|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Na pomoč, dež nam je pokvaril rojstni dan!

Uredništvo Ringaraja.net, 9.5.2019
Preverite hitre rešitve za rojstnodnevno zabavo, ko vam vreme prekriža načrte.

image
Zabavo v pidžami lahko organizirate tudi čez dan.
/11


Vam je slabo vreme prekrižalo načrte za praznovanje otrokovega rojstnega dne na prostem, vi pa ne veste, kako organizirati zabaven rojstni dan v stanovanju oziroma hiši?

Preverite nekaj hitrih rešitev.

 

1) Zabava v pidžami

Kdo pa pravi, da je zabava v pidžami primerna le pred spanjem? Povabljencem sporočite, naj na rojstnodnevno zabavo pridejo v najljubši pidžami, otrokom pa pripravite več šotorov (sestavite jih lahko tudi le s koši pohištva in pregrinjali), v katerih jim postrezite z okusnimi prigrizki. Če jim boste zatemnili prostor in jih opremili z ročnimi svetilkami, se bo morda iz zabave v pidžami razvila strašljiva zabava. 

 

2) Zabava s kartonskimi škatlami

Predšolski otroci se zelo radi skrivajo in plezajo, zato vas morda rešijo kartonske škatle. Kako, preverite na tej povezavi. 

3) Šemljenje brez pravil 
Pust je res že minil, toda saj veste, kako se večina otrok rada šemi. Iz omare prinesite vse kostume, si kakšnega izposodite, malo improvizirajte in šemljenje povsem prepustite otrokom. Naj sami eksperimentirajo z različnimi kombinacijami in se zabavajo, ko se našemijo na pol v Indijanca in na pol v princesko. Smeh in zabava zagotovoljena.

 

PREBERITE TUDI: Rojstni dan "po domače"

 
4) Domače lego tekmovanje 
Večina fantov in deklic obožuje lego kocke, zato lahko organizirate domače lego tekmovanje. Vsak otrok mora sestaviti svojo najljubšo žival, avto, hišo ali nek gospodinjski pripomoček. Bolj, ko boste domišljiji dali prosto pot, bolj bodo otroci uživali pri sestavljanju teh legendarnih kock.  

5) Spustite jih v kuhinjo 
Če so otroci že nekoliko večji in povabljencev ni veliko, lahko otrokom naročite, da spečejo preprosto pecivo. Seveda z vašo pomočjo. Tudi starejši otroci bodo nadvse uživali, ko bodo lahko gnetli testo in "packali" brez slabe vesti. Pri tem pa ne pozabite na pravila za varnost otroka v kuhinji!

6) Ustvarjalne delavnice na tisoč in en način 
Nalepke, vodene barvice, gumbi, čopiči, plastelin, šivanje, krep papir, žeblji ... na veliko mizo zložite čim več različnih materialov in pripomočkov za ustvarajanje ter otrokom prepustite izbiro, kaj in kako bodo ustvarili. Otroci so po naravi ustvarjalni, le dovolj časa brez naših predlogov in vodenja jim moramo dati, da lahko prisluhnejo svojemu notranjemu glasu. 

7) Rojstnodnevni športni dan 
Ja, tudi to je možno - športati v stanovanju! Rekviziti bodo sicer nekoliko drugačni, pa tudi gibanje bo seveda bolj omejeno kot na igrišču in v naravi, toda otroci se bodon še vedno dobro razmigali. In predvsem zelo zabavali. Na tej povezavi preverite, kakšne športne igre se lahko otroci igrajo v stanovanju.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
11
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
10
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
9
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
7



Izštevanke (1. del)
Koliko izštevank obstaja? Veliko, bi verjetno vsakdo odgovoril. Ko pa se moramo na hitro eno spomniti pri igri, pa se na...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?