|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Topla mečarica in solata iz rukole


0

Mečarica je dovolj čvrsta , da se spoprime z ostrim okusom rukole in sira pekorina. Riba je lahko suha, zato ne smemo izpustiti mariniranja, razen če smo v hudi časovni stiski.



1. Zrezke damo v plitvo posodo. 4 žlice oljčnega olja zmešamo z limoninim sokom in polijemo po ribah. Začinimo, potresemo s peteršiljem in zrezke obrnemo, da bodo v celoti prepojeni. Posodo pokrijemo in pustimo marinirati 5 minut. 2. Segrejemo rebrasto ponev za žar ali pečico (pod žarom), tako da je zelo vroča. Ribe vzamemo iz marinade in jih osušimo s papirnatimi brisačami. Pečemo dva zrezka naenkrat, in sicer 2–3 minute na vsaki strani, dokler ni mečarica pečena, a še vedno sočna. 3. Medtem damo rukolo v skledo in jo malo posolimo in obilno popramo. Dodamo ostalo žlico oljčnega olja in dobro premešamo. 4. Kose mečarice položimo na štiri krožnike, vsak zrezek obložimo s kupčkom solate in potresemo z naribanim pekorinom. Oljčno olje postrežemo posebej, da ga lahko pokapamo po mečarici. Vir: Skuhajmo v 20 minutah, Založba Mežek, Ljubljana, 2008.

Čas priprave: 8-12 min
Število oseb: 4

4 zrezki mečarice, vsak približno 175 g
5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja in še malce za dodatek k jedi
sok 1 limone
2 žlici svežega peteršilja, drobno sesekljanega
115 g listov rukole brez stebel
115 g sira pekorina
sol in mleti črni poper




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?