ac
|
Dobro jutro! Maja - vse najboljše z enodnevnimi obrestmi Nimam pa seznama pri sebi, tako da se opravičujem, če tudi danes kdo praznuje. Danes končno lahko napišem, da je Sara zdrava oz. brez vročine. Kašlja in smrka še vedno, ampak je spet tista stara dobrovoljka. Ponoči se je že manj zbujala, ko pa se je, sva jo pustila malo jokat in potem je ob tolaženju spet zaspala, tako, da smo uspeli pregurat noč od 20:00 do 6:00, ne da bi jo vzela iz posteljice. Sem pa zato jaz celo noč vstajala... Kašljam, pa sinusi me bolijo (in od tega zobje, pa ušesa) in upam, da ne bo spet vnetje sinusov kot pred dvemi leti, ko sem čez vikend skorej znorela od bolečin, dokler v ponedeljek nisem dobila antibiotikov. Drugače sem pa te dni malo slabe volje in razočarana, ker ugotavljam, da smo tudi pri ljudeh s poklici, kjer si predstavljaš, da bodo bolj človeški, samo številke, nič drugega. Ena zgodba so zdravniki (npr. Sarina pediatrinja, ki jo zmeraj pogleda samo bolj od daleč in se ji zdi škoda otročke za vsak slučaj poslat še v laboratorij na preiskave), druga pa vzgojiteljice v vrtcu. Me je včeraj klicala Sarina vzgojiteljica, da če bo Sara tiste tri delavne dni med prazniki v vrtcu. Nič, kako je s Saro, kaj je narobe (v ponedeljek sem klicala, da je verjetno cel teden ne bo, ker ima vročino), samo, če bo tiste tri dni v vrtcu. In kako je bila presenečena, ko sem rekla, da bo - saj to pomeni, da če bo veliko takih, da bo ona reva morala bit v službi! Vsaj iz vljudnosti bi lahko povprašala kako je s Saro. Po drugi strani bi pa jaz svojo službo morala postavit na 1. mesto.... Zadnjič sem bila na enem poslovnem prednovoletnem kosilu in so mi sodelavci povedali, kakšne direktor govori naokrog. Npr., kako sem lahko sedaj še na dopustu, če pa celo leto nisem nič delala. In, da mu ni jasno, kako mi lahko pripada še regres. In, da ne bodo več zaposlovali žensk, ker z nami so sami problemi. Za 13. plačo, ki je dobra volja firme, se letos seveda lahko pod nosom obrišem. Dokler nisem šla na porodniško in sem jim bila na voljo petke in svetke in delala sem dostikrat še zvečer in pozno v noč, smo se prav lepo razumeli. Sedaj bo pa šlo zgleda bolj zgrda kot zlepa... No, tako, mal sem se spucala. Zunaj celo ni megle in mogoče bo pa lep, sončen dan. Lepo ga izkoristite!
|