|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

5 idej za aktivne in brezskrbne poletne počitnice vaših otrok

P.R., 15.6.2023
Poletne počitnice otrokom pomenijo uživanje in počitek, staršem pa ne vedno. Poleg planiranja skupnega dopusta je potrebno namreč razmisliti tudi, kaj bodo otroci počeli, ko bodo starši v službi.

image
/11


Tudi vaši otroci že nestrpno odštevajo dni do konca pouka, vi pa ste že v skrbeh, kako jim boste zapolnili dolgo poletje? 

V nadaljevanju z vami delimo 5 idej za poletne počitnice, polne doživetij za otroke, ki jim bodo zagotovo ostale v lepem spominu. Poleg aktivnosti pa razmislite tudi o varnosti vaših otrok in sklenite ustrezno nezgodno zavarovanje. 

 

1. Nepozabno kampiranje v naravi

Ena od odličnih možnosti za poletne počitnice je kampiranje v naravi. Otroci bodo tako imeli priložnost, da se povežejo z naravo, se igrajo na prostem, spoznajo nove veščine in se naučijo samostojnosti ter morda sklenejo nova prijateljstva. Obstaja veliko kampov, ki ponujajo različne aktivnosti, kot so plezanje, pohodništvo, vožnja s kanuji in še marsikaj, tako da vsaka družina zagotovo najde primerno aktivnost zase.

 

2. Klasične morske počitnice

Počitnice ob morju so klasična izbira za poletno sprostitev otrok in odraslih. Otroci bodo uživali v pesku, kopanju in vodnih športih. Izberite destinacijo, ki ponuja različne aktivnosti za otroke. Poleg tega nekateri resorti ponujajo tudi varstvo otrok ali animacijo, starši pa si lahko tako privoščite nekaj časa zase.

 

3. Poletje v mestu in obisk muzejev ter galerij

Tudi poletje v mestu je lahko zabavno, še posebej, če želite otroke navdušiti nad kulturo. Obiščite muzeje, galerije in zgodovinske znamenitosti. Mnogi muzeji in galerije imajo posebne programe za otroke, ki vključujejo delavnice, igre in interaktivne razstave. Poleg tega lahko organizirate tudi obisk gledališča ali glasbenih predstav, kjer bodo otroci lahko doživeli umetnost v živo. Taka izkušnja jim bo zagotovo ostala v lepem spominu!

 

4. Odkrivanje podeželja

Če živite v mestu, so počitnice na podeželju odlična priložnost, da otroci doživijo nekoliko drugačno okolje. Obiščite kmetije, kjer lahko otroci spoznajo živali, se učijo o ekologiji in sodelujejo pri kmetijskih opravilih. Podeželsko okolje ponuja tudi priložnosti za pohodništvo, kolesarjenje, ribolov in ostale aktivnosti na prostem. Otroci se bodo lahko sprostili v naravi, daleč stran od mestnega vrveža, ter se naučili veliko novih stvari, ki se jih bodo spominjali še nekaj časa.

 

5. Domače aktivnosti in tabori

Če želite poletne počitnice preživeti doma, lahko za svoje otroke organizirate različne aktivnosti, tudi skupaj z drugimi starši. Otroci se lahko udeležijo taborov, ki ponujajo različne dejavnosti, kot so športne igre, umetnostne delavnice, naravoslovne raziskave in še več. Poleg tega lahko organizirate tudi družinske izlete v bližnje parke in kopališča. Pomembno je le, da se otroci med počitnicami zabavajo in aktivno preživljajo svoj čas.

 

merkur

 

Ne pozabite na varnost vaših otrok

Pri načrtovanju poletnih počitnic upoštevajte interese in želje svojih otrok ter se prepričajte, da so aktivnosti primerne za njihovo starostno skupino. S pravo organizacijo in pripravo bodo poletne počitnice za vaše otroke nepozabne in brezskrbne.

Ne glede na izbrano počitniško aktivnost pa je ključnega pomena, da se vnaprej dobro pripravite in poskrbite za varnost svojih otrok. 

Čeprav so padci, udarci, praske, ureznine, zvini in podobne poškodbe v otroštvu precej pogoste in običajno niso preveč nevarne, je dobro, da ste ustrezno pripravljeni. Za finančno varnost in zdravljenje svojih otrok lahko poskrbite s sklenitvijo nezgodnega zavarovanja

 

Sklenite nezgodno zavarovanje Merkur Otroci - najboljše nezgodno zavarovanje za mlade leta 2020 in 2021*

Zavarovanje Merkur Otroci je otroško nezgodno in zdravstveno zavarovanje, ki je bilo po raziskavi trga revije Moje finance* že dvakrat razglašeno za najboljše nezgodno zavarovanje mladine.

 

Zakaj skleniti nezgodno zavarovanje za otroka? 

Sklenitev nezgodnega zavarovanja za otroke je en izmed pomembnih korakov, ki vam omogoča, da se cela družina sprosti in uživa v brezskrbnih poletnih počitnicah. Služi namreč kot dodatna zaščita za vašega otroka. Tako vam omogoča, da ste med počitnicami bolj sproščeni in brezskrbni, saj v primeru nezgode ne boste obremenjeni z visokimi stroški zdravljenja. 

Pri izbiri nezgodnega zavarovanja se vprašajte, kaj sploh pričakujete od nezgodnega zavarovanja za otroka in katera kritja bi si želeli vključiti. Tudi višina zavarovalne premije ni zanemarljiva, a naj nizka premija ne bo razlog za izbiro zavarovanja. 

 

Svetujemo vam, da se ravnate po naslednjih kriterijih:

- Dnevno nadomestilo: Prepričajte se, kakšni pogoji morajo biti izpolnjeni za izplačilo. Dnevno nadomestilo v primeru bolnišničnega zdravljenja, zdraviliškega zdravljenja ali za dni okrevanja doma nekoliko ublaži izpad dohodka, saj mora biti en izmed staršev ta čas z otrokom.

- Nadomestilo za trajno invalidnost: Premislite o višini zavarovalne vsote, ki bi jo želeli prejeti v primeru invalidnosti vašega otroka. Upoštevajte premijo, ki ste jo pripravljeni plačati, a kljub temu dobro razmislite, kakšna vsota bi vam v primeru hudih posledic predstavljala pomoč.

- Nezgodna mesečna renta: Preverite, ali jo zavarovanje vključuje, in pri kateri stopnji invalidnosti se izplačuje.

- Progresivno izplačilo v primeru invalidnosti: Zavarovanje prilagodite teži poškodbe, kar imenujemo invalidnost s progresijo. Prepričajte se, pri kateri stopnji invalidnosti zavarovalnica prične dejansko izplačevati progresijo in kako visoka je.

- Višina in način izplačila: Preverite, kakšni so pogoji in višina izplačila.

- Višina zavarovalne vsote za težje poškodbe: Posebno pozornost namenite višini zavarovalne vsote za težje poškodbe.

- Dodatna kritja: Preverite, ali nezgodno zavarovanje vključuje tudi kritje za najpogostejše poškodbe in kakšna je višina teh kritij.

- Dodatne prednosti in ugodnosti: Olajšajte si izbiro z raznimi prednostmi, kot je sklenitev preko spleta, ali pa dodatnimi ugodnostmi in popusti, ki jih prejmete ob sklenitvi zavarovanja.

 

Zavarovanje Merkur Otroci ponuja številne prednosti, kot so:

- Preprosta sklenitev preko spleta.

- Visoke zavarovalne vsote.

- Veljavnost po vsem svetu.

- Sklenitev v okviru treh paketov: Zavarovanje je možno skleniti v okviru treh paketov z že določenimi zavarovalnimi kritji (paketi A, B in C), kjer se enostavno odločite za paket, ki najbolj ustreza vam in vašemu otroku.

- Izbirni paket: Izberete lahko tudi izbirni paket, ki vključuje poljubno izbiro kritij in zavarovalnih vsot znotraj limitov.

- Dodatno zdravstveno zavarovanje za nekatere hude bolezni: Za otroke do 14 let je poleg izbire enega izmed paketov za nezgodno zavarovanje mogoče skleniti tudi dodatno zdravstveno zavarovanje za nekatere hude bolezni.

 

Merkur Otroci ponuja tudi inovativna kritja

Zavarovanje Merkur Otroci poleg osnovnih nadomestil, kot so finančno nadomestilo v primeru trajne invalidnosti zaradi nezgode, dnevno in bolnišnično nadomestilo v primeru nezgode ali bolezni, ponuja tudi inovativna kritja za primere različnih življenjskih situacij in zavarovalno kritje za primer hudih bolezni. 

 

Inovativna kritja zavarovanja Merkur Otroci vključujejo:

- Plačilo inštrukcij: Povračilo stroškov inštrukcij v primeru, da se zavarovanec ne more udeležiti pouka zaradi posledic nezgode.

- Psihološko pomoč: Povračilo stroškov psihološke pomoči zaradi nezgode.

- Zamenjavo dokumentov: Povrnitev stroškov ponovne izdaje osebnih dokumentov.

Nadomestilo žrtvi nasilja: Izplačilo dogovorjene vsote v primeru, da je bila zavarovana oseba žrtev nasilja.

- Rehabilitacijo: Povrnitev stroške rehabilitacije po nezgodi do dogovorjene vsote.

 

merkur

 

Komu je namenjeno zavarovanje Merkur Otroci? 

 

Zavarovanje Merkur Otroci je namenjeno:

- Osebam, ki želijo stare med 0 in 18 let zavarovati pred nezgodami v prostem času in v šoli.

- Osebam, ki želijo enostaven način sklepanja paketnih zavarovanj z možnostjo individualne izbire kritij.

- Osebam, ki se zavedajo pomena finančnega bremena v primeru trajne invalidnosti, hospitalizacije zaradi nezgode in bolezni, fizičnega ter psihološkega okrevanja po nezgodi ter s tem povezanih stroškov.

- Osebam, ki želijo poleg nezgodnega zavarovanja tudi možnost zavarovanja otroka za primer hudih bolezni.

 

Kako skleniti nezgodno zavarovanje Merkur Otroci?

Zavarovanje je možno skleniti v okviru treh paketov z že določenimi zavarovalnimi kritji (paketi A, B in C), kjer se enostavno odločite za paket, ki najbolj ustreza vam in vašemu otroku. Izberete lahko tudi izbirni paket, ki vključuje poljubno izbiro kritij in zavarovalnih vsot znotraj limitov. 

Zavarovanje Merkur Otroci lahko sklenete povsem preprosto preko spleta.

 

Za brezskrbne počitnice sklenite nezgodno zavarovanje za otroka

Ne pozabite, da so ravno med poletnimi počitnicami poškodbe in nezgode pogost spremljevalec vsakdana otrok. Praske, udarci in odrgnine niso velika stvar, kljub temu pa se lahko hitro kaj zakomplicira. Hude nezgode lahko prinesejo tudi visoke stroške, zato je bolje biti ustrezno pripravljen s primernim nezgodnim zavarovanjem otroka. 

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nisem še pripravljena na odraščanje svojeg...
Bo vsak rojstni dan vedno tako grenak? Nisem pripravljena, da moj otrok odraste.
6
Novosti pri vpisu v ljubljanske vrtce
Večletno naraščanje rodnosti, brezplačni vrtec za drugega in naslednje otroke, daljšanje delovne dobe ter premik delovne...
4
Kdaj in koliko lahko otrok uporablja mobil...
Projekt Moja prva pogodba vključuje smernice za starše s priporočili, kdaj in na kakšen način otroku omogočiti stik z mo...
4
Rad-a te imam!
Vsak otrok si želi iz materinih in očetovih ust slišati tri besedice, s katerimi mu poveste, kaj vam pomeni. In teh bese...
4



Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
GZS v javnem pismu proti krčenju sredstev ...
Slovenski založniki in knjigotržci odločno in enotno nasprotujemo krčenju javnih sredstev za pisano slovensko besedo, so...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?