|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ponedeljkov recept tedna: Kašica s kvinojo, hruško in breskvijo

Uredništvo Ringaraja.net, 11.3.2019
Dojenčki obožujejo sladke okuse breskev in hrušk, vanilija pa male brbončice še dodatno prebudi. S kvinojo boste poskrbeli za vnos pomembnih hranilnih snovi in to brez glutena. Vsekakor kašica, ki jo mora poskusiti vsak dojenček!

image
Kvinoji lahko dodate katerokoli otrokovo priljubljeno sadje.
/21


Če ste svojemu malčku že začeli uvajati gosto hrano, mu lahko pred žitaricami, ki vsebujejo gluten, najprej ponudite kvinojo, ki v resnici ni žitarica, vendar jo podobno kot ajdo uvrščamo med žitarice.

Kvinoja je brez glutena, sicer pa starodavna rastlina, ki so jo Inki poimenovali kar mati vseh semen. Vsebuje namreč več beljakovin kot katerokoli drugo žito, poleg tega pa se lahko pohvali z osmimi esencialnimi aminokislinami, vlakninami, vitamini in minerali (vsebuje skoraj štirikrat več kalcija, dvakrat več fosforja in pol več železa kot pšenica!). Kvinoja je kot odličen vir hranilnih snovi tako idealna tudi za otroke in dojenčke.


Za 500 ml otroške kašice potrebujete:

  • 60 g kvinoje
  • 1 hruško
  • 1 breskev ali 250 g zmrznjenih rezin breskev
  • 1 žličko vanilijevega izvlečka

  

Priprava:

1) Kvinojo najprej oplaknite pod hladno tekočo vodo in jo dobro odcedite. Nato jo v majhni kozici zmešajte s 160 mililitri vode in vanilijo ter mešanicona močnem ognju zavrite. Ko zavre, zmanjšajte ogenj, kvinojo pokrijte in jo na šibkem ognju kuhajte še približno 15 minut, da se zmehča in vpije večino tekočine. Nato jo odstavite in pustite pokrito stati še deset minut.

2) Medtem ko kvinoja počiva, olupite, razpečkajte in naseklajte hruško ter izkoščičite in na kose narežite breskev (te ni treba lupiti) ali odtajajte zamrznjene rezine breskev.

3) V multipraktik ali stoječi mešalnik dajte hruško in breskev ter kvinojo, ki jo prej nekoliko zrahlajte z vilicami. Vse sestavine zmeljite do gladkega oz. do dojenčku primerne gostote.

4) Kašico s kvinojo, hruško in breskvijo otroku ponudite takoj. Če vam ostane kaj kašice in je ne želite zavreči, jo lahko v nepredušni posodi hranite v hladilniku do dva dni, v zamrznjenih porcijah pa do tri mesece.

 

PREBERITE TUDI: Recepti za prve kašice za dojenčke


Recept za kvinojo s hruško in breskvijo smo si sposodili v barviti in pisani kuharici Slastne superjedi za dojenčke in malčke, ki je izšla pri Mladinski knjigi in vsebuje več kot 70 preverjenih receptov za hranljive, okusne in preproste obroke in prigrizke za dojenčke in malčke.

 

Vse ponedeljkove recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
8
3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
7
Pustne dobrote, s katerimi boste navdušili...
RECEPTI - Čokoladni krofki na palčki, Mini krofki s cimetom, Flancati s čokoladnim prelivom, Beli ameriški krofi z vanil...
6
Kvas, soda ali vinski kamen?
Veliko je slišati, da je kvas v pekovski izdelkih slabši z vidika zdrave prehrane kot ostala sredstva za vzhajanje. Pa j...
5



Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
3 ideje za zdrav dojenčkov zajtrk
Svojemu malemu jedcu pripravite doma pripravljen zajtrk iz ekoloških sestavin. Preverite tri odlične recepte, ki smo si ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?