|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Nov Center za nosečnice v porodnišnici Postojna

Uredništvo Ringaraja.net, 28.3.2019
V porodnišnici Postojna bodo odslej za zdrave in ogrožene nosečnice skrbeli v sodobno opremljenem Centru za nosečnice, v katerem bodo še posebej specializirani za zgodnje odkrivanje nepravilnosti v razvoju plodov.

image
V Centru za nosečnice imajo najsodobnejši ultrazvočni aparat.
/11


Prav na materinski dan so v Bolnici za ženske bolezni in porodništvo Postojna odprli sodoben Center za nosečnice, kjer bo odslej še bolje poskrbljeno za nosečnice in za še manj umrlih novorojenčkov.

 

Center za nosečnice bo vodila izkušena ginekologinja Nataša Tul Mandić

nataša tul mandić

Ureditev prostorov Centra, ki se nahaja v pritličnih prostorih Zdravstvenega doma Postojna, kjer je imela Bolnišnica Postojna laboratorij za oplojevanje z biomedicinsko pomočjo, je financirala postojnska bolnišnica sama. Največja pridobitev je najsodobnejši ultrazvočni aparat, ki ga je bolnišnica kupila s pomočjo donatorjev in s katerim bodo lahko hitreje odkrivali morebitne nepravilnosti v razvoju plodov.

Center za nosečnice bo vodila izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, izkušena specialistka ginekologije in porodništva ter subspecialistka za feto-maternalno medicino, ki se je ekipi strokovnjakov v postojnski porodnišnici pridružila z letošnjim letom.

 

PREBERITE TUDI: Ultrazvok ni škodljiv!

 

Največji poudarek na zgodnjem odkrivanju razvojnih nepravilnosti ploda in težav v nosečnosti

Kot je za Primorske novice povedala dr. Nataša Tul Mandić, bodo v centru obravnavali nosečnice čez celo obdobje od zanositve do poroda in poporodnih pregledov. Glavni namen le tega je predvsem preventiva in zgodnje odkrivanje razvojnih nepravilnosti s pomočjo najnovejšega ultrazvočnega aparata. Ob tem bo center izvajal še najrazličnejše genetske teste in druge invazivne genetske preiskave (amniocenteza, biopsija horionskih resic), s katerimi bodo ugotavljali nepravilnosti pri plodu. Obenem bodo pozornost namenili tudi hitrejšemu prepoznavanju težav pri samem poteku nosečnosti, kot je na primer zgodnja diagnoza preeklampsije ali sladkorne bolezni v nosečnosti.

V Centru za nosečnice bodo poskusili k sodelovanju pritegniti čim bolj širok krog strokovnjakov, »od babic, ki bodo lahko še aktivneje in čim bolj samostojno pomagale pri vodenju zdravih nosečnic, medicinskih sester, ginekologov - porodničarjev, genetikov in pediatrov do psihologov in fizioterapevtov,« so zapisali v Primorskih novicah.

 

PREBERITE TUDI: Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nosečke

 

Za pacientke Bolnišnice Postojna in tudi za ostale

Center bo na primarni ravni namenjen ženskam, ki imajo v porodnišnici Postojna izbranega svojega osebnega ginekologa, hkrati pa bodo storitve lahko koristile tudi nosečnice »od zunaj«, in sicer z napotnico. Glede na pravila, ki jih določa Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) pa bodo določene storitve kljub temu samoplačniške.

 

VIR: Primorske novice

FOTO MANDIĆEVE: noseca.com


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
6
VIDEO: Devet mesecev nosečnosti v štirih m...
Oglejte si vse te fantastične spremembe pri nosečnici, pa tudi v njej - od spočetja do poroda.
6
Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
5
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
4



Dobrodelni Baby bazar v organizaciji Ringe...
Dobrodelnost Ringarajine skupnosti v Bosni. Baby bazar poteka vsako prvo soboto v mesecu, tokrat so denar zbirali za dru...
Postojnska porodnišnica v novih barvah
photo
Porodnišnica Postojna je za Miklavža dobila barvito prenovo!




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?