|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Noseča med božičnimi prazniki: 5 prednosti

Helena Primic, 20.12.2023
Saj veste, da imajo nosečnice zelo občutljiv okus za hrano? No, med prazniki to seveda pomeni, da boste ob vseh tistih slastnih in noro okusnih jedeh še bolj uživali!

image
Čeprav nosečnici ni treba jesti za dva, vam to leto zagotovo nihče ne bo gledal pod prste, če boste pojedli kakšen kos svoje najljubše sladice več. (Freepik.com)
/11


Boste letošnjega Božička tudi vi pričakali noseči? Preverite, katere so prednosti, ki jih lahko kot nosečnica izkoristite med božično-novoletnimi prazniki in vam jih bodo drugi zagotovo zavidali.

Nosečnost namreč ne prinaša samo nosečniških tegob, temveč tudi določene nosečniške bonuse, ki jih izkoristite povsem brez slabe vesti.


1) Ukradite božič

Morda vas bo kdo potihem obtožil, da ste ukradli božič, toda priznajmo si - božič je idealna priložnost za to, da širši družini in prijateljem obelodanite veselo novico. In to lahko med božičnimi prazniki naredite na tako zelo veliko noro simpatičnih načinov.

Tudi, če se letos z družino in prijatelji ne boste srečali, jih lahko presenetite po pošti ali s partnerjem posnameta poseben božični video, v katerem jim razkrijeta vajino največje in najlepše božično darilo. Ker, kaj pa se še lahko kosa z novim življenjem, ki raste v vašem trebuščku?


PREBERITE TUDI: Kako bodočemu očku razkriti veselo novico?


2) Še en razlog več za spletne nakupe

Korona, zima, gneča, zaprte trgovine, nosečnost ... več kot dovolj razlogov, da letos svoje božične nakupe opravite preko spleta. Vsa darila zato morda ne bodo tako popolna kot prejšnja leta, ko ste lahko obiskali več trgovin, da ste našli idealno darilo za vsakogar. Toda to še ne pomeni, da niso bila izbrana z skrbjo in ljubeznijo.

In ja, tudi božična darila poslana po pošti so lahko zelo osebna. Še posebej, če jim boste priložili voščilnico ali kartico z vsebino, ki ste jo sami sestavili iz srca.


Praktičen nasvet: Imejte pri roki tudi kakšno rezervno darilo, če vas preseneti nenačrtovana poštna zamuda s paketi. 

 

3) Prepustite se harmoniji različnih okusov in to brez slabe vesti

Saj veste, da imajo nosečnice zelo občutljiv okus za hrano? No, med prazniki to seveda pomeni, da boste ob vseh tistih slastnih in noro okusnih jedeh še bolj uživali!

In čeprav nosečnici ni treba jesti za dva (Tukaj preverite zakaj ne!), vam to leto zagotovo nihče ne bo gledal pod prste, če boste pojedli kakšen kos svoje najljubše sladice več. Končno lahko med prazniki uživate v hrani povsem brez slabe vesti in skritih pogledov! 

Pa vendar ne pozabite, da je določena hrana za nosečnice prepovedana, zato se ji vendarle izogibajte in se raje usmerite na vse tiste dobrote, ki vašemu otroku ne bodo škodile. Tudi, če boste čisto mičkeno pretiravale.  


PREBERITE TUDI: Zdravo sladkanje za nosečke s sladkorno


4) Združite nosečniška čustva z božično čarovnijo

Božično hrepenenje, krajši dnevi in ločenost od širše družine vas lahko v kombinaciji z nosečniškimi hormoni hitro pripeljejo v stanje jokavosti in neizmerne žalosti, ko vas niti partnerjev objem in lučke na smrečici ne morejo potolažiti. 

Zato to nosečničko čustveno občutljivost zavestno izkoristite za prebujanje prijetnih občutkov - otroškega veselja, ganjenosti, dobrodelnosti in neizmerne ljubezni do vseh. Prepustite se materinskim občutkom, ki se prebujajo v vas in vas delajo bolj senzibilne na vse srčne teme, ki so ob božiču še posebej izpostavljene.

Božič je lahko strašno romantičen in poln ljubezni, zato izkoristite svoje nosečniške hormone ter na široko odprite svoje srce, kolikor se da!


Praktičen nasvet: Za lažje obvladovanje nosečniških hormonov in nihanj razpoloženja si lahko pomagate tudi z aromaterapijo.


5) Končno lahko rečete NE povsem brez občutkov krivde

Če odgovor "To mi pa zdaj ne paše." med božično-novoletnimi prazniki po navadi naleti na gluha ušesa (še posebej pri mamah in taščah), vas bodo sedaj, ko ste noseči, gotovo pustili na miru. Nosečnico lahko namreč muči nosečniška slabost, ji določena hrana pač ne ustreza in je na splošno bolj občutljiva.

Zato izkoristite to svoje stanje in si končno privoščite NE brez občutkov krivde. Če ne zase, pa zaradi otroka, ki ne samo prejme vso hrano, ki jo vi pojeste, temveč tudi čuti vse vaše občutke. Zato je pomembno, da se zares dobro počutite. Pa četudi bo tašča užaljena, ker nočete poskusiti njenega novega peciva.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
25
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
6
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
5
Zelena plodovnica je znak, da je porod nujen
Zelena plodovna voda oziroma amnijska tekočina je znak, da je otrok prenošen in da je porod nujen. Kako do tega pride in...
5



10 načinov, kako partnerju razkriti nosečnost
Zbrali smo 10 zabavnih in kreativnih načinov, kako partnerju sporočiti, da bo očka.
Resnična zgodba: Za mojo novorojenko, poko...
Žalostna, prežalostna zgodba mame, ki ji je otrok umrl v trebuhu! Hkrati pa poziv vsem staršem, naj sprejmejo vse nepres...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?