|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako urediti sobo za mladostnika?

Alples, industrija pohištva, d.d., 5.5.2010
Soba za mlade je največkrat že pravi zasebni prostor v stanovanju. Poleg spanja in učenja, mladi v svojem prostoru želijo prebiti prosti čas bodisi sami ali v druženju s prijatelji.

image
/31


Soba za mlade je največkrat že pravi zasebni prostor. Pri opremi teh »stanovanj v malem« je poleg uporabnosti pomembna tudi usklajenost stila, barv in tekstur. Pri ustvarjanju občutka prostornosti si je včasih potrebno pomagati s podiranjem določenih predelnih sten, včasih pa je potrebno ravno obratno - določeno ločevanje aktivnosti v prostoru.

 

Sprostitev in druženje s prijatelji

Poleg shranjevanja garderobe, spanja ter dela in učenja, mladi v svojem prostoru želijo prebiti tudi del prostega časa, bodisi sami, bodisi v družbi prijateljev. Skušnjava, da bi pri opremi prostora namesto lastnega udobja iskali zadovoljstvo obiskovalcev je ob tem lahko velika, vendar sta na prvem mestu pomembna vsakodnevna raba in oddih. Izhodišče opreme prostora naj torej ne bo želena oprema, ampak iskrena ocena potreb.

 

Spanje

Prespimo tretjino dneva, zato je izbira postelje zelo pomembna. Poleg udobja, ki ga lahko ponudi kvalitetna vzmetnica, je pomembna tudi oprema celotnega prostora, saj zvečer redko takoj zaspimo, pa tudi jutranje prebujanje vpliva na počutje preko dneva. Mladostniki večinoma želijo večja ležišča. Pri programih Tempo X in Planet so na voljo postelje širin 90 in 120 cm; program Planet pa ima dodano še širino postelje 140 cm, kjer se lahko udobno namestita tudi dva. Prostor pod posteljo lahko zapolni predal, v katerega se pospravlja posteljnina. Druga možnost je, da vanj vstavimo vzmetnico in že je na voljo dodatno ležišče.

 

Učenje in zabava ob računalniku

Mladinske sobe so namenjene tudi učenju in zabavi. Človek na splošno čuti potrebo po ločevanju dela in sprostitve oz. počitka. V praksi je pogosto zaželena postavitev postelje ter računalniške mize in elementa za namestitev televizijskega sprejemnika v ločena prostora, kar pa zaradi prostorske stiske večinoma ni mogoče. Prostor za učenje je od postelje potrebno ločiti vsaj psihološko, mora pa imeti tudi ustrezno osvetlitev. Programa Tempo X in Planet nudita širok izbor pisalnih in računalniških miz.

 

Shranjevanje

Dobro organiziranega prostora za shranjevanje včasih niti ne opazimo, nered pa nas lahko ovira pri vsakdanjih opravkih. Princip shranjevanja (zapiranje v globoke garderobne omare, omare s policami in predale ter izpostavljanje v vitrinah in odprtih policah) vpliva na način uporabe celotnega prostora. Dodaten shranjevalni prostor lahko pridobimo ob izbiri mosta nad ležiščem. Zaključni element služi odlaganju predmetov in obešanju posameznih kosov oblačil ob vhodnih vratih.

www.alples.si

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Jezna sem, ker vzgajate otroke, ki se jih ...
Bila sem otrok v letih, ko je bilo biti otrok izjemno težko in ne želim, da bi se to obdobje ponovilo. Kljub temu, ko se...
12
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
12
Kako otroka spraviti iz hiše?
Karkoli boste otroku govorili (kako zelo je čas, preživet v naravi, zdrav ali koliko zanimivih reči se skriva na vrtu), ...
7
Spočiti ali utrujeni iz družinskega dopusta?
Dopustovanje z majhnimi otroki je za starše lahko zelo naporno obdobje. Nikakor si ga ne morejo predstavljati kot »oddih...
6



BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?