|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Gube lahko izbrišemo na popolnoma naraven način

Uredništvo Ringaraja.net, 27.6.2010
Želite bolj gladko čelo, polnejše ustnice, manj gub pod očmi? Vse to lahko dosežete z redno vadbo obraznih mišic!

image
/51



Savina A. Ritter se od rane mladosti naprej v Sloveniji in širom po svetu izobražuje na področju zdravja, nutricizma, wellnessa, duhovnosti, pomlajevalnih in dihalnih tehnik, naravne diagnostike, vrlin samorazvoja, izvorne tantre, taoizma in različnih oblik joge.

Svoje znanje je nadgrajevala v ZDA, Indiji, Braziliji, v Nemčiji, Angliji. Sodeluje s številnimi strokovnjaki s področja presnega nutricizma, makrobiotike, ajurvede, welnesa, homeopatije, biofotonske celične regeneracije.

Od nekdaj jo je zanimalo kako je mogoče najbolje spodbuditi in uravnovesiti endokrini sistem, kako ohranjati delovanje naših žlez. Saj so žleze sveti in magični centri našega organizma.

Pred tremi leti je spoznala sistem vaj Yoga Facial Toning, ki je oblikovala Američanka Rose Tran, učiteljica in terapevtka joge. Sistem vaj obrazne joge je plod večletnih raziskav, ter tesnega sodelovanja z domačimi in tujimi zdravniki - specialisti za terapijo obraza, lepotnimi, ter plastičnimi kirurgi.

 


Ali ste vedeli, da imate na obrazu kar 57 mišic?

Področje od vratu navzgor je »direktorska pisarna« našega organizma. Poskrbeti moramo, da so vse «pisarne« med seboj povezane in da optimalno delujejo! Vaje joga obraza aktivirajo mišico temporalis, z njeno pomočjo se žleze v glavi prebudijo, skrbijo za pravilno delovanje vseh preostalih žlez v telesu.

Z natančno vadbo obraznih mišic torej krepimo žleze, ki so ključnega pomena za pomlajevanje, ohranjanje vitalnosti in energije, ter za optimalno delovanje našega organa na splošno.

Ko aktiviramo obrazne mišice, žleze v glavi, ter v telesu, krožne mišice (obe okoli oči, ustna, analna in pri ženskah vaginalna), se organizem res poveže v celoto in začne optimalno sodelovati sam s sabo. Postanemo bitje enosti, in dih – naša najmočnejša sila, lahko vodi, ter neovirano teče.

Izjemno podporo programu Joga učvrstitev dajeta svetovno znani nevrokirurg Dr. Alok Sharma - predstojnik nevrokirurgije LTMG Klinike & LTM Medicinske univerze, Sion v Bombaju, ter Dr. Sangita Almadi - predstojnica oddelka za dermatologijo iz klinike Nair.

Oba sta navdušena nad rezultati vadbe. Tako nad vzpostavitvijo optimalne mišične forme obraza, povečanja cirkulacije, ter obnavljanja kože, kot tudi nad koristmi, ki jih ima vadba na endokrini sistem, ter možgane.
Oba potrjujeta, da imajo vaje izjemne učinke na videz obraza, na odpravljanje gub in čvrstost kože.

V kliniki Nair vaje uporabljajo tudi za rehabilitacijo poškodb glave, možganov in spodbujanja okrevanja po kapeh, paralizi obraza. Ugodno pa vlivajo tudi na avtiste, na ljudi s Alzheimerjem.

 


Z malo dobre volje in pravimi vajami lahko v domačem okolju poskrbimo za lepši videz in dobro počutje.

Z vajami se boste naučili posebnih, medicinsko zasnovanih vaj s katerimi boste: gladili gube, dvignili obrazne mišice, okrepili mišični tonus, odstranili podočnjake, dvignili zgornje veke, učvrstil vrat, odstranili podbradek, dvignili ličnice, odstranili smejalne gube, dvignili povešene ustne kotičke, gladili gube na čelu, pobrisali gube med obrvmi. AKTIVIRALI BOSTE ŽLEZE! (predvsem epifizo, hipofizo in ščitnico)

 

Za vadbo ni nikoli prepozno in nikoli prezgodaj.


Vaja Adijo podočnjaki - Napredno odstranjevanje podočnjakov in gub pod očmi


• Ta vaja pomaga okrepiti mišico Orbicularis Oris, ki zajema cel predel okrog oči.
   Čvrsti spodnji veki in pomaga povečati, razpreti oči.

• Smejte se. Odprite usta in oblikujte dolgi "O". Ovijte zgornjo ustnico čez zobe.
   Močno zamižite – obenem z mižikom potisnite oči (spodnjo veko) navzgor; spodnja veka se mora dvigniti.

• Tri prste vsake roke pritisnite (ali stran kazalcev; če imate dolge nohte) pod spodnjo veko.

• Prste (kazalec, sredinec, prstanec) čvrsto pritisnite proti ličnici/ličnicama.
  Prsti ne smejo potegniti in vleči kože navzdol ali pritiskati na očesna zrkla.

• Zdaj trdno zaprite zgornje veke in jih usmerite navzdol; medtem ko spodnje veke potiskate navzgor;
  tako da bi čim bolj čvrsto zaprli oči.
  Čutiti morate, kako se spodnje veke pod vašimi prsti postajajo napete.
  Še naprej se smejte in dihajte.

• V pozi ostanite 20 sekund.

• (Čas pred izvajanjem te vaje je zelo primeren za nanos kreme za okoli oči.
   Kremo s "tapkanjem" nežno vtrite na spodnji veki.)



Več o Savini in jogi obraza si preberite TUKAJ

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Leto netopirja 2011-2012
Ali se zavedate, kako pomembno vlogo v naravi imajo netopirji? Razblinjamo starodavne vraže o tej skrivnostni in ogrože...
6
Adijo virusi, dober dan imunost!
Praktični napotki kako ohraniti zdravje v hladnih jesenskih mesecih!
4
TRŽNICA S SADJEM
OŠ Ivana Cankarja, Vrtec Cven, Ljutomer, vzgojiteljica Marjeta ZmazekPrelepi jesenski dnevi so nas privabljali k igram n...
4
Predstava Eko škrat
Predstava Eko škrat govori o vsakodnevni problematiki onesnaženosti okolja, nevarnosti uživanja gensko spremenjene in in...
3



Ideje za praznovanje dneva Zemlje z otroki
22. aprila praznujemo svetovni dan Zemlje, planeta, ki ga starši zapuščamo otrokom in njihovim otrokom. Preverite nekaj ...
Na BIO kmetiji je lepo!
videophoto
Ringarajevci smo se s HiPP-om odpravili na potep na Bio kmetijo Ljubica. Preberite si in poglejte video, kako smo užival...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?