|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Boste to jesen v službi ali na bolniškem dopustu?

P.R., 28.8.2023
Ste eden tistih staršev, ki s strahom pričakujejo jesen zaradi preteklih izkušenj s številnimi prehladi pri otroku? Pogosti prehladi in zapleti lahko povzročajo veliko ekonomsko breme in z njim povezane skrbi zaradi bolniških odsotnosti iz službe.

image
/11


Prehladna obolenja pri mlajših otrocih niso redkost. Raziskave potrjujejo, da so pogostejša pri otrocih, ki zgodaj začnejo obiskovati vrtec. Kasneje naj bi bili ti otroci bolj odporni v primerjavi z otroki, ki so vrtec začeli obiskovati kasneje. Dejstvo je, da otrokov imunski sistem ob prihodu na svet še ni zrel in da ima le ob stiku z različnimi alergeni in mikroorganizmi priložnost zoreti.

Za dobro delovanje imunskega sistema je pomembna uravnotežena prehrana s potrebnimi makro in mikrohranili. Številne vitamine in minerale moramo v telo vnesti s hrano. Zagotavljanje dnevnih potreb je zaradi neuravnotežene prehrane včasih lahko težavno. Poskrbimo torej za pestro prehrano, bogato s sadjem in zelenjavo.

 

floradix

 

Pomanjkanje spanja povzroča motnje hormonskega sistema in zmanjša delovanje imunskega sistema. Zato naj otroci spijo vsaj 9 do 11 ur. Navadimo jih na dovolj zgoden odhod v posteljo in ponoči v otroški sobi zagotovimo popolno temo. Pred spanjem omejimo uporabo elektronskih naprav.

Raziskave kažejo, da zmerna redna telovadba krepi imunski sistem, saj poveča aktivnost belih krvničk. Prehladov ne povzroča mraz, ampak virusi, zato se odpravimo z otrokom ven tudi v hladnem vremenu, primerno oblečeni.

Predvsem dolgotrajni stres zmanjša obrambno sposobnost organizma. Čeprav se je stresu nemogoče popolnoma izogniti, je pomembno, da smo pozorni na znake morebitnega stresa pri otroku, na primer na nočne more, močenje postelje, upiranje obiskovanju vrtca … Poslušajmo ga in po potrebi potolažimo.

Otroke poučimo o higieni rok pred jedjo in po uporabi stranišča. Ob prehladu jih spomnimo na kihanje v rokav. Čezmerna higiena pa je lahko tudi škodljiva, zato lepo po pameti ...

Smeh deluje blagodejno na zdravje. Povečuje število in učinkovitost nekaterih skupin imunskih celic. Poleg tega zmanjšuje raven stresnih hormonov in dviguje raven hormonov sreče, endorfinov.

Če je vaš otrok pogosto bolan ali imate tako izkušnjo iz lanskega leta, je v obdobju pogostih prehladov gotovo smiselno imunski sistem dodatno podpreti. Enako velja tudi, če imate neješčega otroka in menite, da bi mu zaradi tega lahko primanjkovalo nekaterih ključnih mikrohranil. Pri izbiri prehranskega dopolnila za otroka bodite pozorni, da ne vsebuje nepotrebnih dodatkov, kot so umetni konzervansi, sladila in umetna barvila.

 

floradix

 

Med bolj naravnimi prehranskimi dopolnili lahko izpostavimo tonike Floradix. Toniki so enostavni za užitje, vsa hranila v toniku pa so raztopljena, zato se v prebavnem traktu hitro absorbirajo.

 

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
14
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...
6
Materinstvo je: odgovor na približno 300 v...
Smešno je, kako so se stvari obrnile. Tišina, ki me je tako skrbela, je zdaj napolnjena z nenehnim klepetom. Pogosto me ...
6
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
6



Udarec v glavo: kako resna poškodba je?
Ko se otrok udari v glavo, je zanj in tudi za starše lahko to precej neprijetna izkušnja, ampak brez skrbi - pogosto vse...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?