|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečke II
26.1.2017 16:06:54   
..noname..
Mi smo zdravi. Res sem vesela, da ga še nič ne muči. Sva tut midva zdrava in upam, da ma tut on tak super imunski sistem user posted image

Čatežke so super ja. Mogoče pa res tut tam. Moram mal pregledat kšne nočitve v tisti okolici. Prav tam je drago, mogoče bi raj en hotel. Js pa rada probam tut kakšne druge terme, da vidim kako je še kje drugje user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 2926
   RE: Bodoče nosečke II
26.1.2017 16:12:07   
Bluegirl
Noname, kar tako naprej.user posted image Sama sem bila vedno dokaj zdrava. Celo osnovno in srednjo šolo skorajda nikoli odsotna. Tam pa tam me je ujel kak prehlad. Odkar je mali v vrtcu, domov prinese bacile, ki položijo celo familijo! user posted image

_____________________________

Bluegirl

(odgovor članu ..noname..)
Neposredna povezava do sporočila: 2927
   RE: Bodoče nosečke II
26.1.2017 16:47:48   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: Bluegirl
Odkar je mali v vrtcu, domov prinese bacile, ki položijo celo familijo! user posted image

Ja, z vrtcem se ponavadi začne. Pri nas tudi pred tem ni bilo nikoli nič...pri nama, tudi pri najstarejšem, dokler ni šel v vrtec. Ko pa je prvi v vrtcu, je pa tako to to. Čeprav še zdaj, morem potrkat, je vse v blagi obliki, bolj prehladi, kratke viroze; samo izmenjamo pa si jih vsi, potem pa malo traja da se pozdravimo. Hja, tako se pač gradi imunski sistem user posted image .

Sicer pa Bluegirl user posted image user posted image da se pozdravite in da ni pljučnica.

Drugače pa dober dan.

Evo danes smo spet vsi nazaj na svojih "delovnih mestih"-v vrtcih, šolah, itn. Smo imeli neko trebušno zadevo, sicer kot sem rekla blago, ampak se je zavleklo, ker smo jo vsi dali skozi. No, zdaj pa je za nami user posted image .

Brala sem vas sproti, ni bilo prilike za odgovarjat, bom samo pokomentirala kaj se spomnim user posted image .

Torej Tara,tamala čim manj slabosti vama želim. Meni je bilo vsako nosečnost bolj slabo, tako da nimam pametnega nasveta user posted image . Tara kdaj imaš rok približno?

Morje slov.obala nam je všeč user posted image in jo tudi dokaj redno obiskujemo. Sicer ne hodimo v apartmaje, bi pa za otroke predlagala Izolo, Simonov zaliv-hotel je zelo dober (tudi hiške), druž.soba dovolj velika z lepo teraso, hrana tudi dobra, blizu je vse (trgovina, plaža, lekarna, igrala), imajo animacijo za otroke, voda je nizka, sence dovolj, zna sicer bit ful gužva tam, ampak najinim otrokom je zelo všeč. Ankaran je tudi fajn, hotel ali hiške čisto ob plaži, imaš tudi bazen; pa tam je tudi kamp in mobilne hiške če bi vam ustrezalo to bolj. Cene niso najnižje, ampak nam bližina na trenutke veliko odtehta, pa še otroci so res vedno uživali tam. Imaš pa do 31.1 tudi ponavadi first minute ponudbe, tako da si lahko pogledaš oz.jih povprašaš pa vidiš če ti pride v poštev.
Na hrvaško hodimo redko, predvsem zaradi gužve (mislim tudi na cesti), ki je v sezoni meni za mene malo prevelika. Tako da mi smo ponavadi v slo.ali kje drugje v tujini. No, mi je pa na hrv. npr. Medulin ful super za otročke, pa ni predaleč, če to pride komu v poštev je tudi top. Plaža peščena, voda nizka, malim super.
Drugače pa jaz pozimi rada razmišljam o morju-še bolj fajn pa je kam odpotovati pozimi, dokler je tu mrzlo, greš lepo nekam na sončekuser posted image .

Gledamo pa mi tudi malo ponudbe zdaj, če ujamemo mogoče kak first minute. Ne vem, razmišljava če bi mogoče šli kam z letalom user posted image , kakšno krajšo pot. Malo sem neodločna, najmlajša do 2.let ne plača, s tega vidika bi bilo zdaj pravi čas, ampak ne vem kak bi bila pot za njo. S srednjo imamo super izkušnje s potovanji, že pred prvim letom smo z njo šli na letalo, je pa bila ona drugačna, pa vseeno je bilo malo lažje, ker je le razlika potovati z enim otrokom manj...zdaj pa ne vem.

Aja še terme v nosečnosti, jaz sem se zdaj v tej zadnji nosečnosti parkrat kopala v termah. Bolj na začetku sicer do nekje sredine nosečnosti, potem mi več ni bilo pa nisem šla. Nimam nekih težav z vnetji, tako da mi je bilo ok. Sem se pa vedno takoj stuširala in preoblekla. Tako da če ti je tamala se kar skopajta malo.

Evo zdaj se pa ne spomnim več kaj sem še hotela...v glavnem lepo bodite, bodite zdravi, pa fajn vas je brat user posted image . Če se pa še kaj spomnim pa napišem user posted image .

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2928
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 7:15:56   
Tara9
Jutro,

joj ni lepo brati o teh virusih in boleznih user posted image . Bluegirl pošiljam pikapoke. Ste kaj bolje? Upam, da so izvidi ok, in da je "samo" bronhiolitis, uffffff. Res je toliko vsega, da me kar glava boli. Baje so vrtci ful prazni. Ne vem iz prve roke, ker smo mi v privat varstvu, in je za enkrat vseh 6 ok, trkammmmmmm. Držite se. Saj veš, slab začetek, dober konec, sigurno bo leto potem obrnilo na same lepe stvari user posted image


Noname super, da ste zdravi, pri tako majhnemu pa res ni fajn, da zboli. Kar naj traja tole. Sicer pa kot pravita punci, se "radosti" začnejo šele z vrtcem. Pomoje nas je bila večina na porodniški zdravih. Tudi moja se je super držala, potem se pa začne vrtec in nove skrbi. Sicer tudi pri nas, tako kot pri Žabinčici vse poteka v blažji obliki, večinoma so to prehladi in res srčno upam, da tako ostane. Ni hujšega, kot buban otroček. Tudi midva z možem sva bila v preteklosti ful malo bolna. En prehlad maksimalno na zimo sva pokasirala. Letos, ko imam tamalo v varstvu je huje z nama kot z njo. Mislim, da sem bila od avgusta lani do zdaj že najmanj 5x ornk prehlajena user posted image , da ne govorim, da sem imela po 20 letih vročino. Nikoli je nimam, res nikoli in evo.

Drugače pa Žabinčica moj rok je med 21. in 24. 9. 2017, na pregledu bom točneje videla. Saj veš moje zmešane cikle user posted image . Glede na to, da pa točno vem, kateri dan nisva pazila, približno tak datum pride. Moja slabost je sicer vzdržna, pride in mine in tako cel dan, pa se vseeno na momente smilim sama sebi, kaj šele tiste bogice, ki bruhajo ufff. Ne smem jamrat.

Imam nek predsodek glede slovenske obale, ki je sicer neupravičen, saj nikoli nisem bila tam na dopustu user posted image . Ok enodnevni izleti, ampak da bi bili več dni, to pa ne. Ampak jaz sem res mahnjena na Hrvaško, no sej moram bit, če imam državljanstvo user posted image . Me pa gužva na poti ne moti, ker se je vedno izogneva. Sva se tko navadila, da potujemo ponoči in ni krize.

tamala jaaa glede pritiska enako. Pri dohtarjih se vedno dvigne na normalo user posted image . Sicer pri ginekologinji včasih od živcev skoči tudi previsoko. Enkrat se mi je namreč to zgodilo, pa ji ni bilo všeč, potem pa me je valda panika pred vsakim merjenjem. Sem jo pa prepričala, da imam drugače res nizkega, tudi domače meritve sem ji nosila, da je videla, da je res dvig začasen in to samo pred pregledom. Me prav skrbi kako bo v tej nosečnosti.

Evo petek je končno. Naj vam hitro mine tistim, ki delate. Bubanim pa hitro okrevanje

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2929
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 8:00:44   
Bluegirl
Jutro,

spet se na hitro javljam. Mali gleda risanke, jaz pa sem pristavila za kavo. Sem ko cunja. Mislim, da se tudi sama še nisem dobro pozdravila. Hvala za pikepoke. Ker zdravnica včeraj ni nič klicala (sva bili tako zmenjeni - da pokliče, če bodo izvidi kaj posebnega), sklepam, da je vse OK. Upam. Bronhiolitis se bo pa tudi umiril. Kašelj je še grd, a se mi zdi, da mu v pljučih že manj piska. Drugače pa je mali dobro razpoložen, vsaj to.

Žabinčica, Tara, držite se še naprej. Pri nas je s temi boleznimi kar pestro. Sem se že obremenjevala, kaj zaboga lahko naredim. Zunaj smo veliko, sadje, zelenjava itd. Očitno tako mora bit. Privat varstvo je super, kar se zdravja tiče. Mali je pri nas v edinem (dokaj velikem) vrtcu in tam bacili kar krožijo.

Tara, pri nas isto. Nikoli imela vročine, v zadnjem letu in pol zbolim na mesec-dva. Katastrofa.

Oh, morje, mi hodimo na Hrvaško, že od nekdaj. Sicer me zdaj po opisih Žabinčice mika tudi k nam. user posted image Smo pa bolj zapečkarji: Istra, Kvarner. Kakšna daljša potovanja nam ne dišijo. Le v Dalmacijo me vleče, pa se nam zdaj, ko je mali majhen, ni dalo. Zapečkarji, saj sem rekla. Drugače pa bi kar takoj odšla nekam ob obalo. Morje je meni takšna sprostitev, meditacija, mmm ...

Bom končala z mislijo na morje, da ne zamorim foruma. user posted image


_____________________________

Bluegirl

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 2930
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 9:06:28   
Žabinčica
Dobro jutro,dober dan še od mene user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Bluegirl
Jutro,
spet se na hitro javljam. Mali gleda risanke, jaz pa sem pristavila za kavo. Sem ko cunja. Mislim, da se tudi sama še nisem dobro pozdravila. Hvala za pikepoke. Ker zdravnica včeraj ni nič klicala (sva bili tako zmenjeni - da pokliče, če bodo izvidi kaj posebnega), sklepam, da je vse OK. Upam. Bronhiolitis se bo pa tudi umiril. Kašelj je še grd, a se mi zdi, da mu v pljučih že manj piska. Drugače pa je mali dobro razpoložen, vsaj to.

Žabinčica, Tara, držite se še naprej. Pri nas je s temi boleznimi kar pestro. Sem se že obremenjevala, kaj zaboga lahko naredim. Zunaj smo veliko, sadje, zelenjava itd. Očitno tako mora bit. Privat varstvo je super, kar se zdravja tiče. Mali je pri nas v edinem (dokaj velikem) vrtcu in tam bacili kar krožijo.

Ne vem sicer če bo vam kaj pomagalo, ampak jaz ta mali vedno ko gre spat prižgem v sobi solno lučko. Njej pomaga, veliko lažje diha, pa tudi prehlada se hitreje znebi-nosek se ji hitreje odmaši. V bistvu sem jo zelo dolgo (leta) imela doma in je nisem uporabljala, sem jo enkrat dobila; potem pa sem jo enkrat jeseni preizkusila in me je zelo pozitivno presenetil učinek. Ali pa kakšno eterično olje mogoče, tudi bi znalo dobro vplivat. Sem po dolgem času tudi to aktivirala zdaj to zimo. Lepo diši, pa še pozitivno bi naj vplivalo.

IZVIRNO SPOROČILO: Tara9
Imam nek predsodek glede slovenske obale, ki je sicer neupravičen, saj nikoli nisem bila tam na dopustu user posted image . Ok enodnevni izleti, ampak da bi bili več dni, to pa ne. Ampak jaz sem res mahnjena na Hrvaško, no sej moram bit, če imam državljanstvo user posted image . Me pa gužva na poti ne moti, ker se je vedno izogneva. Sva se tko navadila, da potujemo ponoči in ni krize.

Bi rekla da nisi edina. Čeprav ne vem zakaj je tako. Hoteli so urejeni, celo zelo urejeni, cene niso kaj višje kot drugje, čistoča je tudi na nivoju. Ok obala je res "mala", ampak lušna (recimo hotel Belveder v Izoli je gori na hribu in s terase/jedilnice imaš tako čudovit pogled na Simonov zaliv in Izolo in obalo okrog, res užitek, čudovit pogled na lepoto obale), mesteca so lepa in urejena. Stvari za počet dovolj, vsi te razumejo-tudi otroke, tako da lažje sami komunicirajo, hitro si doli. Za mene bolj ali manj sami plusi user posted image . Čistoča morja in plaže bi sicer včasih lahko bila "boljša", ampak tu se mi zdi da se tudi sezona pozna, pa če ne bi ljudje vsepovsod kakšnih plastičnih kozarcev naokrog metali itn.bi tudi malo drugače bilo. Čeprav se mi zdi da se zelo trudijo in kar čistijo.

Mi je hrv.sicer tudi všeč, me moti predvsem kot sem rekla gužva. Ko sem bila mala smo bili tam po 1 mesec na morju, ker smo imeli doli prikolico. Rada pa grem npr. v Zagreb, tam smo ponavadi vsaj 1x letno, sicer bolj na "izletih" in pokopališču, mi pa je mesto samo zelo všeč, pa neka energija, ki ga ima mi ustreza.

Sicer je pa meni bolj ali manj povsod všeč oz. nimam predsodkov da bi kam potovala. Meni /nama je to strast, rada grem naokrog, zanima me vse - kako drugje ljudje živijo, kakšna je pokrajina, mesta, hrana, pijača itd. Se zaveš kako pester je svet. In res do zdaj še nisem bila nikjer da bi rekla da mi sploh ni bilo všeč. Poskusiva pač izkoristit koliko se da, otroke vključit oz.nekako prilagodit da nam je vsem zanimivo in fajn-spet koliko se da. Pa da je tempo primeren za vse. Smo pa zdaj zadnje 2 leti bili bolj v Slov. S trebuhom mi nekako ni okrog bilo, se nisem počutila da bi predolgo bila v avtu ali na kakšnem letalu, pa zdaj to prvo leto s ta malo; v bistvu smo bili v Izoli, pa v Ankaranu, Portorožu in v Poreču. Pred to zadnjo nosečnostjo smo pa z otrokoma (takrat še dvema) bili bolj v tujini, pa malo kombinirali s slov.obalo, za kakšen podaljšan vikend.

Tako da meni v nosečnosti slov.obala res zmaga, pa tudi za male otroke je fajn (mislim da je tamala spraševala če ima kdo kak predlog-zato sem se malo o tem razpisala).

Nič šibam zdaj, ker ko jaz začnem o dopustih ne končam tako hitro user posted image .

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2931
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 9:20:41   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: Tara9
Drugače pa Žabinčica moj rok je med 21. in 24. 9. 2017, na pregledu bom točneje videla. Saj veš moje zmešane cikle user posted image . Glede na to, da pa točno vem, kateri dan nisva pazila, približno tak datum pride.

Meni se zdi to zelo lep čas za rodit. Ni več tiste vročine, je pa še lepo toplo dovolj da je zunaj fajn za daljše sprehode. Pa ravno se začne jesen in lepe barve, ritem je tudi že malo počasnejši-ravno super. V glavnem ne pozabit poročat po pregledu user posted image .

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 2932
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 9:29:56   
Bluegirl
Tara, sem prej pozabila vprašati: ti imaš dvojno državljanstvo? Fensi. :)

Žabinčica, hvala za prelepe opise. Se priporočam še za kdaj. In imaš čisto prav. Slovenci imamo marsikdaj predsodek do naše obale, češ da je premala in ne vem, kaj še vse, na prednosti pa pozabljamo. Mogoče nas pa pomlad zanese na kakšen krajši oddih. Super za potovanja. Če sta že prej v tem uživala, potem z otroki naredita malo prilagoditev, pa gre, a ne? Mi2 že prej nisva nevemkam potovala, bolj po Sloveniji. Običajno moj tudi sobote dela in tista nedelja, ki ostane, je bolj ob domačem ognjišču in radiu parih km. user posted image Mi je pa vedno fino brat o potovanjih, izletih.

Žabinčica, hvala za predloge. Povej več. Za kakšno solno lučko gre? Kaj pa eterično olje, kaj posebnega?

_____________________________

Bluegirl

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2933
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 9:47:20   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: Bluegirl
Žabinčica, hvala za predloge. Povej več. Za kakšno solno lučko gre? Kaj pa eterično olje, kaj posebnega?

Eterično olje-različna olja bi naj imela različne pozitivne učinke; meni sicer zelo ustreza meta, melisa in limonska trava, tako da uporabljamo predvsem to, imam pa zdaj limono, ta bi naj bila vredu ravno za prehlade in dihala. Sicer je na internetu veliko o tem, si lahko prebereš, jaz nisem teh učinkov toliko študirala, sem bolj izbirala tisto kar nam je všeč vonj (ti velikokrat itak telo samo pove kaj rabiš se mi zdi).

Solna lučka, pa je v bistvu luč v solnem kristalu. V enih kristalih so žarnice, ene so pa takšne za čajno svečko da jo daš noter in prižgeš (jaz imam to). To potem vsako noč ko mala gre spat prižgem in pustim da dogori. V bistvu nisem pričakovala nobenih učinkov oz.nisem niti vedela da bi jih naj imela, ampak sem jo čisto slučajno ven privlekla in kot sem napisala njej zelo pozitivno na dihala vpliva. Pa potem sem na internetu videla da bi naj ustvarjala klimo podobno kot v solinah in sproščala neg. ione-v glavnem tudi o tem imaš veliko napisanega si lahko prebereš pa mogoče sprobate.

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2934
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 9:50:30   
Žabinčica
Evo z neta ena fotka solne lučke, naša je podobna:
user posted image

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2935
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 10:32:33   
tamala86
Dobro jutro!

Ste se tako razpisale, da sem komaj vse prebrala. user posted image
Bluegirl...upam, da bo mali čimprej zdrav. Ti vrtci so res...mi imamo najpogosteje vneta ušesa in pa prehlad. Zdaj čakamo, da bo tamala čisto zdrava in jo cepimo proti pnevmokoku. Tavečji je pomagal.

Noname...super, da se tako zdravi. Mi smo pa zadnji dve leti bolj tako tako. Lani sem bila 3x fajn bolna po 20 letih.

Žabinčica hvala za predloge. Bom pogledala. V zadnjih 8 letih sem bila 2x na slo obali in še to za en dan. Smo navajeni na dalmacijo, hodimo bolj na samo, do mesta je pol ure, v zalivu celih 7 apartmajev in imaš cel dopust svoj šotor na plaži, do plaže pa 15 metrov. Letos žal odpade, bom glih pred rokom. user posted image

Tara... poročaj kako bo na pregledu in upam, da ti ne bo preveč slabo. A delaš al si doma?

Hmmm...ne bit jezne ampak moram pokomentirat eterična olja in solne lučke...Delam na kemijskem področju in pač poklicna deformacija...user posted image Pri nas v službi nihče več ne uporablja dišav za avto, dom, eteričnih olj in podobnih stvari, ker so to sami alergeni in strupi. Smo glih imel štalo ta teden, ker je nekdo pri eni naši stranki kupil EO in ker je bioenergetik rekel, da je to zdravilno, je človek to popil in se zastrupil...Dobro, da ni bil otrok. A veste smrekca za v avto...no, izlgeda čisto nedolžno, lahko pa vsebuje tui 30 alergenov v takih koncentracijah, da jih ni potrebno navajati na embalaži. Namenjena je odišavljenju prostora, kot opozorilo (v varnostnem listu) pa piše, da se mora uporabljati le zunaj ali v dobro prezračevanih prostorih in z ustrezno zaščito dihal! WTF!!!
Tudi mnenja o solni lučki sodelavci nimajo najboljšega. Imamo sodelavca (dela v marketingu, ni kemik user posted image ), ki ima solno lučko v pisarni (z žarnico) in se vsi ostali delajo norca, da je to en larifari. Sodelavec, ki ima res veliko znanja pravi, da to ni za nič. Nimam pa izkušenj, tako, da res ne vem, če deluje.

No, jaz sem pa včeraj imela pregled. Z malo je vse ok, živahna. user posted image Vodo sem imela ok. Presenetljivo, glede na to, da 10x na dan bruham (vsaj...). Glava me boli vsak dan še zmeraj in moj G ni nič rekel, samo naj vzamem lekadol. Sem rekla, da ne pomaga pa ni nič rekel. Sam vprašal je, če delam, sem rekla ja, in to je to. Sem pa slabokrvna in sem dobila železo. Naslednji pregled imam čez 4 tedne, potem pa v P na morfologijo. Uuuu, še malo pa bom na polovici. user posted image
Komaj čakam, da mine delovni dan in grem domov...mi je popoldne po 5,6 uri bolje.

En lep sončen dan vsem (po dolgem času)!!!! user posted image

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2936
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 11:11:02   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: tamala86
Hmmm...ne bit jezne ampak moram pokomentirat eterična olja in solne lučke...Delam na kemijskem področju in pač poklicna deformacija...user posted image Pri nas v službi nihče več ne uporablja dišav za avto, dom, eteričnih olj in podobnih stvari, ker so to sami alergeni in strupi. Smo glih imel štalo ta teden, ker je nekdo pri eni naši stranki kupil EO in ker je bioenergetik rekel, da je to zdravilno, je človek to popil in se zastrupil...Dobro, da ni bil otrok. A veste smrekca za v avto...no, izlgeda čisto nedolžno, lahko pa vsebuje tui 30 alergenov v takih koncentracijah, da jih ni potrebno navajati na embalaži. Namenjena je odišavljenju prostora, kot opozorilo (v varnostnem listu) pa piše, da se mora uporabljati le zunaj ali v dobro prezračevanih prostorih in z ustrezno zaščito dihal! WTF!!!
Tudi mnenja o solni lučki sodelavci nimajo najboljšega. Imamo sodelavca (dela v marketingu, ni kemik user posted image ), ki ima solno lučko v pisarni (z žarnico) in se vsi ostali delajo norca, da je to en larifari. Sodelavec, ki ima res veliko znanja pravi, da to ni za nič. Nimam pa izkušenj, tako, da res ne vem, če deluje.

S tem se ne bi strinjala. Sama sicer kot sem rekla uporabljam kar mi/nam ustreza ustreza bolj po občutku, ampak če čisto "kmečko"pamet glede solne lučke uporabim-morje blagodejno vpliva na dihala (pa ne samo na njih), določeni konci npr.ravno hrvaške, veljajo za zelo zaželene pri astmatikih, alergikih in ljudeh s podobnimi boleznimi. "Klima" ki na morju tako ustreza, razen sonca, rastlinja ravno zajema sol, ki je v tudi zraku. In ravno to klimo ti v neki manjši meri daje solni kristal (meni sicer bolj logično da ta na svečko, ker se mi zdi da se vseeno bolj toplota sprošča in ta sigurno pri izgorevanju določeno mero soli sprosti v zrak).
Norca pa se jaz ne delam rada, ne glede na to koliko mi mnenje nekoga ni blizu user posted image . Vsak ima pač svoje izkušnje in prepričanja in verjetno počne tisto kar se je njemu v njegovem življenju izkazalo za ok. In za različne ljudi so to sigurno različne stvari. Pa tudi življenje nas zna včasih presenetit in marsikaj v drugačni luči pokazat.

Zakaj bi pa naj bilo eterično olje strup? Res sprašujem, ker bi naj bil to naravni izvleček? Ali so strupi bolj kemični dodatki/če so v njih?

Za ostale dišave, pa tudi razna čistila pa bi verjela oz.se strinjala ja, to je dejansko bolj ali manj sama kemija. Smrečic za avto ne uporabljamo že lep čas (mož ne mara, jaz sicer bi user posted image ), tudi s čistili smo zelo skopi.

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 2937
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 11:30:57   
tamala86
Žabinčica...vem, da morje in morski zrak zelo blagodejno vplivata na dihala. Priporočajo za astmatike. Kar se tiče solne lučke ne vem, samo sodelavci pravijo, da sene sproščajo nobeni negativni ioni in ne vem kaj. Ima pa on to z žarnico, čeprav bi glede na zdravo pamet rekla, da se res več sprošča (oz. če že kaj) s svečko kot pa žarnico. Če vam pomaga, zakaj pa ne. Škodit ne more.
Kar se tiče EO, sem tudi jaz mislila, da je vse to ok, saj je naravno...večina naravnih izvlečkov (včasih imaš sestavine tudi v kremah - naravnih) so alergeni, strupeni za okolje, povzročajo draženje oči, kože, so zdravju škodljivi pri zaužitju/vdihavanju/stiku s kožo...odvisno. Vsaka snov ima svojo nevarnost, ampak skoraj vsi pa so alergeni, če ne drugega. V vsaki kremi najdeš kakšno dišavo oz. eo.

Za primer sem kopirala iz spletne strani od ECHE (evropska agencija za kemikalije), za snov CITRONELOL:

Warning! According to the classification provided by companies to ECHA in REACH registrations this substance causes serious eye irritation, causes skin irritation and may cause an allergic skin reaction. This substance is used in the following products: washing & cleaning products, polishes and waxes, air care products, biocides (e.g. disinfectants, pest control products), perfumes and fragrances and cosmetics and personal care products. Release to the environment of this substance is likely to occur from industrial use: formulation of mixtures. Other release to the environment of this substance is likely to occur from: indoor use as processing aid and outdoor use as processing aid. This substance is intended to be released from scented: clothes, eraser, toys, paper products and CDs.

Tudi v moji kremi so kakšni alergeni, samo gledam, da jih je čim manj. In na srečo nisem občutljiva. Dišavam in osvežilcem zraka pa se res izogibamo. Včasih sem jih uporabljala. user posted image

lp user posted image

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2938
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 11:45:24   
tamala86
Žabinčica vsaka snov ima svojo identifikacijsko številko (CAS, EC), tudi naravne, tudi minerali ipd. in je uvrščena na seznam kemikalij. Nekatere niso nevarne, niso razvrščene kot nevarne (stavki o nevarnosti so tisti, ki jih vidiš na embalažah - npr. povzroča hudo draženje oči,... in imaš vse od smrtno pri zaužitju/stik s kožo do raktovrono, mutageno, strupeno za razmnoževanje, potem so tu še fizikalne nevarnosti (vnetljivo, eksplozivno, jedko za kovino,...) in nevarnosti za okolje (škodljivo, strupeno, zelo strupeno za vodne organizme z dolgotrajnimi učinki,...)). Večina naravnih izvlečkov je razvrščena kot nevarnih (lahko ima samo eno nevarnost ali pa več). Vendar v velikih primerih so v končnem produktu v tako majhnih koncentracijah, da ne vplivajo na samo nevarnost proizvoda, lahko pa povzročijo simptome pri bolj občutljivih ljudeh. Večina pralnih praškov je škodljivih za okolje in, ko delamo varnostne liste piše, da jih ne smeš spuščat v odtoke! Halo!! Pralni prašek je...vedno napišemo, da ne v večjih količinah in nerazrdečenega, ker v odtok itak gre. Poglej enkrat kakšno embalažo, kaj piše na etiketi in imaš velikokrat, da vsebuje to in to, lahko povzroči alergijski odziv. To se navaja, kadar proizvod vsebuje alergene (posamezni v konc. 0,1-<1%), če pa vsebuje alergene snovi v konc. >1 %, se proizvod razvrsti kot alergen in je napisan stavek o nevarnosti: Lahko povzroči alergijski odziv kože. Navedene so tudi snovi, ki prispevajo k taki razvrstitvi.

OJOJ...a sem preveč zakomplicirala. Sej veš...šiht pač user posted image Ne pravim, da se ničesar ne uporablja, ker se ne moreš izognit tem stvarem. Tudi mi kaj uporabljamo. Res pa je, da odkar delam tukaj in vse to vem...gledam etikete. Vedno...user posted image

LP user posted image

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 2939
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 11:45:43   
Tara9
Hej hej,

bluegirl ja dvojno državljanstvo imam, tamala tudi, možek pa samo enega, ampak bomo prav tako probali dvojnega zrihtat. Včasih nam prav pride user posted image . Drugače pa so vsi moji sorodniki iz Hrvaške in sta ubistvu moja starša sem priseljena, jaz sem se edina rodila tukaj, no pa tamala seveda. Sicer pa, spočijte si za vikend, veliko crkljanja in počitka, pa naj virusi zginejo do končno. Upam, da bo spomladi res kaj bolje.

Oooooo glede eteričnih olj pa sem zdaj tudi jaz presenečena, sem ravno v fazi, da bi jih kupila. Tudi o inhalatorjih sem razmišljala, imate izkušnje s tem? Ubistvu bolni nismo veliko, ampak smrkasta je kar dosti, posledično še slabše spi, kot drugače, in sem začela v tej smeri malo gledat, brat, razmišljat.

Glede naravnih lepot Slovenije pa sploh ne dvomim. Moja dva starša sta me kot malo vsak vikend vozila kam na izlete in imam res v lepem spominu vse te naravne zanimivosti. Sem ravno pred kratkim mojemu razlagala, da bi tudi jaz želela svojim otrokom omogočit take vikende. Res vsako soboto smo nekam šli skupaj in še danes rada obujam spomine. Edino morje mi je nekako tko, ampak ja, bolj predsodek no. Za kak vikend bi res lahko šli. Drugače pa imam jaz rada daljše vožnje, šele takrat dejansko občutim, da je zares dopust, če "konkretno" nekam gremo. Ah saj vem, kar neka muha user posted image . Smo res ljudje vsak po svoje.

Tamala jaz delam ja. Julija sem se vrnila v službo, tako da mi je kar malo nerodno, oziroma ne vem še kako bom povedala, da odhajam. Sicer so me vsi že prej hecali, da je najbolje pohitet s še eno porodniško, ampak vseeno. Upam, da bodo zdaj, ko je dejansko tako, dobro sprejeli.

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 2940
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 11:57:55   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: tamala86
Žabinčica...vem, da morje in morski zrak zelo blagodejno vplivata na dihala. Priporočajo za astmatike. Kar se tiče solne lučke ne vem, samo sodelavci pravijo, da sene sproščajo nobeni negativni ioni in ne vem kaj.Ima pa on to z žarnico, čeprav bi glede na zdravo pamet rekla, da se res več sprošča (oz. če že kaj) s svečko kot pa žarnico. Če vam pomaga, zakaj pa ne. Škodit ne more.
Kar se tiče EO, sem tudi jaz mislila, da je vse to ok, saj je naravno...večina naravnih izvlečkov (včasih imaš sestavine tudi v kremah - naravnih) so alergeni, strupeni za okolje, povzročajo draženje oči, kože, so zdravju škodljivi pri zaužitju/vdihavanju/stiku s kožo...odvisno. Vsaka snov ima svojo nevarnost, ampak skoraj vsi pa so alergeni, če ne drugega. V vsaki kremi najdeš kakšno dišavo oz. eo.

Za primer sem kopirala iz spletne strani od ECHE (evropska agencija za kemikalije), za snov CITRONELOL:

Warning! According to the classification provided by companies to ECHA in REACH registrations this substance causes serious eye irritation, causes skin irritation and may cause an allergic skin reaction. This substance is used in the following products: washing & cleaning products, polishes and waxes, air care products, biocides (e.g. disinfectants, pest control products), perfumes and fragrances and cosmetics and personal care products. Release to the environment of this substance is likely to occur from industrial use: formulation of mixtures. Other release to the environment of this substance is likely to occur from: indoor use as processing aid and outdoor use as processing aid. This substance is intended to be released from scented: clothes, eraser, toys, paper products and CDs.

Tudi v moji kremi so kakšni alergeni, samo gledam, da jih je čim manj. In na srečo nisem občutljiva. Dišavam in osvežilcem zraka pa se res izogibamo. Včasih sem jih uporabljala. user posted image
lp user posted image

Zakaj se ne bi sproščali? Saj je topno? Pa iz morja se tudi sproščajo; prehajajo v zrak, itd.

V neki meri so sigurno eo alergena (kot je lahko marsikaj-tudi hrana), verjetno gre tukaj bolj za vprašanje koncentracije in načina uporabe, pa seveda individualne občutljivosti (pri zgoraj odebeljenem). Takšne deklaracije so verjetno za večino substanc navedene, ker kolikor vem se mora vsak možen stranski učinek opredelit (podobno kot pri zdravilih)?

Evo, pa je zanimivo kot je že včasih bilo tukaj; različne teme in debate user posted image .

Ej komaj zdaj sem videla da si dva posta napisala, morem še drugega prebrat user posted image ...

< Sporočilo je popravil Žabinčica -- 27.1.2017 12:05:14 >

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 2941
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 12:03:55   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: Tara9
Drugače pa imam jaz rada daljše vožnje, šele takrat dejansko občutim, da je zares dopust, če "konkretno" nekam gremo. Ah saj vem, kar neka muha user posted image . Smo res ljudje vsak po svoje.

Jaz tudi. Še daljše kot je do Hrvaške user posted image ; ampak ne pa vedno (sploh od nosečnosti in otrok naprej) in takrat mi je v Sloveniji res super.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 2942
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 12:09:37   
..noname..
Oh čveke, komaj vas sledim. Jaz že komaj čakam da bo mal topleje, da se nekam odmaknemo. Mogoče bi že jutr mojga mal nahecala da gremo nekam. Res rabim en izlet. Čeprav sva učeraj z malim cel dan okol dirkala po obiskih tko da nama je dan ful hitro minil in lepo sva se imela user posted image
Danes je pa končno sonce in bova šla na sprehod. Si bova kr mal daljši izlet umislila oz sprehod. Bova izkoristila sončka user posted image

Za 1. maj se pa zna zgodit da bomo v čateške pobegnili user posted image

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2943
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 12:16:34   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: tamala86
Vendar v velikih primerih so v končnem produktu v tako majhnih koncentracijah, da ne vplivajo na samo nevarnost proizvoda, lahko pa povzročijo simptome pri bolj občutljivih ljudeh. Večina pralnih praškov je škodljivih za okolje in, ko delamo varnostne liste piše, da jih ne smeš spuščat v odtoke! Halo!! Pralni prašek je...vedno napišemo, da ne v večjih količinah in nerazrdečenega, ker v odtok itak gre. Poglej enkrat kakšno embalažo, kaj piše na etiketi in imaš velikokrat, da vsebuje to in to, lahko povzroči alergijski odziv. To se navaja, kadar proizvod vsebuje alergene (posamezni v konc. 0,1-<1%), če pa vsebuje alergene snovi v konc. >1 %, se proizvod razvrsti kot alergen in je napisan stavek o nevarnosti: Lahko povzroči alergijski odziv kože. Navedene so tudi snovi, ki prispevajo k taki razvrstitvi.

In tako je verjetno tudi pri eteričnih oljih...torej kot je tudi dokaj logično - odvisno od koncentracije, načina uporabe in individualne občutljivosti...

Drugače pa moj mož je zelo občutljiv na vso to kemijo-pa ne v fizičnem smislu, ampak tako bolj iz okoljevarstvenega in zdravstvenega vidika (torej kaj lahko povzročajo vsi ti naši pripravki). V bistvu se strinjam z njim, čeprav sama včasih vseeno kakšno umetno dišavo uporabim (ker mi je všeč user posted image , potem pa si jo podajama, on jo vrže ven na balkon, jaz jo vrnem v stanovanje user posted image ). Čistil, pralnih praškov zelo malo uporabljamo, včasih tudi mehčalcev nič kaj, bolj kis; gledamo da so praški bolj eko (vseeno so verjetno sestavine malo bolj naravi prijazne), en čas sem prala z oreščki, potem sem to nekako opustila...

Tako da ja mislim, da je tega itak preveč da z vsemi temi produkti preveč obremenjujemo okolje.

Pa tudi vsa ta kozmetika za dojenčke pri tem je tudi treba kar gledat kaj in če sploh kaj oz. koliko...Imam pa tudi jaz srečo, pri nas nismo preveč občutljivi eni pa so zelo in tam sigurno povečana previdnost ni odveč.

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 2944
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 13:05:33   
tamala86
V neki meri so sigurno eo alergena (kot je lahko marsikaj-tudi hrana), verjetno gre tukaj bolj za vprašanje koncentracije in načina uporabe, pa seveda individualne občutljivosti (pri zgoraj odebeljenem). Takšne deklaracije so verjetno za večino substanc navedene, ker kolikor vem se mora vsak možen stranski učinek opredelit (podobno kot pri zdravilih)?


Za različne nevarnosti obstajajo različne meje - koncentracije, kdaj se proizvod tako razvrsti. Prav tako za ene nevarnosti velja princip seštevanja (konc. snovi se lahko seštevajo), pri drugih mora pa biti 1 snovi toliko, kot je mejna konc. za razvrstitev. Kemijska zakonodaja je drugačna od farmacevtske in kozmetične. Druga pravila. Ni potrebno za vse nevarnosti navajati zraven, katere snovi to povzročijo. odvisno, kako huda je nevarnost. Tudi ni navedenih stranskih učinkov. Recimo imamo H317 - Lahko povzroči alergijski odziv kože. Navedena mora biti snov/snovi, ki to povzročajo in so v izdelku, ni pa navedeno, da dobiš izpuščaje, srbečico, rdečico,...simptomi niso navedeni. Potrošnikom so na voljo le informacije na etiketi, varnostni list za vsak izdelek pa ima dobavitelj, proizvajalec. In v varnostnem listu so vsi podatki (razvrstitev, prva pomoč, simptomi, ukrepi ob nenamernih izpustih, skladiščenje, nadzor izpostavljenosti na delovnem mestu, zaščitna oprema, fizikalne lastnosti, toksikološki in ekotoksikološki podatki, odstranjevanje odpadkov, podatki o prevozu,...) Nekatere proizvode se sploh ne sme prodajati potrošnikom, ampak samo poklicnim uporabnikom, ker so preveč nevarni. Glih zadnjič smo dobili za izdelat varnostni list za osvežilec zraka iz ene znane bio/eko trgovine - smo jih takoj opozorili, da ne smejo prodajati, ker je bil razvrščen kot: Lahko povzroči raka. Sum povzročitve genetskih okvar. Poleg pa še dražilen za kožo in oči, alergen. ne moreš verjeti, kaj bi vse ljudje prodajali. Včasih je bolje, da manj veš...

lp

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2945
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 13:14:35   
Bluegirl
Ojej, čveke. user posted image user posted image

Hvala, Žabinčica, vsekakor se poglobim. Sicer je pri meni včasih problem, da se preveč poglobim in se potem ne odločim. Hvala tudi tamali, različna mnenja so super!user posted image Se strinjam, da preveč agresivnih dišav ni dobro imeti v stanovanju oz. kjerkoli. Sama jih nimam skoraj nič, 1x na 100 let prižgem kakšno svečko. Dišave v avtu so mi premočne. Pri ostalih stvareh sem pa tako-tako. Se trudim (sploh za malega - je občutljivček in skorajda nič kozmetike ne uporabljam) po svojih najboljših močeh. Je pa tudi res, da včasih lahko nekaj blagodejno vpliva, pa čeprav je placebo. Pa še ljudje smo si različni, težko je potegnit neke enovite zaključke.

Tara, a to zato, ker ga imaš ti in ga je lahko dobila? Oprosti, mi te stvari niso znane. Zanimivo, Hvala!

Torej: o eo nimam ravno pojma, inhalator pa imamo. Smo ga nabavili lani po tistem, ko sva bila z malim v bolnici. Moram rečt, da je kar pomagal (do zdaj, ko je bil virus očitno močnejši).

Oh, ste mi kar lušte naredile s temi izleti. Jaz tudi upam, da nam v prihodnosti uspe bolj izkoristit vikende. Ko sem rodila, je bilo vse skupaj tako naporno (sploh v kombinaciji z malim, ki mu je bila vsaka malo daljša vožnja najbolj grozna stvar na svetu), sedaj so pa bolezni - če/ko pride kak vikend, ko smo vsi zdravi, smo zadovoljni z obiskom najdražjih in brkljanjem okrog hiše.user posted image

Žabinčica, sem šla prav raziskovat: San Simon Hotel npr. Tu ste bili? Kaj predlagaš za kakšen kratek oddih spomladi? Se mi zdi, da sem (smo) prav potrebni enega poštenega oddiha. Da le skomibniramo dopust in prikličemo zdravje.

_____________________________

Bluegirl

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2946
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 13:16:49   
tamala86
Noname user posted image mal sva se razpisale z Žabinčico! Sej pravim, poklicna deformacija. user posted image

Res je lepo vreme danes...samo je še vedno mraz. Sem namreč ful zmrnzjena, skoz me zebe. V pisarni fantom vroče, jaz pa kurim kalorifer. user posted image Mi imamo doma toliko dela, da ne gremo nikamor. Pride jutri prijateljica iz vrtca (od starejše) prespat k nam. Bodo uživale.

LP user posted image

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 2947
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 13:28:38   
Tara9
Danes pa je dan za čvek user posted image . Prav všeč mi je, da smo toliko področij odprle, kod v dobrih starih časih user posted image .

Bluegirl državljanstvo sva tamali namenoma uredila, ker če imava oba hrvaško, se mi zdi prav, da ga ima tudi sama. Dejansko so njene korenine hrvaške. Razen mene, nihče ni rojen v Sloveniji, tudi mož ne. Tudi jezikov se uči obeh. Je prav smešna zdaj, ker še meša vse skupaj in en tak miks izpade user posted image . Povej še kaj več o inhalatorju. Ga uporabljate ob vsakem prehladu? Se je mali navadil na inhalacije? Inhalirata s fiziološko al s čem drugim? Hvalaaaaa ti že zdaj, sem te malo zasula z vprašanji user posted image .

Žabinčicain tamala zanimivo in dobro debato sta ubrali. Malo sem morala napet možgančke, ker ne kemija ne farmacija nista moje področje user posted image . Je pa koristno takole nekaj novega slišat in se naučit. hkrati sem se spomnila, da imam zgleda to solno lučko tudi sama doma, pa še vedela nisem, da je to to user posted image . Vsaj po sliki sodeč, sem skoraj sigurna, svašta.

Jaz počasi zaključujem, ob 14 šibam domov. Želim vam lep vikend in predvsem, da bi se vsi pozdravili.

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 2948
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 13:40:54   
Bluegirl
Super, Tara, se strinjam. Mora biti pa res luštna. Mene je to vedno fasciniralo - billingual otroci.

Še glede inhalatorja: mali se je navadil, naštimam risanko in je. user posted image Uporabljam predvsem, ko se začne razvijat kašelj. Saj dejansko ne morem biti 100%, da pomaga. Lahko da bi brez uporabe inhalatorja kašelj prav tako izzvenel. Meni se zdi, da lažje izkašljuje, tudi zdravnica vedno priporoča inhalacije. Inhalira pa fiziološko, ja.

Lep (predvsem ZDRAV) vikend tudi vsem vam, v ponedeljek se pa spet razpišite. Pri debati o kemiji / farmaciji se težko pridružim - pojma nimam o tem, z veseljem pa preberem in se izobražujem. user posted image

_____________________________

Bluegirl

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 2949
   RE: Bodoče nosečke II
27.1.2017 14:05:37   
tamala86
Punce, tudi vam lep vikend...da boste do ponedeljka zdravi tudi tisti, ki še niste. user posted image Jaz še malo podelam do pol 4, šibam po tamale in domov akcija. Mormo ene omare dans sestavit...tamalim daš dva šraufa pa izvijač in sta čist vesele. No, za nekaj časa, dokler ju ne mine. user posted image

Pejte se sončkat! user posted image

LP

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Vzrok za ponavljajoče splave?
Raven naravnih celic ubijalk, ki krožijo po krvnem sistemu in lahko povzročijo splav, se poveča ob stresu, kakršnemukoli...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?