|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ob otroškem kašlju je vedno treba ukrepati

PR, 22.1.2021
Že babice so vedele, da simptoma mokrega kašlja ni pametno zavirati in so zanj svetovale vrtni timijan, pri suhem kašlju pa so v svoji shrambi posegle po ozkolistnem trpotcu. Kje najdete sinergističen učinek obeh, preverite v članku.

image
V naravi najdemo rešitve tako za suh kot moker kašelj, s pomočjo sodobne znanosti pa je v pravi kombinaciji možno tudi celostno lajšanje obeh vrst kašlja hkrati. (Foto: Arhiv)
/11


Zamašen nos in kašelj sta najbolj moteča simptoma prehlada. Podnevi kašelj otroka moti med igro in hranjenjem, še huje pa je ponoči, saj ga prebuja in moti počitek celotne družine.

Zaradi kašlja pa lahko pride tudi do številnih zapletov, kot so utrujenost, bolečine v prsih, slabost in omotica, redkeje pa tudi uhajanje urina in blata.

 

Dve vrsti kašlja 

Starši, ki bi svojemu otroku radi pomagali, velikokrat ne vedo, s čim in kako se lotiti kašlja. Če namreč vemo, da je kašelj zaščitni mehanizem, je najbolj smotrno, da se osredotočamo na odpravo vzrokov zanj, medtem ko je lajšanje samega kašlja odvisno od vrste kašlja.

Ob prisotnosti mokrega izmečka govorimo o produktivnem kašlju, če pa je kašelj dražeč in suh, pa je neproduktiven. Hitro ukrepanje je priporočljivo v primeru pojava tako ene kot druge vrste kašlja.


Kako nas ob kašlju podpira narava?

Človek se je že tisočletja učil in poskušal odkriti, katera rastlina mu lahko pomaga pri določeni zdravstveni težavi, v katerem delu rastline je tista substanca, ki blagodejno vpliva nanjo, in na kateri način jo mora pripraviti, da ima najboljši učinek. Pomoč iz narave obstaja tudi za kašelj.

Naše babice so tako dobro vedele, katera zelišča morajo nabrati in katero hrano je treba uživati v času bolezni, ki jo spremlja kašelj. Vedele so, da simptoma mokrega kašlja ni pametno zavirati in so zanj pogosto svetovale vrtni timijan, ki izmeček utekočini in s tem olajša izkašljevanje. Pri suhem kašlju pa so v svoji shrambi posegle po ozkolistnem trpotcu, ki s svojimi sluzmi prekrije sluznico zgornjih dihalnih poti in jo zaščiti pred draženjem, ki sproži kašljanje.


Zmagovalna kombinacija najučinkovitejših zelišč

Blagodejne rastline, kot sta timijan in ozkolistni trpotec, pa imamo danes na razpolago v že pripravljenih naravnih izdelkih. Njihova prednost je, da vsebujejo sinergistično kombinacijo naravnih učinkovin, vitaminov in mineralov v pravilnih vsebnostih ter razmerjih.

Številni starši potrjujejo, da je kombinacija Fitobimbi Bronhamila in balzamičnega gela Fitobimbi Fitobalm iz naravne lekarne Fitobimbi izredno učinkovita.

Bronhamil otroka podpre s svojimi naravnimi učinkovinami, med katerimi so tudi trpotec, ki pomirja dražeč kašelj, ter eterična olja bora, timijana in evkalipta, ki simptomatsko lajšajo kašelj. Ker Bronhamil deluje celostno - tako za suh kot moker kašelj -, se starš ne rabi spraševati, katera vrsta kašlja je.

Bronhamil je naravno slajen z zgoščenim jabolčnim sokom, da ga otroci z veseljem vzamejo, poleg tega pa je brez GSO, umetnih sladil in barvil ter je tako zares varna in učinkovita naravna rešitev. 

Medtem ko Bronhamil poskrbi za brezskrbne dni, pa balzamičen gel Fitobalm omogoča mirnejšo noč. Ker ne vsebuje kafre, mentola, vazelina in smol, je varen in primeren za uporabo že od rojstva dalje.

Dojenčku oziroma otroku ga namažite na prsni koš, lahko tudi na hrbet in stopalca, Fitobalm pa bo s svojimi naravnimi učinkovinami blagodejno deloval na zgornje dihalne poti.

Naj bo otroštvo vašega malčka brezskrbno in brez kašlja tudi v hladnem delu leta.

Naravna lekarna Fitobimbi je na voljo v spletni trgovini Sanofarm.si ter v lekarnah in specializiranih trgovinah.


Fitobimbi


Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
30
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
7
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
5
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
5



Ko vam dojenček pade s postelje ...
Hitro se nam lahko zgodi, da v trenutku nepazljivosti nepričakovano naše malo, neubogljeno bitje pade s postelje ali cel...
Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?