|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Recept tedna: Valentinovi posladki brez pečenja

Helena Primic, 11.2.2024
Ko vam zmanjka časa, pa bi svoje ljubljene vendarle radi presenetili z valentinovim posladkom ...

image
Za vsakega družinskega člana nekaj sladkega.
/11


Poseben praznični posladek je čudovit način, kako lahko na valentinov dan svoji družini pokažete, da jih imate radi.

Da pa vam priprava teh valentinovih posladkov ne bo vzela preveč časa, smo za tokratni recept tedna izbrskali recepte za valentinove sladice, ki jih ni treba peči. 

 

Srce na pudingu

Ko nekoga ljubimo, smo mu pripravljeni podariti tudi svoje edino srce. Na srečo obstajajo tudi piškoti in čokoladice v obliki srca, saj bi sicer pri tej sladici ostali v zadregi, ker zanjo potrebujete več src. 

Vse, kar potrebujete za to valentinovo sladico, je družinski najljubši puding in toliko čokoladnih, piškotnih, bonbonastih ... src kot je družinskih članov. Najprej skuhajte puding, preden ga postrežete, pa na vrh vsakega pudinga položite eno srce.

 

PREBERITE TUDI: Ustvarjajmo srčke za valentinovo

 

Piškotni srčki z mrvicami

Tale valentinova sladica je lahko pripravljena le v nekaj minutah. Potrebujete le krhke piškote, model za srčke in pisane mrvice.

Iz piškotov - ki morajo biti večji od srčka v modelu - izrežite srčke, spodnjo polovico premažite s kokosovo maščobo, maslom ali čokoladno kremo, jo posujte z mrvicami in nanjo položite še en piškotni srček. In Valentinovo sladkanje naj se začne!

 

Roza kvadratki, srčki, zlomljeni srčki ...

Čeprav je tale valentinova sladica videti zelo elegantna in posebna, je njena priprava zelo preprosta in seveda poteka brez pečenja. 

Najprej v posodi zmešajte jagodni preliv za torto s čipsom oziroma koščki bele čokolade. Ko boste dobili enakomerno mešanico, se lahko na vrhu poigrate z vzorcem - ga narišete z vilico ali dodate kakšne sladke okraske.

Posodo za vsaj dve uri dajte v hladilnik, nato izrežite valentinove kvadratke, srčke ali zlomljene srčke, če želite biti dramatični.

 

PREBERITE TUDI: Valentinov družinski vikend

 

Rdeč mlečni napitek s smetano in mrvicami

Ker je rdeča barva ljubezni, mora biti valentinov mlečni napitek - ki ga lahko postrežete tudi v kozarcih za koktejl, da bo praznovanje valentinovega bolj slavnostno - seveda rdeče oziroma roza barve.

V napitek poleg mleka ali rastlinskega napitka ter vseh dodatkov, ki jih običajno dajete v mlečne napitke (kokosova maščoba, začimbe, ingver ...), dodajte še nekaj rdečega - jagode ali/in maline.

Na vrh valentinovega napitka obvezno dodajte še smetano in mrvice. Pa ne pozabite na posebne roza slamice!

 

Roza-bele čokoladne palčke ali prestice

Pri pripravi teh valentinovih palčk bodite pozorni, da jih boste pripravili dovolj, saj po navadi hitro izginejo v otroške želodčke. Pa tudi tiste odrasle. 

Belo in po želji tudi jagodno oziroma roza čokolado stopite nad paro, nato pa slane palčke (priporočljivo je, da vzamete kakšne večje ali po želji celo grisine) drug za drugo pomakate v stopljeno čokolado. Lahko se tudi poigrate z vzorčki in najprej pomočite v belo, nato pa čez "narišete" še črte z roza jagodno stopljeno čokolado.

Namočene palčke previdno odložite na peki papir in jih za vsaj eno uro pustite v hladilniku, da se čokolada dobro strdi.

 

PREBERITE TUDI: Začinite si valentinovo z manj znanimi afrodizičnimi živili

 

Jagode s čokoladnim prelivom 

Podobno kot slane palčke v receptu zgoraj lahko z na pari stopljeno čokolado prelijete tudi polovice jagod. Toda, da bo barvna kombinacija zares prava valentinova, je za jagode seveda treba izbrati temno čokolado. 

Pri izbiri temne čokolade si dajte duška: temna s pepermintom, temna z ingverjem, temna s koščki popra ... Saj veste, da so vse to zelo znani afrodiziaki? No, tole valentinovo sladico si pa s partnerjem morda vendarle raje privarčujta za valentinov večer v dvoje.

In ne pozabita na obvezno smetano in kozarec penine!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pripraviti velikonočne dobrote za naj...
Pred vrati je velika noč, praznik barvanih jajčk, šunke, potice/kruha, hrena in drugih dobrot. Kaj lahko pripravimo tudi...
26
Obogatite praznično mizo z velikonočno ple...
Pletenica je značilen praznični kruh, narejen iz mlečnega testa, ki mora biti za pletenje ravno prav čvrsto in pravilno ...
12
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
8
To so naravne sestavine za čudovito obarva...
Tudi naravno obarvani pirhi so lahko čisto prave umetnine. Preverite, kaj vse iz kuhinje in vrta lahko uporabite za leto...
6



5 idej za velikonočno sladko presenečenje
Ste najprej pomislili na čokoladna jajčka? V članku preverite, s katerimi sladkimi dobrotami lahko na velikonočni ponede...
Kakšne so naše prehrambene navade?
Slovenci počasi osvajamo načela zdravega prehranjevanja, kar kažejo podatki najnovejše raziskave o naših prehrambenih na...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?