|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Na zimo pripravljen avtomobil

Uredništvo Ringaraja.net, 14.12.2011
Pri vožnji v zimskih razmerah je potrebna dodatna previdnost voznika, zbranost v vožnji in ustrezna varnostna razdalja, hkrati pa mora biti vozilo tudi tehnično brezhibno in opremljeno z ustrezno zimsko opremo. Kaj sodi v avtomobil pozimi?

image
/11



Kako ustrezno pripraviti avtomobil, da bo vožnja v zimskih razmerah čim bolj varna?

1. Dolijte ustrezno količino sredstva proti zmrzovanju v hladilno tekočino motorja. Vaš avto bo varovala pred zmrzovanjem in korozijo.

2. Preglejte avtomobilski akumulator, da se prepričate, ali imate na voljo dovolj moči za zagon motorja v mrzlih zimskih dneh.

3. Preglejte zavore. Če zavore ne delujejo pravilno, lahko vaš avto pri zaviranju vleče v eno stran.

4. V avtu hranite pribor za izredne razmere. Žepna svetilka, odeja, pesek ali sol in strgalo za led so nepogrešljivi.

5. Preglejte sistem za gretje in odmrzovanje. Poskrbel bo, da vam bo udobno toplo med vožnjo v mrzlih zimskih dneh in da bo vaše vetrobransko steklo brez ledu in kondenzirane vlage.

6. Zamenjajte motorno olje.

7. Uporabljajte ustrezno tekočino za vetrobransko steklo. Raztopina sredstva proti zmorzovanju bo skupaj s primernimi brisalci poskrbela, da bodo vaša vetrobranska stekla vedno čista.

8. Ohranite svoj avtomobil čist. Redno izpiranje s čisto vodo zmanjša korozijo, ki jo povzročajo kemikalije, sol in prod, ki se uporabljajo za odstranjevanje ledu na cestah.

9. Opazujte in bodite opaženi. Poskrbite za dobro vidnost tako, da imate luči prižgane in vetrobransko steklo očiščeno. Pred vožnjo dobro očistite vsa stekla in poskrbite, da se z vozila ne bodo raztresali sneg, led, voda ali druge snovi.

 

V avtomobil pozimi spadata tudi metlica in strgalo za čiščenje stekel. Preverite tudi brisalce, morda je guma natrgana ali drugače poškodovana. Sneg lahko preseneti tudi zimsko službo in zgodi se, da vozilo z nemočnimi potniki obstane na cesti, zato tudi odeja v vozilu ne bo odveč.

 

Vzemite si nekoliko več časa za pot. Pozimi računajte na daljši čas potovanja, zato se od doma odpravite prej kot običajno.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
15
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
13
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
8
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
7



Kaj storiti, ko natočimo napačno gorivo?
Na črpalki ste pravkar natočil poln rezervora goriva in ugotovili, da ste namesto dizelskega natočili običajno bencinsko...
Novo pesem Alenke Godec napisali otroci
video
Alenki Godec je kot ambasadorka varnost sodelovala tudi na natečaju za najlepšo otroško pesmico o varnosti na prometu. P...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?