|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Maternica je bila prazna, pravi čudež je, kako je otrok preživel

Uredništvo Ringaraja.net, 11.7.2023
Tamara je pojasnila, da je bila stara 17 let, ko je zanosila, prvi pregled pa je imela pri 14 tednih. Nihče ne želi poslušati najstnice, ki je noseča. Če bi jo in če bi raziskali, zakaj jo skrbi, bi ugotovili, da dojenček ni na pravem mestu.

image
/11


Tamara McPedran je mati štirih otrok, svojo pretresljivo zgodbo pa je delila s svojimi sledilci na TikToku.

Pojasnila je, da je vedela, da je z nosečnostjo nekaj narobe, a da jo je zdravstveno osebje odpustilo, ker je bila stara šele 17 let. "Ko me je kirurg odprl med nujnim carskim rezom v 31. tednu, je našel prazno maternico," je povedala v kratkem videu, ki je hitro postal viralen.

TikTokerka je nato objavila daljši video, ki pojasnjuje celotno zgodbo. "Nisem rodila, bila sem noseča. Videli smo otroka notri, torej je bil tam. Samo ne tam, kjer bi morala biti," je rekla.

 

PREBERITE TUDI: VIDEO: Rodila v domači kadi, popolnoma brez pomoči

 

Tamara je pojasnila, da je bila stara 17 let, ko je zanosila, prvi pregled pa je imela pri 14 tednih. Nihče ne želi poslušati najstnice, ki je noseča. Če bi me in če bi raziskali, zakaj me skrbi, bi ugotovili, da dojenček ni na pravem mestu – nadaljuje zgodbo.

Okoli 20. tedna je Tamara pojasnila, da je prišlo do nekaj krvavitev in bolečin, vendar so strokovnjaki vztrajali, da je to normalno. - Na koncu sem bila na slikanju in odkrili so, da dobesedno nimam plodovnice. Obstajajo tudi drugi razlogi za skrb glede rasti otroka in posteljice, pravi.

Do 31. tedna je bila bodoča mamica na bolniški postelji zaradi "pomanjkanja gibanja ploda". - Okoli pete ure zjutraj so prišli s CTG-jem in ugotovili, da otrokovega srčnega utripa ni mogoče locirati. Končno so ga našli, a je bilo zaskrbljujoče. Otrok je bil v zelo hudi plodovi stiski. Odpeljali so me na porodni oddelek. Nato me je babica začela upogibati v različne položaje.

 

PREBERITE TUDI: Moj otrok se ni rodil, jaz pa sem bila mama

 

- Izkazalo se je, da je dojenček sedel na popkovini, zaradi česar se mu je zmanjšal srčni utrip. Ko so se odločili, da bom rodila, so me odprli in maternica je bila je prazna z vrečko plodovnice v njej. Vsa tekočina, ki biti s tem otrokom, je bila v maternici, a otroka tam ni bilo – je pojasnila.

Kirurg na tej točki pogleda mene in mojega partnerja in reče: "Kje je dojenček?" Pogledam ga in si mislim "Ne vem, bolje, da ga poiščeš!" - doda Tamara.

Da bi raziskali, kaj se je zgodilo, so na koncu prerezali Tamarin trebuh od boka do boka. - Ugotovili so, da imam dodatno majhno votlino. Ni imela materničnega vratu, je pa imela jajčnik in jajcevod in ni bilo komunikacije z mojo pravo maternico. Tam sta dejansko bila otrok in njena posteljica, stran od moje maternice in amnijske tekočine, pravi.

 

PREBERITE TUDI: Tri mame, ki so zavrnile zdravniški nasvet glede splava

 

Čudež je, da sta bili obe z dojenčico dobro, Tamara pa je pojasnila, da ima od takrat dvojčka in še enega sina, ki se je rodil prezgodaj. Trenutno je ponovno noseča in upa, da bo dočakala predviden rok poroda.

 

Vir: Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

5 neresničnih mitov o porodu na domu
Res je, da babice pri porodih na domu ne smejo nastavljati epiduralne analgezije, toda to še ne pomeni, da si pri domače...
26
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7
Depilacija z voskom v nosečnosti – da ali ne?
Je depilacija z voskom v nosečnosti varna? Kaj pa odstranjevanje dlačic na intimnem predelu? Koliko (če sploh) pred poro...
6
Starodavni test nosečnosti
Sliši se neverjetno, a je res. Že stari Egipčani so poznali naravno metodo, s katero so ugotavljali nosečnost. Vas zanim...
5



Ali lahko tvoj pes zavoha, da si noseča?
Nekateri strokovnjaki verjamejo, da lahko psi postanejo zaščitniški, ko opazijo subtilne znake, da je njihova lastnica n...
FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?