|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUAR - naš mesec!
19.1.2006 12:49:06   
Anonimen
Ojla

Punce moj raport je tu.

Zaenkrat smo še v enem kosu. Dogaja se še nič.

Sem pa danes imela pregled pri G in ker sem imela pritiska 150/90 in ker zatekam v noge, me je poslala na CTG. Zraven je na napotnico napisala še hospitalizacijo in nadzor. Tako je malo manjkalo, da bi danes pristala v bolnici na opazovanju. Hvala bogu je bil za to odločitev pomemben CTG, ki pa je danes kot zanalašč bil super. Mala ni naredila nobene mejne tahikardije, medtem ko so me prejšnji teden zaradi tega pošiljali non stop na CTG. Tako grem jutri nazaj k svoji G. Bomo videli kaj bo povedala. Mogoče mi jutri bolnica ne uide.

Mogoče sem pa imela tudi to srečo, ker sem videla, da je oddelek v bolnici polno zaseden in so me zaradi tega poslali domov.

No, grem sedaj na kavč. Malo počivati, da mi pritisk spet ne naraste in da se mi nogem malce normalizirajo.

se beremo zvečer

(odgovor članu dadica)
  Neposredna povezava do sporočila: 576
   RE: JANUAR - naš mesec!
19.1.2006 13:06:52   
Anonimen
Tudi jaz sem še vedno tu, danes sem že 3. dan čez rok in popolnoma nič ne kaže, da se bo kaj zgodilo. Naši user posted image user posted image  je prelepo v maminem trebuhu.
Jutri imam spet kontrolo v porodnišnici in jutri se bojo odločili, če mi bojo porod sprožili ali bojo še malo počakali.
Pikica*, malo pozno, ker me 3 dni ni bilo na forum, ampak da ti odgovorim, kako čutim lažne popadke - včasih so kot močnejši menstrualni krči, včasih pa me prav ostra bolečina zareže čisto v spodnjem delu trebuha, globoko notraj in vertikalno dol po nožnici. Meni je G rekla, da so to lažni popadki.
Vsem ta teden novopečenim mamicam iskrene čestitke!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 577
   RE: JANUAR - naš mesec!
19.1.2006 13:13:55   
shooo
zivjo!
mazi, cestitam user posted image user posted image !!!!
nemsis, za te pa le upam da te le ne bodo obdrzali v porodnisnici, se mi zdi da tam ure tecejo se bolj pocasi. ceprav,  ko sem jaz lezala en teden  mi sploh ni bilo tako hudo, ker sem pac videla da nisem edina in da so taksne nosecke ki so, revice, celo nosecnost na mirovanju..so se mi pa posteno smilile nekatere ki so bile hospitalizirane zaradi visokega pritiska dolgooo pred pdp,ali so imele doma ze starejse otrocke,ali so cakale po pdp...
no, vsekakor je najlepsi scenarij da gres od doma s popadki al ne?jaz ze upam da bo tak...in cakam..
sem pa danes se sterilizirala prsno crpalko,in  sem jo dala nazaj v skatlico (prej pa notri eno tetra planico) pa ne vem ce je to o.k.
nas je pa se hudecevo malo na tem forumuuser posted image ...saj sem ful vesela za vse ki ze imajo svoje piskotkeuser posted image  .
vse bo se o.k.
lp.

_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 578
   RE: JANUAR - naš mesec!
19.1.2006 13:26:51   
nejca1
Ojla!
Se že prej napisala post, pa sem vmes en obisk dobila, pa ga ni uspešno poslalo.
Pa na kratko še enkrat:
1. imam obarvan - rjav izcedek, zdi se mi, da se je začel luščiti čep
2. zjutraj me je ful dol tiščalo, zdaj je že bolje
3. jutri imam spet kontrolo, CTG, pa pregled vode, odprtosti in upam, da bi kar notri ostala, čeprav nič kaj ne kaže na to
4. kje pa so ostale - simonas, lumpy ...
5. mazi, čestitke zate in tvojo user posted image .
6. zdaj bi morala kaj skuhat user posted image , pa se mi ne da
7. mogoče bom šla popoldne k frizerju, ker pol sploh ne bo časa  
8. se slišimo kasneje

Lep sončen dan vsem, Nejca in user posted image

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 579
   RE: JANUAR - naš mesec!
19.1.2006 13:56:30   
pikica*
Ojla punce!

Danes smo pa mi imeli lažni alarm. Zjutraj sem imela kontrolo pri svoji zdravnici, ki je ugotovila, da imam premalo plodovnice. Dobila sem napotnico za porodnišnico, zagnala alarm pri user posted image , ki je moral priletet iz službe in sva šibala. Tam so po vseh procedurah ugotovili, da je plodovnice še dovolj, sem pa odprta 3 cm, poleg tega pa je posteljica že zrela. Dali so mi na izbiro...sprožitev poroda ali pa še malo počakamo doma. Iz priloženega je razvidno kako sva se odločilauser posted image . Lepo bova počakala doma, da se porod sam začne. Nekako si ne želim, da bi mi ga na silo sprožali, še posebej, ker se naši (baje zelo dolgonogi) gospodični še prav lepo godi. Pa naj še malo uživauser posted image .

(odgovor članu nejca1)
Neposredna povezava do sporočila: 580
   RE: JANUAR - naš mesec!
19.1.2006 14:16:49   
pikica*
Mazi, čestitke za sineka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!

(odgovor članu mazi)
Neposredna povezava do sporočila: 581
   RE: JANUAR - naš mesec!
19.1.2006 14:46:20   
shooo
pikica* a tvoja ginekologinja na pregledu ni ugotovila da si odprta 3cm? v kolikem casu pa se lahko zmanjsa kolicina plodovnice?
ma jaz imam mal cudnega ginekologa, ki se ne pogovarja veliko. vacasih celo pogleda na uzv in se sam nekaj smejcka in pokimava z glavo meni pa samo pove da je vse ok...zato sem sla vmes 3x samoplacnisko na uzv da sem potesila svojo radovednost.  a da vidite kaksen rokopis ima moj ginic!!!user posted image . ko sem prinesla potredilo za komisljo k svoji zdravnici se je celi zdravstveni dom krohotal ker nismo mogli desifrirat..user posted image
lp

_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 582
   RE: JANUAR - naš mesec!
19.1.2006 15:03:34   
pikica*
Shooo, tudi moja gin. je ugotovila, da sem že odprta. Ampak to še ni razlog za napotitev v porodnišnico. Drugače nimam čez njo popolnoma nobene pripombe. Res ni najbolj gostobesedna, drugače je pa zame vredu skrbela skozi celotno nosečnost. Očitno je malo spaničarila s tole plodovnico. Smo pa vsaj dvojno preverili stanje naše gospodičneuser posted image . Mi je pa že pred UZ rekla, da je že vse pripravljeno, mala je že v porodnem kanalu, tako da bomo do konca tedna že rodili. Upam, da ima pravuser posted image . Zdaj pa nam preostane le še čakanje. Ampak imam mobčutek, da me nekaj grabijo popadki, vendar še niso v rednih časovnih razmikih. Vsake toliko mi boleče otrdi trebuh. Bomo videli kako se bo nadaljevalo.

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 583
   RE: JANUAR - naš mesec!
19.1.2006 15:11:09   
Ali1
Pozdravljene se ostale - januarcice... Veckrat spremljam vas - nas forum.. ampak le redko "spregovorim"... Sem iz Kopra in tudi jaz ze tezko pricakujem, da pride moja pikica ven - sicer rok imam komaj 31.1.- ampak problemcek je v tem, da se ze priblizuje 4kg in ne bi rada, da bi jih presegla user posted image ... Ampak nic ne kaze, da namerava pridet- verjetno nabira zimsko zalogo... user posted image
Tudi jaz imam ful prozorne sluzi, vsake toliko mi otrdi trebuh, hitro se utrudim...

Vso sreco in cimlazje ter hitre porode vsem!!!!! user posted image
Pozdravcek!
Alienka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 584
   RE: JANUAR - naš mesec!
19.1.2006 17:58:07   
Nyah*
Drage moje!

Evo, tudi pri nas se ze dogaja....ne vem, ali naj jocem ali naj se smejem...

V glavnem ze 2 uri imam popadke na 10 minut, niso tako zelo boleci, so pa kot mocni menstrualni krci. Sem klicala porodnisnico, ni se panike, naj prodem ko bodo mocnejsi, bolj pogosti in daljsi!

Nemsis, upam, da ne ostanes v bolnici, ce pa, pa da cimprej dobis v narocje svojo user posted image .
Mazi user posted image user posted image user posted image  ISKRENE CESTITKE!! lepo se cartajte in uzivajte drug z drugim!

Uniq, za jes. bolnico si vzemi kar cel dopoldan, jaz sem bila od 8-ih do 12-ih.

V glavnem, vam javim, ce odidem, ce ne, pa tudi!

Mislite name!


(odgovor članu Ali1)
Neposredna povezava do sporočila: 585
   RE: JANUAR - naš mesec!
19.1.2006 18:46:50   
alenkica
Res je še malo januračic, kar malo grozno je, da so skoraj vse že rodile. Moja sestra pa je še vedno v porodnišnici, ker je Jure dobil zlatenico, baje da je normalno, ker je bil velik in močan. Nono pamalo skrbi, da se ne bi nalezel kake bolezni od drugih otrok, ker je na pediatriji.

No, upajmo, da bomo cartali v soboto!

L.p.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 586
   RE: JANUAR - naš mesec!
19.1.2006 19:51:30   
Anonimen
Ojla

Sem se popoldne malo potepala. Izkoristila še zadnjo priliko, če me slučajno jutri obdržijo v bolnici.

Zjutraj grem najprej k svoji G, potem bomo pa videli, če bo treba še kam. Po eni strani bi kar šla v bolnico, ker če bi bilo kaj narobe, bi bili zdravniki pri roki. Po drugi strani pa se mi ne da it gledat na uro oz. strop. No, bo že.

Sicer pa je naša pupa bila danes zelo živahna. Očitno še ne misli priti na zrak. So se pa tudi že pri nas začela vprašanja kot kaj še delam doma in če še ne mislim rodit. Res je grozno. Pa saj folk vidi da imaš še trebuh in da si še doma. Potem pa ti prijavi češ a ti si še doma. Res grozno. Pa saj bo itak kmalu konec.

No, se beremo jutri, če bom še doma.


(odgovor članu alenkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 587
   RE: JANUAR - naš mesec!
19.1.2006 19:52:51   
shooo
user posted image nyah, upam da bos cim prej imala user posted image  v narocju!!!!
drzi se. posiljam dobre vibracije!~~~~~~~~


_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 588
   RE: JANUAR - naš mesec!
19.1.2006 21:04:49   
*hana*
Ojla punce, vsak dan grem mal pogledat, če je katera že rešena.
AlenkaIST iskrene čestitke za tvojo punčko!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Pikica*-prav si se odločila, da ti ne sprožijo poroda. Od mojega moža teta je babica v Kranju že 30 let(tudi pri meni je bila pri porodu) in pravi da nekaj na silo ni nikoli dobro. Je zagovornica čisto naravnega poteka in da greš čimkasneje v porodno (ko so res popadki na 2 min), in pri meni se je to izkazalo za popolnoma super. Jaz sem bila v sobi (z mojim), ko sem že nekaj časa imela redne popadke na 2 min, potem pa sva poklicala babico (ima cca 15 km do porodnišnice), ona je poslala ginekologa, da me pogleda in ko je videl, da sem 8 cm odprta, so me poslali v porodno. Tam pa sem rodila po nekaj minutah manj kot pol ure, tako da bi kmalu babico zamudiliuser posted image .

Močno držim pesti, da boste čakajoče res kmalu rešene!!!

Zdaj pa šibam kopat mojo princesko.
Čau

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 589
   RE: JANUAR - naš mesec!
19.1.2006 21:07:44   
*hana*
Aja Mazi tudi tebi čestitke za fantička!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Si pa mislim da edina (poleg mene), ki je rodila v Kranju.

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 590
   RE: JANUAR - naš mesec!
19.1.2006 21:26:36   
Nyah*
Drage moje!

Se vedno sem doma, popoadke imam sicer kar redne na 5-6- minut, a niso dovolj mocni, da bi me prepricali, da je cas za v porodnisnico.

Svojega user posted image  sem poslala kar v sluzbo, ce bo kaj, bo hitro pri meni, je pa prisla mami k meni, da pazi nameuser posted image .

V glavnem, ce bom sla, javim, ali pa bo javil moj user posted image .

Mirno, lepo nocko vsem,

skoraj mami Nyahuser posted image .

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 591
   RE: JANUAR - naš mesec!
20.1.2006 9:53:16   
Natasa-6
Pozdravljene, januarčice!
Mi smo pa včeraj prišli domov - v ponedeljek smo dobili sina Eneja, težkega 3,5 kg in velikega 53,5 cm. Zdaj pa se bomo crkljali doma. Čestitek vsem, ki ste že mamice in srečno vsem, ki boste v kratkem!
Nataša

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 592
   RE: JANUAR - naš mesec!
20.1.2006 11:43:46   
puri
Dobila sem SMS od nemsis!

Napisala je, da je ostala v bolnici na opazovanju!

Nemsis drži se! Upam, da se ti dnevi v bolnici ne bodo preveč vlekli in da boš čimprej postala mamica!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image





Kaj pa je z Nyah?????? Verjetno že cartajo, ker se ni nič več oglasila,.....


(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 593
   RE: JANUAR - naš mesec!
20.1.2006 14:05:52   
Nannn
Dan pupe user posted image

Kaj dogaja kaj?Vidim da pocasi boste vse postale mamice in vam z velikim veseljem privoscim ta enkraten obcutek ki te spreleti ko ti dajo prvic v narocje malo bitjece user posted image Pri nas je kar pestro...po enem tednu sem prvic zapustila stanovanje in naso pupo v oskrbo babici jaz in moj pa sva si privoscila lazji sprehod in odpeljal me je se na eno hitro pijacko user posted image  vam povem da sem se takoj bolje pocutila...ampak strah me je pa tudi bilo kaj dogaja doma z pupo in v eni uri poklicala domov saj trikrat user posted image  hodimo po stanovanju kot zombiji ker pupa samo je in ponoci spi zelo malo...ampak tako pac je...

Glede pomoci pa verjemite zelo prav prude pomoc od strarsev...midva sva sama z naso pupo ampak kaksen dan pridejo starsi ali njegovi ali moji in nam skuhajo in pospravijo stanovanje...se kako prav pride...sva se tudi midva odlocila da zeliva 14 dni biti sama z user posted image  ampak mi pride zelo prav da tudi starsi priskocijo na pomoc...tako da vsaka se bo odlocila kaj in kako....

Grem pokukati mojo princesko user posted image

Srecno bejbe user posted image user posted image

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 594
   RE: JANUAR - naš mesec!
20.1.2006 14:21:36   
Nyah*
Drage moje, Nyah is back.
Sem prespala v bolnici, zjutraj CTG pokazal popodak,e ki pa niso tako mocni, da bis e kam mudilo. Tako so me poslali domov, ker imam 3 minute pes do bolnice, pa rekli, da bom verjetno ze danes ali pa jutri ( user posted image  rojstni danuser posted image ) prisla nazaj.

Popadke imam redne na 7 minut a so premalo mocni. Ponoci so bili na 4 minute, a tako svoh, da jih ctg sploh ni zaznaluser posted image user posted image .

V glavnem, sedaj cakamo. rada bi konkreten znak, da user posted image  prihaja, kako naj vem, da je cas za rodit in ne bom sla spet zastonj? Katera zna povedat?
Res ne bi rada potem kar v bolnici cakala na porod!!

V glavnem, puri, sporocaj kaj je z nemsis,
Natasa-6 tebi pa ISKRENE CESTITKE za korenjacka Enejauser posted image user posted image

Grem pocivat, vam raportiam, kaj se dogaja.

Kje so lumpy, hubabuba, nejca, ..... KAJ SE DOGAJA?

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 595
   RE: JANUAR - naš mesec!
20.1.2006 14:43:02   
pikica*
Ojla punce!

Počasi se vsem nekaj dogaja...ampak počasiuser posted image . Jaz sem še vedno doma in to v enem kosu. Me pa danes že cel dan matrajo popadki, ki niso prehudi in so zelo neredni. Zato že cel dan nekaj pospravljam po stanovanju, da malo odmislim vse skupajuser posted image .  Zdaj se bom odpravila še v trgovino, da nabavim kaj za kosilo, potem pa kuhat. Zunaj je tako lep sonček...bi bil prav lep dan za rodit.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 596
   RE: JANUAR - naš mesec!
20.1.2006 14:50:28   
puri
Nyah, jaz bi počakala, da bodo popadki močnejši, kot so bili pa do sedaj, da se ti bo res zdelo, da se nekaj dogaja. Ker imaš itak tako blizu do bolnice, da to ni noben problem,.... ker tudi, ko so popadki že kar močni, traja še kar nekaj časa, da potem rodiš.

Želim ti, da bi imela čim lažji porod! Srečno!

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 597
   RE: JANUAR - naš mesec!
20.1.2006 17:30:42   
AlenkaIST
Zdravo punce! S Saro sva prišli domov in zdaj že pančka v svoji posteljici. Upam, da bo tudi ponoči saj je bila te dni zelo pridna.

Ko se klimatiziramo pa pokažem še slikice.

Brala nisem še nič, tako da nič ne vem kaj se dogaja, ampak vseeno čestitke vsem mamicam ostalim pa hitro minevanje časa.

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 598
   RE: JANUAR - naš mesec!
20.1.2006 17:35:24   
shooo
ojla!
kratko javljanje.na pregledu vse o.k. vse pripravljeno, odprta nic. imam nekaksne cudne krce nic ritmicnega!! kontrola cez 7 dni ce prej ne rodim!!! nic ctg!zivcna!

alenkaIST velkom bek! zdaj pa veselo na privajanje ! veliko cartanja!!
lp

_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 599
   RE: JANUAR - naš mesec!
20.1.2006 22:29:35   
renan
Drage Januarcice, v svojem albumu vam predstavljam mojega dva tedna starega sinceka vladimirja.
Vsem veliko srece pri poroduuser posted image , jaz se pa pocasi selim na forume o dojenckih.

Lp renan


(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?