|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
11.6.2006 22:42:16   
Nannn
aja?Jaz sem kao slisala da borovnice zapirajo...zdej pa bod pameten vsak po svoje...jest bom tud probala...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
   RE: JANUARSKE MAMICE
11.6.2006 22:46:03   
rija
sem tudi jaz tako slišala, vendar za posušene borovnice oz. čaj iz le teh je odlično sredstvo proti driski....
sem pa že od večih mamic slišala, da borovnice malčke fajn spucajo....

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 8:04:29   
ajdaN
Madonca ste pa udarle debato o hraniuser posted image . Bojo naši mulčki ta pravi gurmani.

Jaz moram dons poklicat patronažno, da naju pride še malo pogledat in svetovat kako in kaj.

Breskve - bodi pametenuser posted image . Ful začetnih kašic (kupljenih sevede) ima notri breskev. Zdej pa ne vem a je tam tako predelana, da ne škoduje al kaj?! V glavnem midva bova še mal počakala z njo.

Nemsis prekuhala sem jaz jabolko ene 5x, pa mu ni bilo kaj preveč všeč. Sem probala potem še surovega - pa ga obožuje. Tako da po mojem ni treba preveč pokuhavat sadja. Probaj surovo pa boš videla če mu paše.

Mayflower pri nas pa tako zmaže tisto kašico brez okusa, da samo gledaš?! Kr usta odpira pa hiti jest. Je pa tud meni ogabna.

Dali 28, LP!

No obrača se pri nas še bolj po pomoti. Do sedaj se je točno 2x obrnil na trebuh, pa celo 1x na hrbet. Pa še to je čofnil z glavo ob tla in začel nabirat. Pa sem se mu začela smejat, pol se je pa še on. Drugač pa kr kravce pase, ko ima dovolj se pa začne dret, da ga obrnem. Ja čez komot ga niuser posted image . Ga pa tudi jaz ne dajem na kavč ali posteljo, ker je premehko. Na tepih na tla. Ima svoj konc, tja ga dam, klavirček čez njega, pa mali špila - bo "muskontar" po očijuuser posted image .

Dudo si pa že sam nacilja v usta. Ampak ne zato da bi jo vlekel, ampak se igra z njo. Pol pa mal pocuclja, pa vn potegne, pa mal pogleda kaj ima to za eno reč pa spet mal notr, pa mal narobe obrne, pa ga nč ne moti, kar vleče... V glavnem ima veliko dela z njo.

Renan križ mene ne boli kej preveč. Se je tamal tudi malo unesel in se mi ne valja več toliko po naročju. Me pa včasih zvečer boli cel hrbet, ampak to od vsega skupej, ne samo od tamalga. Res pa da nikoli nisem imela kaj preveč problemov ane.

Drugače smo pa dete ponoči začel vzgajat in pred 5 ne dobi več hrane. Ker on bi ene 3x na noč mal pomalcal. Po mojem tud! In dve noči je rjovel po 1h, potem je dve noči prespal, dans je pa spet pol urce vpil. Po ene 14 dneh bo pa po mojem ugotovil, da se ne splača ponoči zbujat. Bomo videli kdo bo prej omagaluser posted image .

No tako. Zunej imamo končno sonček, pa temperature naj bi bile počasi tudi nekako primerne letnemu času, tako da midva prav kmalu šibava na teren. Uživejte!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 9:13:25   
meta22
hojla čvekice!

našega grofeka pa je zaprlo!!! verjetno zaradi aptamila, ki sem mu ga začela dajati zvečer po tem ko popapca moje mleko. sicer ne vem zakaj ne kaka. sem mu začela dajati tudi jabolčno kašico, vendar jabolko naj ne bi zapiralo, ali? a katera ve , katero prilagojeno mleko naj nabavim, da ga ne bo več zaprlo? prej je kakal 3-4 krat na dan, sedaj pa po 3 dni nič. sem mu zadnjič palčko porinila v ritko, pa je prilezlo pol kar nekaj drekeca ven. sedaj pa spet dva dni nič, pa mu nebi rada spet palčke v ritko tlačla.

ve pa kar pridno papcate z vašimi user posted image !!! mi smo še vednosamo na jabolku. sem mislila danes probati s korenčkom, pa se bojim da ga bo še bol zaprlo. bomo še malo počakali, al pa dali kako drugo zelenjavo!

tudi mene včasih križ boli. zvečer še komaj hodim. me moj user posted image  fajn zmasira pša je malo boljše.
 
nemsis, naša telovadniva mora meti premera tam nekje 75-80 cm. naš grofek je velik 70 cm, pa še mu glava ne gleda prek roba. smo pa jo kupili v BC ko je bila akcija.je bila znižana nekje iz 18.000 sit na 11.

renan , mislim da imamo vse take občutke. ene malo bol, druge malo manj. za sebe lahko rečem, da si niti v riti nebi mislila, da bom imela take občutke kot jih imam. naš grofek ni bil načrtovan. mislili smo prej vse drugo naredit, samo ne otročka. sedaj pa si življenja brez vala nikakor ne morem predstavljati. rada grem sama z mojimi prijateljicami na pijačo, vendar se mi kar hitro domov mudi. user posted image  pa je zvečer že precej utrujen od naših cmokecov. mislim da ima še nočne more po vsem tem mlaskanju po njem.

ja , danes bo en lep dan. končno!!! mi gremo v šoping.

lp
Meta

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 9:36:01   
Anonimen
Oja

Hvala za nasvete glede sadja. Bo treba res probati surovo sadje. Sej misilm, da ne bi smelo biti problema, če je že dva frutka zmazala,tretjega pa bo danes.

Drugače pa mi jo je tamala včeraj zvečer prav zagodla. Je bila tolk tečna, da sem ji ob pol osmih naredila 150 ml mleka in ji ga dala. Škrat mali pa je zaspal. Mami pa je imela v mislih še previjanje in riževo kašico. Pa je tamala tako zaspala, da se nismo ne previle in oblekle pižame ne jedle riževe kašice. In je tako potem spala do pol šestih zjutraj. Potem smo se spet najedle in previle (končno). Ob sedmih pa je spet zaspala in je spala do devetih.

Sedaj jo je babi nafutrala, mami pa jo bo oblekla in jo popihala ven na sončeka, ker je v stanovanju ful mrzlo in mene zebe.

(odgovor članu meta22)
  Neposredna povezava do sporočila: 1455
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 10:14:41   
renan
ups




< Sporočilo je popravil renan -- 12.6.2006 10:19:47 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 10:18:31   
renan
lumpi, ne rabi ti biti žal, ker sem že prebolela. takšno je pač življenje...

vaši jedo že toliko stvari, midva bova pa šele danes poskusila zelenjavo: korenček in krompir. upam, da bo zadovoljen. potem pa greva po taščo, ki prihaja na obisk. končno malo pomoči, saj sva trenutno sama...

še jaz bom dala slikici od našega sončka gor. ženitne ponudbe zbiram pod šifro vladimiruser posted image user posted image user posted image

lep sončen pozdrav, renan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 10:33:18   
LE&TA
Rija, ti madeži oz. lise so rdeči, vmes pa tud beli, ko da se mal meša rdeča in bela. Ne vem če sm dobro opisala, ma je težko, bom magari naslednjič če bo poslikala pa objavim v albumu!!

Me še nismo probale zelenjave razen korenček, bom najbrž probala krompir, pa primešala korenček! A polento pa tudi lahko? 1 2 3 pa bomo že jedli ko veliki!!user posted image

Sonček nas kliče, gremo ven!! Lep dan vsem, zvečer se pa spet kej javim!

_____________________________

15.1.2006 se nama je rodila sončica Tinkara!

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 10:52:56   
bobika
Pozdravljene!
Pri nas je bil vikend kar pester. V soboto smo še stanovanje urejali in Manci ni bilo preveč do spanja. V nedeljo pa smo bili na kosilu in nogometnem popoldnevu pri babici in dedku. Je mogla nadoknaditi spanje iz sobote. Skoraj cel popoldan je spala. Le ko so se začele tekme je malo pogledala kaj in kako pol pa zaspančkala nazaj. Full rada gleda tv. Če bi jo pustila, bi menda lahko cel dan pred tv bulila. Ne vem, a ji je pri babicah tak zanimivo, ker doma le malo kdaj vidi prižgan tv. Najzanimiveje ji je gledati šport. Še posebe formulo in sedaj nogomet user posted image . Bo športnica.

Občutki ob svojem dojenčku so nepopisni. Meni je kar hudo, da jo tašča malo odnese vstran od mene. Manca poskrbi, da jo prinese nazaj, ker vedno ko me ne vidi par minutk začne jokati. Včeraj sem gledala nekaj na discoveryu, ko so je družinica izgubila in so imeli zraven dojenčka. Kar na jok mi je šlo. Nonstop sem gledala v zibko k manci in jo božala user posted image .

Dudo ji uspe včasih dati v usta. Prekotali se iz obeh strani le pomotoma. Ne zna še vedno. Zgodilo se je le parkrat.

Poskusili smo že jabolko in hruško. Danes pa že ne vem več kaj ji naj dan. Zaenkrat  je samo sokece, če pride zraven kaj gostega, kar ven meče.

Lepo se imejte in uživajte v sončku in družbi vaših user posted image

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 10:57:02   
rija
O občutkih pišete????

Tole so bili moji, ob enem letu, odkar sem zvedela, da sem zanosila.....izliti na forumu, kjer se zbirajo bodoče upajoče mamice....

Drage moje,

bolj ali manj vas spremljam vsak dan, oglašam pa se bolj poredko. Spremljam vašo srečo,upam z vami, držim fige, jočem z vami in se vedno znova spominjam sebe, kako sem hodila po tej negotovi poti do sreče. In hkrati vidim, da na žalost ne bomo "redka vrsta" pač pa z vsakim dnem očitno številnejša družina....

Meni pa bo te dni minilo eno leto od mojega uspelega transferja dveh eskimčkov, od katerih se je na žalost eden poslovil.
Ta drugi pa me zdaj razveseljuje že skoraj 4 mesece.

Pot je bila trnova, rezultat pa mali piškotek. Ne bom rekla, da je bilo od prvega dneva kraaaasno.
Ne. Ni bilo. Bila sem zmedena, vržena v novo vlogo, v kateri sama sebe nisem poznala. Prvi mesec sem mojega dragega in meni bližnje enostavno spraševala, zakaj mi ni nobeden naprej povedal, da so dojenčki tako zelo naporni??!!! Zdelo se mi je, da bom prva, ki tega ne bo zmogla.
Pa je minil tudi prvi mesec. Malce sva se s piškotkom spoznala. Jaz njega, on mene.
Drugi mesec so se stvari začele malce umirjati, piškotek je začel malce bolj spati, jaz pa sem zopet tu in tam dobila nasmeh na usta....

Tudi na njegovih ličkih sta se začeli čedalje bolj pogosto pojavljati smejalni jamici. Najprej nezavedno, potem pa čedalje bolj zavedno. In potem vsako uro ko je bil buden. Zdaj pa ga je itak samo dobra volja....razen ko postane mali tečko in prosi za spanje.

In ko zaspi, ga končno v miru pogledam. Težko se premagam, da ga tako spokojnega, mirnega ne vzamem iz posteljice in ga stisnem k sebi. Čez obraz se mu razleze blažen nasmešek. Le kaj se mu sanja? Se mu sanja o meni? Se mu sanja o polni flaši toplega mlekca? O prvem korenčkovem soku, ki ga je spil danes? Ne, to verjetno ne, ker so bile grimase kar preveč zgovorne....ne, soka pa ne sanja.....Zopet se komaj premagam. V mislih ga objemam, poljubčkam in mu tisočkrat povem, kako ga imam neskončno rada.

Da je prvi, za katerega sem pomislila, da bi zanj umrla.
Da je prvi, za katerega bi šla do konca sveta.
Da je prvi ob katerem zares čutim NEIZMERNO LJUBEZEN!

Drage moje punce,
polagam vam na srce: borite se do konca in nazaj. Ne obupajte, pa če se boste že petnajstič naročale v postopek.
VREDNO JE.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 12:17:32   
Anonimen
Hojla punce!

Glede uvajanja goste hrane je men prtonažna rekla, da naj bi se začelo bolj z zelenjavo kot pa s sadjem, ker ponavadi zelenjave ne marajo preveč in če začneš z zelenjavo se jo bolj navadijo.

Pri nas ne maramo še čisto nič drugega kot pa samo mleko, oz zjutraj v prvi obrok ji dam malo rižka. Je pa naša včeraj zvečer jedla ob 19.30 pol pa ni hotla spat,  sm se malo crklala z njo. In je nato zaspala okrog 21.30 in spala do 8.40, kar nisem mogla verjet. Ker je tud pojedla samo 100ml.
Je pa začela malo štrajkati pri hrani. Do pet dni nazaj je imela 6 obrokov čez dan od 150 - 180 ml. Zdaj pa redko poje 180, največkrat od 120 - 150ml  pa še samo 5 obrokov.  No danes zjutraj pa je zmazala 210ml. Čez kakšno uro še 80 ml, zaspala in še zdaj spi. Očitno more nadoknaditi od včeraj, ko je spala do 8.00 čez dan pa vsega skupaj samo 1 uro.

Lara se obrača že iz hrbta na trebuh na obe strani. Včasih ji uspe celo iz trebuščka nazaj na hrbet. Se mi pa je ponoči obrnila na trebuh. Pa prej ko sem jo dala na hrbet v postljico in sem jo šla pogledat če je zaspla je lepo na boku spala. Jaz jo vedno dam na hrbet spat, da zaspi pol jo pa obrnem na bok, ker če jo že prej dam na bok se mi obrne na trebuh.

Dude mi nimamo že od 3 meseca več, pa jo tudi ne mara več.

Meta22 za Aptamil sem jaz že od večih slišala da rad zapira. Jaz uporabljam Novalac, pa do zdaj še ni imela problemov s kakanjem. Celo dvkrat na dan kaka.

Občutki, sploh se jih ne da opisat. Jaz sem tud čist nora na Laro, čeprav je bila polovično presenečenje. Kakšno leto sem hotla še počakat. ko spi jo grem večkrat pogledat in jo kar gledam. Ko je budna dobiva kar naprej lubčke. Ko grem od doma, jo ful pogrešam, čeprav pa mi kar paše da malo grem in se malo odpočijem. Ko sem prvič šla od doma brez znje, je bla taka groza, avto mi je ene trikrat crknu, sploh ne vem kako sem prišla v Ljubljano in domov, obum. Zdaj grem pa že lažje. Je pa takrat Lara ful pridna, ko nisem doma. Tako da se včasih pohecam, da moram večkrat jit brez nje. Pa če gledam kakšen film, ki prikazuje otroke, da so kaj bolni ali pa se zgubijo, mi začnejo solze kar same od sebe teč. Kr škoda ker bodo tok hitr zrasli.
Pa vsi otroci bi morali imeti srečno otrošvo.

No mi pa imamo krst 8. julija. Upam da bo takrat vreme že kaj boljše.

Dali 28 dobrodošla med nami.

Lepo se imejte.


< Sporočilo je popravil JanjaE -- 12.6.2006 12:22:46 >

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 1461
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 12:19:00   
mayflower
V Paparici (od revije Mama) piše takole:
breskve: uvajamo v petem oz. šestem mesecu
češnje: uvajamo od šestega do devetega meseca,
borovnice: enako kot češnje

LE&TA: a jo madeži srbijo? Če jo, se posvetuj s pediatrom, da ni atopični dermatitis.

Občutki: vsak dan bolj močni. Nikoli nisem mislila, da sem materinski tip. Tudi takoj po porodu sem bal fejst uzmedena glede občitkov, pa prve tedne tudi. Zdej so pa ti občutki ena sama sreča. Včasih me je kar strah, da ne pretiravam z materinsko ljubeznijo, k je fantekuser posted image . ma si rečem, da k bo večji, ga pač ne bom tolk crklala in lubčkala.

Danes papcamo še hruškico, pol pa geremo na korenček. Kar pa se tiče Frutkov: mislim, da pri našem ni panike, da ne bi hotel domačega sadja. Jabolčnega frutka sploh ni maral, kuhano čežanco je pa tko zmazal! Hruškov pa mu očitno bolj paše. Glih zdej gledam reklamo od Frutkov, kjer piše, da je breskev od 4.meseca naprej. Čeprav je višnjev tudi od 4.meseca naprejuser posted image ( aniso višnje ista reč skor ko češnje?) Pa tisti, k ma borovnice noter tudiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 13:25:27   
LE&TA
Rija, tko si lepo napisala da so mi šle kocine pokonci!!user posted image

Mayflower, nič jo ne srbi in je tud takrat zadovoljna kot ponavadi, pa tud v minuti zginejo, tko da nimam pojma od česa. Kaj pa če je od toplote? Če bo še dolgo se ponavljalo bom kr poklicala zdravnico! Hvala za skrb!!

_____________________________

15.1.2006 se nama je rodila sončica Tinkara!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 13:29:18   
pikica*
Občutki ob naši mali škratki......

Prvi tedni po porodu so bili kar naporni. Nekaj časa sem rabila, da sem jo popolnoma sprejela za svojo. Da sem dala čez tiste mini krizice. Potem pa je postajalo iz dneva v dan lepše. Zdaj je Zoja že prava mala navihanka je sploh ni težko imeti raduser posted image . Najlepši so trenutki, ko me navihano pogleda in se od srca zasmeji. Ali pa jutraj, ko me zbudi in se še vsa zaspana privlečem do njene posteljice, potem me pa iz posteljice pogledata dva svetleča učka in nasmeh do ušes. Zdaj so naši škratki že pravi carteki. Včasih z Zojo sediva skupaj na kavču, jaz pa ji berem pravljice. Ponavadi zavzeto gleda knjigico, vsake toliko pa se naenkrat obrne k meni, me pogleda in se mi nasmehne. Kot bi želela povedat: "Mami, saj ne razumem ničesar kar mi bereš, ampak meni je vseeno takooo lepo." Kako potem ne bi imel človek svojega otroka rad?user posted image   Zdaj so naši user posted image  še majhni, ampak ljubezen znajo pokazat v vsakem trenutku. Samo začutiti jo moraš. In potem je sploh ni težko vračati. So del nas in pravi užitek je gledati kako tile mali čudežki rastejo in postajajo osebice. Ob tem se potem zavem, da meseci prehitro bežijo. In zato potem še z večjim užitkom stisnem Zojo k sebi in jo vso prelubčkam (ona pa se ob tem navdušeno smeji). Ja, počasi tale materinska vloga dobiva svoj čaruser posted image .

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 13:42:39   
Anonimen
O občutkih govorite....

Mene so že pred porodom spraševali, če se kaj bojim poroda. Pa se nisem nič. Bolj kot so se bližali dnevi, bolje mi je bilo. Ko pa sem bila predčasno sprejeta v bolnico, pa sem komaj čakala, da bom dobila svojo malo štručko. In tudi ko je Klavdija prišla na svet, sem bila v devetih nebesih. Spomnim se, da sem jo prvo najino skupno noč, ves čas držala za rokico. No, naslednji dan je zato mene bolela roka. Vendar takrat še pomislila nisem, zakaj in od čega me boli.

In ko so mi jo odpeljali v Lj na pediatrično, ker je bila tako zelo bolana, so mi solze tekle v potokih. To, da mora Klavdija v Lj so mi prišli povedati med kosilom in tudi paprirje za podpisat so mi prinesli takrat. V tistem hipu mi kosilo sploh ni več dišalo.

In ko sem jo prvič videla v Lj pod lučko .... isto so se mi ulile solze. Ker je bila kot ena majhna žabica pod tisto modro svetlobo.

Sedaj, ko pa jo imam že 4 mesece ob sebi, pa je prečudovito. Tudi meni kar srce zaigra, ko pridem zjutraj vsa zaspana do njene posteljice, ona pa se mi od srca nasmehne. Ali pa kadar ji kaj govorim, pa se mi smeji od srca. To, da je pa najmaj miljonkrat na dan polubčkana, pa sploh ne omenjam.

Skratka, biti mama je res najlepši poklic na svetu.

No, sedaj pa moram pustiti še Klavdiji, da vam kaj napiše, ker je že presneto huda.
ć nm, n nbnjghhjjkjkiuiuzuuiuilujttrt 8bfgfuil54 gvbdbgbvthlk,9nnnnnnm, jol nb =ok           


(odgovor članu pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1465
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 13:59:52   
AlenkaIST
Rija user posted image

Ah, očutki. Sploh jih ne znam opisat.
Ja, prvi mesec jebil naporen. No, rabili smo en čas, da smo se navadili drug na drugega. Tudi sama sem imela mal krize ker nisem vedela kaj in kako. Kaj naresti, ko otrok joče in nič ne pomaga. Nekje 10 teden po porodu sva z user posted image  odšla na eno pijačko. Komaj sem čakala in vse mi je bilo tako fino. Po 10 min pa sem razmišljala le še o user posted image  in priganjala da bi bil čas da greva nazaj. Danes zdržim kake 2 urice pa še to sem čisto izgubljena. Nočem izgubiti niti trenutka, da nisem v njeni bližini. Je del mene in ko je ni ob meni tudi del mene manjka.

Drugače pa naša miša sedi. Iz skoraj sedeča položaja v vozičku se vsede in pol nikakor več nazaj user posted image

Glede hrane pa: mi smo probali tud že breskev. Jo je pojedla z glasnimi mmmmmmmmnjam. kaj pa breskov sok, ki je od 4.meseca naprej? Naša ga je že pila - malo razredčenega z vodo. in to z velikim užitkom. Mislim pa da ji kuhano korenje ne leži. Najbolje da probam surovega. Pride pa v sredo tud patronažna da vidim kaj bo ona kaj povedala. Vam sporočim!
Surovo jabolko je pa definitivno boljše od kuhanega user posted image

user posted image    user posted image    user posted image    user posted image    user posted image    user posted image    user posted image    user posted image    user posted image

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 14:44:41   
tinkamiška
U, danes ste se pa razpisal, se vedla, da mora sonček posjatuser posted image user posted image user posted image

Ne, sej se hecam, tema je res taka, da bi lahko pisala v nedogled...občutki!

Ma jst sem se že v porodnišnici jokala ko dež, ko so mi jo za en dan vzeli in jo dali pod lučke zaradi zlatenice. Od prvega trenutka sem bila tako navezana najo, da je joj! Res je, da sva čakala skoraj leto in pol, da je prišla k nama...ni šlo kr takoj, sva se morala malo potrudit. Jst sem tudi v svoji porodni zgodbi napisala in izlila svoja čustva. In res se ne da opisat te materinske, prezpogojne ljubezni. Poleg tega sem pa postala zaščitniška kot ena levinja, bi se včasih kr steplauser posted image recimo, ko kak z avtom pridivja mimo, bi ga tako okoli ušes, pa včasih nisem bila takšnauser posted image Jokam ob vsakem filmu v katerem nastopajo dojenčki in mamice in sedaj, ko je začela rokice dvigovat, kadar želi v naročje se tako raznežim, da mam včasih kr solzne oči. Ah, kaj čem, taka sem. Me je pa v začetku spravljala v jok misel in me včasih še vedno, da je ne bom mogla zaščitit, ko jo bo nekdo prvič prizadel, da zna bit življnje včasih prav kruto in da bo morala vsakega malo izkusit...

Nannn papajo sem prekuhala z jabolko in hruško, potem pa z paličnim zmiksala, pa en košček cimetove palčke sem zraven pokuhala. Iza se je kr v žličko zaletavala, tako ji je bilo všeč. Če hočeš lahko malo posladkaš z banano... Danes sem ji pa nardila hruško, jabolko, ene par kolobarčkov bučke in eno prekuhano suho slivo in vse skupaj zmiksala. Že dva dni ni kakala, pa me je malo zaskrbelouser posted image

A se vašiuser posted image tudi velko manj dojijo odkar jim dodajate? Iza sploh ne pogreša joškice razen zvečer. Ji jo moram kr sama ponujatuser posted image user posted image user posted image

Moram it naprej khat, danes smo bolj pozni z kosilom...

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 15:48:10   
tinkamiška
Evo prepisano iz paparice:

4-5 mesecev:jabolko, hruška, papaja, korenček, cvetača. krompir, bučke, buče, koleraba 
5-6 mesecev: posušeno sadje, breskev, kivi, mareliva,češplja,melona, avokoado, grah, paradižnik, špinača, zelena, por, paprika
6 mesecev: piščanec, mlečni izdelki
6-7 mesecev: agrumi, jagodičje, mango, živila, ki vsebujejo gluten
8-9 mesecev: razluščen grah, fižol,maslenec, leča, jajca, ribe
6-12 mesecev: drugo meso
po 2. letu: lupinarji

kje so pa borovnice pa nevemuser posted image

lp,
tinka



_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 17:43:43   
Anonimen
Joj, punce....jz vas prav občudujem, da imate tolk časa...Meni ne uspe niti varianta "vmes malo pokukat"...Ni šanse, da vse preberem..Jz mislim, da se bom za nekaj časa kar poslovila od vas, ker  kratkomalo vam ne zmorem več slediti. Kar je preveč, je preveč user posted image user posted image

Lubčke vašim otročkom!

Pozdravčić!

(odgovor članu tinkamiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 1469
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 18:03:24   
Dali 28
Hello!
Po celodnevnem sprehodu smo končno spet tu.Hvala vsem za dobrodošlico na tem forumu.Kako ste kaj ve in vaši malčki?Moja je danes kar nekaj živčna-noče spati kot da bi kaj zamudila če zaspi.
Lpuser posted image

_____________________________

17.1.2006 SE NAM JE ZGODILO NAJLEPŠE V ŽIVLJENJU-RODILA SE JE TIJANA

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 21:31:59   
renan
Rija to si res lepo napisala. kar se tiče tega, da bi umrla za sinčka: jaz sem si par dni nazaj  razmišljala, da če bi jutri umrla, bi imela občutek, da je bilo moje življenje izpopolnjeno, ker sem doživela neizmerno srečo in ljubezen ob mojem otročku. Dobro, tudi glede očka razmišljam kdaj kaj podobnega, a nikoli tako ekstremno...

lahko noč,
renan

(odgovor članu Dali 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 21:38:56   
rija
Hej Renan, danes ti nisem niti utegnila povedat, kak je Vladimir sladekuser posted image
Pa nisem upala zraven it, ker nisem vedla, ali je to tvoja tašča ali neuser posted image user posted image user posted image

Aja, sem pozabila napisat: pa čisto je tebi podoben, čeprav očka ne poznam....




< Sporočilo je popravil rija -- 12.6.2006 21:46:49 >

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 22:14:29   
lumpy
Rija,
saj pravim z banano pri nas ni težav, celo požene ga, ko jeva banano obvezno kaka dvakrat na dan. Res pa je da pred tem nisva imela nikoli težav z zaprtjem razen enkratm ko sva imela prehod iz dojenja na Aptamil, ko sva čisto prenehala z dojenjem, ga je fulll zaprlo.

Lep pozdrav vsem, sem vas prečekirala, zdaj pa grem spat mi že črke skačejo


_____________________________

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 22:29:18   
rija
Lumpy a daješ svežo ali tisto iz kašice?

Jaz sem mu danes naribala jabolko, pa dala malce keksa zdraven, pa se je zopet pačil, kot če bi mu pesek v usta devala....user posted image user posted image  sploh ni hotel pogoltniti. Pa sem šla sama probat, pa je bilo naravnost odlično!

Očitno bomo mi "đank fud" jedliuser posted image user posted image

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
   RE: JANUARSKE MAMICE
12.6.2006 23:55:29   
Anonimen
Madona ste aktivne s pisanjem. Me en teden ni gor, pa imam cel roman za prečitat. No, pa bom probala it po vrsti.

Meta22, jaz se te tudi spomnim. Pozdravljena nazaj. Prav tako pa dobrodošla Dali 28.user posted image


IZVIRNO SPOROČILO: lumpy

Tašonka,
tudi jaz že hodim 4 ure v službo, ne vsak dan priložnostno. In sem sama pri sebi že razmišljala da bi po končani porodniški izkoritila možnost na 4 ure. Je zelo fajn, malo prideš med ljudi , pa zelo je fajn ko te 4 ure minejo ko keks, pa imaš še cel dan pred sabo in potem čas za svojega malčka. Če se ne bo preveč pri plači poznalo in če se bodo na podjetju strinjali bom verjetno šla v to možnost. Si tudi ti razmišlajal v tej smeri ?

Jaz sem s.p., po sili razmer, ne ker bi se hotla podjetnico špilat, ampak so me nekak "prisilili" v to. In zdaj resno razmišljam, da bi izkoristla vse možnosti tega polovičnega delovnega časa, da mi država malo prispevke plačuje in bom vsaj malo več lahko doma, saj za dejansko polovični čas mi najbrž ne bo zneslo. Kolikor se bo pač z mojimi "delodajalci" dalo zmenit, da me bojo pogrešali. Glede na to, da sem že zdaj v službi, verjetno ne veliko.

Špela se tud že obrne na trebušček sama. V bistvu ji to uspeva že kak mesec, nazaj s trebuščka na hrbet ji pa zadnje dni nekaj ratuje, se mi že kar kotali okoli. Jo bom jaz tud morala počas na tla dat, ker zdaj jo mam na pojstli, pa da mi dol ne pade.

Album bom pa upam da v sredo tud jaz ustvarla, da še mojo pupo vidte. Upam, da se bom spomnla slike vzet v službo.

Drugače ma pa naša tamala tud tako igralnico kot Val in Tinkara, samo ji je že praktično premajhna. Saj še kar uživa v njej, samo odkar ji pogrnem na pojstli in ji namečem vse igračke tja, ji ta igralnica ne sede več najbolje.

Breskev smo pa mi glih včeraj in dans papcali. user posted image  In to s kakim užitkom. Sam mi zdej ni čist jasno, da jo kako ne bi smela? Jst mam namreč zaenkrat samo kupljene kašice, ker z naših (maminih in taščinih) dreves in vrta še ni bio sadja in zelenjavce, pol pa raj narejeno kupim. In na kozarčku piše po 4. mesecu. No, dans ni blo po včerajšnji dozi nobene reakcije videt. Prej je pa tri dni banano jedla, pa me je mal skrbel, da bo zaprta, pa ni. Po novem kar vsak dan kaka, ko je prej na 2-3 dni. Samo včeraj je šlo malo na trdo, kar je pa lahko tud posledica aptamila ar.

Meta22, Špela si že sama nacila dudo v usta. Se vidi, da se prav igra z njo, jo obrača okrog in okrog, pa grize ročaj od dude, pa plastiko okoli cuclja, pa si cucelj mal kontra obrne, pa pravilno, pa ogleduje si jo, pa ketnco grize in drži za ketnco, pa dudo vrti okrog kot laso...user posted image  Ful ma opravka z njo. Se pa vidi, da ko rabi tolažbo z dudo, si jo kar prav obrne in jo cuclja.

Renan, mene tud ful hrbtenica boli, samo ne križ, ampak gor med lopaticami. Sem imela pred leti poškodovano na tistem mestu in se mi zdaj ful pozna. Zdaj smo bili cel teden sami, midve s tamalo pa še dva user posted image , in sem mislila včeraj zvečer, da me bo že kar pobralo od vsega. Hrbtenica me je bolela, da sem jokala od bolečin. Plus še vse ostalo, kar se mi je sesulo na bučo - od M, do tega, da sem zbolela, pa tamalo polna luna meče...

Rija, si pa res tako čudovito napisala to o občutkih! Jaz se še spomnim, kako me je bilo strah, če bom sploh sposobna met rada svojega otroka. Pa je bila načrtovana, ni bila presenečenje. Ampak me je kar dajalo nekaj med nosečnostjo. Ko sem jo pa zagledala pri porodu, se je pa v meni nekaj premaknilo. Sicer od začetka še ni bilo tiste silovite ljubezni, kot jo čutim danes, sva obe rabili, da se spoznava. Sem pa že takoj začutila zaščitništvo, tisto, da bi tud ubila lahko koga, če bi ji samo lasek skrivil. Danes bi pa kar počila lahko od ljubezni. Prav dih mi jemlje, ko jo gledam in razmišljam, kako jo imam rada. In vedno pogosteje se z nostalgijo spominjam poroda, ampak zanimivo, vedno v počasnem posnetku, pa ne vem zakaj. In ko pomislim, pred čim vse bi jo rada v življenju zavarovala, pa je ne bom mogla niti smela, ker bo na žalost morala marsikaj na svoji koži sprobat, mi gre kar na jok.


(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?