumem čisto, kaj misliš s tem (ne zafrkavam, rada bi razumela, česa te je strah, pa saj to že veš;). Pri nas v vrtcu so lani pri srednji pupi imeli Martinovo in so delali vino in praznovali kar nekaj krščanskih praznikov. Mi sicer nismo verni, se mi je pa vse to zdelo fajn. Zakaj bi jim škodilo, če zvejo še nekaj zraven - legende. Nisem ljubitelj vina in mislim, da smo slovenci preveč vinoljubni in da sama pridelava vina ne spada glih v vrtec, vseeno pa se mi ni zdelo tako sporno - otroci so probali, kar so zvarili, ugotovili, da je negravžno kislo in to je navsezadnje super antireklama:). Enako bodo razložili mavrične družine - vsega boga obstaja in otrok bo pogledal in rekel: aha, to je fajn, na-a, to pa ni zame...

in dokler se ne izpostavljajo javnem prostoru.

Stana, ampak v tem primeru bi se oni morali skrivat...

bela cesta pa ta "enakopravnost" - ko majo mulci lulčke in glih na pamet strelajo uno školjko. enakost my ass...

user posted image Ima south park eno zelo fajn epizodo na to temo:). V vrtcih pri nas ni ločenih wcjev, vsaj ne da bi vedela, to lahko govorim vsaj za 2 vrtca in 3 enote.

Sama se spomnim, da so se mi predvsem strašno smilili, ker bi najbrž, kot jaz, radi svojo ljubezen izrazili tudi javno, pa si ne upajo ali celo ne smejo.


Nisem čisto 100% ampak ko smo se o tem nazadnje pogovarjali se po izkušnjah nekaterih ( mislim, da je nekaj v tej smeri raziskovala Ronja) ta zadeva ni dala kar tako enostavno urediti.


Kolikor sem uspela ugotovit res ni zakonsko urejeno: lahko napišeš, potem je pa od csdja odvisno, ali bo voljo upošteval. Dajo pa navadno prednost tvoji generaciji, ne starejši, tako da če si izbereš kakega brata ali sestro, je to lažje...

patrino, ampak vodeba pa res ne moreš resno jemat, no! Še njegova žena ga ne! (kar je sam povedal v enem intervjuju). Zavidamo moškim njihov falični organ in zato smo zadovoljne samo kadar ga imamo in takrat se počutimo izpopolnjene, ker nam ne manjka en del telesauser posted image
Meni se še zdaj.Še vedno jih je veliko " v omari".

Meni je sploh tako lepo gledati zaljubljene pare, ker so pač zaljubljeni in mi je popolnoma vseeno, v kateri kombinaciji bi jih videla. Če se imajo radi, se imajo pač radi.

Podpis. Kolikokrat sem bila slabe volje ali žalostna zaradi česa, kar se mi je dogajalo, pa sem videla dva zaljubljenca se držat za roke in grulit ali se strastno poljubljat... in sem si rekla: "no, pa saj je še ljubezen na svetu. Že ne more bit tak slabo:)" Sva se z lubijem že pogovarjala, če je kaj narobe z nama, da nama je pa fajn videt dva homo, ki se držita za roke. Kot neko priznanje družbi, da smo že toliko strpni, da je to mogoče:) Pa kot en optimizem, da bojo vsi ti ljudje lahko normalno hodili po cesti in se meli radi, kot midva... In ne bom mela malo slabe vesti zato, ker jaz lahko, oni pa ne...

Precej je primerov, kot je npr. Rija omenila, da so v skupnost pripeljali otroke od prej in bi radi, da partner, ki že sedaj opravlja vse naloge starša, tudi uradno postane starš. Potem so lahko primeri, da bi morda kakšna sestra, če se ji kaj zgodi, raje videla, da ji otroke prevzame njen brat in njegov partner, kot pa njeni starši. Ta zakon bo pomagal, da bodo ljudje, ki so že zdaj prisotni v življenju otrok in je ta prisotnost pozitivna, lahko ostali prisotni ali celo odgovorni tudi potem, če se kaj zgodi. Pa da bo lahko partner v raznih zdravstvenih zadevah po pooblastilu odločal, kako in kaj, v skladu s pacientovimi željami, ne pa kakšni odtujeni starši.

Podpis. Mislim, da je zakon narejen prav za te primere.

Chezana, hm, kaj pa ce tvoj post obrnemo? Recimo, da se mozu in meni kaj zgodi bi lahko moji neversko vzgajani otroci pristali v goreci verski druzini, ki bi jih vzgajala v skladu s svojimi ( ne mojimi) naceli. Sorry, ce se mene vprasa bi rajsi izbrala normalen homo par. Ampak na zalost je to rizik ki ga sprejmeno ko imamo otroke. Nikoli ne ves kaj ti zivljenje nosi.

Pa se tole - obe opciji sta mi veliko bolj sprejemljivi kot pa dom za nepreskrbljene otroke!

Skuštrana, to je celo veliko bolj verjetno, ker je med rejniki veliko več vernih kot homoseksualnih... Mimogrede, če se vama kaj zgodi in je zakonsko možno, da poskrbim za tvoje otroke, sem za. Ne bi hotela, da grejo v kak dom. Ker so napol slovenci in zdaj izpolnjujemo pogoje za rejnike, bi nam jih mogoče dali v rejo, če jih že posvojit ne bi mogla. Se mi zdi, da imava precej podobne vrednote in način vzgoje, vsekakor pa bolj kot pri večini rejnikov, tako da veš, da če boš želela (to čisto resno). In lahko ti mirne duše obljubim, da jih ne bom versko vzgajala;).

čežana, kaj pa če otrok ŽE živi v homo skupnosti, umre mu biološka mama (oz. oče) in ga njegova druga mama (oz. oče) ne more posvojit? Se ti zdi boljše, da gre potem k rejnikom, v popolnoma drugačno zgodbo? ALi da ostane pri staršu, ki ga pozna že celo življenje? To je namreč posvojitev... Lahko bi jo pa za začetek oddvojili od ostalih, da ne bi zato padla še ta pravica, ker ljudje pač niso pripravljeni na ostale in je podatkov ih drugih držav, kjer so to že izvedli, premalo in straokovnjaki niso enotni (kar navadno niso, ampak kakšne stvari so vseeno bolj dokazane kot druge).

Drugače pa, meni bi se zdelo prav, da se te stvari, torej imenovanje skrbnika otroka, v primeru da se staršem kaj zgodi, transparentno zakonsko uredijo. Ne vidim razloga, da bi kdo nasprotoval želji staršev, da v primeru svoje smrti, svojim otrokom zagotovijo primerno življenjsko okolje, še najbolj podobno tistemu, karkšnega jim dajejo sami.

Podpis.

Patrino, ampak Vodeba pa res ne moreš resno jemat oz. dajat za referenco! Še njegova žena ga ne! (je povedal v enem intervjuju) Ženskam manjka njihov falični organ in zato smo ves čas tečne in smo zadovoljne samo, kadar ga imamo v sebi in se počutimo izpopolnjene...user posted image mislimuser posted image To naj bi bila resna znanstvena teorija?user posted image KOt rečeno, popolnoma razumem pomisleke glede posvojitev in bi se v primeru, da bi imela dva enako ok para tudi sama odločila za hetero, da naj posvoji, vendar stvari niso tako čb. Za otroka, ki že celo življenje živi s svojo "nemamo", je ona veliko boljša skrbnica kot nekdo tretji, s katerim se mogoče niti videvali niso... Tu se verjetno strinjava... In to so tiste posvojitve, ki bi se v praksi zgodile.

Vendar zakon o možnosti posvojitve s strani istospolnih ne določa le teh otrok, temveč jih postavlja ob bok ostalim oz. v primeru vez in poznanstev itd....še pred njih.
Patrino, zakaj zakono postavlja istospolne pred heteroseksualne posvojitelje? Kje si to našla?

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 332
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
11.3.2015 16:07:54   
patrino
patrino, ampak vodeba pa res ne moreš resno jemat, no! Še njegova žena ga ne! (kar je sam povedal v enem intervjuju). Zavidamo moškim njihov falični organ in zato smo zadovoljne samo kadar ga imamo in takrat se počutimo izpopolnjene, ker nam ne manjka en del telesauser posted image mislimuser posted image To naj bi bila resna znanstvena teorija?user posted image KOt rečeno, popolnoma razumem pomisleke glede posvojitev in bi se v primeru, da bi imela dva enako ok para tudi sama odločila za hetero, da naj posvoji, vendar stvari niso tako čb. Za otroka, ki že celo življenje živi s svojo "nemamo", je ona veliko boljša skrbnica kot nekdo tretji, s katerim se mogoče niti videvali niso... Tu se verjetno strinjava... In to so tiste posvojitve, ki bi se v praksi zgodile.


To da Vodeba ne jemlje resno njegova žena , ni nek hud pokazatelj njene inteligence in njegovega čudaštva. Poznam oba in ne vem kateremu bi da la večjo medaljo za odštekanost. Kar pa tu sploh ni pomembno. Resno sem se lahko pogovarjala z Lunačkom, zadnjič tudi z Godino...pa ne vem, če ni bi tudi teh dveh označila za posebneža.Za veliko ljudi je bil tudi Freud, en hud čudak, pa tudi naš Rugelj , pa dobri stari Piaget je bil verjetno v svojem času. Kakor že, to so ljudje z zanimivo osebnostjo, ki pa nima neke hude veze z njihovim podajanjem nekih razvojnih dejstev, ki so jih že pred njimi dokazali, spoznali, preizkusili in potrdili. Tega, da smo kao ženske foušne dedcem njihov spolni organ, si ni izmislil on, temveč boš nekaj podobnega opazila pri mnogih drugih znanstvenikih, psihologih, psihiatrih, če se boš malo poglobila v to. Tom je resna znanstvena teorija. In ne prismuknjena izmišljena teorija nenaklonjenih heteroseksualcev, temveč ena izmed teorij razvojne psihologije. Razvojna psihologija ni ne leva in ne desna, ne hetero in ne homo. Poslušaj in poskusi razumeti ( in ne le sekati ven iz konteksta) še kaj drugega o čemer je govoril ne le tole slednje, ki ima več veze s problematiko, ki se trenutno obravnava, kot pa ženska foušija.


Vendar zakon o možnosti posvojitve s strani istospolnih ne določa le teh otrok, temveč jih postavlja ob bok ostalim oz. v primeru vez in poznanstev itd....še pred njih.
Patrino, zakaj zakono postavlja istospolne pred heteroseksualne posvojitelje? Kje si to našla?



Odgovor imaš že zgoraj. V primeru vez in poznanstev istospolni par postavlja pred hetero. Ne vem sicer, kje živiš. Morda pod staklenim zvonom, vendar večina ljudi ve, da so v to smer obrnjeni mnogi ljudje na zelo visokih položajih. Mnogi ljudje, ki imajo veliko denarja, vpliva in politične moči. Med njimi je cel lobij znanih slovencev in ljudi po svetu,vendar se ne bi želela spuščati v detajle.Ni to neka rekla kazala, zato ti lahko le priporočam, da malo odstreš svoje tančice in boš mogoče videla kaj, kar bi bilo dobro da bi. No ali, pa je mogoče lepše ostati nekje tam v kokonu user posted image

Patrino, tudi samohranilka ne more normalno vzgajati otroka, "ker sta za normalen otrokov psihološki razvoj potrebna dva spola". Pa zato ne jemljemo te pravice samohranilkam in lahko vseeno vzgojijo fajn ljudi, ne? Življenje ni vedno idealno, vsak bi najrajši bil v lepi heteroseksualni zvezi, kjer bi se čutil ljubljenega in ljubil drugo osebo, ne imel nobenih finančnih in zdravstevnih ovir, itd... Ampak ni vedno vse idealno. Pa to ne pomeni, da je nesprejemljivo. Vzgajamo v tem, kar imamo, najboljše kot znamo. Včasih to ni dovolj dobro in imajo ljudje posledice, velikokrat vseeno nekak rata zgurat otroštvo brez hudih traum tudi ob neidealnih okoliščinah. Enako je tu.

To o samohranilkah so v zadnjem času že večkrat pisali in bom zadeve le ponovila. Nisem si tega izmislila jaz.. Kakor že- samohranilke ne moreš primerjati z dvema homo staršema. Zakaj? Ker ima pri samohranilki mati še vedno v prvi vrsti vlogo matere. Tudi, če mora opravljati moška dela, je kot oseba še vedno ženska- mati. Pomanjkanje moške vloge v takih skupnostih velikokrat nadomesti dedek, stric, novi partner. Tako naj bi otrok skozi njega dobil nek zgled tudi nasprotnega spola, kot mu ga v prvi vrsti daje mati. Pri homo parih tega ni. Tudi če imata znotraj odnosa vsak svojo vlogo- eden bolj usmerjeno v žensko smer, drugi v moško, sta to še vedno dva istospolca. Nista zaradi tega nekaj slabega, vendar jih lahko še tako okrog obračaš, sta to dva moška sli dve ženski. Dve osebi istega spola, ki sta si kljub različnosti, zaradi spola ( ne spolne usmerjenosti) po čustvovanju , razmišljanju, psihološkem razvoju enaka v smislu, kot sta si pač enaki istospolni osebi.
Mogoče bi si kaj v tej smeri poslušala pri Vesni Godina. tudi ona se v svojih predavanjih rada dotakne te zadeve. Tudi ona nima nič proti istospolcem, pa vendar tudi po njenem moški v partnerstvu ter predvsem v starševstvu razvojno opravlja eno vlogo, ženska drugo. Pa s tem ne mislim na hišna opravila, da ne boš spet napisala, da tvoj ljubi kdaj pa kdaj tudi kaj posesa ali pospraviuser posted image


< Sporočilo je popravil patrino -- 11.3.2015 16:20:09 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 333
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
11.3.2015 16:19:24   
LuLu
pri hom. moških parih ali samohranilcu lahko najde otrok ženski manjko v babici, teti, prijateljici od staršev,... če že pri ženskem hom. paru in samohranilkah najde otrok moški del pri dedeku, stricu,...

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 334
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
11.3.2015 16:24:30   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

pri hom. moških parih ali samohranilcu lahko najde otrok ženski manjko v babici, teti, prijateljici od staršev,... če že pri ženskem hom. paru in samohranilkah najde otrok moški del pri dedeku, stricu,...


Lahko, vendar se homo pari tega ne želijo iti, saj jih je večina mnenja, da otrok tega ob homo paru ne rabi. To je v bistvu tisto. Če bi se šli podobno kot samohranilke, ki si večkrat priznajo, da manjka vloga nasprotnega spola pri vzgoji otrok in jo poskušajo nekako nadomestiti, potem bi lahko korakali vštric. Žal pa baje zadeve ne stojijo tako in zato tudi takšna mnenja določenih strokovnjakov.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 335
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
11.3.2015 16:45:19   
LuLu
kakšno je mnenje večine homoseksualcev v zvezi z posvojitvami pojma nimam. (a je kakšna raziskava, anketa na to temo? )
Četudi bi kakšno mnenje slišala, je to daleč od večine... Znano mi je mnenje nehomoseksualcev. Ti so/smo zdaj glasni.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 336
   [Brisano sporočilo]
11.3.2015 17:51:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 337
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
11.3.2015 18:53:05   
Vijoličarka
Ankica*, dodaj ti, prosim, drugič k takim videom kakšno opozorilo. Že na začetku sem imela solzne oči, na sredini sem hlipala, ampak na koncu sem pa že prav tulila. Vseeno, bilo je očiščujoče. Hvala.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 338
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
11.3.2015 18:56:01   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

predvsem moške je tako strah, da ga bo tip osvajal .... videla, slišala...

To mi je vedno smešno. Bivši se je tudi vedno bal, pa ne vem, da bi ga kdo osvajal. Lubija so, pa se jih ni nikoli bal. Pač pove, da ni za in to je to.



Meni pa ni smešno.....jaz sem namreč doživela, da me je enkrat na vlaku žicala ženska.....in meni se je dobesedno gabilo......pri nobenem moškem žicanju ne prej in ne pozneje nisem imela takega občutka......pa me drugače ne moti, če vidim dva homoseksualca ali dve lezbijki skupaj......mi pa ni všeč, če se to "tiče" mene in takih občutkov več ne bi rada doživela, ker res ni bilo prijetno.....

p.s.: upam, da ne bom ožigosana takoj za homofoba, ker mi ni všeč, če me ena baba osvaja......



Jaz vesela sigurno ne bom......vendar vesela tudi ne bom, če se bo hčerka poškodovala in bo invalid, prav tako ne bom vesela, če se bo poročila in odšla živet v sožitju z naravo v Ande, pa naj bo to z žensko ali moškim (v tem primeru bi mogoče bila celo bolj vesela, da z žensko živi doma, kot pa z moškim Andih in nabirata zdravilna zelišča tam in meditirata in se mi 1 krat na dve leti javita


user posted image Moji mami se je zgodilo nekaj podobnega - samo da je šla brez ženske ali moškegauser posted image .


Vi ste itak izvenserijska familija, kjer so skrajnosti doma......user posted image

A homoseksualcev pa še nimate v familiji....?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 339
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
11.3.2015 19:03:24   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

pri hom. moških parih ali samohranilcu lahko najde otrok ženski manjko v babici, teti, prijateljici od staršev,... če že pri ženskem hom. paru in samohranilkah najde otrok moški del pri dedeku, stricu,...


Lahko, vendar se homo pari tega ne želijo iti, saj jih je večina mnenja, da otrok tega ob homo paru ne rabi. To je v bistvu tisto. Če bi se šli podobno kot samohranilke, ki si večkrat priznajo, da manjka vloga nasprotnega spola pri vzgoji otrok in jo poskušajo nekako nadomestiti, potem bi lahko korakali vštric. Žal pa baje zadeve ne stojijo tako in zato tudi takšna mnenja določenih strokovnjakov.


Baje zadnje čase manjka vloga očeta tudi pri heteroseksualnih parih......tako da to niti ni tako bistven problem.......ker tudi moški vzgajajo "po mamino".......user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 340
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
11.3.2015 19:12:19   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

pri hom. moških parih ali samohranilcu lahko najde otrok ženski manjko v babici, teti, prijateljici od staršev,... če že pri ženskem hom. paru in samohranilkah najde otrok moški del pri dedeku, stricu,...


Lahko, vendar se homo pari tega ne želijo iti, saj jih je večina mnenja, da otrok tega ob homo paru ne rabi. To je v bistvu tisto. Če bi se šli podobno kot samohranilke, ki si večkrat priznajo, da manjka vloga nasprotnega spola pri vzgoji otrok in jo poskušajo nekako nadomestiti, potem bi lahko korakali vštric. Žal pa baje zadeve ne stojijo tako in zato tudi takšna mnenja določenih strokovnjakov.


Baje zadnje čase manjka vloga očeta tudi pri heteroseksualnih parih......tako da to niti ni tako bistven problem.......ker tudi moški vzgajajo "po mamino".......user posted image



ma ja... če gremo v detajle, se težko najde popolna družina.. ampak nekje je že razlog, da ne želijo 11 vrst nepopolnih družin, ampak le 10 user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 341
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
11.3.2015 19:13:07   
Kerensa
Božjih zapovedi je 10, ne 11.

Torej je vse jasno. user posted image

_____________________________

I am not what happened to me.

I am what I choose to become.

I lost my mind, but I found my soul.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 342
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
11.3.2015 19:16:57   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Božjih zapovedi je 10, ne 11.

Torej je vse jasno. user posted image


naključje na delu user posted image

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 343
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
11.3.2015 19:22:20   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: ronja

predvsem moške je tako strah, da ga bo tip osvajal .... videla, slišala...

To mi je vedno smešno. Bivši se je tudi vedno bal, pa ne vem, da bi ga kdo osvajal. Lubija so, pa se jih ni nikoli bal. Pač pove, da ni za in to je to.



Meni pa ni smešno.....jaz sem namreč doživela, da me je enkrat na vlaku žicala ženska.....in meni se je dobesedno gabilo......pri nobenem moškem žicanju ne prej in ne pozneje nisem imela takega občutka......pa me drugače ne moti, če vidim dva homoseksualca ali dve lezbijki skupaj......mi pa ni všeč, če se to "tiče" mene in takih občutkov več ne bi rada doživela, ker res ni bilo prijetno.....

p.s.: upam, da ne bom ožigosana takoj za homofoba, ker mi ni všeč, če me ena baba osvaja......



Jaz vesela sigurno ne bom......vendar vesela tudi ne bom, če se bo hčerka poškodovala in bo invalid, prav tako ne bom vesela, če se bo poročila in odšla živet v sožitju z naravo v Ande, pa naj bo to z žensko ali moškim (v tem primeru bi mogoče bila celo bolj vesela, da z žensko živi doma, kot pa z moškim Andih in nabirata zdravilna zelišča tam in meditirata in se mi 1 krat na dve leti javita


user posted image Moji mami se je zgodilo nekaj podobnega - samo da je šla brez ženske ali moškegauser posted image .


Vi ste itak izvenserijska familija, kjer so skrajnosti doma......user posted image

A homoseksualcev pa še nimate v familiji....?


Ja res je tole. Nekako se večini zdi tečno in dokaj nesprejemljivo če moški rine v žensko, ki tega ne želi. Na to , da nekoga osvaja istospolno usmerjena oseb, pa marsikdo gleda komično. In če se že tako enači, je to daleč od komičnega, če se ženski vsiljuje druga ženska ali moškemu drug moški. Sama sicer teh izkušenj z ženskami nimam ( ali pa sem slepa za taka osvajanja), je pa imel moj v študentskih časih dokaj neprijetno izkušnjo, ki tudi ni ravno komična. Ko je za študenti, ki so bili pri njih na usposabljanju gledal direktor firme. Stvar, ko jih je klical na razgovor se je zdela smešna le toliko časa , dokler nisi prišel na vrsto za razgovor. Potem nič več. Po besedah mojega in njegovega kolega s faksa, je bil g. direktor sila direkten in je mlade fante vabil k sebi na solo pijačke v večernih urah. Na račun teh izmotavanj in izgovorov, se danes smejita, takrat pa pravita, da je bilo hudo nerodno se ven izmotat, da se nisi dedcu preveč očitno zameril..



_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 344
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
11.3.2015 22:06:21   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Meni pa ni smešno.....jaz sem namreč doživela, da me je enkrat na vlaku žicala ženska.....in meni se je dobesedno gabilo......


Meni tudi ne bi bilo, samo oddajam že tako energijo, da me ne osvajajo.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 345
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
12.3.2015 12:59:35   
ronja
Resno sem se lahko pogovarjala z Lunačkom, zadnjič tudi z Godino...pa ne vem, če ni bi tudi teh dveh označila za posebneža.

Posebnež zame ni nujno slabo. Nimam nič proti njim. Pri Vodebu me ne moti to, da je posebnež, ampak da ta njegova teorija ne pije vode - tudi v znanstvenih krogih razvojne psihologije ne (vem, da si je ni on izmislil, vendar ima ta teorija (iz očitnih razlogov) zelo malo pristašev). Če bi mi dala Lunačkovo mnenje, bi me veliko bolj prepričala. Za Godino verjamem, vendar ona sama pove, da ne bo mogla dat svoji hčeri normalne vzgoje, ker je samohranilka. In si tam.

V primeru vez in poznanstev istospolni par postavlja pred hetero. Ne vem sicer, kje živiš. Morda pod staklenim zvonom, vendar večina ljudi ve, da so v to smer obrnjeni mnogi ljudje na zelo visokih položajih. Mnogi ljudje, ki imajo veliko denarja, vpliva in politične moči. Med njimi je cel lobij znanih slovencev in ljudi po svetu,vendar se ne bi želela spuščati v detajle

V to malo dvomim in sicer zato, ker bi si v tem primeru verjetno že zdavnaj zrihtali status, da bi lahko tudi oni sredi belega dne držali svojega dragega/drago za roko na Prešernu in se zato ne bi nihče obregal. Vendar tega zelo malo vidiš in navadno so to tuji turisti , ne pa naši državniki... Ti imajo večinoma družine (pa če so homo ali hetero).

Kakor že- samohranilke ne moreš primerjati z dvema homo staršema. Zakaj? Ker ima pri samohranilki mati še vedno v prvi vrsti vlogo matere.

Tudi ena od mam ima tradicionalno vlogo matere in tudi en od očetov ima tradicionalno vlogo očeta...
Tudi, če mora opravljati moška dela, je kot oseba še vedno ženska- mati. Pomanjkanje moške vloge v takih skupnostih velikokrat nadomesti dedek, stric, novi partner.

Enako je pri teh skupnostih. Še vedno je ženska ženska in moški moški. In še vedno lahko vskoči kak dedek ali sestra kot očetovski ali materinski lik.

kot rečeno: razumem tvoje pomisleke, vendar je na to temo bolj malo raziskanega in raziskave si precej nasprotujejo. Me pa Vodeb res težko prepriča, ker se mi enostavno ne zdi preveč inteligenten. Razumem, da se tebi pa zdi in mu zaupaš. Meni se iz drugih izjav zdi, da nima treh čistih in ga pač ne jemljem resno. Gotovo ima kdaj kje tudi prav, vendar mi nikoli ne bo referenca.

Dve osebi istega spola, ki sta si kljub različnosti, zaradi spola ( ne spolne usmerjenosti) po čustvovanju , razmišljanju, psihološkem razvoju enaka v smislu, kot sta si pač enaki istospolni osebi.

Patrino, lej, midve sva obe pretežno heterosekualni ženski, pa sva po čustvovanju, razmišljanju itd... zelo različni, se strinjaš? Tako kot sva si midve različni, so si različni tudi homoseksualci. Tudi tisti, ki živijo skupaj.
Z Vesno Vuk Godina se strinjam, da morajo bit vloge razdeljene in po pravici povedano, mi je zelo simpatično, da naj bo oče tisti tahud, mama (torej jaz) mam pa tisto taluštno vlogo:). Vendar se mi ne zdi najbolj fer. In mislim, da ni nič narobe, če je kdaj obrnjeno, glavno, da ima otrok oboje. Po moje celo ni narobe, če si vse skup malo delita, mislim, da je vse to odvisno od para, kako jima najbolj paše.

Lahko, vendar se homo pari tega ne želijo iti, saj jih je večina mnenja, da otrok tega ob homo paru ne rabi.

Pa od kod to veš? Meni se zdi, da to ni tako. Poznam samohranilke, ki so 100% prepričane, da so one čisto dovolj svojemu otroku. Ni vse čb. Nekateri ljudje (samohr. ali homo) si želijo da bi otrok imel še drugi pol, drugi pa ne.

pri nobenem moškem žicanju ne prej in ne pozneje nisem imela takega občutka...

Jaz pa. Nekateri so ogabni, čeprav so drugega spola;). Ne vem, če je to odvisno od spola... Pač z nekom nočeš bit, ker ti je totalno negravžen, pa iz bilokojega razloga.

A homoseksualcev pa še nimate v familiji...
Mislili smo, da imamo enega v širši familiji, pa se je poročil in dobil otroka, s tistim prijateljem sta pa še vedno prijatelja, tako da... ne vem. Odkritih ne.

Patrino, nisi razumela: napisala sem, da mi je smešno, da se nekdo BOJI, da ga bo osvajala istospolno usmerjena useba. Kot da bi bilo osvajanje nekaj, kar bo drugi nadaljeval, pa eč ti je všeč ali pa ne. Če nisi za, pač poveš in večina ljudi da potem mir. So tudi izjeme, ampak zaenkrat so bile vse izjeme še moškega spola;). Geji in lezbijke niso čisto nič bolj agresivni pri osvajanju kot heteroseksualci, prej bi rekla, da so veliko bolj previdni in ne bojo kar rinili v nekoga, ki mu ni do tega. Pač poveš jasno, da si straight pa je. Mene odkrito, da bi to vedela, ni osvajala sicer še nobena, vendar pa kolikor mi je ljudi povedalo za svoje izkušnje, še noben ni težil naprej, če so povedali, da niso za.

takrat pa pravita, da je bilo hudo nerodno se ven izmotat, da se nisi dedcu preveč očitno zameril..

Enako zgodbo ti bo povedala marsikatera podrejena ženska v firmi;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 346
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
12.3.2015 15:49:54   
patrino
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Resno sem se lahko pogovarjala z Lunačkom, zadnjič tudi z Godino...pa ne vem, če ni bi tudi teh dveh označila za posebneža.

Posebnež zame ni nujno slabo. Nimam nič proti njim. Pri Vodebu me ne moti to, da je posebnež, ampak da ta njegova teorija ne pije vode - tudi v znanstvenih krogih razvojne psihologije ne (vem, da si je ni on izmislil, vendar ima ta teorija (iz očitnih razlogov) zelo malo pristašev). Če bi mi dala Lunačkovo mnenje, bi me veliko bolj prepričala. Za Godino verjamem, vendar ona sama pove, da ne bo mogla dat svoji hčeri normalne vzgoje, ker je samohranilka. In si tam.

V primeru vez in poznanstev istospolni par postavlja pred hetero. Ne vem sicer, kje živiš. Morda pod staklenim zvonom, vendar večina ljudi ve, da so v to smer obrnjeni mnogi ljudje na zelo visokih položajih. Mnogi ljudje, ki imajo veliko denarja, vpliva in politične moči. Med njimi je cel lobij znanih slovencev in ljudi po svetu,vendar se ne bi želela spuščati v detajle

V to malo dvomim in sicer zato, ker bi si v tem primeru verjetno že zdavnaj zrihtali status, da bi lahko tudi oni sredi belega dne držali svojega dragega/drago za roko na Prešernu in se zato ne bi nihče obregal. Vendar tega zelo malo vidiš in navadno so to tuji turisti , ne pa naši državniki... Ti imajo večinoma družine (pa če so homo ali hetero).

Kakor že- samohranilke ne moreš primerjati z dvema homo staršema. Zakaj? Ker ima pri samohranilki mati še vedno v prvi vrsti vlogo matere.

Tudi ena od mam ima tradicionalno vlogo matere in tudi en od očetov ima tradicionalno vlogo očeta...
Tudi, če mora opravljati moška dela, je kot oseba še vedno ženska- mati. Pomanjkanje moške vloge v takih skupnostih velikokrat nadomesti dedek, stric, novi partner.

Enako je pri teh skupnostih. Še vedno je ženska ženska in moški moški. In še vedno lahko vskoči kak dedek ali sestra kot očetovski ali materinski lik.

kot rečeno: razumem tvoje pomisleke, vendar je na to temo bolj malo raziskanega in raziskave si precej nasprotujejo. Me pa Vodeb res težko prepriča, ker se mi enostavno ne zdi preveč inteligenten. Razumem, da se tebi pa zdi in mu zaupaš. Meni se iz drugih izjav zdi, da nima treh čistih in ga pač ne jemljem resno. Gotovo ima kdaj kje tudi prav, vendar mi nikoli ne bo referenca.

Dve osebi istega spola, ki sta si kljub različnosti, zaradi spola ( ne spolne usmerjenosti) po čustvovanju , razmišljanju, psihološkem razvoju enaka v smislu, kot sta si pač enaki istospolni osebi.

Patrino, lej, midve sva obe pretežno heterosekualni ženski, pa sva po čustvovanju, razmišljanju itd... zelo različni, se strinjaš? Tako kot sva si midve različni, so si različni tudi homoseksualci. Tudi tisti, ki živijo skupaj.
Z Vesno Vuk Godina se strinjam, da morajo bit vloge razdeljene in po pravici povedano, mi je zelo simpatično, da naj bo oče tisti tahud, mama (torej jaz) mam pa tisto taluštno vlogo:). Vendar se mi ne zdi najbolj fer. In mislim, da ni nič narobe, če je kdaj obrnjeno, glavno, da ima otrok oboje. Po moje celo ni narobe, če si vse skup malo delita, mislim, da je vse to odvisno od para, kako jima najbolj paše.

Lahko, vendar se homo pari tega ne želijo iti, saj jih je večina mnenja, da otrok tega ob homo paru ne rabi.

Pa od kod to veš? Meni se zdi, da to ni tako. Poznam samohranilke, ki so 100% prepričane, da so one čisto dovolj svojemu otroku. Ni vse čb. Nekateri ljudje (samohr. ali homo) si želijo da bi otrok imel še drugi pol, drugi pa ne.

pri nobenem moškem žicanju ne prej in ne pozneje nisem imela takega občutka...

Jaz pa. Nekateri so ogabni, čeprav so drugega spola;). Ne vem, če je to odvisno od spola... Pač z nekom nočeš bit, ker ti je totalno negravžen, pa iz bilokojega razloga.

A homoseksualcev pa še nimate v familiji...
Mislili smo, da imamo enega v širši familiji, pa se je poročil in dobil otroka, s tistim prijateljem sta pa še vedno prijatelja, tako da... ne vem. Odkritih ne.

Patrino, nisi razumela: napisala sem, da mi je smešno, da se nekdo BOJI, da ga bo osvajala istospolno usmerjena useba. Kot da bi bilo osvajanje nekaj, kar bo drugi nadaljeval, pa eč ti je všeč ali pa ne. Če nisi za, pač poveš in večina ljudi da potem mir. So tudi izjeme, ampak zaenkrat so bile vse izjeme še moškega spola;). Geji in lezbijke niso čisto nič bolj agresivni pri osvajanju kot heteroseksualci, prej bi rekla, da so veliko bolj previdni in ne bojo kar rinili v nekoga, ki mu ni do tega. Pač poveš jasno, da si straight pa je. Mene odkrito, da bi to vedela, ni osvajala sicer še nobena, vendar pa kolikor mi je ljudi povedalo za svoje izkušnje, še noben ni težil naprej, če so povedali, da niso za.

takrat pa pravita, da je bilo hudo nerodno se ven izmotat, da se nisi dedcu preveč očitno zameril..

Enako zgodbo ti bo povedala marsikatera podrejena ženska v firmi;).

Če bi dobro poslušala,bi opazila, da določene bistvene zadeve tudi Vodeb navaja popolnoma isto kot Godina in Lunaček. S tem, da je Lunaček znan istospolno usmerjen človek, in Godina hetero samohranilka. Torej tudi "njuna" teorija ne pije vode po tvojem. Kar pa je najbolj zanimivo, da to ni njihova teorija, temveč je to teorija iz razvojne psihologije, ki so jo znanstveniki pred njimi že zdavnaj postavili. Tako da...Godine nikoli nisem slišala reči, da svoji hčeri ne bo mogla dati normalne vzgoje , ker je samohranilka. Ravno zadnjič na zadnjem predavanju je povedala, da se je znebila svojega moža, ker ni znal igrati vloge partnerja in očeta .
Veš- pri tem, ko govorim o moči nekaterih vplivnih homoseksualcev niti pod razno ne mislim tega, da se trudijo, da bi se lahko javno držali sredi ulicei za roko, temveč so tu zadaj druge zadeve. Kot sem že rekla, ne da se mi drezati v osir in ti odpirati oči, za zadeve, ki so večini jasne. Tu gre za vplivne homo strice in tete, ki so na visokih gospodarskih, političnih itd položajih, ki nad marsičem krepko držijo roko in v prvi vrsti stojijo za tem zakonom z drugimi nameni, kot je ta, da bi jim javno dovolili kakšnega stisnit na sred Ljubljane.

Glede vlog v istospolnih vezah, sem ti tudi že povedala. Tudi če ena teta v partnerstvu prevzame vlogo očeta ( kar se ponavadi med istospolci dogaja), je to še vedno teta. Razumeš? Ne po spolni usmerjenosti temveč, ker so pač moški drugačni od žensk že ko se rodijo ( po razmišljanju, čustvovanju itd...pa ne sedaj spet skočit, da so tudi dedci čustveni in itd, ker to ni to, kar ti govorim), pa če se še stokrat gre ena teta , da je stric in so ji spolno všeč druge tete. Ronja, to bi ti glede na svojo profesijo pač morala vedeti- to, po čem vse se že razvojno razlikujeta moški in ženska. Drugače pa še malo poslušaj Godino, ki o tem dosti govori. In še enkrat- ne gre tu o tem da smo si različni po čustvovanju znotraj istega spola- gre tu za razvojno razliko med dvema spoloma, ki je bistvena in zaradi katere se pojavlja pri istospolcih, pa če so še tako čustveno poženščeni ali pa grobo možačasti.

Ja verjamem, da se podobni napadi s strani moških predpostavljenih v službah dogajajo tudi ženskam. To ni nihče rekel. Vendar se ti tisto verjetno ne zdi smešno. To, da pa nekega fanta osvaja dedec, se ti pa je zdelo. Zato pravim, da če se ti gre že za neko enakost, potem je tudi tu treba gledati tako. Nič manj ogabno se mi ne zdi, če nek pohoten dedec navali na drugega, kot če navali na žensko. In ne- žal se zelo zagreti osvajalci ponavadi ne ustavijo pri prvem ne iz nasprotne strani. In lahko verjameš, da je nekoga sila neprijetno zavrniti že deset_ič. Še posebej takrat, ko veš, da si boš s tem pljunil v skledo tudi na drugih področjih. In tega, se pošteno povedano bojim tudi sama. Ne tega, da me osvaja istospolna oseba- tega, da se name nalepi oseba, iki mi zaradi mojega zavračanja lahko škodi tudi drugače. In če se to dogaja ženski s strani moškega, je še vseeno lažje zadeve obelodaniti, ker je to nekako stereotipno. Če pa nekomu leze gor istospolna oseba ( še posebej če gre tu za moške), pa dedci ponavadi tega ne priznajo radi oz. bi naredili vse, da se tega ne bi izvedelo, ker se pač sramujejo. Po moje ni tu nek strah, prej občutek sramu.

< Sporočilo je popravil patrino -- 12.3.2015 15:56:03 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 347
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
12.3.2015 15:56:12   
skuštrana
Ko čistam tole temo se mi zdi da nekateri od vas malo preveč poslušajo strokovnjake in premalo mislijo s svojo glavo.



Rončika, hvala za ponudbo, upam da je ne bo potrebe iskoristit. V moje in tvoje dobro, he he....

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 348
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
12.3.2015 15:59:26   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Ko čistam tole temo se mi zdi da nekateri od vas malo preveč poslušajo strokovnjake in premalo mislijo s svojo glavo.



Rončika, hvala za ponudbo, upam da je ne bo potrebe iskoristit. V moje in tvoje dobro, he he....

Mogoče. Nekateri pa gledajo preveč španskih nadaljevank, pa je situacija takšna kot je. Včasih je pač težko misliti s svojo glavo, če je v njej bolj malo kvalitetne vsebine s katero bi lahko mislil.user posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 349
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
12.3.2015 16:05:07   
skuštrana

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Ko čistam tole temo se mi zdi da nekateri od vas malo preveč poslušajo strokovnjake in premalo mislijo s svojo glavo.



Mogoče. Nekateri pa gledajo preveč španskih nadaljevank, pa je situacija takšna kot je. Včasih je pač težko misliti s svojo glavo, če je v njej bolj malo kvalitetne vsebine s katero bi lahko mislil.user posted image


No, ja, saj veš - ko stopiš mački na rep zacvili.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?