|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 18:01:19   
taja27
jasnica jaz bom v sredo noseča točno 35 tednov. Ko sem slišala koliko tehta (približno seveda) naša pupi sem mislila, da je velika. Potem pa mi je G rekel, da ni tako velika in da pride avtomatsko CR na vrsto samo pri velikih plodih in dda je možno, da bom rodila kar lepo.

Taja

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 18:04:13   
Eviii
no, pa se je oglasla glih tačas, ko smo jo opravljale user posted image user posted image user posted image .
ko sm mela jst decembra pregled pri g, sm se bala, da se odpiram. sm mu to tudi omenla. sm čutla full pritisk navzdol. in me je pregledal, če sm kej odprta. pa res ni blo fajn. me je kr malo zabolelo. no, pa sej traja samo tistih par sekund, tko da se da potrpet. pol sm pa ugotovila, da je bil pritisk navzdol zato, ker sm pol tisti vičir polula moj slaven kamen. pa morem priznat, da mene še kr tišči, ker je očitno naš-a user posted image  res zelo nizko. zadnič mi na uz-ju ledvic sploh ni mogla zdravnica pogledat mehurja, ker je rekla, da je čisto stisnjen in da je naš-a user posted image  res nizko in da mi fajn pritiska na mehur.
pa še neki: mi se ne bomo rodili januarja. prouzaprou sm se že zdavnaj z user posted image  zmenla, da ne bo vodnar-ka. imam raje ribico, pa čeprou jih je že pet v familji (4 v isti hiši). torej, še en mesec ne grem nikamor!!!

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 18:53:23   
čuko
Danes se javljam tudi jaz. Težko pišem zaradi rok, pa vas bolj berem. No danes smo imeli pregled. Vse je vredu, smo zelo veliki in glavico že ima v porodnem kanalu.
sem bila zelo srečna, potem pa mi je srečo pokvarila tašča. Rekla je da ima nekaj za mene, kar vsebuje dosti kalcija in naj pojem. Ni mi hotela povedat kaj je in jaz sem pojedla. Kasneje mi je povedala, da je bila zmleta jajčna lupina. user posted image  Oblil me je pot in postalo mi je slabo, ker koliko jaz vem jajčna lupina ni zdrava. Povejte mi ali to lahko kaj škodi otroku ali ne.Ima katera kako imformacijo? zelo bi vam bila hvaležna, ker me je resnično strah.

Hvala vam v naprej za vaše odgovore!

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 19:17:43   
marty5
user posted image Ponovno lp,

ja, prej sem bila tako vesela, da sme kar pozabila na malo temnejšo stran pregleda.....bila sem pozitivna za vodo in celo kri je bila v urinu. Zjutraj šibam v laboratorij in bomo vidli, če so potrebni antibiotiki. Drugače pa kot je rekla sestra samo pit, pit in pit.

Glede plodovnice in izcedka - pozabila sem omenit G.......je pa tako, da se mi po domače rečeno non stop cedi, ampak po mojem laičnem opazanju ni plodovnica. Je prav izcedek - tako bolj vlečljivo in na belo vleče. Sem pol vprašala sestro, če lahko mirne duše borax svečke uporabljam in je rekla, da kar. Tako sem kupila še eno škatlico. Sem pa brala, da se v 8. in 9. mesecu znatno poveča ta izcedek...........

Taja 27 - glej, jaz bi na tvojem mestu vztrajala z vajami. Škodit ti ne more. Ko sem danes pred pregledom G povedala, da sem izvajala vaje, da se user posted image  obrne, se je samo neki nasmihal, ko češ - ja, seveda....je pa pritrdil, da škodit res ne more, pa tudi Pušenjaka sem vprašala in je tudi rekel, da ne suhe in ne mokre vaje ne škodijo user posted image , da pa dvomi v uspeh. Tudi jaz ne vem, če je kaj pomagalo ali ni, ampak ena možnost pa le je, ne?Smo pa nekje isto daleč z user posted image  in mi je danes rekla sestra pri G, da lepo da se je obrnil, ampak bi tako sicer imel še kaka 2 tedna časa - pa je moj user posted image  med večjimi in težjimi. Tako da jaz še vedno držim user posted image zate!

Pika - poka - kot je rekla že Eviii: malinov čaj sem našla na tržnici v Kp, zeliščna trgovina. Pit pa začnem jutri - 2 skodelici dnevno, ne, če se ne motim, Eviii?

Otrdevanje trebuha - meni otrdeva non stop. Včasih kar zaboli. Naslednji pregled imam čez 2 tedna in menda je takrat tudi CTG - bomo pa že v 37. tednu.......uh, kar ne morem verjet.

V lekarni sem danes nabavila še alkohol, fiziološko, mandljevo olje.........uh, celo premoženje za te maže user posted image . Zdej pa je res vse že doma. Samo še torbo za porodnišnico pripravim.

Jutri bom poklicala na CSD in vprašala, kako kaže z mojo odločbo - nič še ni, namreč, papirje pa sem oddala 14 dni nazaj. Malo sem vedno živčna s temi papirji. Sploh zdaj, ko sem neki podpisovala najprej sporazumno odpoved in potem novo pogodbo......nikoli ne veš, kje te lahko kdo nategne - oprostite izrazu.

No, grem tudi jaz malo počivat user posted image . Aja, Eviii, sestre od Vitezice (ki so zdaj naše user posted image ) so pa res ful ful ful prijazne.....še bolj kot tiste druge, pa so tudi ok. Sem se prav nate spomnila.....

Lep večer vsem



_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 19:21:16   
marty5
Aja, čuko - glede pa lupine od jajca ne vem user posted image . Včasih so naše none govorile, da dela slepič, ampak veš, kako je to - 100 in 1 vraža. Nisem pa še slišala, da bi škodilo user posted image   - morda le v sklopu z jajci na sploh, ampak so možnosti tak minimalne, da bi imelo ravno to jajce salmonelo ipd.

O tašči pa raje ne bi user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 20:16:15   
taja27
Tinkatonka in marty5 hvala za tolažbo. Danes je to pravi balzam za mojo dušo. Marty bom tud jst oponašala našga kužija - na vse štiri pa rito v luft - mogoče mi pa kaj pomaga.

Zdej grem pa likat male cunjice, da se malo potolažim. Pa še Razočarane gospodinje si bom pogledala.

Taja in mala user posted image

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 20:55:22   
ninaki
Taja27, ne obupaj. Tvoj dojencek se se lahko obrne. Kot je ze Marty5 napisala, vaje ne morejo skoditi. Tako da ti le delaj vaje, mogoce pa rata. Ce pa ne rata, je pa Kami opisala svoj porod, pa Sarazan je napisala izkusnjo njene mami. Drzi se, me pa vse mislimo nate in ni vrag, da se tvoj dojencek ne bi obrnil.

Kami, hvala za opis tvojega poroda. Zdaj, ko se blizajo tudi nase ciljne crte je fajn prebrati kaksno izkusnjo vec.

Sem se pa tudi jaz danes posteno ustrasila, ko se Tinkatonka ni nic javila. Sem ze dragemu rekla, da je ziher v porodnisnici ostala, saj se vedno zjutraj javi. Pol se pa se Eviii ni nic javila, pol me je pa sploh panika zagrabila. Punce, nic prehitevati, kdo bo pa pol konec februarja z menoj klepetal user posted image

Jaz se pocasi odpravljam pogledat kak film, pol pa v posteljo. Lepo spite in kaj lepega sanjajte.

Nina


(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
16.1.2006 20:59:19   
ninaki
Cuko, tudi jaz, zal, ne vem nicesar o jajcni lupini. Me je pa pogrelo, ko si napisala kaj je naredila. Eni ljudje so res cisto za luno.... NO COMMENT!!!!!! Ko bi vsaj povedala, pa se pol clovek sam odloci a bi a ne bi probal. Ne pa tako.... Jooooooooojjjjjjjjjjj!!!!!!!

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 6:46:10   
Eviii
dobro jutro, punce...
mi smo danes pa res zgodni. da bi vi vedle, kak vičir in kaka noč je za nami... kot sm vam napisala popoldne, se full neki čudno počutim. pol sm dala pa noge v luft in pred kavč gledat tv. in ker po deveti uri ni več nič po teve, sva se z možekom odločla, da greva malo prej v postlo in se cartat vsi trije. naš-a user posted image  je teh par dni zelo pogrešal-a tatija, ker sta mela pol full debato, na katero je user posted image  odgovarjal-a z brcikami user posted image . tko da je postal-a malo bolj živahen-a. no, pol pa kažin. sm vzela borax svečko in se je kr cedilo od mene. se mi je zdelo, da mi voda kr uhaja. in me je full zvijalo in ščipalo v bušiju. pa trebuh mi je kr fajn pogosto otrdeval. sm že skori rekla možeku, da zdej pa res gremo... in full grozen pritisk na medenico sm začutla. že tko je user posted image  bolj nizko, se mi zdi, da se je pa včiri spustil-a še nižje. in že dva dni imam drisko, kar se mi drugače ne dogaja, pa tudi v user posted image  je bil to izjemno redek pojav (lahko preštejem na prste ene roke, kolkokrat se je to zgodilo). po ene dveh urah se je situacija umirila in sm lahko zaspala. zdej zjutri me je pa zbudilo spet malo špikanja in pol je še user posted image  začel-a brcat in zdej mamo spet veselo. samo da je user posted image  še kr naprej aktiven-a...
marty, vem, da so moje bivše sestre pravi angeli. zato pa sva ble z gildo tolko bolj razočarani, ko so nam povedale, da nas zapuščajo. pa glih zdej, par tednov pred porodom... kar se pa tiče izcedkov in drugih nadlog v urinu. naše telo se zdej čisti in se pripravlja na dan d. tko da izloča vse tiste snovi, ki bi lahko škodle našim user posted image , ko se bodo odločli pokukat na svet. raje tako, kot pa da bi jih okužle...
bodte pridne in se beremo kej kasneje...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 8:23:01   
tinkatonka
čuko....žal glede lupine od jajca ne vem ali škoduje ali ne. Tvoji tašči pa diskretno povej, da je lahko drugič tako uvidevna in da ti pove kaj ješ, sploh zdaj ko ne ješ samo zase ampak tudi za svojega sončka, ki ga nosiš pod srčkom.

evii....upam da se bo vajin user posted image  umiril in da te bodo krči prenehali zvijati.

Tudi mene trenutno zvija, ampak bolj kot ne od prebave. Vendar zadnjič mislim da mi je urša_p napisala da neurejena prebava pospešuje popadke, tko da sem danes že pojedla same take stvari, ki bi me morale poslati na WC pa nič. No upam da bo kaj, ker tile krči od neprebavljene hrane pa res ornk bolijo.

Zadnje dni zelo dobro spim( moram potrkat ob les). Sicer se vmes 1× do 2× na noč prebudim za WC, pa mogoče me še kakšen krč, ki me prime v goleno zbudi ponoči, da potem skačem tam po eni nogi. Vendar vmesne urice so pa zelo intenzivne in se takrat res dobro naspim. Danes sem bila že ob pol sedmih naspana, ko je šel možek v službo. Potem sem se pa še malo crklala, pa prepričevala našega user posted image , da bi kaj pobrcal, pa me je čist ignoriral.

Zdele se bom počasi odpravila od doma. grem v Leclerca, pa potem še po enih opravkih. Potem pa domov likat Očitno me moj možek zapušča že jutri zjutraj in gre na Primorsko delat pa mu moram šekaj zlikat in ga spakirat. Ma dobro ženo a ne user posted image .

No se še kaj javim danes.

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 8:36:25   
marty5
Dobro jutro,

za nami še ena bolj ko ne neprespana noč. In ker jaz ne spim, tudi user posted image  ne spi - se mi prav smili, saj gre on zjutraj v službo, jaz pa lahko potegnem. Sem mu prav rekla zadnjič, da je v bistvu noseč z mano, ker ne spi nič, se sekira z mano, se veseli z mano in menja razpoloženje z mano (če sem jaz vesela je tudi on in če sem jaz tečna, postane tudi on tečen zaradi mene...) user posted image . Malo sem se hecala, ampak je bil prav vesel, ko sem mu to rekla - kot da daje en prispevek k user posted image .

Danes sem tudi vstala z glavobolom, po res dolgem času - mislim, da je zaradi spremembe vremena. Od sonca in burje smo prešli na megli in celo snegec ta trenutek. Sem od vedno bolj občutljiva na vreme. Tako da niti v laboratorij nisem šla - bom šla jutri, ko imam še šolo za starše, porodne dobe. To pa komaj čakam user posted image

Eviii, mene tudi ful zvija že nekaj dni in non stop hodim na blato. V nedeljo, ko mi je še trebuh non stop otrdeval, sem za hip pomislila, da niso kaki popadki - menda je značilno ravno to za začetek poroda. Ampak kot kaže na srečo ni user posted image .

Z mojim user posted image  sem se zmenila, da počakava do 4.2., ko bo star 37 tednov. Od tu dalje pa sem mu rekla naj kar sam zbere, kdaj bi prišel na svet. Pa še prišepnila sem mu, naj bo do PDPja le zunaj user posted image . Morda pa me bo poslušal.....user posted image .
Je pa tako aktiven - tudi ponoči brca in tudi zaradi tega ne morem spat. Zdaj je že tako velik, da če ležim na boku in je ravno on tam, boli ful....Zdaj me tudi opazarja nase in komaj sedim user posted image . Pravi hiperaktivec!


Februarčice, preživite en lep dan in se sevad še kaj preberemo tekom dneva user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 9:08:43   
petrina28
Ah jej, končno mi je uspelo vse prebrat, nekaj sicer malo bolj površno in lahko tudi sama kaj napišem.....
Čeprav se mi zdi, da bi morala malo potrkat na les, ker nimam sama nobenih težav. Med nami pa je sicer kar nekaj takih, ki jih vse sorte muči.

Trenutno sem na začetku 35.tedna in se mi dojenček še tudi ni obrnil, samo se ne sekiram, ker se mi je prvi otročiček tudi obrnil šele en teden pred porodom oz. dva tedna pred PDP. Bo že.

Me pa malo čudijo mere in teža dojenčko. Na pregledu v 33 tednu in 3 dni mi je ginekolog na ultrazvoku izračunak, da je bebek težak 2.050 kg in je rekel , da je to malo manj kot bi moralo biti in da odgovarja za 31.teden +- 4 dni. Kaj pa jaz vem. Ko berem ostale, se mi pa zdi, da ima kar konkretno težo pa tudi ostale mere so glede na podatke v knjigah čist o.k.. Se mi namreč ne da med marčice stopit (PDP je namreč ginekolog potem dal 3.3.32006).

Zredila sem se že 12 kg in izgledam tako nekako kot šunka v mreži. Moj mali user posted image seveda spet ni izdal, kakšnega spola je, ker se na UZ ne vidi, glede na to, da še ni obrnjen na glavco. Bo treba počakat do dne, ko se odloči priti na svet.

Še vedno pa mi je po malem slabo, ker lahko pojem le mini količine hrane, sicer grem bruhat, ker mi user posted image tako na želodec z glavco tišči. Moram rečti, da imam zelo podobni obe nosečnosti, z izjemo, da sem v drugi nosečnosti prve tri mesece bruhala kot nora in mi je bilo ful slabo, v prvi pa mi je bilo samo slabo en kratek čas, bruhali smo pa šele na koncu.

Za enkrat naj bo dovolj. Upam, da še utegnem kaj napisat. Čakata me še danes + dva dni službe, potem pa končno doma. V službo se namreč vozim eno uro v eno smer in je že kar naporno....

LP, Petrina.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 10:24:40   
natalia
zdravo drage souser posted image !

zdaj sem prišla do računalnika, da vas malo preberem, ker sem bila tri dni v porodnišnici, kjer so mi ustavili popadke.

začelo se je zvečer, ko me je začelo v križu in spredaj v trebuhu zelo boleti. Bolečine se niso ustavile, nisem pa mogla meriti niti razmika med popadki, ker je bila to konstantna bolečina, poleg porodnih.

v glavnem sma prišla v porodnišnico, in ker nisem bila nič odprta, ctg je zaznaval redne popadke, so se odločili, da jih bodo ustavili. Predvsem v porodnišnici upoštevajo to, da moraš biti noseča vsaj 37.tednov, takrat popadkov ne bi ustavljali, meni je manjkalo 4 dni, do nastopa 37. tedna.

Po CTG-ju, zapisniku in pregledu ( preverjanje odprtosti res boli, ja) sem imela še 20 minutni UZ, kjer so ugotovili, da je moja pupa zelo velika, težka pa tudi 2900 kg.

Nato sem bila hospitalizirana. ob jemanju Magnesola!! so mi popadke ustavili.
Ctg sem imela vsak dan, skoraj se mi je zmešalo, ko je bilo naslednji dan vse vredu, domov pa še nisem mogla, ker je ctg še zaznaval popadke. Popadki na ctg-ju kažejo do 100, jaz sem imela do 54 največ, to pa sem čutila res kot rahle bolečine v križu in otrdevanje trebuha - pa ni bilo nič kaj groznega.

Naslednji dan je zjutraj kazal ctg popadke, ker pa sem bila tečna in sem hotela domov čimprej, sem imela ctg še popoldan, ki pa ni kazal tako velikih popadkov, največ do 23, in tako so me odpustili.
Zdaj sem že v 37. tednu, zdravnik mi je dal še en teden do poroda, počivat moram in čakat...

in, drage februarčice, komaj čakam... tako kot ve verjetno, kaj?

lpuser posted image

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 10:24:51   
Eviii
čaw, petrina. in seveda tudi ostale. predvsem tiste, ki še delate. kako še lahko zdržite? meni je napor kak dan že vstat iz postle user posted image .
no, prej sm šla spet nazaj malo počivat in sm potegnla do malo prej. zdej sm se pa odločla, da je cajt za štartat v nov dan. danes me čaka (še vedno) ena gora oblekic in rjuhic za zlikat, tako da se bom kr tega počasi lotla.
drugače pa ne ve, kaj me zvija. al je prebava, al so ledvice al pa popadki. bomo vidli v petek, ko gremo na kontrolo. samo tko kot me je pa včiri zvičir zvijalo, me pa še ni nikoli do zdej (pa ne samo v user posted image ). sva se pa z možekom pogovorila z user posted image  in sva rekla, nej še malo počaka v bušiju, da se vreme mal popravi. pa moj možek je bil včiri čisto crknjen od potovanja (in danes še ni pršu popolnoma k sebi) in je reku user posted image , da se mu res ne da peljat mamice sredi noči v bolnico user posted image user posted image user posted image . in očitno ga je ugobal-a, ker so s ečez neki cajta stvari umirile.
danes je pr nas en zaspan dan. zuni je neko čudno vreme... se beremo še kej kasneje!

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 10:52:04   
jasnica
Ojla!
Za mano je dolga neprespana noč, na dve uri sem hodila na wc, pa skoz po malem krči.Ob 6h zjutri mi je bilo pa tako hudo da sem mislila da bo treba it v porodnišnico, ampak se je potem počasi umirilo.
Koliko ste na teži prodobile? Jaz že +13kg pa mi je kar hudo ko pomislim kako bo potem to dol spravit. Ampak sem bila full vesela ker mi v več kot enem tednu ni šlo nič več gor, upam da se bo ustavlo.

Natalia dobrodošla spet doma! Zdrži še 14 dni je januar!

Pozdravček!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 11:41:18   
tinkatonka
O punce....

Očitno se je res začelo. Skoraj vsaka poroča o nekakšnih popadkih, obiskih v porodnišnicah, krčih..... Ja konec koncev imate nekatere samo še dobrih 14 dni do PDP-ja, tiste seveda, ki ste bolj na začetku februarja. No danes mesec dni, naj bi se pa tudi jaz že cartala s svojim sončkom. Komaj čakam.

Sem ravno prišla iz potepanja po Ljubljani. V Leclercu razen nekaj malenkosti za sebe nisem dobila za user posted image  nič. Sicer imajo veliko in lepe stvari ampak tistih bodijev na preklop, ki sem si jih tako zaželela pa nimajo. Potem sem šla do moževe računovodkinje in nato še malo v Emporium. Tam se si kupila nedrček za dojenje v črni barvi, ki je bil znižan iz 5.540 na 2.990 SIT. Zdaj imam dva nedrčka za dojenje (enega belega in enega črnega). Več jih trenutno ne bom kupovala bom vidla, kako se bodo obnesli, potem pa dokupila če bo potrebno. Sem pa ko sem se slačla, prav zgrozila nad svojim trebuhom. Sem si ga ogledala v tistem ogledalu in joj......tako razpokan. Sploh ni več tisti seksi trebušček, ki sem ga imela pri 30 tednih. Ne morem verjet, kaj se je zgodilo z njim v teh parih tednih. Groza. Popolnoma razpokan, Linea negra je kr neki, črne dlake pa take debele in močne, jak in fuj user posted image user posted image user posted image . In me je minilo vse in sem šla domov, se na poti ustavila še v trgovini, kupila vrečko pistacij, ki sem si jih tako zaželela in dve kg pomaranč. Pistacije sem že pojdla, zdaj grem pa ležat in travmirat na kavč pred TV. user posted image user posted image user posted image

Sem kr utrujena. Jah se pozna, zdaj smo pa res štartali že zadnji mesec naše nosečnosti.

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 11:57:27   
marty5
Tinkatonka,

naj te potolažim, da je tudi moj lepi trebušček šel pa - pa.........ko sem že mislila, da se bom pa strijam le izognila, so se kmalu okrog 30. tedna pojavile tiste grde in rdeče user posted image . In najbrž bodo tudi ostale, morda bodo le zbledele.

No, pa saj je tisto not, v trebuščku, pomembno, ne? Tisto pa je tako lepo, da odtehta tudi strije......user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 12:27:54   
ursi
Tinkatonka in vse ostale punce, ne sekirajte se sedaj, kako izgledate (izgledamo), važno je, da se naši sončki v nas dobro počutijo in bodo počakali na tisti pravi čas, da pridejo ven. Ko bomo pa lahko začele zgubovati kile, ki jih sedaj pridno pridobivamo, bodo pa tudi naši malčki bolj zadovoljni, ko se bodo sprehajali z mamicami. Komaj čakam, da se neha tale zima in bo posijal sonček in bomo lahko šle ven.

Drugače sem pa jaz danes že od G. Vse lepo in prav zaenkrat. Čeprav pa imam jaz rok šele 20.2. in se mi zdi, da čas ful počasi teče. Še več kot 1 mesec.user posted image  No, saj drugače pa moji pikici malce dopovedujem, naj kar bo še v toplem bušiju, ker je zunaj sedaj tako al tako preveč user posted image  mrzlo. Imam pač veliko veliko raje poletje.

Zadnjič je ena punca spraševala, kako kaj mislimo z krstom. Midva bova najino pikico krstila, pol naprej bomo pa vidl. Nismo ne vem kako zagreti verniki, ampak oba z user posted image  imava vse opravljeno, pa bo verjetno tudi najin tako vzgojen. No, po eni strani sva ful grešnika, koruznika.user posted image user posted image user posted image

V soboto sem nakupovala še mal kremc in podobnega, pa se mi zdi, da sva kar dobr skozi prišla. Nekatere stvari sva kupila v zeliščni proodajalni Bazilica v Cityparku, pa sem pol mal cene primerjala in sem kar zadovoljna. Je pa tko, povsod je kašna stvar dražja kot drugje.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 12:37:33   
Eviii
ja, res se je začelo, kot pravi tinkatonka. tri februarčice so nas že zapustile in mislim, da bo še kira postala januarčica. ne vem, imam tak občutek...
drugače imam pa še eno čarovniško, ki nej bi bla tudi znanstveno dokazana. mi je nedolgo nazaj povedala moja sestrca (ki je v zadnjem letniku na medicini in se počasi pripravlja na izpit iz ginekologije in porodništva), da je v eni od njihovih revij brala, da nej bi ženske, ki v user posted image  pojejo dosti plave ribe, lažje rojevale. torej, punce, ne ostane nam drugega, kot da se začnemo basat s plavimi ribami. takoj v ribarnico in si bomo olajšale porod!!!
jst sm danes full neki čudna. bi full delala, pa nič ne zmorem. sploh ne morem bit 5 minut pr miru. stalno neki skačem naokoli, pa zvija me z vseh strani, naš-a user posted image  se je pa že šestkrat oglasil-a danes. tko da ni umirjen-a, kar me popolnoma pomirja, ker pravijo, da nej bi se pred porodom umirili. ni še naš cajt in pika!!!
jst morem potrkat na les (trk trk), ampak do zdej nism opazla še nobene strije na bušiju. po stegnih in riti sm jih itak že prej imela, novih pa nism opazla. tko da sm prou vesela. je pa tudi res, da moj buši še zdaleč ni tako grozno velik kot pri ostalih. morem rečt možeku, da me danes spet slika, da bom dala slikce v album. tudi s kilami sm kr precej zadovoljna. od novega leta nism nič gor pridelala, samo še pol kilce sm dol dala. zdej sm na +5,5 kg. bravo mi user posted image user posted image user posted image . upam, da bom do konca pridelala samo še kako kilco, tko da bom skupaj na manj kot +10. to bi bil izjemen rezultat zame. seveda pa sm opazla, da se moj buši zadnje dneve kr hitro širi. kot da vzhajam. še vedno pa uspem videt prstke na nogah user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 13:15:17   
taja27
Pozdravljene tudi od mene, tokrat iz službe. In moram rečt, da se počutim čist boljš, ker delam. Sem mislila kako mi bo oddih v Dobrni dobro del, pa sem spet ugotovila, da mi grejo po glavi same neumnosti in skrbi. Zgleda, da je zame pač veliko boljše, da delam. Mi je glih na malci ena sodelavka rekla, da lahko kar namesto nje delam, da bo pa ona za mene na porodniški, ker se bo men doma čist mešal. Jst pa sem prepričana, da ko dobim v svoje naročje najino malo punčko, se mi bo prav fučkalo za službo.

Še enkrat hvala vsem, ki ste me včeraj potolažile.

Moj buši je še kar lep (že trkam po lesu) in zaenkrat še ni nobene strije. Mi je tako lepo, ko naju moj user posted image  lupčka po bušiju in nama reče ''moje lubice''. Danes je spet na poti in bom sama vsaj do 10 zvečer.

Meni drugače buši tudi otrdeva, vendar ne prav veliko in prav nič boleče, samo malce neprijetno je. Zgleda, da jaz še nimam takšnih popadkov kot večina vas. Tudi včeraj, ko so mi delali CTG ni kazalo nobenih popadkov. Zdržite še malo, predvsem tiste, ki imate rok konec februarja kot jaz.

Ko bo pravi čas, bomo vse cartale naše male sončke.

Pozdravček,
Taja

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 17:50:50   
karin412
Jaz sem imela kar naporno danes, prišla je patronažna sestra na obisk, malo sva se pogovarjali, pokazala sem ji vse za dojenčka, pa kaj sem pripravila za iz porodnišnice.

Popoldne sem pa šla z mojim gledat porodne sobe v Kranju, danes je bilo zatišje po polni luni, včeraj pa so imeli celo 10 porodov!
Babica je bila prijazna in mi je vse razložila, pokazala, pručka je pa samo ena in sicer v alternativni sobi, tam je tudi cd player.

Drugače sem v redu, le nekam utrujena sem, ker slabo spim, pa nič se mi ne da. Kot bi imela nizek pritisk. Trebuh mi ne otrdeva.
Sem pa okorna in se težje premikam.

Tudi jaz komaj čakam na našo punčko. Še en mesec! Samo še en mesec nosečnosti, moramo uživat, kdo ve, kolikokrat bomo še imele tako izkušnjo/priliko.

Lp, Karin

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 20:37:25   
pika-poka
dober večer punce!se kar dobro držimo glede na to da smo na koncu in nam že vse preseda...user posted image user posted image !bravo mi!
danes sem se šla uredit!sem šla v salon k šefici...in me je zdepilirala in naredila pedikuro...tako da bom imela manj skrbi pol ko bo user posted image tuki!..zdej me čaka samo še frizer..user posted image sm se odločla da se malo orihtam predem grem v porodno sobo, ker verjetno potem ne bom imela veliko časa zase...ne!?...no pa še mojega moram spravit k frizerju...da bova oba lepa!user posted image

danes sem dobila spet full nekih oblekic za malega in tako bom v naslednjih dneh spet prala in likala...ma sej ni naporno..se dam pred TV in zraven gledam pa gre cajt in cunjice so hotro polikane in zložene-...mi je pravi užitek..!

hvala za odgovor o čaju eviii in marty5!saj jaz bi ga mogla će zdavnaj začet pit...ampak v vsej zmešnjavi ki sem jo imela...sem seveda pozabila...no bolje pozneje kot nikoli...upam!

meni je pa čudno, ker se mi zdi da našemu user posted image se nič ven ne mudi...ker me samo malo včasih pošpika v trebuhu....drugače pa je vse mirnouser posted image sem prav malo zmedena....sicer mam jutri G: pa bomo videli kaj bo rekla!

jaz grem spet ležat, ker danes imam počivalni dan sem se odločila...moram nadoknadit za nazaj, ker sem šla tako pozno na porodniško!user posted image

lepo se imejte in pobožajte vaše bušije!

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 21:37:10   
Ezi
Dogaja, dogaja .... krasno user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz se po dolgem času malo javljam, da povem, da še nisem šla rodit, me pa res zanima, kaj bo jutri na CTG-ju, ker imam takšne mešane občutke ... no, nič nenavadnega, a ne? Še malo, še par tednov, pa se beremo na sosednjem forumu.

Držite se punce, vsem želim res lepe zadnje dni nosečnosti, vsem želim super porodne izkušnje in upam, da vas bom lahko spremljala še naprej, čeprav bolj poredko. Bodite zdravi!!!!!


(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 21:57:59   
Kami
'čer punce!
Vidim, da ste od včeraj še vse "na broju", razen če katera ravno zdaj ne rojeva.user posted image  Pridne pridne.
Ne morte verjet, kako se v nekaj dneh vse spremeni. Ko berem vaše poste, se mi zdi, kot da so bile to moje težave, samo enih 100 let nazaj, ne pa borih 5 dni....
Tinkatonka, brez skrbi, ko preverijo odprtost to ne boli nič bolj kot mene boli jemanje brisa. Edino v porodni, ko gledajo odprtost, ti zraven še malo okrog pritiskajo. Je babica rekla, da to malo naravno pospeši popadke. Je bolj zoprno kot boleče, je pa fajn, da si res čimbolj sproščena.
Aja, v bolnico sem šla s +12kg! Domov sem prišla z +8kg. Od tega, da vsaka joška danes tehta ene 2kg user posted image user posted image user posted image  Samo tolko, da ne boste računale na to, da boste šle domov kakih 10 kg lažje (moje sanje...)user posted image

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
17.1.2006 22:03:47   
Kami
Taja27, sem videla tvoje vprašanje na Rodili smo. Mož je lahko zraven, samo v fazi iztisa ga za nekaj minutk pošljejo ven. Meni so to pojasnili, da je vedno tako. Pri tem porodu imaš zraven več osebja kot pri glavični vstavitvi, da ja ne gre kaj narobe. Mož je šel ven res za par minutk, ko pa je slišal jok, je prišel takoj nazaj, tako da sva ga skupaj carkala še vsega umazanega na mojem trebuhu. Ni panike, je zraven. Srečno!

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?