|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Joga v nosečnosti preprečuje depresijo

M.H., 9.7.2023
Raziskava je pokazala, da je joga v nosečnosti zelo pozitivna, saj preprečuje razvoj depresije. Nosečnice, ki se z njo ukvarjajo, imajo veliko manj možnosti, da bi zbolele za depresijo.

image
Joga v nosečnosti preprečuje depresijo. (Freedigitalphotos.net)
/11


Gibanje je dobrodošlo v vsakem obdobju človeka, tudi med nosečnostjo ni nič drugače. Primerni športi za nosečnice so sprehodi oz. hoja, plavanje in joga. Slednja vpliva zelo pozitivno tako na telo kot duha.

 

Joga je poznana po močnih učinkih na naše telo in um. Pripomore namreč, da so mišice močnejše, umirja in sprošča ter preprečuje razvoj mnogih bolezni. Za jogo je značilno tudi pravilno dihanje, ki ima zelo velik pomen na zdravje in počutje. Če bi znali pravilno dihati, bi lahko že s tem preprečili mnogo nevšečnosti.

 

Dokazano: joga pozitivno vpliva na nosečnico!

Vse bolj se joga priporoča tudi nosečnicam, sploh tistim, ki imajo težave z depresijo. Raziskava, ki so jo izvedli na univerzi Brown med 34 nosečnicami, je pokazala, kako močan vpliv ima joga na psiho nosečnice.

Nosečnice, ki so imele težave z depresijo, so deset tednov vsak dan vadile jogo po 75 minut. Ob koncu raziskave so vse imele mnogo manj simptomov depresije.

 

PREBERITE TUDI: Jogijske vaje za nosečko (VIDEO)

 

Strokovnjaki sicer načrtujejo obsežno raziskavo o vplivu joge na nosečnice, ki imajo težave z depresijo. Z njo želijo dokazati, kako pozitivno joga deluje nanje. Tako bi lahko zmanjšali število nosečnic, ki jemljejo antidepresive, ki dokazano lahko vplivajo na plod.

 

Vadba joge je torej vsekakor zelo dobrodošla za vsako nosečnico, saj pomirja, odpravlja stres in razgiba celo telo.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
41
Kako deluje kraniasakralna terapija?
KST je odlična za pripravo na nosečnost, primerna tudi med nosečnostjo, zelo dobrodošel pomočnik pri poporodni obravnavi...
5
Nosečnost v postelji
Nekatere nosečnice morajo nosečnost preležati v postelji. Zakaj nastopijo težave? Kako si krajšati čas ter ohranjati kon...
5
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
4



Zatekanje nog v nosečnosti
Pogosta nosečniška težava, še posebej v drugi polovici nosečnosti so otekli gležnji in noge. Ali lahko otekanje prepreči...
Dr. Pušenjak: Cepljenje nosečnic
Z dr. Stankom Pušenjakom smo se pogovarjali o cepljenju nosečnic - kdaj in za koga se priporoča.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?