|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Masaža z bambusovimi palicami

P.L., 10.4.2012
Bambusova masaža je starodavna terapija, ki so jo uporabljali že v tradicionalni kitajski medicini. Pri masaži se uporablja votle organsko obdelane bambusove palice. Te nadomeščajo terapevtove roke.

image
/11


Bambusova masaža postaja vse bolj priljubljena tudi pri nas, uporablja se v zdraviliščih in pri lepotnih terapevtih, je povedala maserka Nina Šavor.

Bambusova palica nadomešča terapevtove roke in je sposobna dati globljo, trdnejšo masažo. Palico drži terapevt in jo valja po mišicah z isto močjo, kot bi jo uporabil v svojih rokah. Mišice se nato gnete, kar pomaga pri sproščanju napetosti in zmanjšanju vozlov. Ta tehnika uporablja splošna načela masaže. Podobno kot pri masaži pospešuje cirkulacijo, sprostitev in druge splošne koristi.

Ta tehnika deluje na zelo podoben način kot masaže s kamni. Roke se uporabljajo za delo preko mišic in z bambusovo palico se osredotoča na vozle. Če je palica ogreta, se mišice sprostijo na globlji ravni. Načela in koristi splošnih masaž najdemo tudi v tem načinu. Ko se palica uporablja namesto roke, pa lahko uporabo palice vključimo v vse tehnike in načini. Kadar terapevt manj uporablja svoje roke, lahko ima to še dodatno ugodno vpliva na terapevta z manj stresa v rokah, zapestju in ramenih.

Bambus masažna terapija je starodavna kitajska medicina navdihnjena po naravnem zdravljenju bolnikov z uporabo stebla iz bambusa v različnih velikostih in dolžinah za namestitev na različne dele telesa. Preden se je bambus razvil kot orodje za izboljšanje zdravja ljudi, so ta material že znali uporabljati na 1500 različnih načinov. Uporabljali so ga kot material za glasbene instrumente, dekoracije, in še veliko več. Večina azijskih držav ga prav tako ga obravnavajo kot simbol plodnosti in blaginje, spolnosti in dolge življenjske dobe. V teku časa je bilo odkrito in razvito kot pomoč pri zdravljenju našega telesa.

Metoda, ki se uporablja za to vrsto zdravljenja, je nekako podobna večini vrst masažnih terapij, razen dejstva, da masažni terapevt uporablja bambusove palice, namesto, da masira celo telo bolnika s svojimi rokami, komolci in koleni.

Bambus masažna terapija sprošča napetosti mišic z nenehnim gnetenjem na različne mišične skupine telesa. Pri nas pa jo uspešno uporabljamo kot terapijo za odvajanje odvečne vode iz telesa .

Največkrat gre za terapijo po porodih, ko se celulit in maščobne blazinice še hitreje nabirajo v telesu oziroma so ostale v telesu od poroda. Zelo pomembno da mamice počasi prečistijo svoje telo in organizem ter odvedejo vse negativne toksine in nečistoče iz telesa.

Masaža z bambusom je priporočljiva pri vseh, ki imajo težave z zatekanjem nog posebno v poletnih mesecih, saj lahko s tovrstno masažo dosežemo učinek »lahkih nog«.

 

Še več si preberite TUKAJ.

 

Preberi še:

Sladka brazilska depilacija

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Božična oblačila za vso družino: 5 idej
Kaj, če bi letos tudi vaša družina sledila priljubljeni ameriški tradiciji ujemajočih božičnih oblačil? Preverite pet pr...
2
ZMAI: Torbe za pogumne ženske
Neli štrukelj, oblikovalka in ustanoviteljica blagovne znamke ZMAI, izdeluje modne torbe iz zmajeve kože in z zmajevsko ...
2
Nasvet: Preprečite razpokano kožo na rokah
V jesenskem in zimskem času, ko se temperature spustijo tudi pod ničlo, je potrebno nekaj več časa posvetiti tudi koži n...
2
Permanentno lakiranje
Permanentno lakiranje je nova generacija lakiranja naravnih nohtov. Je bolj obstojno, primerno za mlade mamice, ki nimaj...
2



Urejena mamica kljub pomanjkanju časa
Ko ženska postane mamica, se mnogo stvari v življenju spremeni. Nima več toliko časa zase, kot ga je imela pred porodom....
Test krem: Najdražje niso najboljše
Kreme, ki so jih tokrat potrošniške organizacije postavile pod drobnogled, naj bi bile nekakšni multipraktiki. Ženske na...