|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Naj vas zapelje Tesla

energetika.net, 31.1.2011
V sredo, 2. 2. 2011, bo v prostorih GZS v Ljubljani potekal drugi seminar o pametnih omrežjih En.grids 011. Ob tej priložnosti bodo udeleženci seminarja lahko na testni vožnji preizkusili tudi električni avtomobil Tesla.

image
/11


 

Spletni časnik Energetika.NET bo 2. februarja 2011 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana, organiziral drugi strokovni seminar o razvoju pametnih omrežij – En.grids 011.

Na dogodku, ki ga je kot generalni pokrovitelj podprl Elektro-Slovenija, bo več kot 120 udeležencev, med njimi proizvajalci, dobavitelji in distributerji energije, proizvajalci in ponudniki merilne, telekomunikacijske in druge energetske opreme in programskih rešitev. Prav tako se nam bodo pridružili energetski in IT svetovalci, raziskovalci, in drugi strokovnjaki, povezani z oblikovanjem pametnih omrežij.

 

O rešitvah, izkušnjah in priložnostih, ki jih ponujajo pametna omrežja kot inovativna energetska infrastruktura 21. stoletja, bo spregovorilo 19 govorcev – predstavnikov domačih in tujih podjetij in ustanov. Med njimi so Kelag – hčerinsko podjetje RWE iz Avstrije, RWE Deutschland AG ter Landis+Gyr Europe AG. Program vam pošiljamo v prilogi, hkrati z drugimi informacijami in novicami o dogodku pa ga najdete tudi na spletni strani.


Testne vožnje

Del pametnih omrežij v prihodnosti bodo tudi vozila na električni pogon, ki bodo okolju prijaznejši način transporta in hkrati hranilniki energije. Prav v teh dneh je na slovenski trg prišlo prvo električno vozilo, v sredo pa bodo udeleženci seminarja En.grids 011 lahko tudi sami preizkusili vožnjo v vozilu prihodnosti. Podjetje RWE bo namreč iz Nemčije pripeljalo testno vozilo – avtomobil Tesla Roadster, edino športno vozilo na svetu z ničelnimi emisijami, ki ga v Nemčiji vozi že več kot 100 navdušencev, številni pa ga polnijo z zeleno energijo iz nemškega električnega omrežja. Več o vozilu na www.teslamotors.com.

  

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Bodo nekateri umirali od lakote?
ITR predstavlja nove publikacije v katerih pojasnjujeno vplive posrednih sprememb rabe zemljišč zaradi gojenja soje, sla...
3
Pozor nevarni Piškoti Jaffa Cakes
Zdravstveni inšpektorat je vzorčil živila, pakirana v embalažo, ki vsebuje nevarne snovi, ki lahko zaradi svoje hlapnost...
3
Kako je nastajala knjiga Varuhi dreves
Če odgrnemo tančico zunanjega sveta, kot ga poznamo, se prav hitro znajdemo v svetu bitij, ki na neki drugi ravni skrbij...
3
Prihodnost je EKO
Bio, eko sta verjetno največkrat uporabljeni besedi tega časa. In ne le to. Če bomo v skladu z njima živeli, bomo preživ...
3



Polnozrnat ploščat kruh po indijsko NAAN
photo
Naan, beseda za ploščat kruh, originalno izhaja iz Irana, kjer pomeni kakršenkoli kruh. Severnoazijski pomeni te besede ...
Počastitev Mednarodnega leta gozdov
V gozdu je očem marsikaj skrito. Me drugim so totudi razne glive, ki so zelo pomembne v življenjskemkrogu gozda ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?