|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Konec daljšega obdobja toplega vremena nakazuje prihod zimske sezone, ki običajno prinese tudi povečano število prehladnih obolenj. Ob tem se pogosteje srečujemo z neprijetnimi simptomi, kot so kašelj, zamašen nos in boleče grlo.

image

Kašelj velja za najpogostejši simptom respiratornih bolezni, ki pogosto pesti otroke. Kako se spoprijeti z njim? Odgovor se skriva v pravočasnem in učinkovitem pomirjanju kašlja. Naravni pripravki,primerni tudi za najmlajše otroke, so ena od rešitev.

image

Telo otroka je sestavljeno iz 75 % vode. Voda opravlja številne naloge v telesu in je ključna za ohranjanje najboljšega delovanja celic. Poskrbimo, da je otrok ustrezno hidriran, posebej v toplejših mesecih, ki povečujejo tveganje za dehidracijo.

image

Posebej pri otrocih se s prebujanjem pomladi poveča tveganje za izgubljanje telesnih tekočin, kar ima svoje posledice. Zakaj do tega pride, kako pri otroku prepoznamo znake dehidracije in kako lahko temu primerno ukrepamo?

image

Ko naši smrkavčki, posebej tisti najmlajši, potrebujejo nekaj dodatne pomoči pri lajšanju težav zgornjih dihalnih poti, jim lahko ponudimo varne in učinkovite rešitve iz sveta narave.

image

Kako lahko starši prepoznamo, ali gre pri kašlju za resnejšo težavo, ali pa je dovolj, da otroka negujemo doma in mu ponudimo varne naravne pripravke za lajšanje kašlja?

ZDRAVJE IN NEGA

Kako ukrepati, ko otroka boli grlo?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 3.1.2023
image

Ker je vneto in boleče grlo eden prvih znanilcev bližajočega se prehladnega obolenja, je pomembno, da te znake čimprej prepoznamo in otroku ponudimo učinkovite in varne rešitve iz narave. Za to obstajajo tudi »naravni antibiotiki«.

NEGA IN ZDRAVJE

Otroci so pogosto dehidrirani

Avtor: Fitobimbi | 22.4.2022
image

Telo otroka je sestavljeno iz 75 % vode. Voda opravlja številne naloge v telesu in je ključna za ohranjanje najboljšega delovanja celic. Poskrbimo, da je otrok ustrezno hidriran, posebej v situacijah, ki povečujejo tveganje za dehidracijo.

SIMPTOMI IN BOLEZNI

Sezone prehladov še ni konec

Avtor: Fitobimbi | 7.2.2022
image

Kljub trenutni situaciji, v kateri večina komunikacije teče okrog korona virusa, so med otroci še vedno v porastu številna prehladna obolenja, katerim velja nameniti posebno pozornost.

NEGA IN ZDRAVJE

Kako znani influencerji skrbijo za zdravje družine

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 9.1.2022
image

Tako kot Juretu Maroltu verjetno tudi vam družina pomeni vse. Če imate majhnega otroka, že dobro veste, da se mladi nadobudneži prehladijo hitreje kot si lahko mislimo. Potem začnejo občutljivo kašljati, kar lahko traja tudi več tednov ali mesecev.

STRAN 1 OD 3

Mikrosporija – najpogostejše glivice pri o...
Z dermatologinjo Tamaro Heraković smo se pogovarjali o glivicah pri otrocih. Povedala nam je, da je najpogostejša okužba...
Deček s posebnimi lasmi, ki so prava redkost
Tale je deček na prvi pogled povsem običajen fantek - ko nosi kapo. Ko pa je brez nje, je nekaj res posebnega. Imam namr...