|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
9.7.2017 8:54:35   
Ribica **
Joj, Malinco sem še pozabila za potencialno kandidatko. Ne me za ušesa, punce. user posted image
malinca, za spanje si spraševala - moja spi dopoldne pol do eno uro in uro in pol do dve (dve in pol, če je huda sreča) popoldne. Ponoči od 20.30-7h približno in vmes trikrat jé. user posted image Dopoldne nima nekega ritma, včasih mi zdrži budna tudi do 11:45, včasih zaspi ob 10h. Popoldne gre spat med 14. in 15.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
   RE: Oktobrčki 2016
9.7.2017 11:33:56   
Malinca07
Ojoj, js se pa za enkrat se odpovedujem kandidaturi za naslednjo nosecko :) sicer sem mela super nosecnost in porod..ampak si zaenkrat ne predstavljam se enga malega cmrlek :) mi E. pobere vso energijo. Sekundo sedi, pa ze plazi po vseh stirih do prve opore, pogledam stran je ze na nogicah, in naslednjo sekundo, ce je vse po sreci na riti, drugace je jok :) aktivna je ful..vse jo zanima, povsod bi rada bila :)
Tak da, obcudujem mamice z dvema malima otorckoma, ka sele tremi ali vec..poklon! :)

Ah, po mescu dni super noci, je bila danasnja katastrofa. Je pa polna luna...upam, da je to krivo. Tolazba tud za ostale, ce je se katera mela slabo noc.
Se mi je pa zacela zbujat ze ob 6h..prehiiitro za mene :)

Ste pridne z zobeki..je moja se edina, ko nima nobenega? Ceprau jih napovedujem ze vec mesecev, nikjer nobenga. Se pa vidi ze belo pod dlesnijo.

Kosila mi se pa vedno noce jest, sem naredila tud bol redko pa vseeno ne gre. Danes probam cisto malo solit, po nasvetu Ribice.

Upam, da se hladite kje v kaki sencki, ker tale vrocina je pa cist prehuda. Mnda bo ze drug teden bolse..

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
   RE: Oktobrčki 2016
9.7.2017 13:57:08   
bucka*
Ribica, ce te bo kdo za usesa, te bom jaz user posted image mislim, da sem bila dovolj jasna da sem zakljucila z reprodukcijo user posted image

Ja, malinca, zdaj se zacenja prava telovadba. Meni osebno je bilo najtezje obdobje med 1. in 2. letom. Najprej zato, ker moras takrat v sluzbo in si se dodatno utrujen in obremenjen z dodatnimi (sluzbenimi) stvarmi, pa tudi zato, ker mulcek se nima pravega obstanka in fokusa, ampak kar divja od ene stvari k drugi. Prava umetnost je kaj postorit, ker imas skos oci na pecljih :-)
Potem pa pocasi opazis trebuske na cesti, pa se spomnis kako je blo fino, potem gledas svojega skratka in pomislis, kako bi mu najbrz pasala druzba za igranje... in kar naenkrat ti misel na drugega ni vec tako cudna :-)
O tretjem pa ne bi, me taledva cisto dovolj okupirata, prostora imamo ravno za njiju, pa tudi financno mislim da bi imeli kar tezave s tremi. Mislim, da smo stirje kar popolna druzinica, mogoce kasneje se kaksen kuzek, pa bo :-)

No, mi smo koncno sprobali bazen (zdaj, ko je ze trikrat dezevalo not) :-) in je blo fino, sva s tamalim uzivala, puncka sem pa mislila, kako bo tudi uzivala, se je pa ustrasila hladne vodice in je bil jok na kubik. Bom tamalga bazencka zanjo napihnila raje :-)

Joj, skutko sva probali danes, pa me je kar skrbelo zaradi tvoje izkusnje pupa, ampak je slo normalno skozi. No, vsec ji ni bla najbolj, ampak nekaj sva pa le pojedli. Pupa, mogoce res malo mimo, da so se tebe dali na dieto, ampak mogoce ne bo slabo. Mogoce pa ji tudi iz tvojega mleka ni pasala laktoza in je zato imela slab apetit? Poskusi, saj bos potem kmalu lahko postopoma spet jedla. Je pa smotano ja, jst si ne predstavljam, da necesa ne bi smela. Potem bi se mi samo to lustalo :-)

Tako, gremo pocivat, puncka ze aja, se sinkota prepricam in mogoce se sama malo oddremam, to bi blo super :-) mam golaz ze kuhan, ko se zbudimo samo se polento skuham...

Nastja, jst sm tud ena tistih, ki se ob devetih zvecer ugasnejo. Vcasih, ce popoldne zaspim z njima, zvecer pol z mojim popijem kavo in se trudim vztrajat. Vcasih me isto zmanjka, vcasih bedim, ampak ne morem nic delat in potem bulim v tv ali brskam po netu, vcasih (vceraj naprimer) pa celo kaj postorim :-)

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
   RE: Oktobrčki 2016
9.7.2017 20:32:04   
pikica 4
oj,

bučka ja res je že puzala na srečanju. imaš srečo, da jih ropot ne moti.

pia meni ni kosila jedla tudi zato, ker sem jij pomoje dala preveč malice. sedaj ji dam za malico okoli 120 za kosilo pa 200 .malico poje, kosilo pa odvisno, včasih bi še drugič pa s težavo odpre usta. mi smo se bolj po kavbojsko preselili, še sedaj dopolnjujemo, vidva bosta pa vse naredila pred selitvijo.

nastja zakaj pa ne bi sodelovala tudi pri februarčkih, so drugačne debate in občutki. uf eno uro za rdečo peso. to pa jaz ne vem če bom.

pupa ojoj samo da sta vredu, mi je sedaj neprijetno uvajat, moram konec meseca mlečne.

sem se prav na hitro oglasila, moram po delu.

želim vam mirno noč, naše so katastrofalne.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
   RE: Oktobrčki 2016
9.7.2017 21:38:40   
Pia*
Vidim, da niso samo nase noci katastrofalne. Tudi jaz upam, da je luna kriva!

Jaz bi se tudi selila pa ce takoj kuhinjo naredim, ko da kampiramo. Moj je pa tezak na kubik, slabsi ko ena baba. Ne vem,ce ne bo se tezil, da imamo zavese predno se selimo.

Sicer pa jaz pocakam kuhinjo. Potem mu pa ne uide vsakodnevno tezenje. Kavc imamo lahko nas stari,spalnico tudi lahko to, ki jo imava, pia ima pa svojo posteljico. Pes prav tako kopalnica mi je pa tudi dovolj, da je ena zdelana.

No mogoce je pa to problem ja, da ni toliko lacna in zato poje manj. Hvala za nasvet poskusim se to.

Bucka ti si zakljucila:)) tvoj pa pravi, da bi se imel;)

Malinca mi smo zadnjic imeli pregled pri P pa vecina sploh se ni imela zobkov pri 9mesecih. Od sosede na gorenjskem puncka je prvi zob dobila malo po prvem rojstnem dnevu.
Sicer pa pri nas, ko lezejo zobje ven je takoj neprespana noc.

Kar se tice goste hrane. Nasa gospodicna do pred kratkim sploh ust ni odprla. Sem se bala, da bom do 18ga leta jo morala dojiti.

Naju tudi caka bazen na gorenjskem. Je babi kupila neko malo varinato, da bova lahko rit namocili. Pri meni pia zelo uziva.

Ribica nazadnje bos pa prva med nami,ki bo sporocila veselo novicouser posted image

Punce mirno noc vam zelim.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
   RE: Oktobrčki 2016
9.7.2017 23:12:33   
dansas
Kaj, Ribica, mene pa nisi štela za ponovno kandidatko za nosečko user posted image user posted image Ampak sem šla par dni nazaj res delat test, ker nama se je parkrat celo uspelo malo stisniti user posted image in glih sem si omarico v kopalnici pospravljala in sem našla star test, jaz pa še vedno brez obiska tete... Skratka, itak je bil negativen (nisem zares pričakovala kakega pluska), samo prepričat sem se hotela. Pri puncah sem dobila menstruacijo 7 mesecev po porodu, pa še kasneje sem začela gh uvajat. A je še katera brez menstruacije poleg mene?

Tudi jaz poznam kakšen primer, ko se par trudi za prvega otročka, drugega začnejo delat hitro po prvem, ker bo itak dolgo trajalo, pa jim v prvo rata user posted image Nastja, saj lahko sediš na dveh stolčkih hkrati, ti se le pridruži februarkam, ampak pri nas pa tudi ostani user posted image

Razvojne se ne otepam (mogoče nisem najbolj razumljivo napisala), bi šla že zdaj po napotnico, če ne bi bila naša P na dopustu. Ker kot berem je naš fant med najmanj "gibčnimi" (čeprav da noge v usta brez problema - smo zadnjič še ostali člani družine to sprobali... meni ni uspelo;). Sedi že nekaj časa, ampak sam se pa iz ležečega položaja ne zna vsesti. Postavi se na vse štiri, se ziblje sem pa tja, premika se pa po vojaško. Vstal se še nekaj časa ne bo, tako da bi rabila res kako lekcijo iz razvojne.

Pia, super, da se je iz vseh kolobocij izcimilo tudi kaj pozitivnega - mislim na podaljšanje porodniške. Mene kar stisne, ko spomislim, da je še par tednov do konca moje zares čisto zadnje porodniške.

Zadnje čase imava maratonska uspavanja. Jaz ne vem kako je možno bit tako zaspan, pa ne zaspat. Še mene vmes zmanjka, pa nisem bila pred uspavanjem zaspana user posted image . Včasih sem ga podojila, je zaspal na joški, če ne na prvi pa na drugi, sem se odklopila, odkotalila stran in je bilo... Sedaj pa zaspi, jaz se odklopim, on pa v huronski jok. Sploh ne stopnjuje ampak se že kar takoj histerično dere user posted image user posted image (prav paše pri odprtih oknih user posted image - bog ve kaj si sosedi mislijo, da delam z njim user posted image )user posted image ). Pomirim ga lahko edino z joško ali tako da se vležem in si ga dam na trebuh (kot da ni dovolj vroče, si še eno pečko položim naseuser posted image ). Če sem pri puncah včasih preklinjala dudo, ker so bile tako odvisne od nje, zdaj preklinjam, ker je noče imet. Bi bilo spanje manj komplicirano, tako pa mora čisto trdno zaspat, da ga lahko položim/se odklopim.

Mi je ena mamica septemberka, ki jo občasno srečam na sprehodu rekla, da ji je njen pediater rekel, da so naši malčki generacija z izrazito poznimi zobmi... zanimivo. No, naš jih ima 4, ampak jih je dobil vse v roku 2 tednov.

Rdečo peso jaz kuham po občutku, tam nekje pol urce mi polahko vre v piskru, ampak imam manjše gomolje. Sprobam z noževo konico kdaj je mehka, takrat je kuhana. Sliv pa nič ne namakam. Imam take vlažne in se mi ne zdi potrebno.

Malinca, kdaj pa imate vse te fešte? Mi krsta nimamo, ena skrb manj... si pa mislim, da zna bit kar stresno, odvisno od župnika baje.

Jaz pa ne vem, kaj mi je zadnje čase, hodim spat ob polnoči, kar ni bilo nikoli v moji navadi. Ponavadi me je že ob 22h zmanjkalo, ko sem hodila v službo in se zbujala ob 6ih, pa sploh. Zdaj se pa isto zbujam ob 6ih, spat grem cca 2 uri kasneje, noči pa itak cele ne prespim user posted image . Čeprav, da ne bom samo jamrala nad spanjem... se izboljšuje. Ta teden se je ponoči zbujal samo po enkrat (ampak spal do 6:30 user posted image ). Trkam na les user posted image

Sem pa ostala sama s tamalim (in psom). Punce je mož peljal na štajersko, k tašči na počitnice, on bo pa tudi tam ostal in se kar od tam vozil na šiht. Ko sem se tuširala, sem jih že pogrešila, ko nihče ni tamalega zamotil. Je bil že jok.

Moram še tabelo poiskat in jo posodobit. Za Pio vem, da je sporočala podatke. Če je še katera in sem jo pozabila, naj me pa pocuka za rokav user posted image

< Sporočilo je popravil dansas -- 9.7.2017 23:18:16 >

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
   RE: Oktobrčki 2016
9.7.2017 23:27:16   
dansas



user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)


25.9.
dansas
: SVIT (39+1)
od rojstvu : 3710 g, 52 cm, 36 cm
½ meseca: 4430 g
1. mesec: 5190 g, 56 cm, 38 cm
1½ meseca: 5700 g
2. mesec: 6075 g, 60 cm, 39,5 cm
3. mesec: 6900 g, 66 cm, 41 cm
4. mesec: 7170 g, 66 cm
5. mesec: 8070 g, 68 cm
6. mesec: 8800 g, 72 cm, 44 cm
9. mesec: 9680 g, 75 cm, 45 cm

29.9.
Pia* : PIA(40+0)
ob rojstvu: 3050 g, 51 cm
1. mesec: 3390 g, 54 cm
2. mesec: 4290 g, 57cm
3. mesec: 4790 g
5. mesec: 5585 g, 63 cm
6½ meseca: 6245 g, 66 cm
9. mesec: 7780 g, 71 cm

05.10.
Suziiika : ALEXIS ()
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm

07.10.
Ribica ** : ERIN (39+0)
ob rojstvu: 3520 g, 50 cm, 35 cm
½ meseca: 3660 g
1. mesec: 4150 g, 53,5 cm
2. mesec: 4820 g, 57 cm
3. mesec: 5450 g, 60,5 cm
4. mesec: 5940 g, 63 cm
5½ meseca: 6720 g, 64 cm
6½ meseca: 7360 g in 66,5 cm

12.10.
nastja1
: TEO ()
od rojstvu : 3360 g, 51 cm
1. mesec: 4800 g, 54 cm
2. mesec: 6100 g, 60 cm
3. mesec: 7200 g, 64,5 cm
4½ meseca: 8200g in 66 cm
6. mesec: 9300 g, 71 cm

Pupa88 : DEKLICA ()
ob rojstvu: 2710 g, 48 cm
1. mesec: 3490 g, 51 cm
2. mesec: 4390 g, 58 cm
3. mesec: 4930 g, 61 cm
4. mesec: 5860 g, 63 cm
5½ meseca: 6960 g, 65 cm

28.10.
pikica4 : NEŽA (37+4)
ob rojstvu: 2990 g, 49 cm
2. mesec: 5300 g, 58 cm
3½ meseci: 6250 g, 62 cm
4½ meseca: 6850 g, 65 cm
6. mesec: 7680 g, 68 cm

30.10.
Malinca07 : ELA (38+2)
ob rojstvu: 3500 g, 52 cm
1. mesec: 4260 g, 54,5 cm
2. mesec: 5290 g, 58 cm
3. mesec: 5930 g, 61 cm
4. mesec: 6550g, 65 cm
5. mesec: 7050 g, 67 cm
6. mesec: 7400 g, 70 cm

4.11.
bucka* : EMA (38+4)
ob rojstvu: 3090 g, 52 cm, 35,5 cm
2. mesec: 4950 g, 59 cm, 37 cm
3. mesec: 5700 g, 60 cm, 39 cm
4. mesec: 5900 g, 63 cm
5. mesec: 6500 g, 65 cm




(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
   RE: Oktobrčki 2016
9.7.2017 23:31:31   
dansas
Iz tabele sem si "drznila" izbrisati punce, ki niso aktivne. (Mimogrede, rumena se že dolgo ni javila. Rumena, tebe nisem brisala, ker niti ni bilo vajinih podatkov. user posted image ) Pustila sem pa Suziko, se še vedno kdaj spomnim na njo, ko odprem prvo stran in je tam njena objava. Me prav zanima kako je kaj pri njej.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
   RE: Oktobrčki 2016
10.7.2017 0:10:32   
Ribica **
Dansas, I'M SORRY,ti si bila seveda prva asociacija za novo nosečko, hihi 😁 Jaz ne vem, ali imam M ali ne, na morju kako prikladno, sem tri dni imela nekaj M podobnega, ampak zelooo šibko in brez krčev. Se mi je zdelo kar prezgodaj in nepravično ravno na morju. Seveda nisem imela razen enega vložka in 4 tamponov, ki jih že pd prej tovorim v toaletki, nič s seboj. Sem žepozabila kako je to, z izjemo čišče sem bila leto in pol brez ;)

Ah, jaz sem ponočnjak, meni ni težko biti zvečer pokonci, niti ponoči vstajat (me je pes zdresiral) - sem v hipu budna in takoj nazaj zaspim, ko se akter zbujanja umiri in zaspi. Samo jutranje vstajanje - to be pa muka! Danes je ponoči spala 7 ur s tremi hranjenji, sva popoldne spali do 19:30 in je zaspala malo pred 23. šele, vstala pa 6:50. Se je odkupila popoldne, ko je spala tri ure, jaz pa načrtno ne, mi dneva zmanjka potem.

Na Suziiko sem se pa tudi jaz danes spomnila, škoda, ker se nič ne javi.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
   RE: Oktobrčki 2016
10.7.2017 10:47:37   
nastja1
pupa88 ojoj vrjamem da si se prestrašila. jaz tudi mislim da bi me kap če bi se to T zgodilo user posted image

ribica lepo da tako sodeluje pri pranju zobk. me zanima kako bo z našim. ker če njemu kaj ne paše je cel hudič user posted image meni so tudi vsi govorili da v drugo bo šlo pa lažje.. sm kaj pa veš. enim tudi v drugo ne gre. tk da molim boga da je vse ok in odštevam sekunde do 20.7 user posted image

malinca hehe naš je tudi tako aktiven. moreš ga skus gledat kje je in kaj dela in kje se dviguje da si ne razbije kje glavice. ko je spočit, ti res vzeme kar veliko energije tako laufat za njim ker si skoraj nič ne morm naredit v hiši. pol ga pa dam zdraven sebe ko npr kuham ali peglam cunje pa mu dam kako posodico pa žlico in on razbija user posted image mi nikoli ne spimo dlje ko do 6h. ponavadi 5.30 on že veselo razpravlja user posted image upam da vam čim prej zlaufa s kosilom.

bučka kaj pa veš.. mogoče te čez par let prime še za enga ko boš videla kako nosečko user posted image no pa vam je ratalo v bazenček user posted image

dansas jaz se nate prvo pomislila ko sm razmišljala katera bo naslednja nosečka user posted image jz sem imela 2 M in sedaj spet nič. mi je kar supr. user posted image oh od vas pa nebi šla ker mislim da smo se res kar lepo ujele in si že tako dolgo pišemo.. jaz sem šla zadnjič malo brat ko smo bile še vse nosečke... koliko nas je bilo.. potem pa so ene kar odšle. user posted image oh ne omenji uspavanja.. pri nas je podobno že kar nekaj časa.. pol ga pa na rokah zibam da zaspi in dam v posteljico. o potem je malo tišine v hiši user posted image

morm kuhat južno.. danes moj pa tast pri nas postavljajo tlakovce okoli hiše, jaz se pa hladim notri s klimo. mi je kar čudno ko nič ne pomagam. user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
   RE: Oktobrčki 2016
10.7.2017 13:04:56   
Pupa88
Pia hvala😊

Jaz se tudi odpovedujem potencialni kandudaturi za nosecko... sem rekla da bi vsaj 3 leta počakala,pa glih si me iz službe klicali, da imajo spet delo zsme. Tako da bom, zgleda morala celo prej v službo, ah kaj čem...bomo že,služba je pa le služba...

Menstruacijauser posted image pri meni je ful čudno. Imela sem jo peed par 3 meseci na hitro in kratko,kar je čudno glede na moje prednosecniske menstruacije. Od takrat pa nic vec...tako da zdej ne vem, upam da ne pride zdej na morju. Noseča pa tudi nisem...

Zobje: mi se nimamo nobenega..


(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
   RE: Oktobrčki 2016
10.7.2017 14:30:16   
Pia*
Tudi jaz je nimam se. Sploh je ne pogresam.

No jaz pa sigurno ne bom imela vec sluzbe po porodniski, ker sem si jo "drznila" podaljsati. Ah ja...me je vse skupaj mal sokiralo, ker nikoli nisem bila brez sluzbe ampak na to da bi sla prej pa nikakor ne pristanem. Tudi skoz bolj se spogledujem z 4urnim delavnim casom kar pa mi tukaj sploh ne bi slo skozi.

Jaz si pa tudi ne morem vec privosciti preziveti v pisarni od jutra do vecera tako kot sem pred porodnisko, ker ze mojega ni celi dan Pia pa rabi enega od naju.

Moj je bil takoj navdusen, meni je bilo pa hudo.
Sedaj je obcija, da bi ostala doma in delala papirje za enega prijatelja, ki ima firmo prijavleno v slo. Delo in zaposlene pa v Nemciji. Nekako bibse celo izslo, ker nima dela za 8ur in bi celo uveljavlala 4urni delovni cas. Pisarno bi pa naredila v hisi imava spodaj eno sobo neizkorisceno pa nisva vedela kaj bi bilo lahko v njej razno šara. Sedaj pa, ce bo vse po sreci bo moja pisarna.
Bomo videli, je se vse v zraku.

Dansas ti gres z koncem avgusta ali imas lahko kaj daljso porodnisko ze zaradi 4 otrok? Gre svit v vrtec?

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
   RE: Oktobrčki 2016
10.7.2017 15:01:01   
rumena1
Pozdravljene punce!

Sem kar izginila. Ko toliko časa nič ne napišem, se še težje spravim zraven. Pa še zdi se mi, da boste potem malo jezne name, ker se samo vsake toliko pofočkam.
Dansas, ta teden bova imeli sistematiko potem pa res končno pošljem še podatke naše princese.

Gibanje- se je začela plazit kakšen teden nazaj, je že kar hitra. Ima posebno tehniko plazenja, eno stopala da na tla, drugo nogo pa pod rit. Je hecna, kot ranjen pes se vleče sem in tja. Vstane sama še ne, bi pa zelo rada stala, ona bi kar, dajo držimo in da gospodična korakajo naokrog. Ma čist trde noge in se noče vsedet niti slučajno, če ni kaj zanimivega na tleh, da jo premami.

Hrana- Pia, moja deklica je končno začela jest, odpira usta zelo veselo. Še vedno ima najraje od vsega kruh, ki ji ga dajem po koščih, da ga sama nosi v usta. Zaenkrat imava tri obroke, počasi bova uvajali še četrtega. se mi zdi, da je lačna in da bi nonstop jedla. Količinsko pa ne poje veliko, nisem merila ampka okorg 100g poje naprimer.

Spanje- ne vem, kaj bi sploh komentirala, ker ona ne bi nič spala. Ne čez dan in ne ponoči. Nimamo nekega reda in rutine. Spat gre 2-3x na dan. največkrat spi okrog 30 min, največ pa uro in pol, redko dlje. Zaspi pa težko, največkrat z dojenjem, ko ni bilo vroče pa v vozičku. Ponoči pa se kar naprej zbuja in se hoče dojit, drugače kriči kot nora in brca z obema nogama na vso moč. Duda redko pomaga.

Rasteta nam dva zobka. Končno, je bil že čas. Je bilo pa jokanja in stokanja...
Že dva tedna ima zopet čudno blato. ene 3x na dan ima zeleno drisko. Sva sli prejšnji teden k zdravniku in dali blato v analizo in so našli kri na blatu. sem bila tako slabe volje. Na dieti brez mleka sem že 4 mesece, tudi jajc se izogibam, potem pa tole. nekaj ji ne paše, nima pojma kaj. Bomo naredili še teste za alergijo, ker ima polno lišajev po rokah. Zdravnica je rekla, da nej še jajc ne jem. zdej šele berem deklaracije v trgovini. še malo pa bom kot zajc, jedla samo surovo zelenjevouser posted image . Sem že itak shujšala preveč. eh

Kako ste kaj z vrtcem? Jaz sem mali uspela uredit kasnejši vpis v vrtec. Zavrnit nisem upala, ker je šolsko leto dolgo, čakalna vrsta pa tudi. Sem malo pomirjena, ker no bo šla glih z 11 meseci v vrtec. Meni je itak to prehitro.
Bučka si že kaj javila v službo za naprej? Se velikokrat spomnem nate, ker imaš podobne izkušnje s službo kot jaz. Mene je bilo ves čas strah, da me bodo klicali naj pridem nazaj. In evo, prejšnji teden klic. Še dobro, da sem imela čas celo leto tuhtat kako in kaj. Nisem mogla sprejet, enostavni nisem mogla. Najprej zaradi družine, potem pa zaradi sebe. Ta služba me ubija in mi pobere vso energijo. Izredno stresno okolje je in vodstvo samo izvaja pritist ves čas. Finančno si to težko privoščimo, ampak človek si nekje mora postavit mejo spoštovanja. Bom začela iskati delo, ko bo mala šla v vrtec. Sem si malo podaljšala porodniško. Kako se kaj ostale spopadate stem, da boste šle kmalu delat in otroci v vrtec? Meni je bilo to težko že pri prvem, pri drugi pa ni nič drugače.

Aha, menstruacije jaz tudi še nimam. Po prvi nosečnosti sem jo dobila, ko je bil sinko stra malo več kot eno leto. Za kandidatko nosečko, se pa js tudi ne bi štela, niti slučajno. sem imela tako naporno nosečnost in tako migico v trebuhu, da trebuha ne pogrešam niti malo. Včasih jo gledam kako skače kot zmešana, pa si samo rečem"kr daj, zdaj ko nisi več v mojem trebuhuuser posted image .

Verjetno sem pozabila kaj pokomentirat, bom drugič. Bom poskusila se večkrat javit in malo več resnosti pokazat na tem forumuuser posted image

Lepo bodite, pri nas je vroče za ****

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
   RE: Oktobrčki 2016
10.7.2017 20:35:14   
pikica 4
uf me baša čas zadnje dni, se pripravljam za odhod otrokov na morje, pa sem opravke pustila za zadnje dni.

ne vem kaj je mali kar naenkrat mi spi samo opoldne 2h, pa jo vidim da je sitna pa mi noče zaspati, se raje dere, jas pa hitim okna zaperat da sosednje ne opravljajo kaj delam z otrokom. tako da mi pa že dva dni spi ob 20.

rumena a res vi se tudi že plazite. se strinjam s teboj glede službe.

me je srednji naprosil za puding ga letim sedaj kuhat, potem ga pa zunaj pojemo kot vročo čokolado.

aja menstruacija imela sem dvakrat čist rahlo komaj kaj, tako da ne vem a je bilo to že to a je bilo kakšno hormonsko nihanje, originalne v vsej njeni veličini pa še ni bilo. ne vem. noseča pa nisem.

pia super če ti rata s službo.

me priganja letim kuhat.

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
   RE: Oktobrčki 2016
10.7.2017 21:51:21   
pikica 4
pupa potem samo še vidve z bučko nimata zobkov. super za službo, a res ne morejo počakati da se ti izteče, saj ni več dolgo.

kar se tiče umivanja zob, sem jaz šele danes kupila v dm krtačko in ji danes prvič umila. je kar super sprejela, ji je pasalo je skupaj ugriznila in zgorjo dlesen drgnila.

nastja jaz z njo nič ne morm naredit, ona je taka scrklanka ona bi se skos mojala pa stiskala, vedno ko sem dala deko v kuhinjo na tla sem z musko delala, pa vedno je na koncu po njeno. je fajn, da se ti zamoti.

dansas jaz tudi zadnje čase hodim spat pol ponoči, da vse otroke spat spravim malo tv pogledam da se sprostim, pa je hitro prepozno. samo še par tednov, kdaj pa pričneš septembra? meni se je zdelo da je še zelo dolgo predno začnem delat, pa mi čas prehitro beži. ampak bom šla za 4 ure pa bom vidla. ti greš polnega, kako je s podalšanjem porodniške pri 4 otrokih.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
   RE: Oktobrčki 2016
10.7.2017 22:26:29   
dansas
Uf,pikica,sem mislila,da je sedaj tudi v vašem toplotnem pasu vroče,pa očitno ni,če si morate vročo čokolado kuhat user posted image .
Se je pa vseeno malo ohladilo pri nas,vsaj s primerjavo z včeraj,ko me je ponoči kar oblivalo...

Rumena,ti se kar oglasi,pa četudi bolj poredko user posted image

Kljub 4 otrokom nimam nič daljše porodniške,so že prestari. Če bi pa pred 1.septembrom rodila,bi pa imela 1 mesec podaljšano. V službo grem 2.ali 3.septembra,moram pogledat na odločbo. Razmišljam o 6 urnem delavniku,vsaj za prvih par mesecev.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
   RE: Oktobrčki 2016
10.7.2017 22:28:49   
Ribica **
Če se prav spomnim debat, dansas ravno za malo zamudi tisti dodatni mesec porodniške, ker je šla ta srednja v šolo ali nekaj takega, mislim, da so neke nove pogoje sprejeli, kot ponavadi, v našo škodo. Mene je vrtca in službe kar malo groza. No, vrtca niti ne, sem pomirjena, ker je bil prvi vtis vzgojiteljice super in mi je zdaj lažje. V službo me pa ne vleče, sicer imam zelo rada svoje delo, ampak je pa stresno in zdaj mi je ta stres prihranjen, se ga nič ne veselim. Grem pa seveda nazaj za polni delovni čas, skrajšan pri nas ni opcija, pa tako ali tako ni tudi vedno samo osem ur, je kdaj dlje, zvečer, čez vikend, kakor je. Še ne vem, kaj bom delala, ko pridem nazaj in se skušam ne obremenjevat s tem. Do oktobra, ko grem nazaj, se lahko vse še petkrat okrog obrne, zato ni še nič odločeno. Predvsem mi je škoda tega, da bom glavnino dneva v službi, še vedno pa bo treba doma kaj naredit, pospravit, zlikat, zašit, se z malo igrat ... no, edino kuhanja bom rešena, ne vem pa še, kaj bom s kosilom za ta večjega naredili.

Rumena lepo, da si se malo javila!

Gibanje - moja se samo pod stoli valja in okrog psa, ko kuham, se mi pa pod nogami mota. Zdaj se spet kar precej sama zamoti, kdaj pa tudi s televizijo z risankami. Več kot 10 min v kosu ne gleda, kar je ok. Z njo v naročju pa ne morem rezat in podobno, mešam že lahko z njo v naročju. No, pa saj vam je najbrž vsem znano. user posted image

Sočustvujem z vsemi, ki morate biti na dieti zaradi alergij, meni to ne gre od rok. Tudi s kožo ne vem, kaj ji ne paše, ker različno reagira na zadeve. Bo jutri pediatrinja povedala.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
   RE: Oktobrčki 2016
10.7.2017 22:50:22   
Ribica **
Šele zdaj vidim, da sva hkrati pisali, dansas. Pa vidim tudi, da sem si prav zapomnila. user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
   RE: Oktobrčki 2016
10.7.2017 23:07:51   
bucka*
Uf punce, a vam je vrocina jezik razvezala :-) kaksne debate ze cel dan, pa nisem prisla zraven, da bi sproti sodelovala :-)
Rumena, nismo hude, saj vidis da kar cvekamo :-) je pa res, da ce bi vse samo brale in nic napisale, da ne bi debata tko lavfala :-)

Najprej par "bedarij" za nazaj. Ja, nasa se nima zobkov. Spi priblizno 3 ure cez dan, ki jih vsak dan drugace razporedi. Zadnje case dostikrat kaksen dremez izpusti in glavni spanec podaljsa, vcasih pa jo ze ob 9h zjutraj zmanjka za eno uro. Ponoci spi od 20.30 do 7.00, vmes se 1x zbuja (okrog 4h, 5h). Jutranja ura je pac za v vrtec.
Jeva zdaj kar redno trikrat, dam se vecerjo.
Ostanke sadja zjutraj pojem jaz, si zmesam z jogurtom ali mlekom. Ce ostane cisto malo, ji ponudim cez dve urci spet, da do konca poje.
Danes sem ji ustrigla malo laskov spredaj, ker so ji skos nagajali, pa nisem upala prenizko in sem ji ful visoko na celo odrezala :-) sem se smejala, ker je bozica smesna, sem zelo nerodno ustrigla :-) k sreci ima ponavadi laske "pocesane" na eno stran in lapsus ni tako ociten :-)

Rumena, sluzba. Jojmene, ko vsaj ne bi nic mislila na to.... me klicejo sodelavke skos in jamrajo kako je tezko in kako je sef se slabsi kot je bil, odnosi so sli na nulo, vse je narobe...
Meni je potem samo lazje, ker nimam slabe vesti, v smislu kako bom sefa zaj*****, pa da bom v breme, pa take stvari kot sem vcasih razmisljala. Sta me kar dobro izrabila, dokler sem bila frej, zdej bi me pa zavrgla, ce bi me le lahko.
Ja, sem sla do njega ze ene dva meseca nazaj (ker se mi je sanjalo o njem in sem vedela da mi ne bo dalo miru...) in sem mu povedala kako in kaj.... da nimam varstva, da me skrbijo bolezni, da sta oba se majhna... je rekel da se on s tem ne more strinjat, da ga to financno prevec obremeni, da kaj naj potem z vsemi drugimi puncami, ce bodo isto hotele. Da je njegova zena (nasa poslovodkinja) tudi normalno hodila v sluzbo, zakaj jaz ne bi? Da.... bla bla... sem odgovorila, da kakor vem, mi pripada, da nimam tasce/mame v zgornjem nadstropju, njegovi starsi so stari cez 70 let, ne morjo dveh otrok merkat, moja mami se dela in tudi ne more zjutraj pomagat z varstvom. Da se bo na ta nacin izognil tistim klicom, ki jih najbolj sovrazi (ne bo me v sluzbo, otrok je zbolel)... je rekel... CE SEM MOGOCE ISKALA KAKSNO DRUGO SLUZBO?? Pa sem rekla da ne, da mi ni prenaporno tu, samo urnik je pac zelo neugoden za usklajevanje varstva. No, nazadnje je vse ostalo v zraku, jaz nisem odnehala, on je pa rekel da se bo posvetoval s svojo racunovodkinjo in da se bova dogovorila, ce bo sploh slo skozi....
No, potem sem od obvescevalnih virov izvedela, da je spraseval podrocnega vodjo nasih crpalk, da bi ena rada prisla s porodniske za polovicko in mu je on odgovoril, da ima ts punca vso pravico pridt nazaj za polovicko in da se on tu nima kaj strinjat. (Kar jaz ze vem).
Zdaj cakam, javil se mi ni, ne vem, a naj ga kaj podrozam, a naj ga pustim... povedala sm mu, to je vazno, da ne bo rekel da ni vedel...
Neumno se mi zdi, pravica mi pripada do E. prvega razreda osnovne sole, jaz ga prosim samo za eno leto, ker res ne bi eno leto stare puncke v vrtec dajal sredi zime, tocno vem kako bo.... on pravi, da ga ne motijo bolniske zaradi otrok, pa mi je zaradi fantka skoz tezil. Tamal ni bil v vrtcu en teden skupaj do marca. VSAK TEDEN JE BIL BOLAN. jst sm si rihtala varstvo, menjala sihte, ni da ni... Ene trikrat, ko res ni slo (ob petih zjutraj dojela da ma vrocino), sem ga klicala in me je posiljal v k****, ker sem ga zaj****. Ja, sef mi je, pa se je spuscal na tak nivo. Zdaj mi pa rece da ga to ne moti...
Sploh me ne briga, izkoristila bom, kar mi pripada, ne vem pa, kaj bo to pomenilo za nase odnose in koliko casa po tem bom se imela sluzbo.

Ah, se opravicujem za izliv, tega se enostavno ne da na kratko in brez razburjanja povedat :-)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
   RE: Oktobrčki 2016
10.7.2017 23:10:51   
bucka*
Aja, drugace je pa sinko sele zdaj zaspal, je bil spet zobek auva, kar pomeni afto, pa ne vem ce je mozno da ga tko boli, da ne more spat? Nazadnje sem obupala in mu daa kar Calpol, no zdaj je pa omagal.
Puncka pa kaslja in se prav tako zbuja, tko da me najbrz caka malo daljsa noc :-)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
   RE: Oktobrčki 2016
10.7.2017 23:17:03   
bucka*
Aja, pa se to: bravo pia in pupa za sluzbe. Pupa, vem da te je skrbelo, super da se je tako izslo. Malo manj super, ker bos prej mogla it, ampak nimas kaj... situacija s sluzbami je trenutno precej mizerna :-(
Pia, pri nas te pa nimajo pravice skenslat za cas porodniske, pa tudi za cas skrajsanega delavnika, jih lahko mastno stozis. Samo ti si mela sluzbo v tujini, ane? Bi blo super, ce se ti tale varianta izide, vsaj s puncko bos lahko :-)
Kar se tice pa nestrpnosti z vselitvijo... jaz sem tudi kampirala pri nas in tezila da se moramo nujno vselit, on je pa kompliciral. Ampak ti povem... ko smo bli noter, ni mogel nicesar vec naredit. Ropot je motil otroka, otrok je motil atija... nocna mora. Se danes je tako. Je pa res, da imamo premalo prostora, da bi se lahko kam umaknili in je mali ponavadi kradel orodje :-)
No zdaj pa dovolj. Grem spat. Upam :-)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
   RE: Oktobrčki 2016
11.7.2017 10:23:25   
pikica 4
danes je bilo pa vsaj hladno ponoči če že nisem spala, sem imela vse na stežaj odprto, pa je bilo kar za pokrit ponoči, sedaj pa že greje. neurij pa pri nas ni bilo.

bučka ojoj, pa vedno več je takih zgodb. do septembra lahko odlašaš potem bosta pa morala spisat aneks. vrtec si pa dobila a jo nisi niti vpisala? pa kakšno drugo službo pa kaj mu je, še ta stres, ampak glede na odnose mogoče s časom ne bi bilo slabo, če se ti kaj pokaže. jaz bom do konca 4 ure iskoristila, ne vem pa ali bom dejansko samo 4 oddelala. a ima mogoče kakšno luknjico v zobku da ga to boli, vem da afte v ustih lahko tudi pečejo.imaš kakšno mazilo, sploh ne vem a se kaj dobi. moja ima tudi že lase čez oči, ampak ji spredaj lase primem pa spnem s tisto sponko, na pajkca ampak je ravna, pa jo ne moti. vsakič nama gre bolje. moj bi jo že postrigu.jaz sem pa komaj čakala laske, sedaj po dveh fantih pa prav uživam v špangicah, krtači in punčkastih stvareh. dolge ima sam spredaj.

dansas user posted image ja včeraj se je ohladilo za par stopinj zvečer pa sem jih takoj nazaj pogrela z napitkom. eh smola, škoda bi prav prišlo. pa ravno začetk septembra ko je toliko obveznost. glede na to da si sama za 4 bi ti znale priti prav tisti 2 uri.

ribica jaz sem jih v šoli naročila na kosilo to leto, ampak sta še vedno potem popoldne jedla doma ko sem jaz spacala. bo pač jedel kosilo v šoli. popoldne pa malico. v šoli imajo dobra kosila saj pri nas. jaz ji predvajam mašo in medved če imam kaj nujnega za naredit pa imam mogoče mir 10 min.me mora imeti v vidnem polju.da bi pa kosilo skuhala...ampak sedaj mi je lažje ker fanta ponucam, če se ne potepata. sem kupila podobno oblekco kot jo je E imela na srečanju, če ni kar enaka v HM, je čisto tanka za te vroče dni. ampak pri nas res ni toliko izbire. kaj je rekla pediatrinja?

rumena oglasi se večkat. a sedaj prve dva zoba ven rasteta?

eh moji opravki, pol smo jih opravili pa mi je mala zaspala, smo sedaj doma pa čakamo, da se zbudi, da gremo naprej.


(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
   RE: Oktobrčki 2016
11.7.2017 10:28:42   
pikica 4
aja pia vidve sta imeli refluks. ali sta posteljo že poravnali? meni gre na živce ker se vala in ima potem glavo na dol pa jo moram okol obračat. ampak imam sedaj samo ene 10 15 stopinj nagnjeno. jaz jo še v spanju slišim da ji gor pride pa nazaj poje.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
   RE: Oktobrčki 2016
11.7.2017 10:30:47   
pikica 4
samo še tole pia glede vselitve, je res kar bučka pravi lahko potrdim, pri nas se tudi bore malo premakne, je res modro počakati, če imate le možnost.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
   RE: Oktobrčki 2016
11.7.2017 12:51:40   
dansas
Pri nas je veliko bolj tiho (in pospravljeno;) odkar so punce šle na počitnice. Moram pa priznat, da je tako tudi bolj dolgočasno. Cel dan samo z enim dojenčkom - sem že pozabila kako je to. Ko bi bilo vsaj tako vreme, da bi šla lahko kaj z vozičkom ven, tako sva pa od 10h do 7h zvečer v hiši. Ga pa moram pohvalit, se je sposoben sam zaigrat, tako da lahko tudi skuham, kaj postorim, grem na forum user posted image Na risanke se sploh nisem spomnila, da bi lahko bile za S. Bom probala z baby tv, če bo kdaj kriza.
Predvčerajšnim sem ga nekaj šimfala tukaj na forumu, da se še ne plazi in usede iz ležečega položaja... in glej ga zlomka... včeraj se je iz ležečega vsedal cel dan, kot da to dela že od nekdaj. Dobesedno čez noč se je začel sam vsedati! Mi je šlo ponoči že na živce, ko se je namesto, da bi nazaj zaspal, vsedel in začel kričat user posted image user posted image Plazit (po kolenih) se je tudi začel - sicer to še niti prva prestava ni (mogoče polovična), ampak začetek je user posted image

Ja boge ste nekatere s temi službami user posted image . Kaj ne razumejo šefi, da so srečni delavci boljši delavci. Pia, zate pa držim pesti, da se ti izzide tako kot si zamislila...

Včeraj sem dobila pošto iz vrtca, da so S premestili v enoto, katera je bila moja prva izbira user posted image Tako, da jih bom imela sicer v dveh vrtcih (in eni šoli;), ampak sta dokaj blizu. Tako da bom šla lahko po njih tudi peš ali z biciklom.

Pikica, pri nas bo pa sedaj na svoj račun prišel očka... Je že kupil traktor s prikolico na priklop, tako ki se jo da snemat (njegove neizpolnjene otroške sanje;). Že nekaj sanja o helihopterju/avtomobilu na daljinca user posted image user posted image in o tem kako ga bo vozil na treninge fuzbala. Se mi je kar malo megla spustila na oči, ko je fuzbal omenil. Kot da ni dovolj, da že on (včasih prav fanatično) vse tekme od Barce pogleda, da bomo zdaj imeli pa dva taka pri hiši user posted image . Ko sem ga zbodla, da bom S za v šolo kupila od Reala torbo in zvezke, me je tako pisano pogledal user posted image user posted image

Ribica, sm res, kako pa funkcionirajo E in pes? Se pes pusti "mečkat" ali se raje umakne? Si mislim, da pes vaši E predstavlja eno veliko živo igračo user posted image

< Sporočilo je popravil dansas -- 11.7.2017 12:56:23 >

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?