|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

BLOG: Popoln družinski dopust

Helena Primic, urednica Ringaraja.net, 10.7.2018
Ko vse te trenutke pocukrane družinske sreče pogledam nekoliko od blizu, vedno znova ugotovim, da pridejo vedno nenapovedano in v tako različnih okoliščinah, da jih enostavno ni možno predvideti, še manj pa načrtovati.

image
V resničnem življenju ni le ena idealna svetloba in družina.
/11


Kot sem se morala kot "dovolj dobra mama" posloviti od popolne mame in popolnih hčerk oziroma vseh podob popolnosti, povezanih z otroki, materinstvom in družino, ki sem si jih že od majhnih nog gradila v svoji glavi, sem vedela, da je to isto reč treba storiti tudi z družinskim dopustom.

Se zares posloviti od vseh tistih romantičnih in idealnih pričakovanj, kako se bomo na dopustu imeli ne samo lepo, temveč prav filmsko lepo. Kot v vseh tistih reklamah in lepih družinskih fotografijah. Da bo tudi naša družina tako popolnoma srečna kot ta na naslovni fotografiji tega bloga. 

 

Kaj pa je narobe, če si želim povezanost, ljubezen in družinsko srečo, sem se iskreno vprašala. Seveda, da nič, saj če sem iskrena, jo tudi pogosto začutim in doživim. Toda, ko vse te trenutke pocukrane družinske sreče pogledam nekoliko od blizu, vedno znova ugotovim, da pridejo vedno nenapovedano in v tako različnih okoliščinah, da jih enostavno ni možno predvideti, še manj pa načrtovati. 

V resnici se takrat, ko jih najbolj pričakujem in pravzaprav počnem vse v tej smeri "da bi se kot družina imeli lepo", kar nekako nočejo pojaviti. Sta hčerki neubogljivi in sitni, jaz neučakana in trda, mož pa nejevoljen in brez tiste potrebne očetovske motivacije. Itak, da gre takrat vse narobe in namesto družinske idile pred sabo zagledam družinsko katastrofo. 

Pa kako? Pa tako zelo sem se trudila!

 

imgPartnerska nesoglasja na dopustu                                   

 

Pa se mi je nekega dne le posvetilo. Prav zato, ker si se tako zelo trudila ujeti nekaj, kar ni ulovljivo in nikakor odvisno samo od tebe in tvoje režiserske paličice, si vse pokvarila. Morda bi se celo imeli lepo, če bi le ti življenju (in drugim družinskim članom!) dopustila, da gre svojo pot. Toda, ker si sledila sličici v svoji glavi, si seveda tako sebi kot možu in hčerkama določila vsakemu svojo vlogo. Ne glede na to, kaj zares čuti in si želi. Ni čudno, da je šlo prav vse v nasprotno smer. To je bilo tako, kot če bi nekomu določila, kaj mora čutiti in kako se pravilno vesti. Uporništvo zagotovljeno.

Tako sem se letos zavestno odločila, da se odpovem vsem načrtom glede našega družinskega dopusta. Poslušala bom intuicijo, trenutno počutje, družinsko melodijo ... predvsem pa prisluhnila živim osebam, ki vsak dan dihajo ob meni.

Če bi nas to poletje kdo fotografiral na našem družinskem dopustu ali izletu, naše družinske fotografije zagotovo ne bi bile tako popolne kot tiste iz reklam in revij, saj ne bomo usklajeno oblečeni, vsi nasmejani in blaženo srečni, v idealnem zelenem okolju in z ravno pravo svetlobo na obrazu. Tudi v naših srcih ne bo samo neizmerna ljubezen in večna sreča. V resnici bomo pisani - tako od zunaj kot od znotraj. In prav zato toliko bolj resnični in živi, saj je tudi življenje spremenljivo in pisano. 

 

Naj bo tudi vaše družinsko poletje čim bolj pisano, predvsem pa avtentično in igrivo!   


 

Helena Primic je urednica portala Ringaraja.net, sicer pa samostojna novinarka, tekstopiska, sodelavka Familylab Slovenija in mama dveh hčera.

 

 

Imena in drugi osebni podatki v blogu so izmišljeni, sicer pa tudi vsebina bloga ni dobesedni posnetek resničnosti, temveč je prirejena zgodbi in sporočilu bloga. Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
8
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
6
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
6
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
4



BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...