|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Nasveti za zdravo nosečnost

Uredništvo Ringaraja.net, 24.1.2010
Čemu se morate med nosečnostjo izogibati? Katera hrana je dobra in katere med nosečnostjo ne smete zaužiti? Prisluhnite svojemu telesu!

image
/11


Poiščite čimveč informacij o čudovitih spremembah vašega telesa. Svetujemo, da se o nosečnosti, porodu in rojstvu pogovarjate s svojo mamo, prijatelji in z drugimi ženskami. Uporabite lahko tudi forum na naših straneh. Obiskujte šolo za starše, berite knjige, revije, glejte videokasete o normalni nosečnosti in rojstvu otroka.

Držite se zdrave uravnotežene prehrane. Predvsem se držite priporočil glede prehrambene piramide. Zaužijte več mleka ali hrane, ki ga nadomešča, in v prehrano vključite več beljakovin. Če ne zaužijete več obrokov svežega sadja in zelenjave dnevno, je priporočljivo jemati folno kislino, ki jo v manjših količinah najdemo tudi v žitaricah in zeleni zelenjavi. Pijte veliko vode – do 3 litre na dan. Preberite tudi članek o pomembnih vitaminih v nosečnosti.

Izogibajte se snovem, ki škodujejo vam in vašemu otroku, kot so cigarete, alkohol in droga. Ne jemljite zdravil, tudi domačih ne, razen če ste se prej pogovorili z ginekologom.

Ostanite aktivni! Nadaljujte z vadbo, ki ste jo izvajali pred nosečnostjo, upoštevajte pa nasvete svojega ginekologa. Če pred nosečnostjo niste telovadili, razmislite o hoji in plavanju. Pričnite s kratkimi vajami in postopoma podaljšujte vadbo.

Veliko počivajte. Prisluhnite telesu. Samo vam bo povedalo, kdaj potrebujete kratke počitke čez dan in koliko spanca potrebujete ponoči.

Pogovarjajte se z otrokom in uživajte v povezanosti z njim. Po najnovejših raziskavah se otrok na dotike odzove že pri desetih tednih nosečnosti. Nekoliko kasneje se odzove na svetlobo, vaš glas, glasbo in druge zvoke.

Poskusite zmanjšati stres na najmanjšo možno mero in uporabljajte tehnike za zmanjšanje stresa, kot so počasno, globoko dihanje in sproščanje različnih mišičnih skupin.

Načrtujte porod otroka. Za večino žensk je porod normalen, naraven in zdrav. Skušajte izvedeti čimveč o porodu v porodnišnici, ki ste si jo izbrali. V šoli za starše boste veliko izvedeli o porodu samem, pa tudi vaš partner se bo lahko pripravil, če seveda namerava prisostvovati porodu.

Uživajte v tem posebnem času svojega življenja! Pri tem čudovitem prehodnem obdobju vam bodo lahko zelo pomagali vaš partner, vaša družina in prijatelji. Zaupajte v sposobnosti svojega telesa, da bo vašega otroka prehranjevalo in spravilo na svet, kot to ženske počnejo že stoletja.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
9
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
7
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
6
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
5



Kako deluje kraniasakralna terapija?
KST je odlična za pripravo na nosečnost, primerna tudi med nosečnostjo, zelo dobrodošel pomočnik pri poporodni obravnavi...
Težave z dihanjem v nosečnosti
Skoraj vse nosečnice mučijo težave z dihanjem, krvavitve iz nosu in občutek zamašenega nosu. Še zlasti krvavitev iz nosu...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?