|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako se ob praznični gneči umiriti?

Helena Primic, 18.12.2018
Pogosto se zgodi, da nam veseli december več energije vzame kot nam je podari. Preverite, kako se temu uspešno izogniti.

image
Čeprav ste v gneči, si vzemite čas samo zase.
/11


Božično-novoletni prazniki so tik pred vrati, na cesti in v trgovinah je vse večja gneča, toliko stvari je treba še postoriti pred Božičem ... ni čudno, da je napetost v zraku vse večja.

Nekaj napetosti je seveda pripisati tudi pozitivnim pričakovanjem praznikov in vsega lepega, kar paše zraven.

Toda žal se prevečkrat zgodi, da nam veseli december več energije vzame kot da. Preverite, kako se temu uspešno izogniti. 

 

Ustavite se!

V dnevih, ko vemo, da smo preobremenjeni, se je dobro večkrat na dan za par minut ustaviti in pogledati vase. Kaj v tem trenutku čutim? Me kje v telesu kaj tišči, boli? Je v meni kakšen občutek, ki mu nisem prisluhnil/a?

Pri tem pogledu vase bodite čim bolj sprejemajoči in čim manj obsojajoči. To, kar najdete v sebi, enostavno sprejmite, brez potrebe, da bi karkoli spremenili "na bolje". Že to, da boste prišli v globlji stik sami s sabo, vam bo pomagalo se notranje pomiriti.

 

Zavestno se potrudite zagledati gozd

Ko imamo milijon opravkov, se pogosto tako ujamemo v vsa tista drobna opravila, da enostavno izgubimo stik s širšo sliko oziroma kot bi v gozdu videli le tisto eno drevo, pred katerim stojimo. Ravno zaradi pomanjkanja širšega pogleda so zato vse tiste drobne težavice še toliko večje težave.

Zato se vsakič, ko se vam bo zdelo, da se je usoda zarotila proti vam in vašemu božičnemu načrtu, zavestno odmaknite od težave in jo poskušajte pogledati "od zunaj". Lahko si pomagate tudi na sicer bolj grob toda učinkovit način tako, da si predstavljate, da ste izvedeli, da imate le še šest mesecev življenja. Bi bilo to, da so prodali tisto igračo, ki ste jo hoteli kupiti za darilo, ali vam piškoti niso uspeli, zares tako zelo pomembno?


PREBERITE TUDI: Ringarajin klepet: Božič je lahko tudi ekološki!

 

Bodite le opazovalec

Čeprav vam zmanjkuje časa, vam ni treba biti ves čas v akciji. Veliko bolj boste učinkoviti, če se boste večkrat ustavili in okolico le opazovali. Otroke, kako se razposajeno igrajo, zaljubljene pare, kako se poljubljajo, staro gospo, ki vsa urejena ponosno koraka po ulici, kužka, ki se zabava na snegu ...

Predajte se dogajanju v okolici in si dopustite biti za nekaj časa le pasiven opazovalec vseh tistih drobnih trenutkov, ki jih po navadi ne opazimo, pa nam vedno tako veliko podarijo.

 

Vzemite si čas zase, četudi vam ga zelo primanjkuje

"Zdaj pa res nimam časa za kavo. Nora gneča!" je decembra slišati od vsepovsod. Pa vendar ravno decembra potrebujemo prav to - čim več trenutkov zase, da si lahko naberemo dovolj moči za vsa decembrska opravila. 

Zato si v koledar prav tako resno kot seznam za darila in nabavo vsega, kar je nujno za prave družinske božične praznike, zapišite tudi obvezno kavo s prijateljico, obisk savne, čas za branje knjige in podobno. Vse to, kar vas sprošča, je prav tako pomembno kot vsi tisti "nujni" predbožični opravki.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kaj storiti, ko je otrok agresiven?
Ko je otrok agresiven, samo kreganje in kaznovanje otrokove težave, ki ga je pripeljala do agresivnega vedenja, ne bo re...
10
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
9
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...
7
Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
6



Praznovanje velike noči
Zagotovo že veste, kako boste letos pobarvali jajca. Kako pa boste otroka prepričali, da letos ne bo pojedel vseh čokola...
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?