|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zakaj je pomembno, da so izdelki za otrokovo ustno zdravje biofunkcionalni

P.R., 19.1.2024
Učinkovita ustna higiena pri otrocih je temeljna za vzpostavitev pozitivnih navad in ohranjanje zdravega nasmeha za vse življenje, zato je priporočljivo, da so izdelki, ki jih za svoje otroke izberete, biofunkcionalni.

image
/11


To pomeni, da podpirajo in spodbujajo naravni razvoj otrokovih zob in čeljusti. Tako delujejo v sožitju z naravnim razvojem vseh delov ustne votline, od čeljusti in zob do dihanja.

 

Kadar je duda v pomoč

Sesanje je glavni del dojenčkovega razvoja. Ker običajna duda lahko zaradi svoje oblike pripomore k nepravilnostim v razvoju čeljusti, motnjam dihanja in težavam pri požiranju, je dobro, da je po obliki biofunkcionalna. Duda Curaprox baby je razvita z mislijo na naravni razvoj otrokove ustne votline in je oblikovana tako, da dojenčka pomirja, hkrati pa preprečuje odprti ugriz in nepravilno izraščanje zob, ter zagotavlja optimalno dihanje.

 

curaprox

Grizalo naj spodbuja radovednost


Barvita raznovrstnost za vaše malčke

Izraščanje zobkov je eden od mejnikov, ki ga starši doživijo z mešanico radovednosti in skrbi. Grizalo Curaprox je zasnovano z nežnostjo do malčkovih dlesni in ponuja varno, učinkovito rešitev za pomirjanje neugodja med izraščanjem prvih zobkov. Je dobro premišljena kombinacija masažne zobne ščetke, obročka in ropotuljice, saj spodbuja otrokovo vizualno, zvočno in oralno radovednost.

 

Nežna ščetka za otroke vseh starosti

Vsako obdobje v otrokovem razvoju ima svoje posebnosti, zato je tudi za nego ust treba prilagajati pripomočke in pristop k ustni higieni. Pri dojenčkih med četrtim in enajstim mesecem začnejo izraščati prvi zobki. Zato je še posebej pomembno, da je otrokova prva izkušnja s ščetko karseda prijetna. Ščetka Curaprox baby je oblikovana z mislijo na najmlajše. Z ročajem, primernim za otroški oprijem, ki se prilega tudi rokam staršev, in nežnimi ščetinami, ki so idealne za nežne otroške dlesni, omogoča udobno, varno čiščenje od prvega zobka. Ko otrok odrašča, z njim zraste tudi zobna ščetka. Curaprox kids se z obliko in ščetinami zgleduje po svoji »odrasli« različici, ikonični zobni ščetki CS 5460 ultrasoft, in je popoln pripomoček za čiste zobe in zdrave dlesni, saj s svojo majhno glavo doseže tudi težje dostopna mesta v ustni votlini.

 

curaprox
Ko pokuka prvi zobek, je čas za prvo ščetko


Ko ščetkanje postane zabavno

Ker pa je pri ščetkanju potrebna dodatna podpora v skrbi za ustno zdravje, so na voljo zobne paste Curaprox kids. Vsebujejo le najnujnejše sestavine za zaščito zob in ustne sluznice: encimi podpirajo naravno zaščitno vlogo sline; fluoridi krepijo sklenino in ščitijo pred nastankom kariesa; ksilitol pa preprečuje množenje bakterij, ki povzročajo karies in krepi zobno sklenino. Z živahnimi okusi lubenice, jagode in mete se bodo otroci veselili vsakokratnega ščetkanja zob. In brez skrbi, v njih zagotovo ne boste našli škodljivih snovi, kot so SLS, triklosan in mikroplastika.

 

curaprox
Najboljša motivacija za ščetkanje je ščetkanje v dvoje


Starši so zgled

K otrokovemu odnosu do ustne higiene lahko s pozitivnim zgledom najbolj pripomorejo starši. Njihova naloga je tudi, da približno do desetega leta otrokom pomagajo pri ščetkanju. Otroci si bodo sicer z vodoravnimi gibi znali očistiti grizne površine že okoli tretjega leta, nežni krožni gibi po robu med zobmi in dlesnijo pa so še vedno naloga staršev. Zavedanje o pomenu učinkovite ustne higiene je tako prvi korak do zdravih nasmehov, ki trajajo vse življenje. 

 

Naročnik oglasa: Curaden Slovenija, d.o.o.

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
12
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
8
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...
6
Materinstvo je: odgovor na približno 300 v...
Smešno je, kako so se stvari obrnile. Tišina, ki me je tako skrbela, je zdaj napolnjena z nenehnim klepetom. Pogosto me ...
6



Udarec v glavo: kako resna poškodba je?
Ko se otrok udari v glavo, je zanj in tudi za starše lahko to precej neprijetna izkušnja, ampak brez skrbi - pogosto vse...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?