|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
22.1.2006 15:11:28   
taja27
Ja ursa_p hvala za opozorilo glede zasebnega sporočila, ga sploh nisem opazilauser posted image . Grem vedno čisto avtomatsko na zadnjo stran februarčic, tko da ga res nisem videla. Sem ti pa že odgovorila, prav tako tudi borovnički in upam, da sta odgovore obe prejeliuser posted image .

Sva mislila iti z user posted image  na sprehod po lepem sončku, potem je pa kar naenkrat začelo pihati, kao neki pada snegec in je prav neprijazno. Tko da bova ostala kar na toplem. Pa en kapučinček mi je zapasal...

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
22.1.2006 17:41:31   
marty5
POzdravljene,

sem prav s pričakovanjem odprla našo temo, če bom morda spet prebrala o kaki februarčici, ki je pohitela v januar user posted image . Pa ste še vse v enem kosu....

Vikend sva po dolgem času izkoristila samo za naju. Danes sva si privoščila izletek, kosilce in sprehod, ker je bilo tako noro lepo vreme, pa kar 10 stopinj. Čisto mogoče je, da je bil zadnji ali pa gotovo eden zadnjih vikendov, ko sva še samo midva user posted image .

Počutje je drugače še kr ok, edini problem ostaja nespečnost. Tudi jaz se redno zbujam okrog 3. ure zjutraj in pol je hudič. Ali ne morem nazaj zaspati, ali pa me tako peče zgaga, da je joj - to je bil primer pretekle noči. Grozno user posted image . Če je res zgodba o tem, da če mamo peče zgaga, otročku laski rastejo, potem bova midva imela metalca user posted image .

Ena je spraševala glede sterilizatorja - Tina 76, če se ne motim.....jaz sem kupila tistega od Aventa za v mikrovalovko. Bil je v kompletu z 2 flaškama, pa tudi Aventovo prsno črpalko imam (dobila), ki ravno paše noter. Mislim, da je bil okrog 8.000 sit - je pa ful praktičen - daš v mikrovalovko za cca 4 min in je.

Wallery - čestitam, ker se je user posted image  obrnil user posted image user posted image . Upam, da bo tako tudi ostal. Moj se še vedno toliko premika, da se prav bojim, kakega prevala nazaj gor.....danes ponoči sem imela občutek, da je kolcal zgoraj in mi že ni bilo všeč. MOj user posted image  pravi, da nisem zdrava, če se zaradi česa ne sekiram...user posted image .

Drugače pa nič novega - veselo odštevamo in nestrpno čakamo, da spoznamo malega podnajemnika in bomo končno 3je user posted image .

Lep preostanek nedelje vam želim user posted image

< Sporočilo je popravil marty5 -- 22.1.2006 17:43:02 >


_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
22.1.2006 18:35:19   
tinkatonka
Kje se pa danes naša Evii potepa??

Ponavadi se je že javila do te ure. No upam da kje uživa na kakšnem potepu po Sloveniji in da ni na "obisku" v porodnišnici".

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
22.1.2006 18:45:11   
tinkatonka
no pa da napišem kaj smo počeli kaj danes....

Moj možek je domauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem ga že skor zunaj na dvorišču, še preden je kombi parkiral napadla. No pa sva se prec mal pocrklala, za naprej in za nazaj, pa polupčkal je sinkota tko, da sem mislila da ga bo ven iz trebuha potegnil. user posted image   je bil pa čist miren, pomojem se ga je mal ustrašil, no potem malo kasneje pa je tudi on začel z brcami in ritanjem odgovarjati nazaj in je blo prov luštno. No možek je šel potem na obisk k svoji mami v bolnico. Ja moja tašča je še vedno tam, zdravstveno stanje nespremenjeno, torej še vedno je hroma. Upam da se bo to uštimalo, je prov grozno. Ampak jo čaka še minimalno 4 tedne terapije v bolnici. Ravno do približno takrat ko bom jaz rodila, če ne bom prehitevala seveda.

No zdele vsak čas pričakujem da bo možek doma in da greva nekaj povečerjat, potem pa še na obisk k njegovemu očetu, ki mu je zdej blazno blazno dolgčas, ker žene ni doma. Potem pa hitro v posteljo nadaljevati s "crklanjem". Moram zdej dobro izkoristiti, ker potem ga spet ne bouser posted image user posted image user posted image !Sam upam da preveč user posted image ne bo preveč pospešilo tega, da bi sinek prišel prezgodaj na svet. Naj še kr malo počaka. Sicer pa bo potem po porodu tko in tko 1 mesec in pol posta.user posted image

No punce toliko od mene. Jutri navsezgodaj morm it v laboratorij, da  oddam vodo in kri za torkov pregled pri G. Potem se vam pa kaj javim.

Želim vam lepo noč in sladke sanje. Da bi bilo čim manj obiskov WC-ja in premetavanja levo in desno.

LP Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 22.1.2006 18:47:07 >


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
22.1.2006 19:17:02   
ursa_p
Da se se jaz malo oglasim!

Pri nas je danes kar mirno ... bili so le trije popadki na 1 uro ... ob 13-ih, 14-ih in 15-ih ... potem pa samo se otrdevanje trebuha.

Suky ... si sploh ne predstavljam kako ti je. Ze meni se obcasno zdi, da se MAtic premalo posveca mojemu trebuscku in posledicno z Galom, pa je to samo moj slab obcutek, drugace je vse ok. Tako kot je pa pri tebi si pa res ne znam predstavljati. Sem prepricana, da ko bo mali prisel na svet, bo vse drugace. Se mi zdi, da nekateri moski ne obcutijo toliko nase "nosecnosti" kot druge. Res ti zelim, da bo potem vse veliko drugace in da bo vse OK.

Marty5 ... tudi mene obvezno ob 3-eh ponoci, ko se zbudim, noro pece zgaga. Tako da moram obvezno spiti vsaj 2 dcl Donata, da mi pomaga, drugace ne morem zaspati nazaj. Ali pa moram pojesti Rutacid. Sem pa zadnjic spila sok od crne redkve (to sem ze enkrat napisala kako se "naredi") in mi je en dan pomagalo tako, da me zgaga sploh ni pekla, potem pa je pomagalo se nekaj dni, tako da ni bilo tezko prenasati. Se mi zdi, da tole res pomaga, samo za spit ni dobro.

Eviii je bila okoli poldneva se mi zdi - ne vem tocne ure ... na RR-ju, ampak ni nic napisala ... tako da po moje samo uzivata z mozekom. Mislim, da ni potrebno skrbeti.

No, sedaj grem pa peci pohorsko omleto ... danes nisva jedla se cisto nic sladkega, tako da komaj cakam.

Lepo se imejte, pa vsem zelim cim manj tezav.

Lp, Ursa

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 6:23:44   
ursa_p
O, Eviii dpbro jutro ... vidim, da si ze na RR-ju, ampak danes sem te pa prehitela!

Noc je bila spet bolj slaba ... cisto vsako noc me zvija, potem zjutraj je pa ze dobro. Vceraj je pa mali v trebuscku razgrajal spet do enih zjutraj oziroma se malo dlje, potem se je pa koncno umiril (se dobro, ker sem se ravno odpravljala spat - z divjakom v trebuhu pa ne vem kako bi zaspala). Sem si pa slikala trebuh, ce se bo kaj videlo premike ... namrec trebuh je bil enkrat na eni strani ves bunkast, drugic na drugi strani. Prav zanimivo ... na slikah pa vprasanje, ce se bo kaj videlo.

No, sem pa tako zgornja zato, da Maticka "pospremim" v sluzbo, cez dobre pol urce pa tasco peljem na manjso operacijo - odstranitev nohta, tako da grem malo na mrzel "izlet".

Se pisemo kaj kasneje.

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 6:41:27   
Eviii
evo eviii user posted image .
včiri sm mela en tak malo čudn dan, ko se mi nič ni dalo. v soboto sm šla igrat tarok v društvo tarokašev (igramo vsako drugo soboto), ker me od septembra še niso vidli. in sm bla prou vesela. sm pršla domov ob dveh in pol. in valda je bla nedelja pol uničena. zjutri sm malo smučanja gledala, popoldne sm šla pa k eni kolegici, ki ima 14 mescou starega sinčka. in sm pršla domov ob desetih. in pol valda samo postla...
včiri je naš-a user posted image  spet mel-a nor dan. to se je premetavalo in brcalo po mojem bušiju, kot že dolgo ne. pa zdi se mi, da se je moj buši v zadnjih dneh vsaj trikrat povečal. pa ga še vedno nič ni...
mene drugače zgaga ne peče. sploh nimam nobenih problemov s prehrano. to je mogoče zato, ker res ogromno pijem, pa z zelenjavo in sadjem se bašem od jutra do večera. tko da je moja prebava res super in nimam nobenih problemov (trktrk po lesu).
tudi sama sem premišljevala glede dud in flašk in sterilizatorjev. in sm se glih včiri o tem pogovarjala s kolegico. ona ni dojila, ker mali ni hotu sesat. tko da je rabla flaške in sterilizator. če pa bom dojila (kar srčno upam), pol pa sterilizator ne pride še v poštev. pa pokazala mi je, kako zgleda pitje na kozarčkih (prouzaprou mi je to demonstriral kr njen sine user posted image ). če ima kozarček gumijast nastavek, lepo teče vn. ampak s tem tudi po otroku, ki je pol vs mokr. če ima kozarček plastičen (trd) nastavek, se pa more otrok bolj mučit, da mu pijača vn priteče, ampak se zraven ne poliva. jst si bom zaenkrat vrjetno kupla samo eno flašo za začetek, pol bom pa sproti kupovala.
drugače pa sm prou vesela za našo wallery, da se ji je user posted image  obrnil. take novice so prou dobrodošle. vidite, da ni nikoli za obupat... naši user posted image   so včasih malo bolj trmasti in hočejo že v bušiju komandirat in nam dajo vedet, da delajo pač po svoje...
suky, res grozna situacija. mogoče se pa ti samo počutiš odrinjeno. moja tašča ima 3 sinove (eden od njih je moj možek user posted image ) in 7 vnučkov - sami mulci. in komaj čaka user posted image . na začetku sm tudi sama mislila, da je vrjetno že sita vseh teh otrok in bo naš-a samo eden-a več. pa sm ugotovila, da ni tako. non-stop sprašuje, kako je z mano in če že vemo, kaj imamo in kako pričakujemo in podobno. skratka, vsa je na trnih in komi čaka na novico. ker pa živijo na švedskem, jih vrjetno ne bo dol še tko hitro. midva bova šla pa gor vrjetno poleti (če bo vse ok). najprej sva bla malo razočarana, ker so si za letos omislili počitnice v rimu in nas ne bojo pršli nič pogledat (so glihkar kupli novo hišo in morejo malo šparat). pa tašča non-stop navija, da morejo prit dol, če midva ne prideva gor poleti. tko da mislim, da bomo mi gor poleti in oni bojo enkrat prej prleteli za en vikend dol...
ta teden morem it tudi jst v laboratorij. sicer imam kontrolo šele naslednji petek (g mi je reku, da upa, da pridem še v enem kosu user posted image ), ampak bi rada dala ta laboratorij čimprej mimo. mogoče bom šla kr danes, že ki sm gr zgodi pokonci.
bodte pridne in se beremo kej kasneje.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 6:43:56   
Eviii
čaw, urša. ja, tudi jst sm danes zgodnja. ne morem več spat. imam kake dneve, ko sploh ne morem spat in kake dneve, ko bi kr ležala. očitno si me danes prehitela, ker sm kr dolgo pisala prejšnji post user posted image . ti pa kr pridno uživaj dan. upam, da bomo imeli spet lepo vreme in da se bo dalo malo uživat na sončku.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 6:44:34   
Eviii
o, vidim, da je tudi tinkatonka že pokonci... dobro jutro!

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 6:55:39   
ursa_p
Ne, ne ... Evii ... sem bila kar pred tabo, samo da jaz nisem imela namena tako zgodaj pisati ... ko sem prisla na RR, sem bila cisto sama. No, potem (kasneje, ko sem spet kliknila na Refresh) sem pa videla, da si ze budna in sem te prisla pozdravit pa zraven se napisat kako in kaj.

Ja, Tinkatonka ... dobro jutro tudi tebi ... si ze sama?

Lp, Ursa

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 7:06:38   
tinkatonka
wallery...user posted image user posted image  za user posted image , ki se je postavil na glavo. 

suky...otrdevanje trebuha je za ta mesec user posted image  normalno in dokler čutiš user posted image  ni nobene panike. Glede vajinega stanovanja...tudi pri moji prijateljci, ki je rodila pred kakim  mesecem je bilo tako. Ampak ne bodi nič depresivna, saj se s prihodom user posted image  na svet vse obrne na bolje, boš videla, pa četudi takrat še ne bosta v vajinem stanovanju, sem prepričana da bosta hitro notri. Glede tvojega fanta....vsako rojstvo otroka je nekaj posebnega tako za mamo kot očeta. Ker je to zate prvič, in ker user posted image  čutiš v sebi, je to tebi vse nekam novo. Ja on je to že dal skozi, ampak mislim da zaradi tega ne jemlje vajinega otroka kot le še enega. Ravno zadnjič je bila debata o tem na RR-ju. Nekateri očetje pač nimajo odnosa do trebuščka, ker otroka ne čutijo, jim je imaganiran, ampak potem ko se rodijo so pa super očetje. Tko da mislim da ne rabiš skrbeti. Je pa valda to samo eden izmed naših nosečniških strahov. Jaz sem včasih jezna že, če moj mož zaspi pred TV-jem in da pozabi dati lupčka za lahko noč  user posted image . Glede njegove žlahte. Pri mojemu možu doma imajo samo enega vnuka. Pa sem enkrat taščo, ko še nisem bila noseča mal pobrala, češ v smislu, sej X-a boste imela pa vedno najraje, ker je vaš prvi vnuk a ne? Je rekla ja itak, da ga bom imela vedno na 1.mestu. HALO???? Jaz sem sam debelo pogledala. Ok tudi če misli tako, mislim da bi blo fer da obdrži zase, saj bom že zdej vedela, da daje prednost 1.vnuku in da ne doživlja oba enako. Pol pa itak da se ti mal za mal zdi. Take smo pač nosečnice. Polne strahov, in "Kaj če" -ev.

No pa da napišem še kako smo mi....No danes je moj možek spal doma user posted image . Sicer me je ponoči non-stop zbujalo njegovo smrčanje (je prehlajen revček), pa škrtanje zob, ampak sej ni važno. Važno je da sem ga imela ob sebi in da sem lahko stisnila k njemu svoje mrzle noge. Po vsej verjetnosti bo danes še 1× spal doma, ker ima ene opravke v Ljubljani. user posted image  No jaz pa zdele pijem, magnezij in malinov čaj, zajtrk sem že pojedla. Potem pa šibam v laboratorij oddat urin in kri. Komaj čakam da mine današnji dan in da imam jutri pregled. Sem že čist neučakana. Vidim da vam kar veliko delajo UZ-je zdaj v teh tednih nosečnosti. No za mojo ginekologinjo sem prepričana, da ga ne bo delala, saj mi je enga extra tko in tko že nardila. Zdej sem pobrala novo user posted image  težavo iz seznama in sicer zatekanje, poleg rok in nog tudi stegna. To ji moram jutri omenit. Se pa že od danes naprej izogibam slanim jedem. Včeraj sem se mal pregrešila in jedla za večerjo pršut, tko da moram bit zdej pa res pridna. Me pa preseneča moja prebava. Celo user posted image  sem bila zaprta. Včeraj pa sem bila 5× na WC-ju, danes se bo očitno to nadeljevalo. No sej se ne pritožujem.

Punce lepo se imejte.

Lp Tina


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 7:16:29   
Eviii
ursa in tinkatonka. spet nas bo kami obtožla, da nimamo kaj počet in nej pridemo malo evana počuvat user posted image user posted image user posted image . jst bom tudi zdej počasi šibala v laboratorij. po eni strani se mi pa tko ne da it... morem it v koper, ker imam g tam in mi je prou zoprno, ker bom pol ure iskala parking zdej zjutraj. do zdej sm spila samo en kozarc vode, v kiro sm dala pol vitaminske tablete. zdej si bom šla vrjetno nardit še malinov čaj. jedla pa ne bom, da me ne bojo pol iz laboratorija nagnale, češ da nism tešč. bom pol, ko pridem domov. zato bi najraje šla čimbolj zgodaj, da se pol še najem... moj možek še pridno pančka in se mi ga ne da budit. se bom kr sama odpeljala.
zdej ima naš-a user posted image  telovadne vaje. odkar sm na rr-ju me stalno neki brca in kolca. očitno hoče tudi sam-a kej povedat user posted image .
še neki sm vas hotla vprašat. kaj so vam v šoli za starše povedali za neko akupresurno točko na nogi, ki pomaga pri odpiranju pri porodu? nam je patronažna rekla, da imamo to točko na levem gležnju. tik nad tisto koščico, ki nam gleda vn (piščal). nastavimo 3 prste nad to točko in močno pritiskamo. rekla je, da iz lastnih izkušenj ve, da masaža te točke pomaga pri odpiranju (poteka hitreje). in da si to točko lahko masiramo ene dva tedna pred rokom in pol gre vse lažje. je kira mogoče poskusla tudi s tem?

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 7:21:22   
tinkatonka
evii....za to točko pa prvič slišim. Sicer je pa pri meni (zatečene noge in stegna) že cel napredek dvignit nogo, tko da mislim da bom mrebitno masiranej te točke izpustila.

suky...sem si ogledala tvoj trebušček v albumu. Imaš prav lep in tak majhni trebušček. Moj je vsaj polovico večji. Sej ga bom v kratkem slikala, ampak oblečenega, ker goli je tak čuden, razpokan in z ful izrazito lineo negro.

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 9:00:00   
tinkatonka
TOK SEM JEZNA!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ravnokar pridem iz laboratorija, pred katerim sem čakala 45 minut, ker je bla taka gneča pred njim. No in kaj semuspela nareditii, a sem se polulala, a sem dala kri. NE!!!!!!!!!!!user posted image user posted image

Tisti user posted image  na zdr.zavarovalnici so taki kekci, da to ne moreš verjet. Ko sem dala spremembo o naslovu in priimku po poroki in se takrat uspela prijavit tudi kot vzdrževani družinski član, se eni gospi oz. gospodu očitno ni dalo preveč delat in je namesto, da bi sprememnila vse podatke,spremenila samo naslov, v bazi pa je pozabil spremeniti priimek. No in kar je še najbolj čudno je, da so mi poslali kartico na kateri je napisan novi priimek, v bazi ko vstaviš kartico v čitalec pa je napisan stari priimek. user posted image user posted image  

In ker grejo te preiskave ki mi jih bodo delali naprej v ta glavni laboratorij, mora biti seveda vse prov napisano. No in ne morem zato nič narediti. user posted image  Sem hotela k G. da mi spremeni napotnico na pravi priimek, pa kot zanalašč moja G. danes dela popoldne in seveda moram it jaz še enkrat popoldne naprej k G. potem pa še spet čakat pred laboratorij.

Vglavnem jezna sem kot hudič in sem mogla to delit z vami. Upam da niste jezne. Sam to mi je pa današnjo mero živcev že pokurlo. Čakat 45 minut, da se lahko obrneš in greš domov in da nisi opravil nič. GROZA!!!!!!!!!!!

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 9:00:49   
sarazan
Pozdravljene user posted image !

Jaz bom eksplodirala. Trebuh imam tako velik, da mi gre že prav na živce. In Bog ne daj, da kihnem. Se mi zdi, da bom kar počila user posted image .
Upam, da bom preživela še te tri tedne in ne bomo šli čez rok.

Razen, da sem zeloooo okorna, mi nič ne manjka. Na zatekanje nog sem se že navadila. user posted image  pridno trenira za olimpijske igre in na trenutke zna biti tudi boleče. Ampak se ne pritožujem.
Še vedno se potepam naokoli... po trgovinah, po obiskih,... pa se mi ne zdi prav nič narobe. Če bi bila samo doma in čakala, bi se mi zmešalo.

Glede flašk, pumpice in sterilizatorja.... jaz nisem nič kupila (dobila sem le 2 flaški user posted image ). Rada bi dojila in potem ne rabim nobene flaške, prešli bomo kar na kozarček in žličko. Če pa dojenje ne bo šlo, bom pa moža poslala v trgovino s seznamom, kaj rabimo. Imam "katalog" Aventove ponudbe in bom kar njihovo robo uporabljala.

Kje sta pa Nuka in čuko? Pomoje bosta prehiteli urso_p. Ali se bo Urša opogumila in nas naslednja presenetila? user posted image


_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 9:40:04   
marty5
Kako ste zgodnje, klepetulje user posted image . Jaz sem pa ravno ob pol šestih končno spet zaspala....ja, zgodba se ponavlja, s tem, da sem se danes zbujala na 2 urne intervale. Hm, morda mi mati narava hoče povedat, da naj se kr navadim na tak ritem user posted image  Nekako sem se pomirila z dejstvom, da več ne bom prespala cele noči nekje do leta 2009 ali 2010 user posted image user posted image user posted image .

Jaz sem vodo dala prejšnji teden, pa me nič niso klicali (sestra je rekla, da bodo klicali, če bo kaj), tako da sklepam, da je vse ok. Naslednjič pa me verjetno čaka laboratorij za toxo in hepatitis, ne? Tako sem razumela z vaših postov.

Pri nas tako groznp piha, da ne bom niti pokukala ven danes - imam itak tako goro perila za likat user posted image . Od kar sem doma, se mi zdi, da non stop pospravljam, kuham in likam, ampak nikdar konca user posted image .

Zdej si grem pa skuhat prvo šalco tega malinovega čaja - prav se ga nisem mogla lotit pit, preden bi imela pripravljeno torbo za porodnišnico.....Očitno mislim, da čaj dela čudeže in me bo kr "pognal" k rojevanju user posted image . Butelj jaz, ne? 2 šalci dnevno ste rekle, ne? Upam, da bo tudi meni dober.

LP

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 9:41:30   
Eviii
evo mene spet tle. jst sm tudi nazaj iz laboratorija. jst sm tudi čakala skori 45 minut. grozna gužva. in sami upokojenci. in najhuje je to, da se kr urinejo mimo vrste in te gledajo, češ, kaj mi pa moreš. jst pa tam s tem bušijem in meni je valda fajn zaradi njih čakat 10 minut več (kr ene tri ženske so se urinle vmes). in samo ženske so tiste zoprne. moški še potrpijo. in pridejo dol v laboratorij vse poklapane in kako ne morejo nič. pol se usedejo na klopco in sopihajo in misliš, da jih bo pobralo. ko pa reče v laboratoriju naslednji, so pa v sekundi na nogah in v sobi... takrat so pa urne in hitre user posted image . sm tudi jst mogla to delit z vami, ker mi je prou presedlo. drugače sm pa imela podobne probleme kot tinkatonka. jst sm se tudi lani poleti poročila in mogla dobit novo kartico. in pridem danes v laboratorij in je imela boga laborantka kr precej dela z mojo kartico. je ene pet minut program ni spustu naprej. je rekla, da me ni prepoznal. no, pol na koncu sva pa uspele uredit in mi je lahko vzela kri. še zadnič, preden grem v rim user posted image .
danes sm se odločla, da bom imela bol len dan. v soboto sm bla s intersparju in si za dva jurja kupla eno fajn knjigico (je v akciji) - zdrava prehrana v času nosečnosti. full je dobra. sicer ni namenjena samo času nosečnosti (itak zdej smo na koncu in kar smo pač jedle, smo jedle user posted image ), ampak tudi poporodnem obdobju. in ima not kr precej zanimivih receptov. če vas ta tematika zanima, si jo pejte kr kupit.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 10:38:06   
tinkatonka
Danes sem pa jaz ful zgovorna......user posted image user posted image user posted image user posted image

urša_p...sem se tko nasmejala ko odprem zavihek Albumi in vidim tam samo ene trebuščke na slikah, pa je bila cela prva stran od albumov samo tvoj trebušček po različnih tednih. user posted image user posted image user posted image  Aja pa lep trebušček imaš. Nič razpokan vidim. Blagor tebi.

sarazan...poznam občutke, ko se počutimo kot kaki slončki. Sem pa tudi jaz še zelo mobilna, čeprav malo bolj lena, predvsem zaardi zatekanja nog, pa vseeno še gre. Zdele me čaka sesanje mojih dveh sob in se mi tko ne da. Raje tle nakladam na RR-ju.

marty5...tudi v Ljubljani je zelo zelo mrzlo. Ob 9h je termometer pri nas kazal -11,6°C. BRrrrrrrrrr!!!!Glede čaja pa tko. Tud jaz sem mislila kaj bo...pa ni nič drugače. No upam vseeno da čaj ima kake stranske učinke (mehčanje materničnega vratu) in da bo pomagal k lažjemu porodu.

Danes me že cel dan neki čudno špika v spodnjem delu trebuhu oz. mam tak občutek kot da me po nožnici tko špika, kot da bi me kdo z nožem špiknil. Pa mine, pa potem ko vstanem in hodim spet mal špikne. Upam da si nisem prehladila kaj tam spodaj. 

Aja pa še to...mi je brat rekel danes zjutraj da moram nujno pred 23. februarjem rodit, ker on gre takrat v tujino in ga ne bo mogoče celo do aprila, maja in da bi on rad videl svojega nečaka. No zdaj naj se pa zmenijo med sabo. Mož pravi da mora user posted image  mal zamudit, da bo on takrat 100% vLjubljani in ne v Portorožu, brat pravi da moram prej rodit, jaz se pa nagibam kr  k mojemu PDP-ju. Zdej bomo pa vidli koga bo user posted image  ubogal. user posted image user posted image

No to je za zdele dovolj, mogoče čez pet minut še kaj naložim. user posted image user posted image user posted image user posted image

Danes se meni govori.user posted image

Lp Tina


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 10:41:30   
marty5
No, drage user posted image ....vse si seveda želimo hitre porode, ampak tako hitre? user posted image  Zdaj sem definitivno odločena za Izolo in ko je moj to prebral, ga več ne prepričam, da me odpelje v Postojno user posted image  Naslov članka: kraj rojstva? Renault 19 (nedelo)  KoperEnej Rušt je te dni junak Sv. Antona. Danes se iz postojnske porodnišnice vrača domov s svojo mamo, 26-letno Alenko Hrvatin. Junak zato, ker se je pred štirimi dnevi po 25 minutah vožnje rodil v drvečem avtomobilu renault 19, na avtocesti, kak kilometer pred izvozom za Postojno.Avto je vozil bodoči očka, prav tako 26-letni Janko Rušt (na fotografiji), strojni tehnik v Komunali Koper, ki je dobre pol ure prej dobil v službo sms z uvidevnim sporočilom svoje Alenke: »Ko končaš izpit, pridi takoj domov!« Res je bil ravno sredi izpita za strojnega tehnika, a kdo bi v takem lahko nadaljeval z izpitom!? Kar odvihral je iz Kopra proti deset minut oddaljenemu Sv. Antonu.Po petih minutah vožnje proti porodnišnici je Alenki odtekla voda, zato sta se vrnila domov po sveža oblačila. Nato je Janko spet pohodil plin. Popadki pri Alenki so se stopnjevali, on pa je bil vse bolj na trnju. Pel ji je, na glas molil, jo na vse mogoče načine bodril. »Skoraj nič je nisem slišal, samo malo je vzdihovala in stokala, jaz pa sam ne vem, komu je bilo huje,« je povedal zdaj srečni očka. Šofer niti vedel ni, kdaj se je zares zgodilo. Vendar mu je pogumna in zbrana Alenka dovolj na glas takoj rekla: »Janko, je že zunaj!« V paniki je vprašal, ali je glavica zunaj. »Ne, otrok je zunaj!« Še dobro, da se mu je uspelo zbrati; z eno roko je telefoniral v bolnišnico, z drugo pa držal ABC-kartico na cestninski postaji in divjal proti postojnski porodnišnici. Tam je šele babica strokovno prerezala popkovino in končala porod nekaj manj kot tri kilograme težkega in zdravega dečka.Alenka in Janko sta vesela, da bolj ne bi mogla biti. In kateri kraj rojstva bodo vpisali v Enejeve dokumente? »Renault 19!« je bolj za šalo kot zares izjavil Janko Rušt (v resnici bo to Postojna), hkrati pa nam zabičal, da moramo pohvaliti osebje postojnske porodnišnice.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 10:54:32   
ninaki
Pozdravljene,

evo se mene user posted image Pridruzujem se klubu zatekajocih zensk. Kak teden nazaj so tudi meni zacele zatekati roke, zdaj pa se noge. Imam obcutek, da imam namesto prstov klobase. Ugotavljam, da je slabse, ce lezim user posted image A ni tako, da bi moralo biti boljse? No ja, itak je to nekaj, kar pase zraven... Sem brala v eni reviji, da moramo paziti le, da nimamo bakterij v urinu in da ni pritisk povecan, pa da ni glavobolov.

Vceraj zvecer sem si privoscila kopel. Je pasalo.... Sicer sem bila pa cel dan nekam cudna. Zgleda, da sem res prehlad fasala, saj sem cel dan prespala. Iz nosa mi tece, pa grlo sem cutila. Sem se napila caja z limono in medom. Najbrz sem kaj staknila, ko sem po trgovinah letala. Ali pa zadnjic na Polikliniki, je bilo toliko bolanih ljudi v cakalnici, da sem bacile kar videla letati naokoli. Mogoce sem pa kaj staknila od moje tasce - me vabi na obisk, pol pa, ko pridem tja, mi pa pove, da jemlje antibiotike, da jo pece grlo, pa da pljuca tudi niso ok. Moja mami pa ne zeli priti na obisk, ker malo smrka. No ja, kaj cmo, ljudje smo razlicni.

V soboto so prisli moji starsi na zajtrk. Prav fajn jih je bilo videti in slisati, saj se ze dolgo nismo. Ta we greva pa midva na hrvasko - tudi jaz sem se vedno aktivna in se mi ne zdi cisto nic takega, ce se kam odpravim. Tako da, pika-poka, kar odmisli razne "pametne" komentarje in bodi aktivna. Sicer jaz pazim, da se npr. na kako dolgo pot ne bi odpravila sama, ce imam pa opravke kje v blizini, grem pa sama. Mobi imam vedno pri sebi, pa je. Zagotovo pa ne bom te srece, da bi dala vse 3 porodne dobe skozi v 5 min user posted image

Danes grem v Lj na kosilo s prijateljico. Je pa res fejst mraz, sem malo prej zracila, pa me se vedno zebe. Mene ponoci oblivajo neki vrocinski valovi, mi je tako zelo vroce, da sem cisto hin. Pa imam drugace cisto pokvarjen termostat - berite, zmrznjena do konca. Moj dragi je cez dan v kratkih rokavih, jaz imam zabe, spodnjo majico in se dve majici z dolgimi rokavi. Ponoci pa ravno obratno, on pokrit skoraj cez glavo, meni pa vroce za ponoret.
Vlece me ven na sprehod, a je tak hud mraz, da ne vem, ce ne bom se malo pocakala, da se otopli.

Aja, pa se to. Epilog moje zgodbe s csd - napacno so mi izracunali bruto nadomestilo. Mi bodo poslali se eno odlocbo. Se dobro, da sem preverila.

Lepo se imejte,

Nina


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 10:54:48   
marty5
Uh, tako sem lena user posted image . prej sem neki o likanju govorila, pa nič ni s tega user posted image . Jaz sem še v pižami in pred računalnikom, ura pa 11 user posted image ...

Sem spila ta malinov čaj - če sladkaš je kr ok (sem uporabila tvoj namig, Tinkatonka user posted image ). Da bi le pomagal user posted image .

Eviii, čez upokojence imam tudi jaz toooliiiikooo za povedat user posted image . Eni so res komadi zase. Laboratorij v Kp je tako čuden. Tam se premikaš po tisti klopci in bi se vsi pobili, samo da pridejo prvi do vrat. Ko sem šla delat test za glukozo, mi je sestra pri G rekla, da moram it preko vrste in povedat, da sem za glukozo in te morejo vzet naprej....joj, kmalu da me niso linčali s pogledi.....In v trgovini ni nič drugače - kratko malo se vrinejo user posted image . Mah, pustmo - ni vredno, da mi dvigne pritisk. Jaz vem, da sem vedno user posted image  spuščala prej, pa tudi starčke, če vidim, da so vljudni...

Včeraj sem imela taščo na obisku in sem ji na lep način razložila režim obiskov in pomoči po porodu.....Bila je tako prijazna in uvidevna, da imam še danes slabo vest, ker sem se tako jezila čez njo prejšnji teden, ker sem si pač naredila jaz tak scenarij v glavi user posted image . ....No, bomo sicer še videli, če je le kimala ali res razumela user posted image . Sem pač nejeverni Tomažek....Je pa prepričana, da bom rodila za njen rojstni dan - 24.2., dan pred PDPjem. Jaz sem rekla, da je vseeno, samo da ne grem čez rok. Verjamem pa, da takega darila ne bi pozabila user posted image .

Grem še v en poskus likanja - upam, da me spet ne premami kaj drugega user posted image



_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 10:57:16   
ninaki
He, he, he, Marty5, mogoce pa le ni pametno, da letamo naokoli user posted image Uf, jaz bi tudi tak expresni porod, ceprav moram priznati, da bi bila rajsi v porodnisnici. Glede na najin miniaturni avto me skrbi, da bi bilo premalo prostora za tri user posted image

Uzivajte,

Nina


(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 11:08:24   
Eviii
ja, jst sm tudi slišala to zgodbo iz postojne. eni (oziroma ene) so pa res nori... jst sm že zdavnaj povedala, da bi sicer rada rodila v postojni, ampak samo pod idealnimi pogoji. izolsko bolnico imam 5 minut od doma, postojnsko pa okoli 45 minut. in če je poledica in gužva na cesti, se ta podvig lahko sprevrne v dve uri in več. sicer ne verjamem, da bo meni naklonjena ta sreča rodit v tko hitrem cajtu, ampak nikoli se ne ve. pa sm se na lastne oči prepričala, da izolska porodnišnica ni tako slaba in da se najdejo tudi zelo prijazne sestre (dohtrji so pa itak ok). tko da sm se kr odločla, da bom rodila v izoli!!!

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 11:52:20   
Kami
Dobro jutro, nespečnice in ostale!user posted image
Juhej, juhej, mi smo danes ponoči spali 2x po 3 ure v kosu!!! Tako, da se nepečnice zgubile honorarno zaposlitev. user posted image  Sem kt rožca dans. Krče ima Evan zdaj prej zvečer in potem smo do polnoči že iz ta hudega ven, vsaj zgleda tako.
Moja fanta sta bila v soboto nazaj in se mi zdi prav noro tole usklajevanje obeh. Zvečer sem čist zmučena, še posebej, ker se res trudim, da ta velik ne bi bil za kaj prikrajšan na račun malega, vsaj v prvih dneh. Je pa zelo občutljiv, ko user posted image  joka, mi ves čas govori: "Mami, Evan joka. Pejt ga že potolažit." Zaenkrat se do njega vzorno obnaša, če bo pol tolk fajn za naprej me ne skrbi. Edino čudi ga, da ves čas spi in da se nikol ni pripravljen igrat z njim user posted image . Drugače pa je Liama včeraj začelo spet boleti uho in sta z možem končala na Metelkovi. Spet vnetje. Že tretji antibiotiki zadnji mesec.  Da se ti kar strga. V sredo pošiljam možka na en ornk razgovor k njegovi pediatrinji, ker mislim, da nima več smisla mu dajat tolk močnih zdravil, ki očitno nič ne pomagajo... Ne vem. Sicer nima vročine, ampak boli ga pa.
Da ne govorim o mojih šivih, ki se kar nočejo in nočejo pomirit. Zdaj mi je patronažna svetovala spiranje z žajblom (si velja zapomnit, če bo kaj pomagalo), ker naj bi deloval antiseptično.
Aja, ko se pogovarjate o flaškah in pumpah in sterilizatorjih: jaz sem imela flaške še od prvega, ker sem mu dodajala od 4. meseca dalje. Pumpo nisem imela namen kupit, ampak ko sem v nedeljo prišla iz porodnišnice, sem mami najprej poslala v lekarno po pumpo, ker mi je skoraj prsa razneslo, da o vozlih ne govorim. Stisnit na roke se pa žal ni dalo. Takrat se mi je zdel denar čist nepomemben, čeprav sem skeširala 12 čukov. Zdaj mi tudi prav pride, ker je Evan zelo zelo len za sesanje in si stiskam ven, kar ostane noter in mu dam potem to še po flaški (popije, lenuh user posted image ). Tako, da če obstaja možnost si jo za nekaj tednov vsaj sposodite. Lahko, pa da vam bo vse "teklo" kot mora. Upam.
Bodte pridne, ne morem več sedet.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
23.1.2006 12:28:55   
uniq
Dan februarčice...
sicer sodim med januarke a so me vse nekako na hitro zapustile sem pa mislila da bom sama med prvimi...huh...Vidim da imate težave u nespečnostjo in otekanjem...jast sem mela samo nespečnost otekanja na srečo ni. Je pa trebuh zato tolko večji in me je kar strah poroda.
Ponoči hočejo biti neki popadki po dve uri potem pa se umiri vse skupaj. Sramne in medenične kosti bolijo da o tem sploh ne upam pisat kako....špika spredaj zadaj..pa še vedno nič...do roka mam še 5 dni in zgleda imam v sebi eno velko trmo za katero ne vem spola...a nekako so namigovali na fanta.
Upam da ne bom prestopila v februar vseeno pa bi včas mal pokremlala z vami....k so me vse pustile....
Sej me ne boste nagnale kajne???

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?