|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

BLOG: Dvojčka na povodec?

Petra Znoj, 12.5.2021
Imela sem darilne karte za živalski vrt, ki jim bo počasi potekel rok uporabe in moja skoraj dvoletnika še nista videla ene izmed največjih otroških zanimivosti Ljubljane. Zato sem napokala cel avto oblek in odpravili smo se.

image
Prvič v živalski vrt (FOTO: Freepik.com)
/11


Ne vem, kako je pri vas, ostalih mamicah, ampak zame je eden najbolj stresnih vremenskih pojavov močen veter, kadar je toplo. In tako je bilo tudi zdaj. Močno je pihalo, termometer pa je kazal toplih 25 stopinj. Tako sem s seboj spakirala: vetrovko, trak za ušesa, malo toplejšo jakno, če se sonce slučajno skrije, pa še pulover, če bo vetrovka zaradi stopinj pretopla. In vse to krat dva.

S seboj smo poleg skoraj vseh oblačil iz naše omare imeli še malico - narezano sadje in slanike (ker nisem vedela, če bo kaj odprto in tudi, če bo odprto ali bosta kaj od tistega hotela jesti) in seveda ves pribor. Pa steklenica z vodo za njiju in steklenica z vodo zame, pa še moja jakna, dodatne plenice (brez tega res ne morem zapustiti hiše), baby robčke, če je treba plenico menjati, podloga za previjanje, in ostale nujne stvari, kot so denarnica, telefon, ključi ...

 

Zakaj hodimo na izlete?

Kljub temu, da imamo enoprostorca, sem stvari komaj nabasala v avto - ne sprašujte me, kako izgleda, ko gremo za 3 tedne na morje. Naš ogromni voziček se sicer super zloži, ampak še vedno je dvojni in ne enojni. Ko so bile stvari napakirane, je kar teklo od mene. Ko smo se vozili, sem se vsa prepotena in že neskončno utrujena zopet spraševala, zakaj sploh rinem na izlete, ko pa imamo doma skiroje, poganjalce, trampolin, blizu imamo osle, konje, krave, ponija in celo srne.

 

osli

Neskončno utrujena sem se zopet spraševala, zakaj sploh rinem na izlete, ko pa imamo doma skiroje, poganjalce, trampolin, blizu imamo osle, konje, krave, ponija in celo srne (FOTO: osebni arhiv)

 

A vso to jamranje je izginilo v trenutku, ko smo vstopili skozi vrata. Tekla sta do ovčk: "Beeeee, mami, beeee," in poskušala vtakniti roke v ogrado, da jih pobožata. Skoraj pol ure sta navdušeno opazovala surikate in one njiju nazaj, pa morski levi: "Čof, čof, kopa ..." Pa slon, ki je bil atrakcija in opice.

 

surikate

Skoraj pol ure sta navdušeno opazovala surikate in one njiju nazaj (FOTO: osebni arhiv)

 

PREBERITE TUDI: Otrok bi moral biti na prostem 4 do 6 ur VSAK DAN

 

Navdušenje za njiju, kaos zame

Medtem ko sem ju tridesetkrat preoblekla, in dvajstetkrat odprla posodo s sadjem, da sta pojedla po dva koščka lubenice, sta navdušeno tekala naokoli, jaz pa sem "švicala" od strahu, v katero ogrado bosta zlezla. Navdušenje za njiju, kaos zame.

Resnično sem začela razmišljati, da naslednjič kupim zadnje čase vedno bolj priljubljeno iznajdbo - povodec za otroke. Verjetno se uradno reče bolj sofisticirano - na primer varnostni trak ali kaj podobnega, ampak če rečemo bobu bob, imaš na koncu otroka na povodcu.

 Res je, da si precej manj pod stresom in otrok ne more pasti v ograjo k medvedom, ampak še vedno imaš otroka na povodcu. Tako da mogoče kljub temu, da imam dva živahna otroka, to ni zame. Sicer pa je prekomerno tekanje levo in desno dobro za moje telo - brezplačna telovadba.

Na koncu smo prišli do trampolinov: "Hop, hop, hop," se je od daleč drl Žan. Tako sem se tudi jaz lahko usedla za 20 minut in ugotovila, da je trampolin najbolj zanimiva stvar v živalskem vrtu.

 

trampolin

Tako sem se tudi jaz lahko usedla za 20 minut in ugotovila, da je trampolin najbolj zanimiva stvar v živalskem vrtu.

 

Od kje imajo otroci toliko energije?

Ko smo se peljali domov, so se mi zapirale oči. Počutila sem se kot po celem dnevu smučanja. Mala dva pa sta zadaj regljala - resnično, od kje otrokom toliiiiiiko energije?

Ko sem premlevala, da bomo od zdaj naprej raje doma, ker je tak izlet velik stres predvsem zame, me je klicala prijateljica: "Kako je bilo?"

"Zelo sta uživala," sem povedala.

"Super, potem pa kar kupi letno karto, bomo zdaj, ko bo bolj toplo šli tja na kavo."

In že sem kupovala letno karto za živalski vrt.

Ja, res je, da si po izletu z dvojčkoma izžet do onemoglosti. Vendar sta se onedva zabavala in saj veste, kako je pri nas mamicah, samo da so otroci srečni in zadovoljni.

 

PREBERITE TUDI: BLOG: Kdaj sem postala mama?

 

 


 

petra znojPetra Znoj je urednica portala Ringaraja in mamica nedonošenima dvojčkoma Adamu in Žanu. Zaradi vseh zapletov pri dvojčkih, ki sta bila rojena kar dva meseca in pol prezgodaj, je skoraj diplomirala iz pediatrije in razvoja otrok.  A vendar po srcu ostaja novinarka in z veliko strastjo pripoveduje zgodbe drugih, zato tudi ureja portal nedonošenčkov Junaki prvega nadstropja, kjer so zapisane zgodbe otrok, ki so se rodili prezgodaj.

Je zagrizena razkrivalka resnice, ki včasih ni tisto, kar želimo, je pa tisto, kar potrebujemo, odvisnica od dobre kave in marmornatega kolača (pa tudi kozarca vina).   

 

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
41
Kdaj je pravi čas za otrokove počitnice zd...
Je moj otrok že zrel za počitnice pri babici in dedku? Bo zdržal več noči brez domače postelje in maminega poljubčka za ...
15
13 slik, ki bodo nasmejale vsakega starša
Spodaj je 13 slik, ki vas bodo zagotovo nasmejale - sploh, če imate slab dan.
9
Je bilo našim staršem lažje kot nam?
Po nedavnih raziskavah je bilo starševstvo v osemdesetih in devetdesetih letih za naše starše veliko lažje kot za nas - ...
8



Kako vzpostaviti večerno rutino?
Če vam težave dela večerna rutina, lahko postavite časovni okvir in označite na uri – ob 18:30 se pripravimo za v postel...
BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?