|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

10 načinov za napovedovanje, kakšna bo osebnosti vašega dojenčka, ko bo odrasel

Uredništvo Ringaraja.net, 9.11.2022
Se se sprašujete, kakšna bo osebnost vašega otroka, ko bo odrasel? Zabavno je opazovati, kako vaš otrok odrašča v to, kar bo postal. Preverite stvari, ki nakazujejo kakšen značaj bo imel vaš dojenček, ko bo odrasel.

image
Več kot se vaš dojenček oglaša, močnejši je lahko njegov jezikovni razvoj. (Freepik.com)
/11


Se se sprašujete, kakšna bo osebnost vašega otroka, ko bo odrasel? Zabavno je opazovati, kako vaš otrok odrašča v to, kar bo postal. Ko imate novorojenčka, lahko vidite nekatere stvari, ki vam lahko pomagajo predvideti otrokov značaj, vendar je pomembno, da se zavedate, da se dojenčki spreminjajo.


Novorojenčki rastejo izjemno hitro in če boste pozorni, boste morda že opazili delčke otrokove prihodnje osebnosti. Stvari, ki jih počnete, in kako se spopadate z določenimi situacijami lahko prav tako vplivajo nanje, ko odraščajo. V nadaljevanju lahko preverite kazalnike značaja in stvari, na katere morate biti pozorni pri preživljanju časa z dojenčkov, saj lahko vse vpliva na otrokovo osebnost v prihodnje.

 

PREBERITE TUDI: Kako pomagati perfekcionističnemu otroku?


1. Pogosto siten dojenček lahko napoveduje težavno vedenje v prihodnosti.

Glede na raziskavo objavljeno na spletni strani Naional Library of Medicine (tukaj) lahko muhast in pogosto siten dojenček pomeni, da je pri vašem otroku na splošno prisotno bolj problematično vedenje. Zanimivo pri tej študiji je, da se osredototča na preitan jok, kot ga zaznavajo mame. Pri tem je ključno, da starši otroka potolažijo prej, preden pride do pretiranega joka.


2. Več bebljanja (dojenčkastega govora) lahko pomeni močnejši jezikovni razvoj.

Dojenčkovi možgani izjemno hitro rastejo. Več kot se vaš dojenček oglaša, močnejši je lahko njegov jezikovni razvoj. Poskrbite, da se pogovarjajte z njimi in njegovi možgani se bodo le krepili. Po mnenju raziskovalcev z Univerze v Connecticutu bo »otroško govorjenje« ali pretiravanje z določenimi zvoki in animiranje koristilo otrokovemu usvajanju besed.


3. Izkazovanje naklonjenosti lahko vodi do boljše samozavesti in socialnih veščin.

Razvijanje varne navezanosti, ko je vaš dojenček majhen, je ključnega pomena pri mnogih stvareh. Vašemu dojenčku lahko pomaga postati močnejše in samozavestnejše človeško bitje. Več izkazane naklonjenosti lahko vodi do boljšega razvoja različnih socialnih veščin. Glede na študijo Duke Global Health Inštituta (tukaj) se dojenčki, katerih matere jim izkazujejo veliko naklonjenosti, lažje spopadajo s stresom ko odrastejo.


4. Več kot otrok kriči in način, kako se s tem spopadete vi kot starš, lahko kasneje vpliva na njegov temperament.

Težko se je spopadati z otrokom, ki veliko kriči, vendar to ne pomeni, da bo vaš dojenček čemeren odrasel. Kot starš lahko otroku pomagate pri soočanju s stresnimi situacijami. Če otroka seznanite z novimi ljudmi in situacijami, mu boste pomagali premagati del te tesnobe. Po mnenju raziskovalcev z univerze Harvard je tolažba otroka, kio kriči ali joka, bistvenega pomena za razvoj njegovih možganov, da se kasneje v življenju bolje spopadajo s stresom.

 

PREBERITE TUDI: Trmasti otroci so uspešnejši in bogatejši


5. Vznemirjen ali ležeren otrok, bo morda tudi v odraslosti ohranil takšen odziv.

Če se vaš novorojenček močno odziva na nove stvari ali je ob tem popolnoma miren, bo morda pozneje v življenju ohranil to vznemirjeno ali ležerno naravo. Raziskava (tukaj), ki jo je izvedla univerza Harvard, je preizkušala, kako se dojenčki odzivajo na neznane ljudi in dražljaje, in ugotovila, da je tistih 10 odstotkov, ki so bili najbolj razburjeni, in 10 odstotkov, ki so bili najmirnejši, ohranilo te lastnosti tudi pozneje v življenju.


6. Lahko obdrži svojo uporniško naravo, kar pa je odvisno od vašega odziva.

Po mnenju Univerze v Nevadi je pomembno, da svojemu otroku ne "lepite" oznak. Način, kako komunicirate z otrokom, je pomemben, saj so otroci kot spužbe, ki vsrkajo vse in zato lahko vi kot starši močno vplivate na njegov razvoj. Če ste prepričani, da vaš dojenček povzroča težave, lahko ga lahko s svojimi besedami provocirate in povzročite, da se vam želi še bolj upreti.


7. Če dovolj spijo, so srečnejši.

Nobena skrivnost ni, da dojenčki potrebujejo počitek, ki je nujen za njihovo rast in razvoj. Dovolj spanca pomeni, da bo vaš otrok vesel in dobre volje. Morda boste celo ugotovili, da imate bolj radovednega otroka kot ste mislili, preprosto zato, ker je spočit. Ta radovednost je lahko pomembna, ko postane starejši, saj bo ostal radoveden in tako vedel več. Strokovnjaki pravijo, da je tem pomemben tudi samo dremež.


8. Hitreje kot sprejmejo nove informacije, višji je lahko njihov IQ.

Dr. Joseph Fagan, profesor psihologije na univerzi Case Western Reserve, je preučeval, kako hitro dojenčki pogledajo z znane fotografije na novo. Hitrejši kot so bili, bolj inteligentni so bili, ker so hitro sprejemali nove informacije.


9. Bolj kot se pogovarjate s svojim dojenčkom, hitreje bo začel govoriti.

Bolj ko se smejete, pogovarjate in uporabljate otroški znakovni jezik, hitreje se lahko vaš otrok nauči jezika. Dojenčki se odzivajo na preproste besede in visok glas, ki jim to pomaga pri hitrejšem širjenju besednega zaklada. Otroški govor je lahko celo koristen.

 

PREBERITE TUDI: Z dojenčkom se pogovarjajte "dojenčkasto"

 

10. Bolj kot krepite pozitivno vedenje, bolje bo vašemu otroku v prihodnosti.

Ko vaš otrok raste, se lahko njegova osebnost večkrat spreminja. Najpomembnejša stvar, ki jo lahko naredite, je, da krepite njegovo pozitivno vedenje. Ta okrepitev jih bo spodbudila, da bodo ravnali prav, bili prijazni in odraščali v dobre osebe, kar je vse, kar si starš želi za svojega otroka.


V resnici je težko napovedati prihodnjo osebnost vašega otroka v fazi novorojenčka, vendar je to zanimiv proces, ki ga je lepo spremljati. Zabaven del starševstva je namreč odkrivanje, kako dojenčke odrašča in kakšen postaja. Obstaja veliko stvari, ki vplivajo na oblikovanje osebnosti, tako da je to nemogoče uotoviti vse v naprej, zato se predvsem zabavajte skupaj z otrokom in poskrbite za krepitev pozitivnega v njegovem življenju.

 

VIR: Baby-chick.com


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
18
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
5
Pomen imena Neža
Zadnje dekliško ime, ki se je prebilo v polfinale EPSKE bitke imen, je Maša. Nasproti ji je stalo ime Neža.
5
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5



Novorojenček: Prvi dnevi doma
Porod je za vami, zdaj pa je čas, da se navadite na novo življenje s svojim dojenčkom. Poskrbite za dobro prehrano in či...
Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?