|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Otroci vse manj telesno aktivni

Uredništvo Ringaraja.net, 8.4.2016
Vse več vse mlajših otrok, Slovenci nismo izjeme, presedi dnevno od 2 do 5 ur pred televizijskim računalniškim ali tabličnim zaslonom.

image
Vse več otrok se sooča s težavami zaradi premalo gibanja.
/11


V državah EU plačamo vsako leto 80 milijard evrov za zdravljenje bolezni, ki bi se jih dalo z redno telesno aktivnostjo preprečiti. Vse več vse mlajših otrok, Slovenci nismo izjeme, presedi dnevno od 2 do 5 ur pred televizijskim računalniškim ali tabličnim zaslonom.

 

Slabo zdravlje in samopodoba debelejših otrok

Prevelika teža pri otrocih lahko vodi v resne zdravstvene težave in povečuje tveganje za nastanek diabetesa, srčno-žilnih obolenj in astme v življenju. Debeli otroci so pogosto tarča posmeha med vrstniki in izključeni iz športnih dejavnosti, ki bi jih najbolj potrebovali. To lahko povzroči nizko samopodobo, depresijo, slabše učne rezultate in razočaranje.

 

Manj razvite možganske povezave

Znanost vedno znova potrjuje, da pomanjkanje telesne igre v zgodnjem otroštvu vodi v manj razvite možganske povezave, kar negativno vpliva tudi na samo velikost možganov. Prosta igra, ki vključuje veliko gibanja, je lastna vsem sesalcem in je izjemnega pomena za psiho-motorični razvoj posameznika.

Manjko igre in zdravih gibalnih dražljajev v zgodnjem otroštvu lahko vodi v resne negativne psiho-socialne vzorce obnašanja v dobi adolescence in odraslosti.

 

Oslabljen imunski sistem

Oslabljen imunski sistem, ki je posledica manjka dovolj intenzivnega telesnega napora v otroštvu, vodi k slabi odpornosti proti stresu v dobi odraslega, veča nagnjenost k avto-imunim boleznim in slabi kakovost življenja nasploh.


Novost: program igrivih gibalnih uric za vrtce

Start-up podjetje Playness razvija inovativen in socialno prijazen program igrivih gibalnih uric za vrtce po vsem svetu. S svojimi rešitvami že nagovarjajo slovenske vrtce, naslednje leto pa bodo ponudili program tudi za razredno stopnjo osnovne šole. Izjemno prodorna so njihova izobraževanja Playness akademije, ki jih že izvajajo pri nas, v Avstriji, Italiji in na Nizozemskem. V mesecu septembru 2016 pa bo vzgojiteljicam na voljo tudi Playness knjižnica video učnih priprav, kjer bo več kot 100 idej kako razgibati in razigrati otroke v vrtcih. V skladu s Playness pedagogiko, ki jo razvija dr. Milan Hosta s sodelavci, bo možno izvajati tudi tromesečne programe sistematičnega gibalnega opismenjevanja.

Za vse dodatne informacije o programu vam je na voljo dr. Milan Hosta prek telefonske številke: 041 518 824.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
20
Nižanje imunskega sistema
Naše telo se obnaša VEDNO zelo racionalno. Ob pomanjkanju energije racionalno izloči vse tiste funkcije, ki v tistem tre...
9
Zakaj je pomembno učenje čuječnosti v vrtcu?
V današnjem življenju vse preveč hitimo, pozabimo pa se zaustaviti, prisluhniti sebi ter okolici. Otrokom zato želimo pr...
8
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
6



Smo za otrokove težave s spanjem krivi sta...
Nočno zbujanje otroka za nekatere družine pomeni resen problem. Še huje pa je, če otrok zvečer noče zaspati. To je za st...
Mamino pismo ginekologu, ki ji ni povedal ...
Preberite čustveno pismo mame svojemu ginekologu, ki si je želela slišati resnico pred rojstvom otroka.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?