|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Sladke paprike, polnjene z dvema siroma


0

To okusno predjed spečemo na žaru, še preden se lotimo pečenja mesnih jedi, ki za sabo pustijo močan okus. Če želimo, lahko slastne paprike spečemo tudi na ločenem žaru.



1. Pripravimo žar. Paprike po dolžini razpolovimo ter jim odstranimo semena in membrano. Nato jih v celoti natremo z 1 žlico oljčnega olja in jih obrnemo z votlo stranjo navzgor. 2. Narežemo mocarelo in jo enakomerno porazdelimo med vse polovice paprik. 3. Potresemo s sesekljano češnjevo papriko, rahlo začinimo in povrh nadrobimo sir ricotta salata. Potresemo z listi origana ter olivami. Česen zmešamo z ostalim oljem ter dodamo malo soli in popra. Približno polovico zmesi z žlico prenesemo na polnjene paprike. 4. Ko ogenj ugasne, z grebljico potisnemo oglje na eno stran. Rahlo naoljeno rešetko žara postavimo nad oglje, da se segreje. Ko je oglje srednje vroče oziroma je plast pepela zmerna, položimo paprike na tisto stran rešetke, ki ni nameščena neposredno nad ogljem. 5. Pokrijemo s pokrovko ali visoko odporno folijo, oblikovano kot pokrovko. Pečemo 6 minut, nato na polnjene paprike z žlico prenesemo še ostalo oljnato zmes, ponovno pokrijemo in pečemo še 6–8 minut, dokler paprike rahlo ne počrnijo in se sir ne stopi. Postrežemo jih s pripravljeno solato in kruhom. Vir: Skuhajmo v 20 minutah, Založba Mežek, Ljubljana, 2008.

Čas priprave: 12-14 min
Število oseb: 4

4 sladke paprike (romano), različnih barv (zaželeno), skupna teža 350 g
6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
200 g mocarele
10 sladkih češnjevih paprik iz kozarca, odcejenih in drobno sesekljanih
115 g slanega sira ricotta salata
2 žlici sesekljanih listov svežega
origana
24 črnih oliv
2 zdrobljena stroka česna
sol in mleti črni poper
pripravljeni listi mešane solate in kruh kot dodatek k jedi




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?