|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

7 top idej za družinsko valentinovo

Sara Jamnik, www.vpricakovanju.si, 8.2.2024
Morda družinsko valentinovo ni tako idilično in romantično, je pa lahko zelooo simpatično. Tukaj je nekaj idej, kako popestriti ta dan in ga z malenkostmi polepšati svojim bližnjim, brez da bi zato morali kupovati darila.

image
Presenečenje za valentinovo: poseben zajtrk za najdražje
/11


Valentinovo, praznik zaljubljencev in še en ameriški praznik, ki se vedno bolj uveljavlja tudi pri nas. Osebno me ta praznik ne moti, mi je pravzaprav všeč. Je dan, ko se dejansko spravimo od dejanj tudi k besedam in si tudi povemo kaj lepega na drugačen način.

 

Na kaj pa vi pomislite, ko zaslišite »valentinovo«? Na zaljubljen par, romantiko, ljubezenska pisemca, darilca, srčke … in potem »PUF«: Dobrodošli nazaj v resničnosti! Dva majhna otroka, kup umazane posode od zajtrka, gora perila in prazen nakupovalni listek zaradi pomanjkanja idej, kaj bi lahko kuhali …

Morda družinsko valentinovo le ni tako idilično, je pa lahko zelo simpatično. Tukaj je nekaj idej, kako popestriti ta dan in ga z malenkostmi polepšati svojim najbližnjim, ne da bi zato morali kupovati darila.

 

valentinov zajtrk1. Valentinov zajtrk

Za zajtrk lahko pripravite sveže iztisnjen pomarančni sok in ga za spremembo nalijte v kozarce za šampanjec. Tudi otroci bodo ob tej spremembi zelo uživali. Preverjeno.

Zraven skoraj mora biti toast z izrezom v obliki srca. Gotovo imate modelčke za piškote, s katerim si lahko pomagate. Namig: Kupite tisti večji, ameriški toast, da bo jajce imelo pri pečenju dovolj prostora.

Toast najprej popecite, nato izrežite srce in položite v ponev, v kateri potem na vrh ubijete še jajce. Izrezano srce lahko ponudite zraven kot dekoracijo in za pomakanje. V kolikor boste imeli pri roki še sveže jagode, bo to le še pika na i.

 


Ne pozabite na krožnik dodati še malega listka, kamor partnerju/partnerki in otrokom zapišite simpatično posvetilo.

 

PREVERITE TUDI: Valentinovi posladki brez pečenja

 

2. Odtisi nogic za spomin

Otroci zelo hitro rastejo in preden se zavemo, so veliki. Nemalokrat se zgodi tudi, da smo mnenja, da si bomo določen dogodek, trenutek zapomnili za vedno, a žal spomin kasneje vedno nekoliko zbledi. Odtisi nogic na papir bodo tako enostavno priklicali spomin na trenutek, ko smo jih ustvarjali in na to kako male so bile nogice. Poleg tega pa je še zabavno, če jih odtisnemo v obliko srca. Če imate doma maso za oblikovanje, lahko nogice ali roko odtisnete tudi tako in pustite, da se posuši. Preverjeno lahko povem, da so še posebej stari starši zelo veseli takšnega darilca.

Verjetno vam je razumljivo, zakaj ni fotografij postopka odtisovanja nogic. Vsa hiša bi bila v rdečih odtenkih, če otrok ne bi držala oba s partnerjem. :) Smo se pa zelo nasmejali.

 

odtis nogic

Odtis otroških nogic v obliki srca (FOTO: Vpricakovanju.si)

 

3. Rada te imam, ker …

Vem, da so dejanja bolj važna od besed, a vsi radi kdaj kaj lepega tudi slišimo in valentinovo je odlična priložnost, da lepe besede tudi povemo.


PREBERITE TUDI: Starševski Valentin

 

Poskusite razloge, zakaj imate partnerja/partnerko radi, zapisati nekoliko drugače - pripravite kozarec, v katerega položite listke, na katerih so zavedeni razlogi. Verjemite, to je zelo prijetno in sladko branje za vsakogar.


 ideja za valentinovo

Kozarec lepih besed: Rada te imam, ker ... (FOTO: Vpricakovanju.si)

 

Partnerju lahko zapišete kaj lepega tudi na ogledalo v kopalnici (tako ali tako ga je potrebno obrisati, ker je vse poškropljeno od večernega umivanja zobkov).

Napišite razloge, zakaj imate partnerja/partnerko radi na male samolepilne (post) listke in jih nalepite po stanovanju.

 

PREVERITE TUDI: Ustvarjajmo srčke za valentinovo


4. Ljubezensko pismo

V kolikor ste romantik po duši, se lahko lotite čisto preprostega ljubezenskega pisma, kjer bo dovolj prostora, da razlijete svojo dušo in nekomu polepšate dan.

 

ljubezensko pismo 

Pismo za valentinovo - klasika na katero smo že malce pozabili. (FOTO: Vpricakovanju.si)

 

5. Vroča čokolada

Kdo bi vročo čokolado? Mislim, da bomo redkokdaj slišali koga, ki ob tej misli ostane ravnodušen. Pripravite valentinovo vročo čokolado za vso družino.

Potrebujete:

3 dl polnomastnega mleka

3 dl sladke smetane

140 g čokolade s čim večjo vsebnostjo kakava (en del lahko nadomestite tudi z mlečno čokolado)

cimet

liker

2 žlici koruznega škroba (Gustina)

 

Priprava:

Nekaj žlic hladnega mleka odvzemite in ga zmešajte s škrobom, da ne bo več vidnih grudic. Ostalo mleko, skupaj s sladko smetano segrevajte v kozici - pazite, da ne zavre. Dodajte nalomljeno ali naribano čokolado in med stalnim mešanjem počakajte, da se stopi. Nato mešanico dodajte mleku s škrobom. Počasi vlivajte v kozico, na nizki temperaturi in stalno mešajte. Na koncu po okusu dodajte še cimet. S tem se recept za otroke tudi konča. Za mamico in atija pa se v napitek lahko prikrade še kakšna kapljica ruma ali likerja.

Za dekoracijo lahko uporabite sladke bonbone v obliki srčkov ali sladke konfete za okraševanje tort (lahko kupite v Tediju). Jaz sem za dekoracijo uporabila fondant (Tedi): izrezala sem obliko srca in položila na vrh vroče čokolade.

Jagode in čokolada - seveda, tudi jagode lahko dodate.

 

vroča čokolada, recept 

Valentinova vročo čokolado za vso družino (FOTO: Vpricakovanju.si)

 

6. Darilca za babice, vzgojiteljice …

Preprosta in doma izdelana darilca so vedno najboljše kar lahko nekomu podarimo. Izdeljate valenitnove broščkice. Tudi otroci se bodo zelo zabavali med ustvarjanjem z malimi prstki.

Potrebujete:

prozorne kamenčke (darilnica Klavdija, Tedi)

bel papir

škarje

barvo za odtise prstkov

pištolo za vroče lepilo

sponke za broške (darilnica Klavdija)

lepilo (Mekol ali podobno, ki se spremeni v prozorno lepilo)

 

Tako to gre:

 Na bel papir odtisnite male otroške prstke, lahko v obliki srčkov. Otroci lahko v krogec, ki ustreza velikosti kamenčka tudi kaj narišejo, napišejo. Domišljija naj opravi svoje.

Ko se umetnine posušijo, spodnji del kamenčkov namažite z lepilom in jih nalepite na slikice. Ko se lepilo osuši, lahko krogce izrežete skupaj s kamenčki in jih z vročo pištolo zalepite še na broške.

 

valentinove broške

Hitro, enostavno narejene broške in zelo lepo darilo. (FOTO: Vpricakovanju.si)

 

bodiji7. Bodite igrivi

Za popestritev valentinovega lahko poiščete tudi različne izdelke in se malo pozabavate z njimi. Naš predlog so simpatične otroške majčke ali bodiji z napisom: Sorry punce, za valentinovo sem z mamico/atijem. Čudovite izdelke za takšne posebne priložnosti najdete TUKAJ >>>

 

Mamica in očka, zvečer si pa le privoščita trenutek zase, drug za drugega. Pa naj bo to večerja v bližnji restavraciji ali karkoli drugega, kar sta rada počela … nekoč.


Lepo valentinovo vam želim.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
27
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
26
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
12
VIDEO: Kako otroka naučiti zavezati čevlje?
A znate pokazati otroku, kako se zaveže pentljo na vezalkah? A je vaš način vezanja čevljev res najbolj enostaven? Pogle...
5



Naredite sami: Recepti za najlepše milne m...
Le kateri otrok ne obožuje milnih mehurčkov!? Več kot jih je in večji kot so, večje je veselje. Če se želite izogniti ku...
Rojstni dan "po domače"
Namesto vas smo poiskali ideje za praznovanje otrokovega rojstnega dne doma, da vam pokažemo, kako preprosta in zabavna ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?