|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ponedeljkov recept tedna: Pečena jabolka s sirom in bučnicami

Uredništvo Ringaraja.net, 24.9.2018
Ste svojemu malčku že ponudili pečena jabolka? Tale s sirom in bučnicami ga bodo gotovo navdušila. Jed je primerna tako za vegetarijance kot tiste, ki ne smejo uživati glutena.

image
Bučnice lahko zamenjate tudi z drugimi semeni ali oreščki.
/21


Pravijo, da eno jabolko na dan prežene zdravnika stran! Jabolka vsebujejo vlaknine in vitamin C, medtem ko bučnice niso le hrustljav posip, temveč tudi vir magnezija in cinka.

Več kot dovolj razlogov, da letošnjo s sadovi bogato jesen izkoristimo tudi za to okusno jed.

 

Za 4 jabolčne polovičke potrebujete:

  • 2 veliki rdeči jabolki
  • 60 g čedarja ali katerega drugega sira
  • 2 žlici surovih bučnic
  • 2 žlici javorjevega ali agavinega sirupa (ali rjavega sladkorja)
  • 1/8 žličke zmletega cimeta (najbolje ekološkega)

 

 

Priprava:

1) Jabolki razpolovite in razpečkajte, sir pa nastragajte. Nato segrejte pečico na 180 stopinj Celzija in rahlo namastite pekač.

2) Jabolčne polovice s prerezano stranjo navzgor naložite v pripravljeni pekač ter jih enakomerno posujte in pokapljajte z izbranim sladilom, nato pa posujte s cimetom. Vsako jabolčno polovico obložite z dvema žlicama nastrganega sira in posujte s 1/2 žličke bučnic.

3) Ko so jabolka pripravljena, pekač pokrijte z aluminijasto folijo in jih pecite približno 35 minut, da se zmehčajo. Ko so pečena, jih odkrijte in pred strežbo nekoliko ohladite. Če jih boste shranili v nepredušno posodo, vas lahko počakajo v hladilniku tudi do dva dni. 

 

Namig:

Poigrajte se z receptom ter kombinirajte različne vrste sadja in sira. Dobra izbira so tudi hruške, saj prav tako kot jabolka med peko obdržijo obliko. Če boste izbrali sadje z rdečkasto lupino, bo vaš malček prejel še dodaten odmerek koristnih snovi v obliki betakarotena - protivnetnega antioksidanta.

 

 

Recept za pečena jabolka s sirom in bučnicami smo si sposodili v barviti in pisani kuharici Slastne superjedi za dojenčke in malčke, ki je izšla pri Mladinski knjigi in vsebuje več kot 70 preverjenih receptov za hranljive, okusne in preproste obroke in prigrizke za dojenčke in malčke.

 

Vse ponedeljkove recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
7
Kako pripraviti velikonočne dobrote za naj...
Pred vrati je velika noč, praznik barvanih jajčk, šunke, potice/kruha, hrena in drugih dobrot. Kaj lahko pripravimo tudi...
6
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
5
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
4



Zdrav zajtrk za šolarja – teden 2
V drugem tednu šole smo vam pripravili novih pet idej za zdrav zajtrk za šolarja. Preverite, jedi, ki jih lahko zjutraj ...
Recept: Zelenjavna lazanja
photo
Če še nikoli niste pekli lazanje, ker ste prepričani, da je priprava preveč zahtevna in zamudna, preverite ta preprost r...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?