|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 12:48:41   
ninaki
Pozdravljena uniq & ostale,

ti se nam kar pridruzi. Moj PDP je bolj na koncu februarja, pa sem vceraj kar malo k marcicam pokukala. Just in case, ce ne misli priti na pdp user posted image oz. bodo ostale punce ze pestvale. Punce, jaz sem bila ravno zunaj, kjer je sibirski mraz. Veter piha ko hudic, sem mislila, da mi bo nos stran padel. Sem sla kar tamali krog, pol pa hitro nazaj domov. Brrrrrr. Je pa res lepo (ce odmislim veter), soncno, brez oblacka, sneg se sveti po poljih, super!!!!

Kami, super, da ste spali user posted image Mi smo spet slabo, tako da cuvanje Liama se vedno velja.

Aja, pa sem vam prej pozabila povedati, da mene tudi vsake toliko spika v noznici. Zgleda, da se pripravlja. Pa danes sem spila prvi kozarec malinovega caja user posted image

Se beremo,

Nina


(odgovor članu uniq)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 13:14:24   
sazi
Se že dolgo nisem nič oglasila, pa sem si rekla, naj napišem nekaj vrstic, da ne boste mislile, da sem že rodila in se kam potuhnila user posted image .
Najin user posted image  je tako divji, da mi cel dan trebuh preskakuje. SPloh ni variante, da bi izpolnjevala kako tabelo z gibi, sj se ti sploh ne nehajo. JOJ, če bo tako tudi po porodu user posted image . Sicer pa , naj bo kar živahno dete - zdravo in polno energije.
Tudi jaz sem še popolnoma mobila. Večinoma, če se le da, hodim naokrog peš (da se še malo rekreiram), potem pa še posedam na raznih redavanjih, hodim po obiskih, doma pa po malem pospravljam, čistim, likam... Sicer imam danes točno še 3 tedne do PDP in čez 1 teden šele 1. pregled s CTG-jem.
No, se grem zdaj prav toplo napravit, pa malo ven na zrak, pa v trgovino in potem kaj skuhat, popoldna pa bom spet presedela na predavanjih - ma bo to en učen user posted image . Kaj vse že celo nosečnost posluša...

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 13:19:10   
taja27
Pozdravljene user posted image ,

vidim da vam gre danes kar dobro od rok. Čez vikend je bil pa mrk!! Skratka, sem prav vesela, da vas lahko berem. Sej mislim, da bom jaz tudi dosti bolj aktivna na forumu, ko bom končno doma.

Dobrodošle vse ''tanove'' v klub ''zatečenih. Mene že kar nekaj časa matra. Pa me je v pon moj G potolažil ''da bo še malo slabše'' proti koncu.  Ampak če hujšega ne bo - tud ni nobene panike.

Spim tudi jaz čedalje slabše. Zgleda da nas ima večino naravno budilko naštimano na 3 uro ponoči.

suky mi je kar hudo, ko berem, kako se počutiš zapostavljeno s strani tvojega fanta. Upam, da ga bo minilo in kar ornk zadelo, ko bo spet postal očka. Mogoče je pa res to, da se enostavno ne more vživeti v to vlogo, dokler je dojenček še v tvojem trebuščku.

Kar se tiče sterilizatorja, flašk in pumpice ... jaz sem dobila 3 flaške, pumpico sem pa kupila od aventa. Glede sterilizatorja sem razmišljala ali bi si nabavila električnega ali pa tistega za v mikrovalovko od Aventa. Verjetno bom kupila kar tistega za v mikrovalovko, ker je občutno cenejši, mislim pa, da mi bo prišel prav predvsem za dudike, pa če bom morala uporabljati pumpico (ta se naj bi uporabljala če dojenček ne vleče dovolj, če je preveč mleka, ... baje kar pogosto). Upam, da bomo čim manj uporabljali flaške, saj si srčno želim dojiti. Dilema je le v tem, da na morju nimamo mikrovalovke, pa če greš kam v hotel ... potem bi bolj prav prišel tisti na elekrtiko. No mogoče pa ga ne bomo rabili.

Tale zgodba o porodu v avtu me je pa kar malo prestrašila. Sama grem namreč roditi v Trbovlje k svojemu G, kateremu res zaupam. Do Trbovelj pa imam dobro uro ali pa slabo uro in pol. Me je kar strah!! Pa še neka dela so na cesti - ta bi bila dobra, da bi bila še cesta zaprta!! Jaz si kar želim, da bi me G kar kakšen dan prej zadržal pri sebi. Pa še najina punčka je še vedno v medenični vstavi... No nocoj imam dobre preddizpozicije za nore sanje!!

Vas pridem pokukat še od doma.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 13:52:36   
ursa_p
Spet jaz!

Cuko je bila te dni tukaj, samo se ni nic oglasila, ce se prav spomnem.
Nuka pa ne vem kje je ... mogoce me pa le prehitita (ali pa me je Nuka ze - Eviii, ti je poslala svojo stevilko, da vemo, ce nas bo obvestila?).

Sem se pa sedaj spravila dati slike v album, tako da jih ze lahko pogledate ... sem naredila za vsak teden trebuha svoj album ... v glavnem sem uredila albume ... jih je pa skupaj kar za 2 strani. No slikc v vsakem albumu pa ni veliko. Mislim, da bi moral tale link delovati do mojih albumov ... drugace pa kliknite spodaj na Album ...
http://www.ringaraja.net/forum/albumiMoji.asp?galleryid=1&page=1&sortType=3&v=moji

Tinkatonka ... vidim, da si jih ze pogledala ... ja ni kaj, sem mogla uredit album. Ja, trebuh zaenkrat se ni nic razpokan, ampak po vasih besedah me to vseeno lahko se doleti ... drugace pa ... a ni dosti, da imam eno veliko "razpoko" cez pol trebuha? user posted image
Drugace pa mene enako spika v spodnjem delu trebuha oziroma spodaj, kot tebe. Kar se pa mehcanje maternicnega vratu tice, pa mislim, da sta ta vikend z mozekom malo pripomogla k temu ... namrec tudi posteljna telovadba pri tem pomaga.

Sem pa pozabila povedat, da se mi je 2 dni nazaj ulila kri iz nosu .. ima se katera s tem probleme? Kar se pa zatekanja tice imam pa ocitno sreco ... upam, da me se ne doleti (ceprav zelo rada jem slane stvari user posted image  ).

Sem bila pa prej na sprehodu s psickami, ker Matic danes dela cel dan in smo same. Zunaj je tako pihalo, da sem se vsedla nazaj v avto in se odpeljala drugam, v zavetje dreves, ampak tako da je bil se soncek - tam je bilo pa prav lusno, drugace pa noro piha.

Marty5 ... potem si pa preberi se zgodbo nase male Ule v podforumu Rodila sem (ali nekaj takega) ... je pa tale zgodba res posrecena. Matic bi pomoje zapeljal s ceste ... user posted image user posted image user posted image

Eviii ... se kar se zgage tice ... bolj ko je zdrava prehrana, bolj me pece zgaga ... namrec po sadju me obvezno noro pece - po tem skoraj se najbolj, po solati prav tako. No, v bistvu me skoraj po vsem pece zgaga, tako da zdrava prehrana se mi zdi, da s tem nima veze. Imate pac sreco ... jaz imam ze na splosno povecano kislino v zelodcu, sedaj imam pa zgleda kar poln zelodec same kisline. user posted image

Me pa se nekaj zanima glede plenick ... mogoce bi tudi Kami znala kaj vec povedat. V trgovini sem gledala ... imajo od 2-5 in od 3-6 kg (Lumpijevih takih sploh ni, tako da bova vzela ali Fixies ali od DM-a ali pa od Mullerja - nekaj od tega za zacetek). Od 2 do 5 so res veliko drazje, ampak jih tako ne porabis veliko. In kaj ce se otrok rodi s tremi kilogrami - tam nekje. Katere naj potem vzamem? Jih bo sel sicer Matic iskat, ko bo potrebno - prej jih ne bova kupovala, ampak toliko da mu znam povedat katere naj vzame. Kaj priporocate?

Pumpico si baje lahko sposodite tudi v Ljubljanski porodnisnici ... ce sem si prav zapomnila je celo zastonj ... pa se nekaj drugega si lahko sposodis, ampak sem ze pozabila - mogoce se bosta ninaki ali pa sarazan spomnili iz predavanj MS ... ali pa sazi.

Uniq ... lepo da si se nam pridruzila .. saj si verjetno opazila, da smo februarcice vam v "zelje skakale" ... kar nekaj jih je rodilo januarja, nekaj jih oziroma nas pa se cakajo, ker se ne moremo odlocit kaj bi rade bile ... oziroma nasi podnajemniki se ne vejo tocno kdaj bi radi prisli ven. Zelim ti pa predvsem, da bi bilo vse OK in da cimprej docakas svojega soncka.

Sedaj grem pa avto pospravit, ker bomo imeli jutri ranjenca v avtu ... pa mogoce se mene kam odpeljejo ... no, pocasi vsekakor, ampak avto je treba pospravit (konec koncev je do PDP samo se dobre 3 tedne) ... veter pa pred garazo na sreco ne piha, ker je zavetrje.

Se oglasim se potem ali pa jutri.

Lep, pa cim manj vetroven dan.

Ursa

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 14:59:29   
pika-poka
pozdravljene!

evo mi smo opravili tudi najpomembnejže predavanje v MŠ...zdaj gremo lahko rodit pravi moj!user posted image user posted image user posted image user posted image me je malo strah stisnil ampak potem ko vidiš otročka na slikicah...ti postane prav toplo!!

drugače me pa boli medeneica hot hudič!mislim res!....ne morem se preveč obračat v postelji ali pa me tako zaboli da se sploh premikat ne morem!katastrofa!...danes bom še telovadila in upam da mi bo potem malo boljše...!
vikend je kar hitro minil...s tem  da je moj imel tekmo v Celju in je prišel dokaj pozno domov...mi je pa prinesel trojanske krofe...mljask!mi pa ni bilo dolgčas...sem bila pri mami in teti, pa z najboljšo kolegico sem se dobila....pa še ena je prišla pol na obisk in mi delala družbo skoraj do polnoči!....moj lubi je pa prišel okoli enih!...
evo...jaz imam tudi jutri laboratorij...v Izoli tudi pride veliko upokojencev...ampk če jim nakažeš da zdaj si pa ti na vrsti popustijo in se ne upajo preveč vrivat!...sicer grem jaz vedno že ob 7ih ...pa sem med prvimi noter!...mi je dala pregledat kri ker sem se ji zdela malo "bela"user posted image ...jooj..včasih ikma ta moja g. take smešne pripombe da se noter komaj zadržim!..drugače je pa full resna..!
v sredo pa imamo že prvi CTG...komaj čakam, ker me zanima kako poteka!

najlepša hvala za vzpodbudne besede glede "pametnih"komentarjev! čeprav sem si rekla da jih ne bom poslušala...včasih kakemu uspe da me prizadane!...

danes je spet sonček tuki v Portorožu..ampak piha pa res grdo..tako da sploh ni za bit zunaj!...te prepiha do kosti!

glede malinovega čaja..-meni so pa rekli da samo eno šalico na dan?user posted image ,...jaz ga pijem tako...mogoče bom pa drugi teden povečala dozo..ker bo zadnji teden pred PDP-jemuser posted image ..

lep se imejte!user posted image

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 16:59:09   
tinkatonka
uniq......lepo pozdarvljena med nami. Seveda te ne bomo nagnale. Nasprotno prav dobrodošla si med nami. čeprav ti želim, da tvoj user posted image  ne bo zamujal na ta svet, ker pomojem ni nič hujšega kot to, da ko si že ves tok na trnih, potem pa da user posted image  še zamuja. No upam da boš imela lep in hiter porod.

Ne boste verjele kaj se mi je zgodilo. Sem šla popoldne k svoji G. (natančneje ob pol enih) nazaj v ZD Fužine, zamenjat napotnice za v laboratorij na pravi priimek, pa mi med.sestra (očitno je imela zelo zelo dober dan) reče, da je brezveze da zdej hodim domov, pa jutri spet na pregeld, če sem že tle (mimogrede, živim 5 minut stran od ZD-ja), sploh pa ker je tko mrzlo zunaj, naj pridem potem ko končam v laboratoriju, nazaj v ordinacijo in bom kar danes imela CTG in pregled. Jaz se seveda strinjam. In res sem šla v laboratorij (urin in kr bp), potem pa hitro gor na CTG. Po pričakovanju je user posted image  nagajal, tko da sem mogla vmes spremenit položaj, saj je bil tko živahen, da ga je CTG skoz lovil in vmes iskal njegov utrip, ker se je tko muval po trebuhu. No potem je pa zaspančkal in je bil prov lep posnetek CTG-ja. No tudi pri nas že imamo majčkene hribčke na črti, kjer merijo popadke. So bli trije taki hribčki, ki so šli skor do 60. Jaz pa razen otrdevanja in premikov user posted image  nisem nič čutila. No potem sem pa šla še v ordinacijo k G. tam smo ugotovili, da imam spet izcedek (povejte mi kaj novegauser posted image ) in sem spet dobila vaginalete. Pa izvem še, da imam nosečeniški edem. Zaradi kroničnega zadrževanja vode v telesu do nadaljnega neslana dieta. Res grozno kakšna stegna imam. No dobila sem tudi napotnico za reševalca in porodnišnico, ter seveda kuverto z izvidi, od katerih se ne smem ločiti, če grem od doma. Morajo iti vedno z mano. No pa seveda novi datum, ki je že čez 1 teden (v ponedeljek) in spet CTG! user posted image user posted image Aja kilaža je šla zaradi zadrževanja vode posledično gor too much. Sem na skoraj +17 kg. Groza. Ampak me tolaži dejstvo, da bo šlo potem to hitro tudi dol, glede nato, da gre večinoma za vodo. Ja mal se tolažim. user posted image

No toliko za danes od klepetave Tine. user posted image

Lp Tina


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 19:18:17   
Ali1
Pozdravljene februarcice....

Evo se ena januarčica, ki caka in caka.... PDP imam sicer 31.1. vendar sem ze izredno nestrpna in malo me je strah, ker moja pupika user posted image user posted image tehta  skoraj 4kg (jutri-upam, da bom imela UZ in bom tudi tocneje vedla koliko tehta)... to je moja prva nosecnost- torej "poti za ven" niso se razsirjene  za tako veliko pupo  user posted image ... Pa midva z mozem nisva tako velika... ne vem zakaj???? Verjetno nabira zimsko zalogo... user posted image
Kaj katera od vas ima poleg zatekanja, zgage, otrdevanja tudi drisko???? Imam jo ze en teden, morda celo vec.... dobro... moram priznat, da imam raje drisko kot zaprtje...
Sem vidla, da tudi  vas skrbi kako bo s sorodniki, ko bodo nase pikice prisle na svet...
se prav trudim, da ne bi razmisljala in se sekirala... Po moje je najbolje, da ko pride cas in ce bo treba- takrat - direkt povedatuser posted image - kaj nam pase in kaj ne itd. najslabse je zadrzevat v sebi in bit tiho ter se sekirat...
Drugace.. nimam posebnih znakov, ki bi kazali, da je prisel moj cas... zdi se mi, da ne bom nikoli rodila user posted image ....
Lep pozdravcek vsem iz VEEEEEEETROOOOOVNE primorske... pa srecno in prijetno čakanjeuser posted image !!

Alienka user posted image

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 20:08:52   
jasnica
Ojla!
Danes sem imela pregled in ctg, je rekla ginekologinja da se popadki lepo kažejo, tako da bo verjetno prej kot čez 4 tedne. Komaj čakam! Drug teden imam pa spet ctg in UZ v porodnišnici, imam že tako materinsko popisano da bom še eno potrebovala če ne bo user posted image pohitela.
Prav lepo pozdravljeni januarčici! Ali 1 jaz imam tud par dni drisko pa nimam pojma zakaj, drugače se pa trenutno kr uredu počutim.
Tinkatonka bomo pol skupaj preko rr hujšale, jaz imam +14 kg in sem se odločila da gre do avgusta vse dol, upam da bo trma delovala.Sem pa full žalostna ker se mi je pod popkom nekaj strij naredilo!

Uživajte in pazite na user posted image !

(odgovor članu Ali1)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 20:29:50   
taja27
Pozdravljene user posted image !

ursa_p joj kak so tvoje punce lepe! Noro lepe! A mi zaupaš kak jim je ime? Ob njih bi bil moj Max kot pravi mucek. Pa tista fotka na travi - je kr za kak lep koledar. Res so lepe in sta lahko več kot ponosna na njih.

Dobrodošli med nami uniq in Ali1 !  Zgleda, da bom jaz pa ena tistih, ki se bom na koncu priklopila k marčicam, če bodo vse moje februarčice že prej rodile. Želim vama čim lepši porod in seveda se nam javite s svojo izkušnjo.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 21:19:13   
sazi
Jaz žal o kakih pumpicah za izposojo v Ljubljanski porodnišnici ne vem nič. Če so slučajno kaj na to temo povedali na predavanju poporodne dobe, sem zamudila, saj sem ravno na tem predavanju padla "skup" in potem nehala z obiskovanjem, ker je bil res težaven teden. Bom pa verjetno zdaj šla poslušat zamujena predavanja.
Tudi jaz imam občasno težave s krvavenjem iz nosu - ni se mi sicer še prav ulilo, ampak zelo pogosto se precej krvavo useknem - sploh zjutraj.
Sterilizatorja ne bom kupovala - lonec in vrela voda bosta kar zadoščala (razen, če ne bom mogla dojiti, kar pa upam, da se ne bo zgodilo).
Tudi jaz upam, da moj user posted image  ne bo zamujal. Sem se kar nekako "naprogramirala" na 13.2. in mogoče kaj prej, ampak pozneje pa res ne. Pa tako vse nekaj pišete, da vam otrdeva trebuh, pa CTG beleži popadake... Meni se ne dogaja nič od tega in user posted image  hudo divja v svojem tesnem prostoru, kar še nič ne kaže na kakšno pripravljenost, da se kmalu spoznamo. No, bomo videli kdaj in kako bo.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 22:07:23   
nuka
Lep pozdrav vsem skupaj.

Vsem februarčicam ki so postale januarčice čestitam za male user posted image .

Sam toliko, da vam sporočim, da jutri odhajam v porodnišnico. Danes sem bila cel dan pri zdravnikih ker najin user posted image dobiva premalo hrane in tehta komaj okoli 2300 g, čeprav imam že naslednji teden rok. Ugotovili so da dobiva premalo hrane skozi popkovino. Po teži in velikosti naj bi ustrezal 34 tednom nosečnosti (še dobro da imam pripravljenih veliko oblekc št. 50). Tako če bo treba bodo v naslednjih 3 dneh sprožili porod. V tem primeru bom sporočila Eviii.

Lepo se imejte in uživajte s svojimi trebuščki.


_____________________________

Nika 8.9.2004
Nejc 3.2.2006
Nina 27.2.2008

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 22:31:58   
malamisha
Dober večer še od naju!

Vas nisem brala dva dni in sem se komaj prebila skozi sporočila.

Nuka - naj te nič ne skrbi. Zdaj smo pa res že tako daleč, da ni nobene panike. Želim ti čim lažji in hiter porod in da se z vajino pikico hitro stisneta v objem.

Moj PDP se vneto približuje. Občutek pa imam, da bom ena tistih februarčic, ki bo še kakšnih 14 dni po roku, vsa zatečena jokala po forumu, ker boste že vse ušle.
Nič me ne boli, občasno mi otrdeva trebuh, malo sicer zatekam... In to je to! Če nebi bilo bušija, potem bi lahko nosečnost čisto odmislila.

Je pa dejstvo, da sem totalno pozabljiva. Vse mi uide iz glave. Pametni pišejouser posted image

Stelizator in pumpico bom kupila po potrebi. Želja za dojenjem je zelo velika in upam, da nam bo uspelo. Prsi so že zdaj takšne, kot manjša mlekarna in ni ga vraga, da ne bo kaj iz tega.

Katere plenice za enkratno uporabo so najmanjše?

lp





_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu nuka)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
24.1.2006 8:20:29   
jasnica
Dobro jutro!
Nuka prosim če sporočiš kaj o dogajanju,ker imam jaz naslednji petek pregled v porodnišnici in mi tudi grozijo  s sproženjem ker  user posted image premalo pridobiva na teži.
Zvečer sem v albumu videla slikice  male  Tie Lane  ki je umrla pri 5 mesecih, sem tako  čustveno not padla da sam še na to mislim. Si ne morem predstavljat kako je hudo za starše da tako malo punčko izgubijo.  Pa slikice od Aiše  so tud, sta bili punčki v bolnici skupaj v sobi in sem na forumu otroci s posebnimi potrebami prebrala kaj se s to punčko dogaja. Res hudo!
Ne mislimo na to ampak raje na sončke v trebuščkih!
Zjutraj sem imela spet mal popadkov, ampak se je umirilo ker še ni čas.

Uživajte v tem mrzlem jutru!
Pozdravček!

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
24.1.2006 8:37:10   
marty5
Dobro jutro februarčice in tudi januarčice user posted image ,

Taja, glede na to, da imava rok približno enako, naj te nič ne skrbi - bova pač med zadnjimi user posted image . Pa še Eviii je tu. Upam le, da ne bo potrebno it k marčicam - takrat bi jaz že z vozičkom frčala naokrog user posted image .

Kile - jaz sem nekje na +13kg in nisem preveč zadovoljna. Predvsem v obraz sem kot user posted image . Nekako se tolažim, da je od tega vsaj kakih 4kg vode, ker imam gležnje tako lepo zatečene......Po porodu pa akcija! Če bomo dojile in se veliko sprehajale z vozički, ne bi smelo bit težav, ne user posted image ?

Vem, da vam vsako jutro isto povem, ampak mi tako manjka en konkreten spanec user posted image . Ta noč je bila še posebej pestra - najbolj na živce pa mi je šla burja - tako je pihalo, da sem mislila, da bo šlo okno dol, prisežem. Imam sobo na vogalo in se je prav grozno slišalo....Upam na boljše čase.

Še nekaj - vprašanje za vse vas:
Moj fantina je noro aktiven, česar sem sicer vesela, ampak glede na to, da ima že cca 2,5 kg, ne vem, kje ima toliko prostora user posted image . Ful se obrača - prav vidim, kako leži - enkrat se da prečno (2 izboklini, vsaka na svoji strani), pol gre malo dol in malo dol - skratka menjava položaje kot zmešanuser posted image . Ni čudno, da mi je trebušček čisto popokal. Očitno je vzel mojega G za besedo - zadnjič sem ga vprašala, če se še lahko obrne z glavo gor in je G rekel, da ne - da bi bil res zelo izjemen otrok....No, očitno user posted image  hoče pokazat, kako izjemen je user posted image .
Se vaši tudi toliko premikajo in menjujejo položaje? No, ker ste vse praktično pred mano, vas moram vprašati za obdobje okrog 36. tedna....

Strije - glede tega sem obupala. Očitno ni maže, ki bi mi pomagala. Vsak dan odkrijem novo. Imam zelo popokan trebuh (pod popkom). Tako pač je. Upam le, da vsaj delno zginejo po porodu oz. vsaj posvetlijo, ker so prav grdo rdeče. Pa okrog popka me noro peče - upam, da ne bo še tam kaj prišlo user posted image .

Ok, zdej sem vam malo pojamrala...upam, da ne zamerite. Čaka me pa zdravnik (splošni za zaključek bolniške), zavarovalnica (sprememba naslova) in banka za isti razlog. Sama birokracija - jeeeeeeeeuser posted image . Pa še na ta CSD moram klicat - porodniško nastopim 28.1., nisem pa še prejela odločbe....manjkajo pa le še 4je dnevi! Me počasi že skrbi....

Lepo se imejte, NUka tebi pa vso srečo in upam, da boš kmalu cartala zdravega in veselega user posted image . Januarčicam, pa ravno tako - da boste čim prej "odrešene", na čim lažji in neboleč način user posted image !

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
24.1.2006 8:39:07   
sarazan
Nuka in jasnica, držim pesti, da bo vse uredu in se kmalu srečno stiskate z user posted image . Jaz bi se tudi, pa bom morala še kar malo počakati user posted image . Javite veselo novico čim prej user posted image .


Malamisha, jaz sem zasledila, da imajo najmanjše pleničke od 2-5 kg (vem za Fixes, ampak so tudi od drugih firm, mislim, da od DM,...). Jaz sem kupila tiste od 3-6 kg, ker pričakujem, da bom rodila otroka med 3 in 4 kg.


Dobrodošle januarčice! Kar poklepetajte z nami.

Jaz sem sicer ok. Imam še vedno težave z zatekanjem, ampak bo že. Opazujem svoje telo in čakam na znake, kdaj se bo kaj začelo.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
24.1.2006 9:00:02   
karin412
Marty meni se user posted image  tudi obrne tako, da vidim dve izboklini, posebej ponoči, potem pa samo zaradi tega vstanem in se sprehodim, da se spret zravna v lego. A da se ne more več obrnit? Jaz upam tudi tako. Mora biti z glavico dol!

Tukaj je zelo mraz, baje -19 stopinj.
Jaz sem dobro, nič kakih popadkov ali kaj drugega. Samo zbujam se ponoči.
Včeraj sem šla na predavanje Naravni začetki, pa sem že vse bolj ali manj vedela; kar se splača so edino knjige o porodu in takih temah, v angleščini, ki so res fajn in si jih lahko sposodiš.

Sem pa včeraj štrudelj spekla, danes pa mislim it mal v šoping, po modrček za dojenje.

Nuka srečno!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
24.1.2006 9:01:24   
tinkatonka
Nuka in Jasnica....želim vama, da se rodijo zdravi otročički. Pa le sporočita naši tajnici Evii, da se bomo tukaj gor lahko veselile skupaj z vami.

marty5....če se ne motim sva imele midve zelo podobne trebuščke pri 30. tednu in očitno imava tudi podobne težave. Sicer sem jaz pridelala več kg in očitno trenutno vodim na lestvici pridobljenih kg. user posted image  Ampak tvoje strije po opisu zelo sličijo na moje. Tud moj user posted image  je zadnje čase čedalje bolj aktiven. Ne vem al ga ta malinov čaj kaj spodbuja, al je pa tud sam mal neučakan, da pride na ta svet. Ampak sej pravim, da sva se zmenila, da počaka na očita.

Pleničke.....ja jaz bom kupila od DM-a, imenujejo se Babylove. Imajo tudi za čisto majčkene (od 2 do 5 kg), bom pa tudi jaz, tako kot sarazan kupila tiste od 3-6 kg. Glede na velikost maternice, ki mi jo je izmerila včeraj je zdaj naše dete veliko cca 2700 kg +-10%. No tm do ene 3500 naj kr zraste do poroda, potem bo pa imel še dovolj časa za rast izven trebuščka.user posted image

No to je zaenkrat od mene.

Čuvajte se punce. Pa če se le da ostanite notr, ker zunaj je brrrrrrrrrrrrr.

LP Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu nuka)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
24.1.2006 9:20:42   
Eviii
evo mene tle, punce. sm jezna ko user posted image . napišem lepo sporočilce in puf, me vrže vn... ponavadi si shranim s ctrl+c in pol skopiram, danes pa nism user posted image . bom bolj kratka, pa se pol oglasim, ko se bom malo umirila.
pr nas res grozno piha. jst morem it kmalu gledat eno hiško, ker z možekom še vedno iščeva stanovanje oziroma hiško, kamor bi se rada uselila čimprej. pa bomo vidli, če nam bo sreča danes naklonjena. tle pr nas na obali so ljudje nori in prodajajo nepremičnine kot da so zlato...
v glavnem, najprej naj izročim dobrodošlico januarčicama, ki sta se odločli malo med nas pokukat. če želita, lahko mi na privat pustita številko gsm-ja, ker sm jst tajnica tega društva - v primeru sporočanja novic o porodu, tko da hitro obvestim naprej.
kami, fajn, da se navajate na dnevni in nočni ritem življenja. upam, da bo meni tudi tko hitro uspelo...
nuko in jasnica, le počakita še malo. februar je že skori tle. samo še en dobr teden...
no, zdej pa grem in se beremo kasneje.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
24.1.2006 9:55:01   
taja27
nuka, jasnica držim pesti, da bo z vajinimi user posted image  vse vredu.

kile so pri meni zdej na +11 in sem tudi sama kot en user posted image .

marty moja punčka je še vedno v medenični vstavi, vendar se kar premetava po mojem trebuščku. Včasih ko ležim pred TV se mi obrne tako, da imam glavico čisto na levi strani trebuščka, rito pa spodaj desno in mislim zdaj pa bo - vendar ji nikakor ne uspe, da bi se obrnila z glavico navzdol. Pride pa dan , ko se malo manj premika in me že skrbi...

Včeraj sem imela katastrofalen večer in temu posledično tudi noč. Okoli 10.30 zvečer smo pri nas čutili potres. Je kar ornk streslo. Sva z možem kar ven iz hiše letela. Potem so se mi pa solze usule in sploh nisem mogla nehat jokat, tako sem se ustrašla. In namesto, da bi ponoči spala sem celo noč čakala, kdaj bo spet streslo. Groza! Sm čist zmatrana danes!!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
24.1.2006 10:24:41   
ursa_p
Dobro jutro!

Jaz se samo na hitro oglasam, ker sem se odlocila da grem zraven v Topolscico (psicko peljat) ... tako da drzite pesti, da me ne zvije, ker bom drugace pristala v Celjski porodnisnici.

Samo se glede plenick napisem ... Baby Love od DM-a imajo od 2-5 kg in od 3-6 kg ... Pampers imajo tudi od 2-5 kg in od 3-6 kg ... prav tako ima take velikosti Fixies od 2-5 kg in od 3-6 kg ... enako velikost imajo Mullerjeve plenicke od 2-5 kg in od 3-6 kg. Za te sem prepricana. Huggies jih ima po moje prav tako velikosti od 2-5 kg in od 3-6 kg. Drugace pa sem prepricana, da tako majhnih nima Lumpi (ce se prav spomnim jih ima od 4 kg naprej), potem tako malih nima tudi Spar (pa tudi kvaliteta ne vem kaka je). Toliko vem jaz o plenickah.
Me pa se vedno zanima katere naj vzamem, ce ima otrok ob rojstvu 3 kg.

Nuka in Jasnica ... vama pa samo na hitro ... SRECNO!

Lp, Ursa

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
24.1.2006 11:02:32   
ninaki
Pozdravljene,

tudi pri nas je zelo mrzlo. Samo ne vem ali piha ali ne, sva v zatisju pa ne cutiva. Itak moram po kruh, pa bom videla.

Vceraj se je pasalo malo nacvekati na kosilu s prijateljico. Tako hitro je minilo user posted image Danes sem pa malo potegnila s spanjem in sem se vedno v pizami user posted image Taka lenoba sem ratala.... Sicer pa itak nimam veliko stvari v nacrtu. Pa pase mi corenje popoldne, me kar zmanjka.

Jasnica in Nuka, drzim pesti za vajine dojencke!!!

Ursa_p, dobro opravite.

Mi imamo prvi ctg sele naslednji teden. Me prav zanima kaj bo pokazal. Mali je kar aktiven, se posebej, ce sedim. Zgleda, da ga prevec stiska in si hoce izboriti prostor.

Sem zasledila info o potresu. Moram poklicati mami, oni so tam okoli epicentra doma, da jo mal pomirim, ziher se je ustrasila. V soboto grem pa koncno k frizerju. Sem ze tak zacupljena, da ni za nikamor.

Aja, punce, se eno vprasanje. A za akcije na BC moras biti clan al je pomembno samo, da narocis preko neta?

Uzivajte in se beremo,

Nina


(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
24.1.2006 11:34:40   
malamisha
Pregled pri ginekologu je za mano. Na CTG-ju je dete spalo. Logično, ko pa naju tako zgodaj zjutraj mečejo pokonciuser posted image
Čakala sem vse skupaj dobri 2 uri! Za 20 minut CTG-ja in 3 minuti pri zdravnici... Brez besed!

Nabavila sem tudi vso kozmetiko za našo user posted image

Zdaj pa samo še čakamo in čakamo...

urša_p; tvoja punca bo v Topolšici v dobrih rokah, ker je dr. Matko res strokovnjak na svojem področju. Naredi vse da pomaga!

lp



_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
24.1.2006 12:00:25   
Eviii
spet sm tle. malo bolj pomirjena... sm si šla ogledat tisto hiško, ki sm vam prej razlagala in je res fantastična. upam, da bom v to uspela prepričat tudi možeka, zdej ko so najini plani za nakup stanovanja na markovcu popolnoma uničeni. tko da držte pesti, da ga uspem prepričat v nakup te hiške...
danes mi je spet full slabo. in špika me za znoret... in grlo me je začelo bolet pred par dnevi, pa pridno pijem čajčke, ampak očitno nič ne pomaga. ampak se ne dam in bom veselo zdržala še ta mesec.
kar se pa pleničk tiče. jst sm kupla une od pampersa, ampak grejo od 4 kile naprej. do takrat pa bom probala z enimi drugimi pampersovimi pleničkami, ki sm jih dobila na švedskem kot darilo. sice jih je not samo 12, pa bom pol nakupla še nove, če bo treba. ta večjih mam pa celo goro. drugače bomo pa malo vmes še s tetra pleničkami se previjali user posted image .
jst pijem čaj iz malinovih listov že deset dni in po mojem to povzroča vse to špikanje v trebuhu in v sramni kosti. samo se pa še ne dam in sm se odločla, da bomo mi doma imeli ribico in ne vodnarja-ko. bomo vidli, kdo je bolj trmast tle in kdo bo zmagal user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
24.1.2006 12:01:37   
marty5
LP,

pa smo opravili večino zastavljenih stvari user posted image . Je pa res mrzlo, ko user posted image  zunaj - ne grem več danes user posted image . Brrrrrr....

A se tudi vam zdi, da so ljudje na splošno bolj prijazni z vami, zdaj, ko ste user posted image ? Ali se meni le zdi, da je vse lepše user posted image . Ne vem - ampak večina jih je tako uvidevnih in se kar nasmehne, ko te zagledajo (sestre pri zdravnikih, na banki, lekarnarji, trgovke,....) - no se najdejo izjeme, ampak večinoma se mi zdi, da te imajo res za nekaj posebnega user posted image .

Hvala vsem za odgovore glede aktivnosti malih brcačev/brcačic. Moj user posted image  že 2 dni leži tako čudno, da me včasih kar zvije spodaj pod rebri - očitno na nekaj pritiska.....tudi to noč je imel telovadbo. Že vidim, kako bo veselo pri nas ponoči user posted image .
Danes sem tudi opazila, da vse težje in težje vozim - prav okorna sem. Res nisem več za nikamor kot za zelo kratke relacije.

Glede plenic - zaenkrat sem vzela Pamperske new baby, za otroke od 2-5 kg. Le en paket, ker bomo videli sproti in malo eksperimentirali ter poskušali najt najbolj idealno razmerje cena-kvaliteta....tudi na to bo potrebno gledat.

Tinkatonka - upam, da tvoj trebušček vseeno malo boljše zgleda kot moj. Za primerjavo - moj je podoben trebuščku v albumu od uporabnika "Frizerka" (je bil dan gor danes ali včeraj). Mojega bom tudi slikala - moram za v user posted image  album, ampak bo najbrž kr oblečen user posted image

Toliko na kratko. Eviii, srečno pri lovu na "štalco" user posted image ! Vas še kaj prečekiram kasneje user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
24.1.2006 12:21:09   
uniq
Dan punce...
pa vseeno ne bom prestopila med februarčice. Dones sem bila na prvem ctg ki ni nič zasledil a me je poj dohtarca šokirala da sem 3 cm odprta in bi lahko šla kar gor rodit....prosim....jest sem se to doma še zezala, rtam me pa panika zgrabla in sm rekla da bi rada po naravni poti ...mislim čim dlje bit doma in priti z naravnimi popadki in tako dalje. In mi je prestavila pregled na četrtek ob 10 ....tisti dan pa zagotovo ostanem tam in ....hop bo user posted image  v mojem naročju.
Mene pa postalo tako strah in taka panika in sm zbegana ko kura.....in zej sem tko nervozna da se za fantka ne morem odločiti za ime....razmišljala sva o janu....pa mi nekako ne diši k je sta fant in tast janeza in mojega kličemo jani....potem pa še sine da bi bil jan?!...drugače za spol ne vem...punčka je definitivno lejla...imate kako idejo?
Že v naprej hvala....

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?