|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ponedeljkov recept tedna: Mangova kašica s špinačo in hruško

Uredništvo Ringaraja.net, 14.5.2018
Ko boste svojemu malčku ponudili špinačo v tej okusni sadni kombinaciji, je malo verjetnosti, da jo bo zavrnil. Zelo verjetno bo postala eden izmed njegovih najljubših obrokov.

image
Špinačo lahko zamenjate z blitvo, najbolje z domačega vrta.
/21


Ta okusna mešanica je odlična izbira za dni, ko vam zmanjka idej za okusno in zdravo kašico za dojenčka.

Špinača, pomešana s sadjem, se je namreč že pri številnih dojenčkih izkazala za zmagovito kombinacijo, ki gre dojenčkom v slast. Uporabite lahko svežo ali zamrznjeno špinačo.

 

Za 700 ml potrebujete:

  • 90 g sveže mlade špinače ali 300 g zamrznjene špinače
  • 2 zrela manga
  • 1 hruško
  • 60 do 120 ml materinega mleka, mlečne formule ali vode (po potrebi)
  • 1 žličko ekstra deviškega olivnega olja

 

Priprava:

1) Mango olupite, obrežite s koščice in narežite na majhne koščke, hruško olupite, razpečkajte in prav tako narežite na majhne koščke, zamrznjeno špinačo pa odtajajte in ožemite.

2) V majhni ponvi na zmernem ognju segrejte olivno olje in mu dodajte špinačo, ki jo pražite približno dve minuti, da "oveni". Odvečno tekočino odlijte in pustite, da se špinača ohladi.

3) Špinačo, mango in hruško preložite v mešalnik in zmeljite do gladkega. Če je kašica pregosta, ji po žlicah dodajajte materino mleko (oziroma mlečno formulo ali vodo), da jo razredčite. Kašica mora biti lepo tekoča in malo gostejša kot gladka jabolčna čežana.

4) Kašico postrezite takoj. V hladilniku jo lahko v nepredušni posodi hranite do dva dni, zamrznjeno v porcijah pa do tri mesece.

 

Recept za mangovo kašico s špinačo in hruško smo si sposodili v barviti in pisani kuharici Slastne superjedi za dojenčke in malčke, ki je izšla pri Mladinski knjigi in vsebuje več kot 70 preverjenih receptov za hranljive, okusne ter preproste obroke in prigrizke za dojenčke in malčke.

 

Vse ponedeljkove recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako odpravimo temenca?
Temenca pravimo rumenkastim mastnim, lepljivim luskicam, ki se pojavijo v prvih treh mesecih življenja in skoraj ni novo...
4
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
4
9 romantičnih imen za nežne fantke
Kakšno ime dati fantku, ki je že kot novorojenček pokazal, da je zelo nežen in občutljiv deček? V članku preverite devet...
4
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
3



Nočno hranjenje dojenčka
Na začetku je ritem hranjenja približno enak podnevi in ponoči. Kasneje pa dojenček začne ponoči delati vedno daljše raz...
Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?