|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako premagati strah pred splavom?

Helena Mlakar, 9.12.2014
V prvem trimesečju je strah pred splavom pri nosečnicah zelo pogost. V prispevku boste našli nekaj nasvetov, s katerimi se boste lažje pomirili in odmislili negativne misli.

image
Odženite strah in mislite pozitivno.
/11


Strah pred spontanim splavom je najbolj pogost pri nosečnicah, ki so v prvem trimesečju. Takrat je tudi največ možnosti, da do njega pride. In veliko nosečnic po dopolnjenem 12 tednu lažje zadiha. Takšen strah je prisoten zaradi velikega števila informacij o nosečnosti, prav tako pa nanj mislijo zagotovo tudi nosečnice, ki so že imele spontani splav.


Če je vaša nosečnost tvegana, potem je prav, da se točno držite vseh navodil, ki vam jih je dal vaš ginekolog. Če menite, da njegov nasvet ni pravilen, poiščite drugo mnenje. Tako boste bolj mirni.


Če vaš ginekolog meni, da je vaša nosečnost popolnoma zdrava, potem je strah res odveč. Nikar se ne obremenjujte z negativnimi mislimi, poskušajte uživati nosečnost in ne obremenjujte se s strahovi. Morda vam bo v pomoč tudi pogovor s prijateljicami, ki so ravnokar rodile. Te vam bodo lahko potrdile, da so znaki, ki jih imate, popolnoma normalni in še ne pomenijo grozečega splava. Kadar vas preplavijo negativna čustva, strah, potem se obkrožite s pozitivnimi ljudmi, pojdite na sprehod, berite knjigo, pogovarjajte se s partnerjem, s prijatelji.


Malce strahu bo med nosečnostjo vedno prisotnega. Od prvega dne, do prvega pogleda na vašega komaj rojenega dojenčka vas bo skrbelo, če nosečnost poteka brezhibno. Ta strah pa bo izginil, ko boste svojega dojenčka prvič objeli.


Mislite pozitivno, jejte zdravo, gibajte se in pijte dovolj tekočine, pa boste naredili največ kar lahko za vaše zdravje in za zdravje vašega dojenčka.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kakšna je idealna teža nosečnice?
Ženske, ki se v nosečnosti močno zredijo, imajo pogosteje težave v nosečnosti in tudi po porodu. Če se v nosečnosti zred...
5
3 pogoste stvari, ki pri nosečnici povzroč...
Pretirano nekritično sprejemanje informacij v nosečnosti lahko vodi v razvoj tesnobe. Kako preprečiti, da se pojavi stra...
4
Zatekanje nog v nosečnosti
Pogosta nosečniška težava, še posebej v drugi polovici nosečnosti so otekli gležnji in noge. Ali lahko otekanje prepreči...
4
FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
4



Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....
Te vaje pomagajo, da se dojenček obrne
Preverite preproste in varne vaje ter druge preizkušene metode, s katerimi lahko otročka v trebuščku spodbudite, da se o...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?