|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

IDEJA ZA IGRO: Skrivnostna vreča po metodi Montessori

Uredništvo Ringaraja.net, 17.11.2023
Izkoristite prosti čas za otroško igro po metodi Montessori, ki bo spodbujala malčkov razvoj, hkrati pa prinesla obilico zabave - tako otrokom kot staršem.

image
S skrivnostno vrečo otroci spodbujajo čutilo dotika. (Howwemontessori.com)
/11


Je tudi vam zmanjkalo idej, kaj z otroki početi doma ob deževnih ali mrzlih popoldnevih in vikendih? Za vas smo iz priročnika 100 dejavnosti za spodbujanje razvoja pri malčkih po metodi Montessori, poiskali odlično idejo zabavne in poučne igre za deževne dni, ki zajema tako fino motoriko, natančnost prijema in dotik kot zbranost in bogatenje besedišča - igro Skrivnostna vreča


Igra pripomore izostriti čutilo za dotik

Namen te preproste in strašno zabavne igrice je izostriti čutilo za dotik z zaznavanjem oblike predmeta zgolj z dotikom in brez vizualne informacije (t. i. steregnostično zaznavanje). Najprej poiščite šest (lahko tudi več) predmetov, za katere veste, da jih otrok dobro pozna, vendar morajo biti čim bolj različni na otip. Na primer: oreh, zapestnica, školjka, kljukica za perilo, borov storž in podobno. Izbrane predmete zložite v neprosojno vrečko iz blaga in igra Skrivnostna vreča se lahko začne!

V prvem delu igre predmete drugega za drugim zložite iz vreče in se jih pri tem dotikajte, da si zapomnite njihovo obliko. Otroka povabite, da jih z dotikom "spozna" tudi on, še prej pa se prepričajte, da pozna vsa imena predmetov.


PREBERITE TUDI: Športne igre v stanovanju za deževne dni


montessori

Primeri materiala, ki ga lahko "skrijete" v vrečo. (FOTO: Howwemontessori.com)


Kaj držim v roki?

Nato jih zložite nazaj v vrečo in se pripravite na najbolj zabaven del igre. Zato da otroku pokažete, kako se igra, roko položite v vrečo, malo pobrskajte, primite enega od predmetov in na glas povejte: "V roki držim storž.". Nato roko izvlecite in preverite, ali ste pravilno uganili.

Sedaj je na vrsti otrok, ki bo sprva morda hotel pokukati v vrečo in pogledati, kaj drži v roki. Povejte mu, da pravilo igre tega ne dopušča in ga spodbujajte k temu, da predmet "pogleda" z rokami. Sčasoma bo pridobival vse več zaupanja v svoje roke, ki bodo postajale tudi vse bolj občutljive na različne oblike, materiale, temperature, trdote ...


PREBERITE TUDI: 10 idej za zabavo s kartonskimi škatlami


Igra je lahko zelo zabavna tudi za starejše otroke, ki jim v vrečo skrijte nekoliko bolj zahtevne predmete, kot so pokrov od plastenke, pokrov od nalivnega peresa, ročno uro ali kakšen manjši kos orodja. Vklopite svojo domišljijo! 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

13 slik, ki bodo nasmejale vsakega starša
Spodaj je 13 slik, ki vas bodo zagotovo nasmejale - sploh, če imate slab dan.
9
Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
7
Je bilo našim staršem lažje kot nam?
Po nedavnih raziskavah je bilo starševstvo v osemdesetih in devetdesetih letih za naše starše veliko lažje kot za nas - ...
6
Premiera filma Robotove sanje
Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti.
6



13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?