|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako zaključiti vrtčevsko in šolsko leto?

Helena Primic, 15.6.2023
Preverite šest idej, kako otroku organizirati poseben zaključek vrtčevskega/šolskega leta, da bo septembra lažje vstopil ponovno v vrtec ali (prvič) v šolo.

image
Pomagajte otroku zaključiti to šolsko leto na nepozaben način. (Freepik.com)
/11


Zaključni dogodki v vrtcih in šolah otrokom na simbolni in iniciacijski način pomagajo zaključiti vrtčevsko/šolsko leto, da lahko septembra lažje ponovno vstopijo v vrtec in šolo za eno leto starejši.

Preverili smo, kako lahko tudi starši otrokom organizirate zaključek vrtčevskega oziroma šolskega leta, ki ga ne bodo pozabili.

 

1) Tematski piknik s prijatelji

Najbolj preprost in med otroci najbolj priljubljen način praznovanja je seveda otroška zabava.

Zato lahko ob zaključku vrtčevskega/šolskega leta organizirate poletni tematski piknik, na katerega lahko otrok povabi vse prijatelje iz vrtca ali sošolce, lahko pa le tiste, s katerimi se je bolje razumel. In tako v družbi najboljših prijateljev zaključi to šolsko leto.

Kot gusar, princeska, morska deklica, živalca ... Izbiro prepustite otroku, vi pa mu le pomagajte, da izvedba ne bo preveč zahtevna.

 

PREBERITE ŠE: Otroška koktejl zabava - ideje

 

2) Družinski izlet po želji otroka

Če je otrok najsrečnejši v varnem krogu družine, lahko to šolsko leto zaključite z družinskim izletom. Izletom, ki ga naj seveda izbere otrok, saj gre vendar za njegovo praznovanje. Morda si bo pa otrok izbral družinski izlet v neznano!

Da bo odločitev lažja, vi izberite nekaj možnosti za izlet, med katerimi naj otrok izbere tisto, ki se mu zdi najbolj privlačna. Tako boste še vedno ohranili nadzor nad situacijo, otrok pa bo imel občutek, da je on tisti, ki je določil družinski zaključni izlet.

Če želite, da bo izlet otroku zares ostala dolgo v spominu, vključite ogled kakšnih naravnih znamenitosti, lahko tudi muzeja ali gradu. Otroci namreč radi raziskujejo nove svetove in odkrivajo pozabljene skrite zaklade.

 

konec šolskega leta

Zaključite šolsko leto z raziskovalnim družinskim izletom, ki naj ga izbere otrok, saj gre vendar za njegovo praznovanje. (FOTO: Freepik.com)

 

3) Slavnostni nakup šolskih potrebščin za prvošolčke

Če bo septembra otrok vstopil v šolo, lahko zaključek vrtca združite z nakupom šolskih potrebščin. Tukaj preberite blog o vseh lekcijah nakupa šolske torbe!

Si za ta poseben dogodek vzamete cel dan - takoj po zajtrku obiščete trgovine s šolskimi potrebščinami in si po nakupu vsega, kar bo prvošolček potreboval za prvi razred, privoščite slavnostno družinsko kosilo. Z obvezno sladico seveda. Ob kateri lahko otroku zaupate kakšen svoj šolski spomin. Kakšen prijeten, smešen, pa tudi neprijeten. 

Naj bo to dan za šolo in praznovanje tega, da bo tudi vaš otrok kmalu prvič prestopil šolski prag.  

 

PREBERITE ŠE: BLOG - Prvič na počitnicah pri babici

 

4) Kozarec spominov in želja

Kaj bi si iz vrtčevskega/šolskega leta rad zapomnil za vedno? In kaj si želim doživeti v naslednjem šolskem letu?

Skupaj z otrokom zapišite vse svoje spomine in želje (tako otroci kot starši!) ter jih shranite v poseben Kozarec spominov in želja. Ker je to čaroben kozarec, ga je treba seveda temu primerno okrasiti. Da se spomini ne bodo izgubili in bodo želje slišale čarobne vile, ki uresničujejo vse želje, ki prihajajo iz srca. 

Če je otrok mlajši, mu pomagajte zapisovati spomine in želje, otrok pa naj na listek zraven kaj nariše, kar ga bo pri odpiranju kozarca spomnilo na spomin oziroma željo.

 

5) Zahvalna risbica ali pismo za vse vrtčevske/šolske prijatelje

Čeprav danes večinoma pošiljamo SMS-je in sporočila po elektronski pošti, imajo pisma posebno moč.

Zato spodbudite otroka, da svojim prijateljem iz vrtca/šole napiše zahvalno pismo, v katerem mu pove, kaj je z njim najraje počel, česa ne bo nikoli pozabil in katere igre bi se rad z njim igral med počitnicami in v prihodnjem vrtčevskem/šolskem letu.

Če je otrok mlajši, njegovo sporočilo za prijatelja po nareku zapišite vi, otrok pa mu naj kaj lepega nariše. Za zahvalo, spomin in spodbudo, da bi njuno prijateljstvo trajalo še naprej.

 

PREBERITE ŠE: Ringarajin klepet - Šolanja na domu se lahko loti vsak starš

 

6) Album ali plakat spominov na minulo šolsko leto

Vrtčevske risbice, šolske fotografije, ljubezenska pisemca, vstopnice od otroških predstav in družinskih potovanj, mogoče prihod novega družinskega člana ali nova otroška sobica ...

Skupaj z otrokom sestavita album ali plakat spominov na minulo šolsko leto, ki bo tako otroka kot vas vedno spomnil na vse tiste pomembne trenutke tega vrtčevskega/šolskega leta, ki se izteka. 

Morda skupaj z otrokom okrasita posebno škatlo, kamor bo otrok lahko shranil vse spominke in spomine, skupaj z albumom. Na škatlo seveda obvezno zapišita Šolsko leto 20xx/20xy.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
20
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
8
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
7
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
6



13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...
Izštevanke (1. del)
Koliko izštevank obstaja? Veliko, bi verjetno vsakdo odgovoril. Ko pa se moramo na hitro eno spomniti pri igri, pa se na...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?