|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

SIMPTOMI IN BOLEZNI

Moj otrok je spet bolan

Avtor: Petra Logar | 22.12.2023
image

Z vstopom v vrtec in šolo se pri otrocih poveča tudi možnost obolenj. Nekateri otroci prehajajo iz ene bolezni v drugo, starši so zaskrbljeni, smrkanja, vročine in bolečin kar ni in ni konec.

image

Konec daljšega obdobja toplega vremena nakazuje prihod zimske sezone, ki običajno prinese tudi povečano število prehladnih obolenj. Ob tem se pogosteje srečujemo z neprijetnimi simptomi, kot so kašelj, zamašen nos in boleče grlo.

ZDRAVO ZA OTROKA

Bananina krema - okusno zdravilo proti kašlju

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 6.11.2023
image

Banana je odličen vir energije, le malokdo pa ve, da je lahko tudi izjemno učinkovito sredstvo proti nadležnemu kašlju. Krema iz banane je zelo okusna, tako da boste v jemanje tega "zdravila" zlahka prepričali tudi vašega otroka.

image

Kašelj velja za najpogostejši simptom respiratornih bolezni, ki pogosto pesti otroke. Kako se spoprijeti z njim? Odgovor se skriva v pravočasnem in učinkovitem pomirjanju kašlja. Naravni pripravki,primerni tudi za najmlajše otroke, so ena od rešitev.

KUHARAJAMO

Lovorjev sirup za boj proti kašlju

Avtor: Petra Počkaj Rosa, univ. dipl. biologinja | 2.10.2023
image

Po vremenu sodeč smo zakorakali v jesen - hladna jutra, deževni dnevi ... in zoprni jesenski prehladi. Pri nas se proti kašlju (v prvem planu) borimo naravno, z domačim lovorjevim sirupom. Tukaj najdete recept.

ZDRAVJE IN NEGA

Najboljše za otroke prihaja iz čebelnjaka

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 21.8.2023
image

Da bodo otroci (in starši) čim redkeje »na bolniški«, pokličite na pomoč čebele. Priljubljene izdelke na osnovi čebeljih pridelkih otroci obožujejo, mame pa so navdušene nad učinkom. So naravni, brez konzervansov, sladil in drugih dodatkov.

image

Kako lahko starši prepoznamo, ali gre pri kašlju za resnejšo težavo, ali pa je dovolj, da otroka negujemo doma in mu ponudimo varne naravne pripravke za lajšanje kašlja?

BOLEZNI IN STANJA

Je laringitis nevaren?

Avtor: Helena Mlakar | 21.1.2023
image

Laringitis pri otroku največkrat povzroči virus. Otrok lajajoče kašlja, ima bolečine v žrelu, ob napadu pa občutek dušenja.

image

Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se večkrat sprašujejo, kdaj je otroka potrebno odpeljati do zdravnika in kdaj zaradi kašlja naj ne obiskuje vrtca.

ZDRAVJE IN NEGA

Kako ukrepati, ko otroka boli grlo?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 3.1.2023
image

Ker je vneto in boleče grlo eden prvih znanilcev bližajočega se prehladnega obolenja, je pomembno, da te znake čimprej prepoznamo in otroku ponudimo učinkovite in varne rešitve iz narave. Za to obstajajo tudi »naravni antibiotiki«.

STRAN 1 OD 3

Reakcija po cepljenju otroka
Včasih se lahko po cepljenju otroka pojavijo neželeni učinki. Ti so običajno blagi in hitro minejo. Prav tako lahko prid...
3 najpogostejša vprašanja: Vročina pri doj...
Pri kakšni temperaturi lahko pri otroku govorimo o vročini? Kdaj otroka z vročino peljati k zdravniku? Kaj narediti ob p...