|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Mamino pismo ginekologu, ki ji ni povedal resnice

Uredništvo Ringaraja.net, 21.3.2024
Preberite čustveno pismo mame svojemu ginekologu, ki si je želela slišati resnico pred rojstvom otroka.
Ključne besede:

image
Courtney je mama trem deklicam; najmlajša, Emersyn ima Downov sindrom. (Upworthy.com)
/11


Courtney je mama trem deklicam. Najmlajša, Emersyn ima Downov sindrom. Kot je dejala, ji je ginekolog večkrat predlagal, naj splavi, saj se bo z rojstvom tega otroka kakovost njihovega življenja poslabšala. 

Ker pa je življenje z malo Emersyn čudovito, je Courtney svojemu ginekologu napisala emocionalno in srčno pismo.

 

Dragi doktor,

prijateljica mi je pred kratkim povedala, da ji je ginekolog na ultrazvoku rekel: "Vaš otrok je popoln." 

In ko se je rodil njen sin z Downovim sindromom, je z njim obiskala tega zdravnika. Pogledal ga je in rekel: "Sem vam rekel. Popoln je."

Njena zgodba je zlomila moje srce. Čeprav sem hvaležna za njeno izkušnjo, me je napolnil občutek obžalovanja, ker je jaz nisem imela. Želim si, da bi bili vi ta zdravnik.

K vam sem prišla v najhujšem času v mojem življenju. Bila sem prestrašena in obupana. Nisem še vedela resnice o svojem dojenčku in takrat sem jo nujno potrebovala - da mi jo poveste vi. Ampak namesto podpore in spodbude ste mi predlagali, naj otroku vzamem življenje. Povedala sem vam, kako ji bo ime in še enkrat ste me vprašali, če razumemo, kako težko bo živeti z otrokom, ki ima Downov sindrom. Predlagali ste, naj znova premisliva o nadaljevanju nosečnosti.

Po tem prvem obisku sva se na smrt bala naslednjih. Najtežji čas v moje življenju je postal skoraj neznosen, ker mi nikoli niste povedali resnice. 

 

PREBERITE TUDI: Moj otrok ima Downov sindrom


Moj otrok je bil popoln. 

Nisem jezna. Nisem zagrenjena. Sem samo zares zelo žalostna. Žalostna sem, ker vas majhni srčni utripi, ki jih vidite vsak dan, ne napolnijo z občudovanjem. Žalostna, ker vam vsi drobni detajli in čudež teh majhnih prstkov, pljuč, oči in ušes ne ustavi časa. Žalostna, ker ste se tako zelo motili, ko ste mi rekli, da dojenček z Downovim sindromom zmanjša kvaliteto življenja v družini. In moje srce je zlomljeno, ko pomislim, da ste isto stvar prav danes kaj takšnega rekli drugi mamici. Najbolj od vsega pa me žalosti, da ne boste nikoli imeli privilegija spoznati moje hčerke, Emersyn.

Vidite, Emersyn ni samo dvignila kakovosti našega življenja, dotaknila se je srca tisočih. Dala nam je namen in srečo, ki je ni mogoče izraziti z besedami. Dala nam je večji nasmeh, več smeha in več poljubov, kot smo kadarkoli vedeli, da so. Odprla je naše oči za pravo lepoto in čisto ljubezen. 


Zato molim, da nobeni drugi mami ne bo treba skozi izkušnjo, kot je bila moja. Molim tudi, da boste vi od zdaj naprej videli resnično lepoto in čisto ljubezen na vsakem ultrazvoku. In molim, da ko boste zagledali naslednjega dojenčka z Downovim sindromom, ki bo ljubljen in na varnem v maminem trebuhu, boste pogledali tisto mamico in ji povedali resnico: "Vaš otrok je absolutno popoln!"

 

VIR: Upworthy.com


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
16
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
8
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
8
Otroka je ponoči strah
Nočni strahovi so nekaj, kar v vsaj enem izmed obdobij odraščanja spoznajo vsi malčki. Starši reagiramo na otrokove stra...
6



Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
RESNIČNA ZGODBA: Moj otrok ima Downov sindrom
Diagnoza: Downov sindrom. Bil je neverjeten šok, popolnoma nepričakovana novica in takoj milijon vprašanj. Zakaj prav na...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?