|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kaj pomeni biti dober starš?

Tina Južnič, 11.8.2010
Kot prava rakica (po horoskopu, seveda), sem tudi sama družinski človek. Družina, na katero me veže ljubezen in spoštovanje, mi pomeni vse. Pojem družina, pa si ljudje razlagamo vsak po svoje.

image
/31


Jaz pod tem pojmom mislim širše kot le sebe in moja dva fanta. K moji družini sodijo tudi oboji starši in starejša brata z družinama.


Od kar pomnim, so moji starši vedno nesebično skrbeli za naju z bratom. Bili so nama vzor v veliko stvareh. Še vedno z zadovoljstvom pomislim na to, kako lepo ju je opazovati, kako se po toliko letih skupnega zakona še vedno ljubeče sprehajata z roko v roki.


Danes že oba uživata v radostih življenja „po službi“. No ja. V bistvu ne še popolnoma. Saj imata trenutno v dopoldanskih urah eno najbolj odgovornih služb: varstvo mojega malega nagajivčka. Vesela sem, da sem imela to izbiro in da smo se tako odločili, saj je Gaj pri njiju izredno zadovoljen. Naučila sta ga že ogromno stvari in njun prispevek k vzgoji je vreden veliko.


Ko je Gaj rasel, sem dosti premišljevala o načinu vzgoje. Včasih sem bila celo v dvomih in se spraševala, če je prav, da prejema toliko različnih informacij, ne le od naju in od mojih staršev, temveč tudi od Matejevih, s katerimi živimo pod isto streho. Danes, ko so prvi rezultati vzgoje že vidni, nisem več zaskrbljena. Gaj lepo napreduje. Poleg tega ima pri vsakemu od njih toliko različnih stvari, ki so mu nadvse zanimive in nad katerim je navdušen. Dela mu nikoli na zmanjka.


September je vedno bliže in kmalu bo prišel čas, ko bo Gaj skupaj s svojimi vrstniki začel hoditi v vrtec. Takrat bomo vsi obrnili novo poglavje v življenju. Da bi le ostalo tako prijetno kot je bilo do zdaj in da bi le bilo tako še mnogo, mnogo let.


Večkrat sem se že vprašala, kaj pomeni biti dober starš. Sedaj odgovor poznam. Dobri starši so tisti, na katere so njihovi otroci ponosni in so jim hvaležni za vse kar so v življenju naredili zanje. Jaz imam dobre starše. Želim si le, da bi čez trideset let tako o nama z Matejem razmišljal tudi najin sinko Gaj. To bi bila največja nagrada za opravljanje vloge mamice in očka.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
16
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
9
FOTO: Najbolj srčkani "velikonočni zaj...
V galeriji si oglejte najbolj srčkane otroške velikonočne zajčke, v članku pa preverite 35 skrivališč - takšne lažje in ...
7
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
5



Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?