|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARKE 2006
16.8.2006 21:19:10   
popek
Hoj!

Čaka me gora perila, zato bom kratka.

Novica dneva: Dobili smo 3. zobek!

Vsem, ki danes praznujejo, čestitke!

Matic je ful luštkan.

Tinkamiška, ne vem, zakaj ne gre? Bom zdajle prečekirala. Včeraj sem res nekaj spreminjala moj profil (ste opazile nov avatar?) in je čist možno, da sem kaj še zraven pritisnila. Tvoj album še nameravam danes pogledati.

Spanje: Pri nas je super. Sem pa od skoz striktna in ga ne jemljem ven, če vem, da je zaspan. Samo stojim zraven, ga gledam in mu nežno govorim ali pa govorim samo šššššššššš. Ko se umiri, grem ven. Umiri se ziher, četudi ga pred tem popade histerični jok. Če se potem zopet začne jokati, počakam cca. 5 minut in ponovim postopek. Tako sem delala že pri Pii in deluje.

Morje: Jaz sem vso zelenjavo in sadje (meso še ni jedel) dol kupila in pripravila sveže. V bistvu rabiš cca 15 min minut, da pripraviš obrok. Sadno kašico sem včasih naredila že zjutraj in si jo pripravila v frutkov kozarček, da jo je pojedel na plaži. Včasih pa je jedel kar frutek, hipp ipd. Tudi zelenjavo si lahko narežeš že zjutraj in pustiš v vodi. Svetujem ti, da skušaš nek red okoli spanja uvesti že sedaj, po zgoraj opisanem postopku, pa bo potem laže.

Spalna vreča: kupite večjo, da bo za dalj časa. Otroka čisto nič ne moti, če ima pol metra ali več  lufta pri nogicah. Mi imamo tako brez rokavov, potem pa otroka spodaj oblačim glede na temperaturo. Včasih je v pižami, včasih samo v majčki, v najhujši zimi ima še nogavičke gor. V sobi je 19 stopinj.

Rija in vsi, ki ste bolni, pozdravite se!

LP

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 2226
16.8.2006 21:37:13   
Anonimen
Rija, fiziološka mu ne more nič škodit, tako da mu jo ti kar pumpaj not. Pa držim pesti, da se čimprej pocajta.

Drugače pa samo čestitke vsem slavljenčkom, današnjim in še za nazaj, tistim, katere sem spustila.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 2227
16.8.2006 22:26:44   
XXYY
Dober večer po dolgem času!

Tale RR je pa danes tako počasen, da bom jaz skor živč... fasala.

Slavljencem vse naj naj.

Drugače pri nas nič novega. Samo to, da je Lara začela lepo jesti user posted image , a ko jo pa dam na vago, pa kaže isto kot pred 14 dnevi user posted image  . Zdaj ne vem, al laže vaga al laže Lara, da tolk poje, a se ji nikjer ne prime. No, saj je zato zelo, zelo živahna. Po mojem gre tukaj vsa hrana ven user posted image  .

MLEKO: tudi midve imave še vedno z njim probleme. Sam se ne obremenjujem preveč, ker mi čez dan poje vsaj dve skutici s sadjem ali pa kakšen navaden jogurt s pomešanim sadjem.

DUDA: a vaši majo radi dude. No, naša je imela blazno rada Chiccotovo dudo, k je okrogla (podobna bradavicam). Pa smo ji kupili novo, ker je bila una že prav lepo znucana (3 mesce stara), pa jo nikakor noče sprejeti nove. Tako, da sedaj spi kar brez dude user posted image  . Edino dve noči je bilo malo kriza, ker je bila brez. Samo sem jo malo božala po glavi, da je potem zaspala. Jah, razvajenček je.

SPALNA VREČA: doma jih imamo ene 3 splane vreče (smo jih dobili od sestr in prijatelc) in jo že kar imamo gor, ker je kar hladno ponoči, pa še odkriva se hitro. So pa vse še full velike, za ene 2 leti so. Tako, da jih bomo imeli še dolgo.

MATIC,ANŽE IN TIL: so pa res pravi frajerčki, kolk bodo za njimi laufale punce.
IZA: je pa res pravi model, kako ma to lepe dolge trpalnice - tudi za njo bo verjetno velika borba med fanti user posted image .

PREVIJANJE: naša se tudi okrog vrti 100/h. Tako, da jo tudi jaz malo zamotam s kakšno kremo ali karkoli, tako, da se spedenave do konca.

BOBIKA: user posted image  da so izvidi negativni na alergijo. Hvala bogu.

Po mojem sem zihr še kaj pozabila napisat. Bom pa jutri, zdaj se grem stiskat k svojemu user posted image  , ker je zunaj že pošteno hladno.

Lahko noč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2228
16.8.2006 22:37:04   
shooo
rija, jaz se pridruzim mnenju ostalih.neza je tudi prek kratkim bila pri zdravnici(moji, osebni ker je pedi bil na dopustu)zaradi kasljanja in zamasenga nosu. je rekla ce je kaj cudno ob taksnem vremenu da imajo dojencki zamasene noske in da prav zaradi tega kaslja ker si drugace ne znajo scistit nos in probajo s kasljanjem. je poslusala pljucka in pregledal grlo in ugotovila da jevse ok. priporocila obilno izpiranje z fiziolosko in to je to.
kar se tice smrekovega sirupa bi pa jaz bila previdna ker vsebuje mocna etericna olja. probaj s slezovim sirupom- je primeren tudi za dojilje.

tinka danes sem dobila svoj pouch nazaj.a ti si ze nosila izo v pouchu na boku?jaz bom jutri probala.danes moram poiskati navodila. en polzaj na boku sva probale danes pa se mi zdi da ni ok da ji nogice gledajo ven ce jih pa not dam pa ima rito nizje od nogic.ne vem ce je to glih prav.

so me pa danes sestre pri pediju gledale user posted image ko sem prisla z nezo v ruti.ja kaj pa to imate , to pa se nismo videli. a je komplicirano,a prav za dojencke a doma tudi?????ja zakaj pa jo nimate v stajici?????user posted image
jaz sem pa mislila da je za nezo tak boljse. bumbar.
no, da vam se povem glede stanovanja. full slabe volje sem bila ker so nam totalno zauser posted image kopalnico. tla so nam namrec polozili tako da  so "visela"proti hodniku in je odtok bil prakticno najvisja tocka v kopalnici!!!idioti!!!
no, smo cakali mojstra da nam da racun pa da se potem potozimo in zahtevamo reklamacijo(vse ven potrgati, tudi talno gretje in jovo na  novo a iz tega stanovanja morava do 1.9. ven) in nas je vlekel 2 tedna. danes je koncno prinesl racun ki je bajdvej za 400.000sit vecji od predracuna in smo se nakako dogovorili za popravilo prej pa nic ne placamo!
pa to s tlemi ni bil edini kiks je pa zagotovo najvecji.prav glava me boli od teh user posted image .
obnasajo se pa vsi kot da so VELEmojstri!ko pa kaj vprasas ti povejo same nepomembne stvari. prav tesko je izvedeti reci ki so bistvene.a znate to narediti?koliko casa porabite?koliko kosta?
pa niti eden ni poklical drugi dan, kot je bilo zmenjeno, in povedal ceno(ki jo naj bi doma zvecer zracunal)!

evo, pa sem se spuhala.
lp

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2229
16.8.2006 23:02:26   
Nannn
Hoj,

Pupa ze spancka in mami seveda se mal na RR user posted image  kuhinja pa igrace po tleh se bodo pa same pospravile user posted image  

bobika nic se ti ne sekiraj kako bo na morju...bos videla se zna zgoditi da ti bo se bolje spala kot pa doma...to se je pri nas dogajalo...prtljage je bilo pa tudi pri nas ogromno in sem mislila da se selim user posted image  ko smo na meji odprli prtljaznik mi je bilo ful nerodno..ziher si je mislil policaj da imamo tri otroke in ne enega...se dobro da imamo enoprostorca...hrano ji kuhaj sproti...jaz sem ji dostikrat naredila in nesla na plazo...smo imeli pa 10 do morja tako da ni bil problem...jaz ji ne bi zmrzovala...sem pa vesela da imate izvide negativne user posted image
tinkamiska a ste zrihtali in kupili ze hiso?Iza je pa res pravi cukrcek user posted image  ko jo gledam se mi zdi da je malo podobna nasi Eli...bom pa v kratkem dala se kaksne slike gor pa si jih lahko malo pogledas...

spalno vreco pa imamo tudi mi ze tako da rija hvala za ponudbo...grem pa tudi jaz jutri v Avstrijo z prijateljico in ze kooooomaj cakam da se nauzijem sopinga user posted image  bom porocala kako pa kaj...

stolcek za hranjenje pa bi ga jaz imela tistega iz Ikee za k tasci ampak kaj ko ne vem kako naj pridem do njega...da pa bi sla samo po stol v Graz pa se mi glih ne splaca...

shoo selitve so pa itak tako stresne da niti ne pomislim da bi se se kdaj selila...ampak moj pravi da je naslednja poteza hiska ampak meni je dovolj 110 kvadratov velik flet...

Nic sibam pod tus pa se tipkamo...

Nannn

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 2230
17.8.2006 10:10:30   
Anonimen
Dobro jutro!

Mi imamo pa prvi zobek!user posted image  Izgleda ji je danes ponoči prilezel ven, taka drobna žagica je, spodnja desna enka. Imamo pa srečo, ker je ven prilezel brez večjih travm. Malo bolj je bila sitna zadnje dni, drugega pa nič. Nobene vročine, zbujanja in podobno. Saj nama je že več ljudi reklo, da sploh ne veva, da imava otroka.user posted image

Jaz sem tudi že nervozna zaradi morja. Sploh ne vem, kaj naj spakiram, koliko, kako bo izgledalo vse skupaj tam doli, pa kako bo s kopanjem tamale (zvečer pred spanjem mislim) itd. Pa saj vem, brezveze komplicirat, ker kakor bo, bo. S sekirancijo bom samo še poslabšala.

Spalna vreča - mi imamo zdaj samo še eno, ki ji je prav, tako da bi bilo mogoče fajn kupit še kakšno. Rija, se priporočamo za spalno vrečo tudi mi. Če je 86 velikost, kar to, če pa ni pa 80. Za barvo ti pa v bistvu ne vem povedat, ker ne vem, kakšna je izbira. Všeč mi je recimo kakšna rumena, oranžna, rdeča... Če se le da, ne roza user posted image , pa tudi modra ni treba da je, potem mam raje zeleno. Dokončno pa prepuščam izbiro tvojemu okusu.user posted image

Previjanje - pri nas je že dolgo katastrofa. Včasih mi tud živc mal poč, ker jo je že vsaj en mesec popolnoma nemogoče previjat. Nima sekunde miru, nič jo ne zamoti, lahko ji pojem, frise pokam, dam karkoli v roke, ne, ona hoče bit na trebuhu, po novem pa tudi to ni več dovolj, ampak se obrne na trebuh, spravi na kolena in se potem še usede, pol se mi pa vsa zadovoljna smeji.user posted image

Bobika, super za izvide!user posted image

Tinkamiška, lumpy in Ovnica78, sem pokukala v vaše albume in so Iza, Matic in Tin ful cukri! Kako so ti naši otročki lepi, prav neverjetno!

Dude imamo mi nukove, ampak ji ne bom kupovala od 6 mesecev dalje, bo kar ostala pri manjših, ker jo bom (baje) tako lažje odvadila dude.

Lasje - jaz ne dojim že skoraj 4 mesece, pa glih tako niso briljantne kvalitete. Izpadajo mi pa itak nenormalno. Človek bi pričakoval, da se bo to počasi nehalo, pa nič ne kaže. Bo zgleda treba spet zanosit, da bojo lepi, sijoči in da bojo ostali na glavi.user posted image

Renan, kaj je to hektika? user posted image  user posted image

S hranjenjem pa mi večjih težav nimamo. Razen tega, da niti pod razno noče jesti doma pripravljene hrane. Sadje še nekak spravi dol občasno, zelenjave pa niti slučajno. To pa še kupljeno komaj kdaj spravimo po grlu. Moj otrok je totalno sladkosned. Le po kom... user posted image

Mi pa menjamo avto. Končno bolj aktivno. Sicer sva si sinoči spet začela zmišljevat, kaj bi vzela, ker sva bila že trdno odločena za ford mondeo karavan, zdaj pa sva uč vrgla še na citroen C5 karavan, samo nama zaradi malo manjšega prtljažnika ne sede toliko. V glavnem, zdaj sem vsaj jaz spet neodločena user posted image , ampak drug teden bova avto zamenjala tako ali drugače.

(odgovor članu Nannn)
  Neposredna povezava do sporočila: 2231
17.8.2006 10:17:55   
Anonimen
SARA, ANŽE IN TIJANA, ČESTITKE ZA 7 MESECEV!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2232
17.8.2006 10:47:06   
bobika
Dan!

Manca spi. Smo imeli nocoj ob dveh budnico in je full jokala, tako, da mi ni preostalo drugega kot dojenje. Jedla je kot volk. Odkar sva zamenjali dva obroka dojenja z gosto hrano, se mi zdi, da je bolj lačna user posted image  Ne vem, a ji dajem premalo, ali kaj. Če me je pa strah, da ji dam preveč in potem zopet bruhanje user posted image . Zjutraj se je zbudila ob osmih in sma se previli nahranili in še malo dremuckali. Zaspala je sama okoli pol desete.
Včeraj zvečer pa smo imeli pestro. Ni in ni hotela zaspati. Jaz je že res nisem mogla več nositi.Malo jo je nosil moj user posted image , pa se je drla kot živina. Sem jo zopet poskusila jaz in obupano sem jo dala v poslico. Bila je že tak utrujena, da je sama zaspala.
Bomo poskusili to varianto z samim uspavanjem. Po vsej verjetnosti, ko pridemo iz morja, če prej ne.
Tudi ninico ima - pleničko in najljubšo igračo medvedko.

popek: sem opazila tvoj novi avatar, ampak mi je bil prejšnji olj všeč.
dudo imamo nukovo in sem ji hotela dati dvojkico pa je nekak ni marala. Sedaj še vedno uporablja enkico. Aja, da bi naj se z malo dudo prej odvadili? Nisem vedela. Eni pa pravio, da  je mala duda slabša za zobeuser posted image  Menjavam jih na en mesec. Ima jo pa zelo rada.
Rija po moje si se prav odločila glede fenstila. Za spalno vrečo se tudi jaz priporočam in moje želje so eneke kot Tašonkine (glede barve) in velikosti.
shooo vem kako je s temi delavci in selitvijo. Mi smo se na hitro selili februarja, ko je bila Manca stara komaj mesec dni. Tega ne bi rada dala nikoli več skozi, ampak bo treba, saj smo tukaj podnajemniki in bo kmalu trba kaj boljšeg, večjega in cenovno ugodnejšega zrihtati.
Pri nas smo živeli nekaj časa (2tedna) v popolnem razsulu. Nekaj dni nisem imela kuhinje, da nisem mogla niti kuhati (smo hodili k babici in naročali hrano na dom), en dan brez koplanice in wcja (imeli smo kampirni wc), kar nekaj časa pa brez dnevne sobe. Si predstavljati ne moreš, kako je če živiš v enakih prostorih, kot se opravljajo selitvena dela. Meni je bilo full hudo in sem imela kar krizo. Po eni strani še dobro, da je takrat bila Manca tako mala, sedaj si tega ne bi mogla več privoščiti. Takrat je pa tako samo spala in jedla.
Želim ti čimbolj mirne živce in naj delavci hitro in vredu naredijo.

VSE NAJBOLJŠE SLAVLJENČKOM!!!

user posted image

Manca se je zbudila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2233
17.8.2006 10:58:23   
lumpy
Bobika,
tole z uspavanjem je pa zelo zoprno user posted image . Kaj pa če jo daš v posteljico pa jo božaš po ličku, lasekah, ji čisto nežno šepetaš, poješ...pri nas ko je fejst zaspan tudi ne more zspati ( drugače zaspi sam v posteljici) pa vzamemo to opisano metodo in pol minutke pa že spi. Pa obvezno mora imeti pri sebi dudo pa zaspančka - ninico.

Res ne vem kaj bi ti še rekla ??? Mogoče bo pa kar naenkrat našla način ki ji najbolj ustreza , pomagaj ji pa čim več stvari sprobajta, upam da ti uspe da jo odvadiš zaspati na rokah če ne - boge tvoje roke.

Pri nas je z spanjem drugače tako, da ga dam najprej na hrbet pa si malo on govori pa z dudo pogovarja, ko pa začne stokat ga samo obrnem na trebušček in že spi. Tako je navajen sam zaspati da na rokah sploh ne more, postane kar nervozen pa siten, ko pa ga položimo v posteljico se umiri in zaspi. Ampak mi to prakticiramo od drugega dneva ko smo prišli domov, nikoli nisem pustila da zaspi na rokah, tega sem se striktno držala pri sebi , atiju, babici... če sem videla da mu gredo učke skupaj ooop takoj v posteljo.

Shooo,
super da ste si uredili prijeten domek - velik domek. user posted image  Želim da se boste počutili v novem stanovanju čim bolj prijetno.

Tinkamiška ,
kako pa napreduje vajin nakup hiške, se že selite ? Hvala za poslane bone, sem ti zelo hvaležna.

Rija,
res se malo pozanimaj, ker ne vem zakaj bi ti pri virozi dala Fenistil, ki je za alergijo ??? Če pa je bila prvič alergija in sedaj spet sumijo bi ti mogli to povedat in dati posebej dietni list s katerim se ugotavlja alergija ali te poslati k alergologu ( no tako hudo verjetno ni da bi mogla k alergologu) ampak vsako mnenje pri zaskrbljenih mamicah je dobrodošlo in olajša skrbi.
Ampak Rija mislim da ti mali kašlja samo zaradi tega ker je prehljen in ker se ne zna usmrknit tale žnoderček steče nazaj in zato kašlja, to je dolgotrajno , ampak se bo sčistilo brez skrbi, mesec dni približno pa bo.

Fiziološko pa le uporabljaj zelo pomaga, midva sva tudi kašljala  ( mislim da pri 3 mesecih) cel mesec, pa smo samo uporabljali domači smrekov sirup, pa tople obkladke na prsi pa je bilo. Sem ga pa opazovala če hrope, enkrat se mi je zdelo da malo, pa sem ga peljala k zdravniku pa je bilo na srečo vse ok. Mi je pa pediatrinja rekla da lahko takole pokašljuje tudi 3 mesece, preden se vse sčisti.

Popek bravo za 3 zobek user posted image

user posted image Sara , Anže in Tijana vse naj, naj...user posted image

Tašonka, bravo za 1. zobek user posted image  Iz tvojega posta sklepam da je tvoje počutje veliko boljše, se motim???Se mi zdi da si čisto drugačna.

Ovčka,
bravo že brez dude!Mi je ne uporabljamo veliko, čez dan je v bistvu čisto brez nje, rabi jo samo ko gre spat. A ste jih že naročile k zoboszdravniku?Je katera že bila? Mi gremo septembra.

O punce, jaz pa komaj čakam da bom začela pakirati za na morje.  user posted image  Tako se veselim, očitno sem az tega navajena da non stop nekaj pakiram , pa nosim... velikokrat namreč za vikende tovorimo v Haloze k dediju, zadnjič so nas spraševali če gremo že na morje. user posted image

Kako lep dan, z Maticem sva spet izkoristila jutro in sva ob 8.00 že pohajkovala zunaj, pa v knjižnico sem šla.

Nekaj dobrih knjig še ( Baje nisem jih še prebrala, samo danes izvedela v knjišnici):
user posted image  Chun Sue - Pekinška punčka
user posted image  Ian Mcewan - Pokora
user posted image  Mitch Albom - 5 oseb, ki jih srečaš v nebesih
user posted image  Kazuo Ishiguro: Ne zapusti me nikdar
user posted image  Valerie Tasso - Nimfomanka
user posted image  Gaby Hauptman - Laž v postelji

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 2234
17.8.2006 11:09:21   
puri
Srečica,....pri nas takole papamo;

*Zjutraj mlečni obrok(keksolino, rižolino, gres,.....)

*Čez 3 ure ima sadni obrok(različno sadje zmiksam z navadnim jogurtom-bolj gosto)

*Čez 2-3 ure je kosilo (ne kompliciram preveč, je skoraj isto, kot mi, samo da mu manj solim, če pa jemo kaj takega, kar on ne more, mu pa skuham kakšno korenčkovo juho ali kaj podobnega, ker ni veliko dela)

*Čez 3 ure ima spet sadje (kakšna zmečkana banana) in skuta

*Zvečer ima pa spet mlečni obrok (mlečne kašice, ki se mešajo z vodo) in še malo dojenja za pred spanjem.

Rija, upam, da se čim prej pozdravite!user posted image

(odgovor članu srečica)
Neposredna povezava do sporočila: 2235
17.8.2006 11:12:47   
mayflower
Uf, končno sem se prebila skozi. Med prazniki ni blo cajta, včeraj pa sta pršli Alekseja obiskat sestrični-dvojčici, stari 2m. Je bil ves iz sebe-sploh ko sta spali v njegovi postlciuser posted image

Rija: če je viroza ne pomaga nič. Edino kar lahko narediš je, da mu nosek čistiš s fiziološko. Sem pa presenečena nad odnosom osebja po telefonu: pr nas se da ogromno zmenit po telefonu-že večkrat sem se s pediatrinjo kar po telefonu zmenla. In je blo vedno bolj, ko da bi ga v ordinacijo vozila, kjer bi spet kej staknu. Upam, da se hitro pozdravte.

Meta22: pr meni je blo izpadanje las pokazatelj težav s ščitnico ( se večkrat lahko pojavijo po porodu). Če ti res masovno izpadajo, če boš šla kej k zdravniku prosi za preiskavo krvi za ščitnico.

helijevi baloni: smo imeli že dva. Prvega je dobil za darilo-je bil čisto navdušen

Tinkara, Jure, Patrick, Sara, Anže in Tianauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jst pa komaj čakam, da gremo na morje. Moj paničari, kako bomo vse spravli v avto, jst se pa sploh ne sekiram. Še vedno sem nekako vse nekam stlačla. user posted image user posted image user posted image Edino kar me malo skrbi je, da ne bi kdo zbolel. Ma sej sem plačala Coris, pa zdravstveni dom je na Rabu.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2236
17.8.2006 11:25:58   
XXYY
Dober dan!

Lara spi dopoldansko spanje user posted image  . Za kakšne pol ure bo miru.

No, po zelo, zelo dolgem času je danes zjutraj Lara popila celo 110ml mleka (že kar Hipp 3 smo probali). Prvo sem ji naštimala samo 70ml (ker ponavad samo tolk popije), pa sem ji šla naredit še 40ml, pa vse spila. Končno vsaj nekaj mleka dala v sebe.

Pred spanjem sem ji dala še sadje za jest - banana + breskev (kompot). Pa je bla pridna in vse zmazala.

Za kosilo bomo pa papcali špinačo in pire krompir user posted image  .

Kaj boste ve delale za kosilo?

ZOBOZDRAVNIK: mi se še nismo nič prijavili pri njih. Imamo septembra pregled pri pediatrinji in jo bom pol vprašala kako pa kaj s temi zobozdravniki.

Popek bravo že za 3 zobek user posted image  .
Tašonka pri vas pa čestitke za 1 zobek user posted image  .

No, počasi bodo že imeli vsi januarčki ZOBKE.

SARA, ANŽE in TIJANA : čestitke za 7 mescev user posted image  user posted image

Nč, se slišimo kasneje. Mogoče.

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 2237
17.8.2006 11:48:44   
lumpy
Mayflower,
tole ni dobro da je Aleksej navdušen , če v njegovi posteljici ležita sestrični user posted image . In kaj pravi svakinja oziroma sestra ( ne vem) kako shaja z dvema ????
Glede morja sva pa obe kar mirni - kar bo bo, moj tudi paničari kam bo spravil vse - madonca imamo pa ja karavana, če ne bomo pa nekaj doma pustili.

Kar nekaj nas še gre dopustovat . Fino.user posted image

Ovčka ,
zopet nova slikica, sedaj bom pa že jaz mojo morala zamenjati, ko jih vse tako veselo menate.  user posted image
Midva sva zjutraj normalno spila flaško ( Aptamil 2  - 180 ml), potem sva pa pred spanjem jedla polento s sadjem. Za kosilo bova pa imela slivove cmoke in kompot ( ko se zbudi). Potem popldne pa še skuto s sadjem in za večerjo žitno kašico. Pa bomo spet spali. user posted image

Zdaj si grem pa malo papirje uredit dokler še Matic spi.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 2238
17.8.2006 12:06:27   
renan
pozdravljene!

kosilo se kuha, mali spi, mama pa spet za rač....

tašonka: user posted image za zob! hektika: takrat, ko se nabere en kup stvari, ko delaš vse na brzino, nimaš časa za nič, delaš vse na pol in imaš občutek, da ti bo glavo razneslo...user posted image

shooo: ne mi o mojstrih, me glava zaboli... rabim samo v kopalnici ploščice pogledat in se mi pritisk dvigne. imamo fugo tudi cm široko, na srečo za zaveso. nekaj malega smo zahtevali, da popravijo, npr.: fugo okrog štekerja, ker se mu ga ni ljubilo ven vzet in  v ploščico krog vrezat. s tem mojstrom sem opravila za večno. najhuje je to, da ga poznam in smo včasih skupaj ven hodili. da ne govorim o strehi, ki smo jo lani prekrivali. ob prve nalivu je not teklo. so prišli nazaj in popravili, pa še zdaj ni tako, kot bi moralo biti. in tudi predračun je bil manjši, kakor končni znesek. pozanimaj se, mislim da je zakonsko določeno, koliko lahko predračun odstopa od končnega računa. se mi zdi, da 5 % ali nekaj podobnega... tudi ta izkušnja z mojstri je eden izmed razlogov, zakaj bi rada čimprej prodala to veliko hišo in si kupila malo stanovanje...da si ohranim duševno zdravje...

lp, renan

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2239
17.8.2006 12:24:09   
lumpy
Ovčka,
pozabila sem ti ob včerajšnjih dopolnjenih 7 mesecih napisati sveže podatke :
user posted image teža : 9100g
user posted image višina 74 cm

A boš kaj kmalu spet dodala na forum tabelo.

< Sporočilo je popravil lumpy -- 17.8.2006 12:27:26 >

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2240
17.8.2006 13:09:36   
Anonimen
Lumpy, ja, stvari grejo na bolje. Ni še čisto uredu, še vedno imava ups and downs, ampak se razmerje počasi spreminja in je več dobre volje kot slabe. Se pozna na mojih postih, ne?user posted image

Renan, hvala za razlago.user posted image  Evo, pa imam razširjen besedni zaklad.

Zobozdravnik - mi se še nismo naročili. V materinski šoli so nam rekli, da je treba user posted image  prvič peljati k njemu pri 8 mesecih.
Sem pa zdajle malo te zapiske iz materinske brala in piše okrog zobkov še to, da gel za blaženje ful ni priporočljiv, raje masaža in kaj hladnega za grizt, pa da nikoli ni vročina zaradi zob ampak zobje hitreje izraščajo zaradi vročine. Pa da ima lahko user posted image  takrat, ko zobje izraščajo, drisko (1 ali 2 dni) zaradi obilnega slinjenja, ki razredči želodčno kislino.
Za fluoride pa je rekel, da so edino profilaktično sredstvo, ki koristi sklenini stalnih zob in naj bi se ga jemalo od 6. meseca do 7. (raje celo do 13.) leta, nikoli z mlekom (obvezno 1 uro prej in potem ne pit mleka, ker zmanjšuje učinek!), vendar pa fluoridi niso potrebni, če res stalno in striktno skrbiš za zdravje zob. Pa rekel je, da moraš do 7. leta pomagat otroku zobe umivat.

Bobika, tole z manjšo dudo in odvajanjem sem nekje prebrala, pa se ne spomnim zdajle kje. Aja, kar se pa tiče tega, da naj bi bila mala duda slaba za zobe... ne verjamem. Nam zobar v materinski ni nič rekel, za dudo je rekel, da je od pol leta dalje lahko večja, ni pa mus.

Kako je živeti sredi sobe in stanovanja, ki je v selitvenem stanju, pa vem. Groza! Pa kljub temu upam, da se mi bo to še enkrat zgodilo.user posted image  Da bomo lahko kupili kaj večjega in šli iz garsonjere.

< Sporočilo je popravil Tašonka -- 17.8.2006 13:13:47 >

(odgovor članu renan)
  Neposredna povezava do sporočila: 2241
17.8.2006 13:23:59   
Anonimen
No, pa sem se prebila skozi vaše čvekanje. Zadnji dni sploh nimam časa, da bi se oglašala kaj bolj pogosto. Preberem vas še, na koncu pa mi zmanjka časa za pisanje.

Mi smo se danes zbudili že ob šestih, pa ni in ni hotela zaspati nazaj. Sem ji lepo dala flašo 180 ml mleka, potem pa smo se še malce valjale po moji postelji. Ob devetih sem ji naredila sadni obrok (marelice+slive+žlička banane) in je zmazala vse. Potem pa sem v upanju, da bo v vozičku in na zraku zaspala, letela ven. Jo, mami bom spala, si je verjetno mislila tamala. Ni in ni hotela spati. Pa sva prišli domov in ob enajstih je končno zaspala. Je spala do pol enih - urico in pol. Ponavadi prakticira samo pol urice. Sem šla še sama malce počivat, ker se tako čudno počutim danes.

Za kosili pa smo jedle testenine in omako. Je spet vse zmazala. Trenutno pa očitno polni plenico. Pa sem jo komaj previla. Bo treba še enkrat.

Zobozdravnik - še nismo nič naročeni, bo treba P vprašat septembra kako je s tem.

Lumpy dručage pa imamo tudi mi težave z uspavanjem. Jo je tudi treba uspavati na rokah. Samo meni ni potrebno hoditi po stanovanju. Samo v roke jo moram vzeti, pa se lepo vsedem na kavč pred TV in jo zibam ali pa tresem. In ponavadi zaspi. Pa bi tudi rada, da bi sama zaspala. Zadnje dni največkrat zaspi na flaši, to pa zato, ker čez dan skoraj nič ne spi.
Tako da, Bobika smo na istem in vem kako je to, če jo je treba uspavati.

No, grem sedaj tisto pokakano rito previti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2242
17.8.2006 13:30:44   
tinkamiška
Uuuuu spet ste veliko pisaleuser posted image user posted image , sem brala ko zmešana, ker me je strah, da mi bo računalnik vmes crknuuser posted image

Hvala vse za pohvale za mojo Izo, pa kaj si morem, meni tako paše, če jo kdo pohvali, pa potem mam usta do ušesuser posted image

Popek, zdej pa maš ikonco za ZS, bom poslala geslauser posted image Mani se zdi pa zanimiv tvoj avatar, me malo na vesoljčak spomneuser posted image

Rija, a si že slikala spalno vrečo? Bom šla potem pogledat... Ja, veliko pumpaj fiziološko, tako, kot so ti že punce svetovale, to res pomaga. Upam, da boste kmalu zdraviuser posted image

Dude: Iza jih do 5 meseca sploh ni povohala, so ble vse fuj in jih je oluvala čez pol sobe. Potem je pa, ko smo šli na morje precej jokala v avtu in kar na enkrat sprejela dudouser posted image Zdej lahko ima katero koli, samo silikonske ji niso preveč všeč.

Shooo, jst sem že mela Izo v pouchu in se mi tudi ni zdelo najbolj fajn, ker se mi zdi, da ji tako nogice preščipneuser posted image , pa predaleč stran od mene je s telesom in se gor vleče. Bom še poslusila v kratkem, mogoče bo zdej že kej boljše.

Joj upam, da nam kakšni mojstri ne bojo česa zasračkali, ker mi bo kr deklc dvignilo! Mi smo pred  podpisom pogodbe, čakamo, da se lastniki vrnejo iz dopusta, potem zaaramo in gremo v vgrajevanje centralne, grajenja pregradne stene,...je še nekaj dela preden se vselimo, računam da čez kakšen mesec. Čimprej, da bo to za mani in da nam ne bo treba več plačevat najemnine...

Nannn bom z veseljem pogledala albumček, ko ga boš nardilauser posted image

Tašonka! Čestitam za prvi zobekuser posted image user posted image user posted image in fino, da ni bilo kakšnih travm...mene je tega kr malo strahuser posted image In nikar se ne sekiraj zaradi morja. Midva sva Izo kopala pred spanjem kar v bazenčku in je bil cel žur in je čisto normalno zaspala kot doma. Boš vzela prenosno postlco? Res je kar praviš glede naših sončkov, jst vsak dan gledam to malo čudo in mi ni jasno kako se vse tako lpo skupaj sestavi, da rata tako malo lepo bitjeuser posted image Tudi meni je všeč C5, še bolj pa C8, samo nama je čisto ne dostopen, mogoče kdaj kasneje, ga imam pa nagledanega jauser posted image

Bobika, poskušaj jo še dajat v postlco, da se navadi sama uspavat, pa malo jo božaj in šššštkaj, sej bo šlo, še vsaki je ratalouser posted image Glede hrane pa ne vem kaj ti rečt, če se ti zdi, da je še lačna ji še daj malo, pa počasi povečuj obrok.

Lumpy, ni za kejuser posted image Za hiško sem zgoraj napisala kako in kaj. Lepo se imejte na morjuuser posted image

Čestitke Sara in Anže in Tijanauser posted image user posted image user posted image user posted image

Myflower tudi vi se imejte lepo na morjuuser posted image

Zdej sem pa za enkrat napisala vse...spet ena dolga klobasauser posted image

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2243
17.8.2006 14:48:23   
meta22
Živjo čveke!

ej babe čvekaste, spet vas več ne dohajam. sploh pa nimam časa se mi zdi več za nič. sem začela z treningi, pa diplomo sem malo bol resno vzela, pa mali , pa pospravljanje, pa kuhanje, pa .... sem že čist user posted image !!!

vam kar direkt povem, da se za nekaj časa malo poslavljam od vas.user posted image  saj brala vas bom, pa če me katera kaj rabi, naj sam piše. pa javila se bom tudi tu pa tam. obljubim!!!  pa podatke za tabelco bom tudi objavljala, pa upam da bom še vedno lahko vaša januarka!!! ker ste res prima punce!

bojte pridne pa rade se mejte, predvsem pa svoje male zlate sončke!!!

lp
meta

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 2244
17.8.2006 15:01:31   
lumpy
Te čist razumem, vedi pa da bomo še vedno tvoje januarke, javljaj se kolikor bo mogoče, če boš kaj rabila pa nas le povprašaj.

Pogrešala te bom user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 2245
17.8.2006 17:53:36   
shooo
joj joj koliko za prebrati!
vidim nekaj novih zobkov-čestitke!
vidim tudi nekaj problemov z uspavanjemuser posted image .tu nimam kaj dodati ker smo mi tudi v eni čudni sitacuji.brez zize ni sans.ponoci bi jo pa kar non stop zulila...

ce ste opazile pavzo v tipkanju je to zato ker sem zacela tipklat pred tremi urami. vmes se je naza zbudila -zmiraj ko se vsedem za rr.potem sva jedle, pa se cartale, igrale.sedajj se pa po tleh kotali in mi zacuda da mal miru.
no, pa ni res.ze klice druzbo na pomoc!

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2246
17.8.2006 19:14:30   
Anonimen
ČESTITKE VSEM KI PRAZNUJEJO

(odgovor članu shooo)
  Neposredna povezava do sporočila: 2247
17.8.2006 20:22:12   
XXYY
Zopet jaz tukaj!

Lara se sedaj kopa in kopa jo ati, ki se nekaj sliši, da se resno dogaja - user posted image  . Bom kar na kratko.

Lumpy: jah, malo sem spet zamenjala slikico. Malo je pa treba. Veš, se kar hitro naveličam ene slike gor, pa jo pol kar zamenjam za nekaj časa (no malo časa).

Glede ta velike tabelice, ki so podatki naših user posted image  , bom prepustila ALENKI IST, ko pride iz dopusta, da jo bo ona prilepila gor na forum, če ji bo seveda ratalo. Mi je rekla, da ne smem to pisat na roke user posted image  user posted image  user posted image  . Tako, da si jaz samo pridno zapisujem podatke vaših user posted image  , pol jih pa posredujem AlenkiIST.

Tako, to je vse kar sem hotela napisat.

Sledi samo še podatki o rojstnih dnevih nas in poklicov:

1) PODATKI O ROJSTNIIH DNEVIH
JANUAR: - Tašonka: 2.1.1979

- TIL: 4.1.2006(19.03)
                - VLADIMIR: 4.1.2006
                - *hana* : 5.1.1977
                - Nyah : 6.1.1978 
                - KLARA: 6.1.2006 - (17.31)
                - TIN: 6.1.2006 - (12.30)
                - LOVRO: 8.1.2006 - (19.39)
                     - MAJ: 8.1.2006

- ELA: 8.1.2006
- (17.00)
                     - LEO: 9.1.2006 - (19.05)
                     - LARA: 10.1.2006

- ALEKSEJ: 10.1.2006
- (04.40)
                     - ANA: 12.1.2006 - (00.01)
                     - TIJAN: 13.1.2006 - (01.49)
                     - TINKARA: 15.1.2006
 - (13.25.)
                     - MATIC: 16.1.2006
- (06.05)
                    - JURE: 16.1.2006
- (19.10)
                    - PATRICK: 16.1.2006

- SARA: 17.1.2006

- ANŽE: 17.1.2006
 - (09.30)
                    - TIJANA: 17.1.2006
- (02.07)
                    - Kornelija: 18.1.1971

- MANCA: 19.1.2006
(16.58)
                    - VAL: 19.1.2006

- NAJA: 21.1.2006

- ŠPELA: 21.1.2006

- KLAVDIJA: 22.1.2006 - (14.55)

- ZOJA: 23.1.2006
- (01.55)
                    - LUKA: 24.1.2006
                    - ALEX: 26.1.2006

- DAVID: 28.1.2006

FEBRUAR:
- JAN: 1.2.2006

- Tinkamiška: 12.2.1974
                  - Puri : 12.2.1980

MAREC: - Mmetka:
24.3.1979
               - Shooo:
27.3.1975

APRIL: - Ovnica78: 1.4.1978
             - AlenkaIST: 19.4.1978

- Ovčka: 19.4.1980

MAJ: - Meta22: 4.5.1976

- Srečica: 22.5.1980

- Bobika: 24.5.1981

JUNIJ: - AjdaN: 12.6.1978

JULIJ: - Gigica: 3.7.1980

- Rija: 8.7.1970

- Lonja: 12.7.1973

- Nannn: 22.7.1975
           - JanjaE: 22.7.1976
           - Mayflower: 22.7.1978

AVGUST: - Caffee: 19.8.1980

SEPTEMBER: - Pikica: 2.9.1977

- Lumpy: 12.9.1982

- Alenkica: 13.9.1974

- Popek: 27.9.1973

OKTOBER: - Renan: 22.10.1975
                      - Golob: 30.10.1977

NOVEMBER: - Nemsis: 14.11.1980

DECEMBER: - LE&TA: 14.12.1977

- Uniq: 17.12.1978

- NR: 19.12.1977
                       - MARUŠA: 24.12.2005 - (15.00)

- IZA : 25.12.2005

- HANA: 30.12.2005

- AJDA: 31.12.2005
- (02.37)
                      - LARA: 31.12.2005 - (17.51)

POKLIC JANUARK:

- NR:
elektrotehnik - energetik (kmalu = dipl. ing. elektrotehnike)
- TINKAMIŠKA:
dipl. ing. graf. tehnike + važistka
- LONJA:
dipl. ekonomistka (kmalu = mag. ekonomske znanosti)
- OVČKA:
vrtnarski tehnik + prodajalec
- RENAN:
profesorica nemščine in umetnostne zgodovine
- CAFFEE:
dipl. upravni organizator
- OVNICA78:
profesorica razrednega pouka
- NANNN:
dipl. ekonomistka
- AJDAN:
diplomirani socialog - kadrovski meneger
- PURI:
ekonomski tehnik
- POPEK:
dipl. delovna terapevtka
- JANJAE:
ekonomski tehnik (kmalu = dipl. gradbenica)
- MAYFLOWER:
diplomirana mikrobiologinja
- MMETKA:
balerina
- LE&TA:
- LUMPY:
zdravstveni tehnik
- ALENKICA:
tajnica
- ALENKAIST:
ekonomski tehnik (kmalu = poslovni sekretar)
- SREČICA:
poslovni sekretar
- DALI28:
laboratorijski tehnik
- BOBIKA:
aranžerski tehnik (kmalu = dipl. ing. konfekcijske tehnologije/tekstila
- META 22
: profesorica nemškega jezika
- NYAH:
- TAŠONKA:
gimnazijska maturantka
- NEMSIS:
ekonomski tehnik (kmalu = diplomirana organizatorka javne uprave)
- PIKICA*:
univ. dipl. ekonomist (kmalu = mag. informacijsko upravljalskih ved)
- SHOOO:
kemijski tehnik (študira = živilsko tehnologijo)
- GOLOB:
mag. farmacije

ŠE NEKAJ VAM MORAM POVEDAT:
Mislim, pa da gre tudi nam že 3 zobek ven. Danes sem videla zgoraj enkico, ki je že bela na dlesni, samo še ven je treba pokukati - to bomo pa še nekaj dni čakali.user posted image  Samo upam, da bo hitro zunaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2248
17.8.2006 20:57:55   
rija
Evo zdaj bom napisala kakšne vreče bi kera rada, pa me do jutri popravite, če kaj ni vredu:
nemsis: ena roza in ena vseeno 80 če je pa še 86
bobika:oranžno zelena 80 raje 86
tašonka:oranžno zelena 80 raje 86

Če sem katero spustila (aja še ena ki ni januarka) naj mi napiše.....

Drugače pa danes še malce pokašljujejmo, vendar ni strašnega. Je pa cel teden že izredne volje: za vsako figo se smeje na glas. Posebej srečen je, ko pridemo domov. Znano okolje ga očitno dela zelo varnega in takrat proti večeru se totalno razživi in smehu ni konca ne krajauser posted image  

Jaz tudi komaj čakam na morje, glede na to, da se za kopanje ne moremo zmenituser posted image  in komaj čakam, da gremo potem še malo v Italijo, Toskano. Verjetno bomo šli že z novim avtom user posted image  Upam, da bo drugi teden nared, da ga še malo potestiramo.
Ko bom prišla iz It, vam prilimam malo fotk, ker sem našla enega grosista, ki ima bajno lepe cotike za bejbike. Tako za punce kot kar je še najboljše, tudi za fantke, ki se mi zdijo v hm, zari in podobnih trgovinah več kot zapostavljeni....user posted image

Meta22, kaj pa ti? Misliš štrajkati? Škoda. Pa le se kaj zmes javi. Pač boš enkrat malo manj na sekretu sedela....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2249
17.8.2006 21:02:56   
renan
dober večer!

imam eno vprašanje: kaj vaši tudi toliko jedo kot naš vladimir? ima 5 obrokov in še vmes bi jedel, vse kar vidi, da drugi jedo...imam občutek, da sploh nima meje sitosti..me je kar strah, da ne bo predebel. tolažim se s tem, da sem tudi jaz bila do prvega leta kar fajn okrogla, pozneje sem pa bila vedno bolj suha vse do danes...

glede morja: jaz mislim, da bom samo za kosilo kakšno zelenjavo skuhala, drugače bo pa kar z nama jedel. zjutraj mu naredim kakšne kosmiče z jogurtom in zvečer mlečne kašice, za malico kakšno sadje...ne mislim veliko s sabo nosit, bom vzela nekaj sadnih kašic od hippa...

fluor: sem brala nekaj vaših protiargumentov, po drugi strani se pa sprašujem, zakaj potem na zahodu dodajajo flour, če je splošno znano, da povzroča gnitje zob od znotrajuser posted image ne vem no, pri tej stvari imam spet občutek, da gre za varčevanje ZZZS...

kopanje: saj se lahko zmenimo tudi za kavo, zakaj ravno kopanjeuser posted image jaz imam časa še točno teden dni in potem spet en teden do 16.9., nato nas pa več ni...

lep večer vsem,
renan

< Sporočilo je popravil renan -- 17.8.2006 21:06:07 >

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Ime za punčko
Brenčačka

Katero ime izmed spodaj naštetih vam je najbolj všeč?

Nina (23%)

Gaja (21%)

Neli (17%)

Maja (14%)

Pia (26%)

Število vseh glasov: 413

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!