|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Recept tedna: 3 ideje za zdrav dojenčkov zajtrk

Uredništvo Ringaraja.net, 1.1.2024
Svojemu malemu jedcu pripravite doma pripravljen zajtrk iz ekoloških sestavin. Preverite tri odlične recepte, ki smo si jih izposodili na portalu Boobee Foodee.

image
Zdrob lahko pripravite tudi s svojim mlekom.
/11


Za dojenčka, ki se pospešeno razvija in je vsak dan izpostavljen številnim razvojnim izzivom, je še toliko bolj pomembno, da dan začne z zdravim zajtrkom.

Takšnim doma pripravljenim in iz ekoloških sestavin.

Za vas smo zbrali tri recepte za zares zdrave in okusne zajtrke. Dobro je pripraviti nekoliko večjo količino, če mu boste pri zajtrku "malo pomagali". 

 

1. Bananino-kokosova ovsena kaša

Zavrite približno tri decilitre vode s ščepcem soli (ki ga lahko tudi izpustite, če do prvega leta starosti dojenčku ne boste uvajali soli in sladil) in vkuhajte 60 gramov drobnih ovsenih kosmičev. Kuhajte jih tako dolgo, dokler se ne zmehčajo in se kaša zgosti. Nato dodajte prej narezano manjšo banano in dve jušni žlici kokosov čips. Po želji lahko dodate žličko javorjevega sirupa (velja enako kot za sol) in kašo zmiksajte v gladko kašico.

 

2. Višnjev zdrob z banano

Za pripravo tega zdroba lahko uporabite svoje mleko, kravje mleko ali rastlinski napitek. V 1,5 decilitra mlačnega mleka počasi zmešajte eno zvrhano jušno žlico izbranega zdroba (pšenični, polnozrnat, pirin, prosen ...), ki ga kuhajte približno dve do tri minute oziroma do mehkega. V drugi posodi segrejte eno zvrhano jušno žlico svežih ali zamrznjenih višenj z dvema žlicama vode in ko so višnje zmehčane, vanje pretlačite eno manjšo banano. Sadno kašo dobro premešajte, dodajte zdrobu in super zajtrk za dojenčka je pripravljen.

 

PREVERITE TUDI TA RECEPT: Prva kašica za dojenčke iz soparjene zelenjave 

 

3. Jutranja sadna poezija

Za tale super sadni zajtrk potrebujete sadje, ki ga je vaš dojenček že poskusil in sadje, ki bi ga želeli uvesti. Po želji lahko dodate tudi mleko (svoje, rastlinsko ali kravje) in začimbe, če ste se odločili, da nanje ne boste čakali do prvega lesta starosti. Pri tem pazite, da boste kombinirali pravo sadje. Tukaj je nekaj preizkušenih kombinacij:

- banana, avokado in pomaranča
- banana, jabolko in granatno jabolko
- korenčkov sok, pomaranča, jabolko in banana
- banana in avokado
- banana, jabolko in višnje
- nektarina, jabolko in banana
- mango, avokado, jabolko in pomarančni sok
- nektarine in marelice

 

 

Recepte za zdrave zajtrke za dojenčke smo si sposodili na spletni strani BoobeeFoodee, kjer najdete kopico receptov in uporabnih idej za zdrave in preproste obroke za dojenčke, ki se šele spoznavajo z osnovami goste hrane, malo večje nadobudneže, ki že veselo posegajo po priboru in otroke, ki že znajo povedati, kaj hočejo jesti in kaj ne.

 

Vse recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
4
Zdravilna moč sadno-zelenjavnih sokov
Sadno-zelenjavni sokovi niso le najbolj naravna rešitev takrat, ko se slabo počutimo ali smo bolni, temveč so tudi odlič...
3
10 rastlinskih živil z največ železa
Z raznoliko rastlinsko prehrano, ki temelji na polnovrednih živilih, se lahko zaužije dovolj železa. Predstavljamo vam 1...
3
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
3



Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Recept za dojenčke: Sladek krompir
Danes je glavna sestavina sladek krompir, recept pa je prilagojen za začetek uvajanja in nadgrajen za osemmesečnika in e...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?