|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Z dojenčkom na daljšo pot

Helena Mlakar, 20.1.2011
Dolgo potovanje z dojenčkom v avtu je lahko stresno. Vožnjo si lahko olajšate tako, da se nanjo pripravite.

image
/11


Če se z dojenčkom odpravljate na daljšo vožnjo z avtom, se nanjo dobro pripravite. Naj vas jok dojenčka med vožnjo ne spravi iz tira, ostanite zbrani in se držite cestno prometnih predpisov. Nikar ne hitite, najbolj pomembno je, da na cilj prispete varno.


Priprava na pot

Preden se odpravite, dojenčka previjte in nahranite. Če že ima svoj ritem, potem pot, če je le mogoče, prilagodite njemu. Odpravite se takrat, ko se bliža čas za dojenčkov spanec. Nahranjen, previt dojenček, bo v avtu veliko lažje zdržal dlje časa. Vožnja pa ga bo morda uspavala.

Zelo pomembno je, da je dojenček primerno zavarovan. Majhen dojenček mora biti v lupinici, ki se mu mora prilegati, večji dojenček pa v avtosedežu. Poskrbite, da je dobro pripet in da mu je udobno.


Prilagodite temperaturo

Če bo dojenček v avtomobilu oblečen, ne smete imeti prižganega gretja. Najbolje je, da dojenčka nekoliko slečete in prilagodite temperaturo. Če bo dojenčku v avtu vroče, bo jokal. Prav tako, če ga bo zeblo ali pihalo.


Napolnite rezervoar

Že prej poskrbite, da je v avtomobilu dovolj goriva. Če se boste vmes ustavljali še na črpalki, ga lahko s tem prebudite, izgubljate čas, ki bi ga lahko porabili za vožnjo. Zato si rezervoar napolnite že prej.


Naj joka

Nikar ne izgubite živcev, če dojenček začne jokati. Ohranite mirno kri in vozite do odstavnega pasa. Nikoli ne smete otroku med vožnjo dajati dude ali stekleničke. Če vozite, naj bo vaša pozornost usmerjena na cesto. Nikar ne skrbite, dojenček bo počakal do točke, kjer lahko varno ustavite.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
10
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
9
Smo za otrokove težave s spanjem krivi sta...
Nočno zbujanje otroka za nekatere družine pomeni resen problem. Še huje pa je, če otrok zvečer noče zaspati. To je za st...
8
BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
6



Varnostni meh (airbag) lahko ogroža otroka
Varnostni meh je problematičen zaradi silovitega udarca (udari s hitrostjo več kot 320 km/h), ko se le-ta sproži. Že odr...
Pomembno: Lupinico uporabljajte le v avtom...
K obvezni opremi novorojenčka sodi tudi lupinica. Pri nakupu bodite izbirčni, na prvem mestu sta varnost in udobje. Prev...