|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Da bo prvi šolski dan zares brezskrben

Uredništvo Ringaraja.net, 22.8.2018
Otroka pripravite na nov ritem, skrbno izberite izvenšolske dejavnosti, poskrbite za zdravo prehrano in pravočasno pripravite šolsko torbo.

image
Naj bo prvi šolski dan nepozabno doživetje.
/11


V prihajajočem šolskem letu 2018/2019 bo šolski prag v Sloveniji in zamejstvu prvič prestopilo kar 25.000 otrok.

Če bo med njimi tudi vaš prvošolček, obvezno preverite štiri nasvete, kako prvi šolski dan spremeniti v enkratno doživetje za šolarja in brezskrben dan za starše.

 

1. Otroka pripravite na nov ritem

Otroci so zelo dojemljivi, zato svojemu prvošolčku še pred začetkom šole razložite, kaj lahko pričakuje v šoli, kako bodo potekali šolski dnevi in podobno. Tako na prvi šolski dan ne bo preveč presenečenj in bo malček lažje bolj samozavestno stopil šolskim dogodivščinam naproti.

Kljub temu, da s šolo pridejo tudi šolske obveznosti, poskrbite, da bo učenje tudi zanimivo in ne pozabite, da se otrok veliko (na)uči tudi med igro. Z otrokom se pogovorite tudi o tem, da se lahko prav vedno obrne na vas - tako v težavah kot lepih trenutkih. Z odkrito komunikacijo je reševanje šolskih izzivov vedno lažje.  

 

2. Skrbno izberite izvenšolske dejavnosti

Z vstopom v šolo se pričnejo za malčke nove obveznosti, zato skrbno izberite izvenšolske aktivnosti in poskrbite, da ne bo preveč novih stvari naenkrat in tako za otroka še dodaten stres. Preizkušanje različnih dejavnosti je vsekakor način, da malček spozna širino in raznolikost sveta, a ob tem ga vsekakor povprašajte, kaj si on želi ter ga ne usmerjajte v smer, ki si jo vi želite, s čimer mu potencialno lahko celo škodite.

Dobra izbira so tako športne aktivnosti (še posebej kolektivni športi, kjer se otroci učijo sodelovanja) in taborniki, kjer se otroci učijo praktičnih veščin in preživljanja prostega časa v naravi, kot glasbena šola in drugi umetniški tečaji.

 

3. Poskrbite za zdravo prehrano

Pozanimajte se o šolski prehrani že v prvem razredu, saj se zdrave prehranjevalne navade oblikujejo že zelo zgodaj. Poleg tega je hrana gorivo, zato malčka s kakovostno, zdravo, sezonsko in lokalno pridelano hrano spodbujajte k zdravim navadam. Oreščki ali sadje so vsekakor bolj zdrava izbira kot razni prigrizki, polni različnih aditivov. Še najbolje je, da si zdravo in okusno malico malček pripravi kar sam. Primer zdrave šolske malice:


Skuta s sadjem in cimetom

V skodelico skute narežite koščke sadja (npr. jagodičevje ali jabolko, najbolje je sezonsko sadje). Po okusu lahko dodate še cimet ali kakšno naravno sladilo, še najbolje pa žlico domačega medu.

 

4. Pravočasno pripravite šolsko torbo

Če še niste, čim prej poskrbite za šolsko torbo vašega malčka. S pravočasno pripravo šolske torbe in šolskih potrebščin boste vsekakor poskrbeli za manj stresa, pa tudi brezskrbne počitnice, saj vam ne bo treba razmišljati, kaj vse še morate kupiti. Svojemu prvošolčku pa boste tudi podarili dragocen in potreben čas, da se navduši nad novostmi, in tako lažje pripravi na šolo, ko bo lahko svoje nove šolske potrebščine uporabil tudi v praksi. Prva šolska torba je vsekakor za vsakega malčka nekaj posebnega in čarobnega!

Dober zgled so tudi delodajalci, ki z različnimi ukrepi podpirajo otroke svojih zaposlenih. Pri podjetju HOFER tako prvošolčke svojih sodelavk in sodelavcev že tretjo zaporedno leto razveselijo s posebno šolsko vrečko (polno raznih šolskih pripomočkov), ki jo starši prejmejo že konec junija, da se lahko čim lažje in hitreje pripravijo na prvi šolski dan. Letos junija je takšno vrečko prejelo kar 170 kmalu prvošolčkov, kar je vsekakor zelo pozitivna spodbuda za vse zaposlene starše.

 

Te šolske potrebščine so v posebnih šolskih vrečkah pričakale prvošolčke zaposlenih v Hoferju.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

"Otrokov dolgčas predstavlja tretjino ...
Psihologi trdijo, da je dolgčas največji vir vseh težav tudi pri odraslih, še posebej pa pri otrocih.
33
GZS v javnem pismu proti krčenju sredstev ...
Slovenski založniki in knjigotržci odločno in enotno nasprotujemo krčenju javnih sredstev za pisano slovensko besedo, so...
7
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
7
Je bilo našim staršem lažje kot nam?
Po nedavnih raziskavah je bilo starševstvo v osemdesetih in devetdesetih letih za naše starše veliko lažje kot za nas - ...
6



Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...
Zakaj so možje učiteljic najsrečnejši ljud...
Učitelj/-ica v družini deluje podobno kot v razredu. Vedno daje vse od sebe. Vedno se bo poskušal/-a pravilno odločiti. ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?